PDA

View Full Version : אבקה לבנה מתחת למצבר

shachar
17-02-09, 11:00
שלומות לכולם

לא יודע אם זה קשור לבעייה הקודמת (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=40308#post40308) שלי משבוע שעבר,לגבי הרעידות בנסיעה

מתחת למצבר, על המתכת שהוא יושב עליה,הצטברה אבקה לבנה
בנוסף מתחת אליה , ישנם סימנים של נזילה מוזרה מאותו כיוון של המצבר
כמו שניתן לראות בתמונה הנזילה הגיעה למסנן שמן של התיבה הרציפה (אני חושב שזה הוא,
חץ שמאלי בתמונה השמאלית)
וכן על הצנרת מסביב

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית
שחר

eliko1976
17-02-09, 11:04
אבקה לבנה נוצרת כתוצאה משפיכת חומצת מצבר על מחוצה לו ( בורח לפעמים מהפקקים) ואז כשהיא מגיעה למגע עם מתכת היא אוכלת אותה קצת ונוצרת "אבקה"

שטוף היטב את אזור המצבר עם מיים ויהיה בסדר .

shachar
17-02-09, 11:06
לנתק מצבר ,להוציא ופשוט לנקות ?
אתה לא מוצא קשר לבעיית הרעידות (אני בטוח לא מוצא)

ronald27
17-02-09, 11:11
כן אבל עם מיים חמים מהקומקום, אדיף מיים מזוקקים יעני מיים מהפילטר של הבית.
וגם אני לא חושב שזה קשור לבעייה של הקפיצות,
בכללי אני לא כראתי את הבעייה עם הקפיצות.
אז בהצלחה שיהיה :)

ido
17-02-09, 13:07
סה"כ חומצה כמו שאליקו אמר. לשטוף עם מים. אם אתה רוצה לנתק בשביל ראש שקט אז זה לא יזיק.

student
17-02-09, 22:09
לדעתי צריך לנתק את המצבר ולהוציא אותו החוצה. מחוץ לאוטו לשטוף אותו עם מים חמימים. לעבוד אך ורק עם כפפות גומי בגלל החומצה (האבקה הלבנה) כנ"ל גם לגבי חיבורי המצבר של הרכב אבל עם סמרטוט לח ולתת להם להתייבש היטב ולבסוף לנקות אותם עם נייר לטש הכי עדין או בד-שמיר.

לדעתי כדאי גם להוציא את הקופסה של המצבר ולנקות אותה ולראות אם יש פגיעות חומצה מתחתיה בגוף הרכב. אם כן אז צריך לנקות את זה ולהגן על צבע הרכב. קופסת המצבר מחוברת ע"י 2-3 ברגים עם ראש משושה אבל צריך לשים לב אילו מחוטי הרכב יושבים עליה כדי לא לפגוע בהם בפירוק.

צריך גם לנקות את פילטר התיבה וכל מקום שהחומצה הגיעה אליו. באותה שיטה - לשפוך לאט מאוד ובעדינות מים חמים או עם סמרטוט רטוב, כל עוד המים לא יגעו בחוטי חשמל לא צריכה להיות בעיה. תקווה מאוד שהחומצה לא הגיעה לחוטי חשמל אלא רק לחלקי מתכת למיניהם.

אם פילטר התיבה הרציפה החליד או יתחיל להחליד כדאי לשקול להחליף אותו.

תבדוק שכל הפקקים של המצבר סגורים היטב. לפי התמונה נראה שהפקק הראשון ליד הקוטב השלילי לא סגור טוב.

אל תפרק מצבר החוצה אם אתה לא יודע את סדר הפעולות לפירוקו והחזרתו.
.

upetar
17-02-09, 22:11
לפרק מצבר,לנקות טוב טוב עים מיברשת פלדה ומים זורמים מהברז,ליבש,ליצבוע את התושבת בשחור בצבע עמיד לחומצה(אני צבעתי בהמרטון ,מחזיק יופי).רצוי לפרק תושבת ולטפל .

stio
17-02-09, 22:17
היה לי דבר כזה בדיוק באונו במצבר שנדפק לי אחרי 10 חודשים.
בעת ההחלפה פשוט הרתחתי מים בקומקום ושפכתי על התושבת וכל האבקה נשפכה לכביש.

shachar
17-02-09, 22:21
אל תפרק מצבר החוצה אם אתה לא יודע את סדר הפעולות לפירוקו והחזרתו.
.

רוצה לגלות לי מה הסדר ? :roll:

student
17-02-09, 22:21
לא צריך מים רותחים ! ולא כדאי סתם לשפוך מים בתא המנוע באיזור שעמוס בחוטים.

מים חמים ממיסים מיד את החומצה ואחרי זה אפשר לעבור עם סמרטוט והעסק יבריק.

אבל כל איזור צבוע שנפגע חייבים לתקן אותו אחרת הוא יחליד. בגלל שמדובר בחלקים נסתרים אפשר לעשות תיקונים גסים עם צבע שחור כמו שהציעו כאן.

stio
17-02-09, 22:28
סטודנט, אני עשיתי זאת כי אצלי באונו לא היו שום חוטים באיזור הזה, בנוכחי אין מצב שהייתי עושה כזה דבר, יש חיישנים ופיוזים גם על המצבר עצמו.

אבל בכללי מים רותחים ממיסים את זה בשניות.