View Full Version : פונטו ספייס 03' - "קירקושים" מהחלק האחורי
שלום,
מזה כחודש ימים נשמעים קירקושים מהחלק האחורי של הרכב, בעיקר בעת נסיעה על כביש משובש ובורות אך לא רק, ישנם מקרים בהם נשמעים גם בכביש חלק.
נבדק הבגאז', מדף הרמקולים והגלגל הרזרבי. כולם שלמים ונמצאים במקומם.
מישהו נתקל בבעיה דומה?
פתרון אפשרי?
תודה.
הפתרון בלינק ששחר רשם בהודעה מס' 7. כך לדעתי. בהצלחה.
Gingivitis
17-02-09, 06:18
אהלן יאיר,
אני מכיר את הבעיה הזאת, גם לי היה את זה בספייס 2005.
זה הוציא אותי מדעתי.
אצלי זה הגיע מהמגש האחורי, בנקודת החיבור בין המגש למגרעת המגש שליד הרמקולים.
במקרה שלי, הוצאת המגש והחזרתו פטרו את הבעיה.
אני יכול להציע לך לקחת איזה תיק עם קצת משקל ולהניח אותו על המגש האחרוי ולהקשיב אם זה הפסיק.
דרך נוספת היא לתת למישהו אחר לנהוג (עדיף בכביש משובש כמובן) ושאתה תשב מאחורה ותנסה למצוא את מקור הרשרוש.
בד"כ, ברגע שתגע עם היד במקום הנכון זה יפסיק.
אגב, מקום אפשרי נוסף לרשרוש יכול להיות הרמקולים האחוריים.
לפעמים הפלסטיקים שמכסים אותם יוצאים ממקומם וגורמים לרשרושים.
מקווה שעזרתי.
יכול להיות גם שהבוקסה של הבולם זעזועים האחורי לא סגורה היטב, לכן נוצר מרווח מילימטרלי שמרעיש לעיתים גם בכביש חלק.
מעבר לזה שכל מה שנרשם נכון (ובנוסף, עשה חיפוש על מושב אחורי, היה פה שירשור שזה היה הפיתרון לקירקושים מאחור), מנצל"ש בקטנה באותו נושא...
אצלי היו רעשים מאחור מהמגש שנפתרו ע"י הוספת גומיות של דלתות לאורך כל המגש (פרסמתי הודעה בעבר) ולבסוף גם הוספת מעט צמר גפן (שנצבע לשחור בכדי שלא יהיה נראה לעין) בחיבור המגש למגרעת.
עכשיו יש לי כבר תקופה ארוכה רעשים של חריקות(ממש כמו ציר חלוד של דלת) מכיוון החלק האחורי של הרכב.
כמובן נשמעות יותר בכביש משובש, אבל גם בסיום המעבר על גבשושית. בזמן שהרכב בעמידה, ניסיתי "להקפיץ" אותו, וגם כן נשמעו הרעשים.
ממה הרעשים יכולים לנבוע? מהבולמ"ז האחוריים? יש אולי משהו שאפשר פשוט לנסות לגרז/לשמן ובתקווה יפתור את הבעיה?
רעשי החריקות נובעים מחיכוך של מעטפת כבל בלם היד בתושבות שלו בחלקו האחורי של הרכב.
ניתן לראותם בשני צידי הרכב, בתחתיתו מעט לפני הגלגלים האחוריים.
אפשרויות טיפול בבעיה:
1. שימון - עוזר לטווח קצר
2. הוצאת הכבל מהתושבת וחיבורו חיצונית לתושבת בעזרת אזיקון (אני לא אוהב את הפתרון הזה אבל הוא עובד)
3. שחרור\לחיצה על התושבת בה עובר הכבל על מנת לשרר את הלחץ או להגבירו על מעטפת הכבל.
מנסיון אישי עם פתרון 3, עבד יופי כמה חודשים ולאחרונה חזר הרעש, אני צריך לבחון את הנושא שוב באיזה יום עם מעט סבלנות. אני לחצתי את התושבת, בפעם הבאה אעשה את ההפך ואולי אכניס בין התושבת למעטפת הכבל (העשויה גומי) איזה בד כלשהו שימנע את רעשי החריקה של הגומי על המתכת.
תודה למוסך שמשון על פתרונה הראשוני של הבעיה הזו אצלי.
יאיר פותח השרשור - אני די בטוח שתמצא את הפיתרון כאן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=20346#post20346)
רענן - דיברת על הרעשים דמויי "חריקות דלת" שנשמעים מחלקו האחורי של הרכב שציין רון ?
אם כן,אשמח לשמוע פתרון מפורט יותר ואם אפשר תמונות זה בכלל יהיה נחמד :)
שלום,
מזה כחודש ימים נשמעים קירקושים מהחלק האחורי של הרכב, בעיקר בעת נסיעה על כביש משובש ובורות אך לא רק, ישנם מקרים בהם נשמעים גם בכביש חלק.
נבדק הבגאז', מדף הרמקולים והגלגל הרזרבי. כולם שלמים ונמצאים במקומם.
מישהו נתקל בבעיה דומה?
פתרון אפשרי?
תודה.
תסתכל על המגש האחורי יכול היות שאחת הגומיות של שנמצאות על הציר של המגש האחורי שאמור להיכנס לתוך התושבת נפלה וכל זה מקרקש, זה היה אצליל ולקח לי זמן להביא מאיפה זה עד שראיתי את הגומי זרוק בתא המיטען
רענן - דיברת על הרעשים דמויי "חריקות דלת" שנשמעים מחלקו האחורי של הרכב שציין רון ?
אם כן,אשמח לשמוע פתרון מפורט יותר ואם אפשר תמונות זה בכלל יהיה נחמד :)
הגבתי להודעתו של רון שנמצאת מעלי, אחרת הייתי מצטט את ההודעה אליה התכוונתי.
אין לי תמונות של האזור, אך אשתדל לצלם ולהעלות בקרוב. תכלס, זה די ברור אם מתכופפים ליד הרכב באזור הגלגל האחורי.
אבדוק זאת מחר בבוקר ואנסה את שרשמת :) תודה!
matanmelman
17-02-09, 23:09
תנסה את הרעיון הזה:בקצוות מכסה תא המטען יש גומיות מתברגות, כאשר הם נכנסות פנימה אז יש רעש מציק,
תנסה להבריג אותם החוצה(לא עד הסוף כדי שלא יפלו) כדי שיבודדו בין הרכב לדלת.
בהצלחה.
ronesbones
18-02-09, 12:53
אותו דבר. בנסיעה איטית נשמע כמו תרנגולות מאחור.
חבר שלי צוחק על זה כבר כמה חודשים וכשזה היה מלווה ברעשי מים מרדיאטור חימום אז בכלל הוא היה נקרע מצחוק. את נושא המים פתרתי ע"י החלפת משאבת מים, אחרי שהתפוצצה.
אני אנסה אלבדוק את עניין כבל הבלם יד. אעדכן בממצאים.
כמו כן, שמתי לב שמבחוץ הרעש כמעט ולא נשמע (הקפצתי את האוטו בעמידה). בפנים שומעים אותו חזק.
נראה שכבל בלם היד יושב מצויין, ולא הצלחתי למצוא קשר בינו לבין הרעשים.
ניסיתי לשחק איתו לאורך כל מחבריו (ויש לו בערך 6-8 כאלה) לגוף הרכב, אף אחד מהם לא חופשי ולא זז אפילו מ"מ.
מצאתי באמצע הרכב, לפני הדוד, גומי קרועה שצינור מערכת הפליטה אמור להיות מוחזק בעזרה לגוף הרכב, וכרגע מחוברת בצורה דיי מאולתרת, יכול להיות הגורם, ואקח את הרכב בהזדמנות ראשונה למוסך להחלפת הגומיה (אני פשוט זוכר שחיפשתי בזמנו גומיה דומה לאונו וכמעט ולא מצאתי בשום מקום ואין לי זמן לחיפושים מיותרים כרגע).
כאשר "הקפצתי" את הרכב, שאני עומד מבחוץ, נשמע עם זאת באופן דיי ברור שהרעש נובע ממקור שקרוב יותר לגלגלים האחוריים של הרכב ולא ממרכז הרכב. ניסיתי לחפש, לראות, אבל ללא הועיל...
מקווה למצוא לזה פיתרון, כי זה יכול לשגע את השכל בכבישים משובשים אם נוסעים בלי מוזיקה :-P
אם זה רעשי "ציקים" כאלה אז לדעתי אלו אכן כריות הבולם ושאר הירקות באיזור.
היה לי את זה גם בELX הקודמת, רק בבקרים קרים.
***אין צורך לצטט את ההודעה מעליך***
מה זות אומרת קריות הבולם גם לי זה קורה בבקרים קרים הרעשים האלה איך מפסיקים אותם?
כריות, לא קריות (זה איזור בצפון), עוד כתבתי בהודעה מעליך.
קור + יובש + גומי + חיכוך במתכת = רעשים מעצבנים.
לא ידוע לי על פתרון, לא טרחתי לבדוק בזמנו.
אין כריות בולמים מאחורה בדגמי הספייס.
רון, התושבות והכבל נראים טוב ואין חופשים, גם אצלי זה היה כך אך הרעשים שיגעו אותי והייתי משוכנע שזה בולם. שלוף את הכבל עם "תושבת" הגומי מתוך התפס וקבע אותו עם אזיקון בחלקו החיצוני של התפס. בצע נסיעת מבחן וחזור לכאן לספר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.