התחבר

View Full Version : בעיה: המגבים נעצרים באמצע השמשה למשך כמה שניות - ספייס 01'

student
14-02-09, 14:54
.
פונטו ספייס 2001. בעיה חדשה במגבים הקדמיים. זו לא הבעיה המוכרת של מגבים מקפצים.

ביום שלישי בגשם שוטף המגבים פעלו במהירות הכי גבוהה (ונראו לי קצת יותר איטיים) ופתאום נעצרו באמצע השמשה, לא חזרו למקומם ולא המשיכו לעבוד ללא שום קשר למצב הידית. המגב האחורי פעל בלי בעיה וגם שטיפת החלונות.
אחרי דקה או שתיים המגבים חזרו לעבוד מעצמם. הסיפור המשיך אותו דבר - עובדים קצת ונעצרים ושוב חוזרים לעבוד.

חשבתי אולי חדרו מים למנוע המגבים ו/או לחיבור החשמלי. להפתעתי ביומיים הבאים המגבים עבדו בלי שום בעיה.

בכל זאת פירקתי את מנוע המגבים ולא ראיתי שום בעיה. ליתר ביטחון שמתי בידוד על חלק מהחוט של המנוע ועל החיבור החשמלי עצמו.

אתמול, באתי ליסוע והבעיה חזרה. נותנים כמה ניגובים ונעצרים לכמה שניות באמצע החלון ואז ממשיכים. עם מד מתח על המצבר ראיתי שבזמן שהמגבים נתקעים המתח עולה ושהם חוזרים לעבוד המתח יורד קצת. כלומר זה נראה כאילו מנוע המגבים מתנתק לכמה שניות.

אני חושד בבעיה פנימית במנוע המגבים עצמו.

האם יש אופציות אחרות, בדיקות אחרות שכדאי לבצע ?

האם במקרה מישהו יודע כמה יכול לעלות מנוע מגבים חדש ? (החלפתו נראית לי ממש קלה).

אתם לא יודעים איזה סיוט זה שבגשם כבד פתאום באמצע נסיעה אין מגבים

raanan_t
14-02-09, 16:35
.
עם מד מתח על המצבר ראיתי שבזמן שהמגבים נתקעים המתח עולה ושהם חוזרים לעבוד המתח יורד קצת. כלומר זה נראה כאילו מנוע המגבים מתנתק לכמה שניות.

כאשר המתח עולה משמע פועל על המנוע עומס גדול מדי כלומר, זרועות מגבים נתקעות מכנית איפשהו (גירוז עדין של הצירים בזרועות המגבים יכול לעזור) או שהמנוע עצמו נתפס (היתכן שאין בכלל גריז על החלקים הפנימיים היות וניקית אותו לחלוטין עקב הבעיה הקודמת?!).
כמובן שיתכן והמנוע קרוב לסוף חייו וכבר מראה את אותותיו.

ido
14-02-09, 19:55
נסה לבדוק את הידית הפעלה של המגבים.

student
14-02-09, 21:02
אני לא יודע לגבי עניין המתח. רק שמתי לב שכאשר "כלום" לא עובד יש מתח X. כאשר המגבים עובדים המתח קצת יורד (Y) ושהמגבים נתקעים המתח חוזר ל- X, כאילו כלום לא עובד.

לגבי הגריז - יש גריז בתוך המנוע. ממילא אי אפשר אף פעם לנקות את כל הגריז אלא רק מהמגעים החשמליים הפנימיים.

ידית המגבים - אני לא יודע איך לבדוק אותה. בזמן שהקדמיים נתקעים המגב האחורי עובד רגיל וגם שטיפת החלונות. הקדמיים יכולים להיתקע בלי קשר למהירות שהם עובדים.

האם באמת יכולה להיות בעיה בידית המגבים עצמה או במימסר כלשהו בדרך למנוע ?

ido
15-02-09, 00:53
בהחלט אם היא מפסיקה לתת חשמל למנוע. נסה לנתק ידית לשים ספריי מגעים ולהחזיר.

mgoldst
15-02-09, 01:19
האם אתה יכול לחבר נורת ביקורת במקביל למתח המנוע (LED)
שתוכל לראות תוך כדי פעולה
אם הנורה תדלוק כל הזמן והמגבים יעצרו זה בטוח מנוע

student
15-02-09, 12:30
לפרק את הידית זו לא אופציה מבחינתי כי אני לא אתעסק עם ההגה וכרית האוויר.

נורת ביקורת - רעיון טוב. אני לא בטוח שאפשר לחבר אותה במקביל למנוע. אולי אנסה לחבר אותה במקום המנוע ולראות אם היא דולקת ברציפות שידית המגבים במצב "מהיר". אני רק צריך להשיג נורה כזו או להכין אחת. לא צריך להיות בעיה.

מנוע מגבים חדש - 1270 ש"ח!. שיט!! ואין תחליפי.
מפירוקים - לך תדע מה מצבו הפנימי.

וכמובן שיש גם אופציה ללכת למוסך ושהם ישברו את הראש. למרות שברור שמה שהם יעשו זה יחליפו מנוע מגבים ורק אם במקרה התקלה תחזור יחפשו בעיה אחרת.

רקובי
15-02-09, 12:55
אתה יכול להזמין כזה מ-EBAY במקרה הכי גרוע.
לדעתי זה יעלה הרבה פחות, אם כי לא בדקתי.
וגם אין מה למהר, גשם אין כאן.

צביקוש23
15-02-09, 20:04
לי קרתה השבוע בדיוק אבל בדיוק אותה התופעה שציינת
לכן קפצתי למוסך שמשון, ולאחר אבחון נתגלה שהלך המנוע של הווישר.
כמובן שהוחלף.

student
15-02-09, 20:07
כמה עלה ?

רפי לין
15-02-09, 21:36
כפי שכתבו קודמיי, ניתן לבדוק ע"י נורת בקורת המחוברת במקביל לחוט הזנת מנוע המגבים אם מגיע מתח הפעלה למנוע גם כשהוא נתקע.
מכיוון שצריכת הזרם עולה כשהמנוע נעצר אז ברור שיש תצרוכת זרם וסביר למדי שהמנוע נתקע מכנית או בגלל שהוא עצמו פגום או שזרועות המכניות של מע' המגבים נתקעים.
בקלות ניתן לנתק את מע' הזרועות ממנוע המגבים, להרים את המגבים מהשמשה ולהזיז ביד את מע' הזרועות ולראות שהכל נע בחופשיות.
בברכה - רפי לין :)

רקובי
15-02-09, 21:46
ממה שראיתי ב-EBAY, אפשר לקנות חלק מקורי חדש בכ-350 ש"ח, בהנחה שהמשלוח לא יעלה יותר מ-20 פאונד.. זה הרבה יותר זול מ-1270 + מע"מ.

student
15-02-09, 22:01
הבעיה עם EBAY היא שאי אפשר לקנות מאנגליה כי יש הבדל במנועים (הם גם מק"טים שונים!). זה למעשה פוסל את רוב המנועים שיש שם.

חלק אחר מהמנועים ב- EBAY הם למעשה משומשים או מוגדרים כ- "תחליפיים". אני לא רוצה את אחת מהאופציות האלה.

ככה שאחרי סינון יש אולי 2-3 מנועים שיכולים להתאים (וגם זה אני בספק) שעולים מעל 300 ש"ח, לא כולל משלוח. מניסיון קודם מי שלא רושם משלוח לישראל אז גם לא מוכן לשלוח לפה וגם אם במקרה כן אז הבעיה היא שאם אני נופל בידיים של המכס (כאן בארץ) המיסים יכולים להוסיף עוד כמה מאות ש"ח. גם אם הם שולחים לארץ הם משום מה לא מוכנים לבטח חלקי חילוף גדולים לרכב (וזה חלק גדול יחיסת).

המחיר הוא 1270 ש"ח כולל מע"מ, יחי ההבדל הקטן.

עריכה: לאחר בדיקה ב- EBAY נראה שאין אפילו מנוע מגבים קדמי אחד שיתאים לפונטו ישראלית, כולם מתאימים רק לדגם האנגלי.

student
15-02-09, 22:12
בקלות ניתן לנתק את מע' הזרועות ממנוע המגבים, להרים את המגבים מהשמשה ולהזיז ביד את מע' הזרועות ולראות שהכל נע בחופשיות.

תודה רפי אנסה לבצע זאת.

התחושה שלי וגם לפי המראה היא שזרועות המגבים מגורזות היטב ושהבעיה אינה בזרועות עצמן אלא בעיה חשמלית או במנוע עצמו.

upetar
15-02-09, 22:57
ניראה לי שחל בילבול במדידות .מתח=V12 ,וניבדק במקביל למצבר,ואים המתח יורד קצת זה אומר שצרכן מסוים פועל.זרם=A,וניבדק בטור לחיבור המצבר,ואים הזרם עולה קצת שוב סימן שצרכן עובד.לדעתי באמת הבדיקה צריכה להיות(כמו שאמר מורנו ורבנו רפי לין)לחבר נורית ביקורת במקביל למגעי המנוע(12V)וליראות אים היא נכבת כשהמנוע נעצר .תקנו אותי עים אני טועה.

צביקוש23
15-02-09, 22:58
כמו שכבר ציינתי
השבוע הייתה לי בדיוק אותה הבעיה בווישרים
נסעתי למוסך שמשון
חיים קיבל אותי מיד ,בדק את כל האפשרויות והאיבחון היה שהמנוע של הווישר פשוט היה גמור וגוסס כמו שאומרים
בקיצור הוחלף מנוע למנוע חדש במחיר הגיוני וסביר 900 ומשהו שקל כולל עבודה.
תודה רבה למוסך שמשון ולחיים שכרגיל פשוט עושים עבודה מקצועית והוגנת.

צביקה

student
07-03-09, 09:28
מסיבות שונות הבעיה לא טופלה עד כה.

השבוע חזרתי לנושא. שהאוטו עומד הפעלתי את המגבים על מהירות רגילה ותוך כדי ועם מכסה מנוע פתוח, הסתכלתי על תנועת הזרועות. לאחר דקה ראיתי שהמגבים מאטים, מעלים מהירות ושוב מאטים ואז לתדהמתי החל לצאת עשן מכיוון מנוע המגבים. כמובן שמיד עצרתי את המגבים.

חשבתי, רגע לפני החלפת המנוע, האם בעצם אין מישהו/מקום שמשפץ מנועים של מגבים ?

iz2
07-03-09, 13:14
לך למוסך שימשון יהוד זה יעלה לך 350 שקל פלוס עוד 150 שקל עבודה,הוא מזמין אחד משופץ מחלקי חילוף ולוקח את שלך לשיפוץ.