View Full Version : חוות דעת על פיאט פונטו גרנדה
למישהו יצאה במקרה לנהוג על הפיאט פונטו גרנדה ויכול להביא חוות דעת לגבי הרכב?מבחינת נוחות נסיעה ביצועים רמת החיזה על הגביש נוחות נסועי הרכב איבזור?
אני נהגתי (במשך כמה ימים) על גרנדה 1.4 רובוטית.
הגיר הרובוטי מעצבן לאללה - אבל בסך הכל הרכב נעים לנהיגה.
אל תצפה ממנו ליותר מדי אבל.
אתה מתכנן לרכוש אחת?
האבזור ברכב שנהגתי בו היה בסיסי (ח"ח מקדימה בלבד למשל, רדיו לא מקורי, בלי פנסי ערפל) והוא היה שייך לקל אוטו.
האבזור בדגם ה-"מפואר" לא ממש השתנה, מלבד רדיו מקורי ו- ESP שהוסיפו- כל השאר אותו דבר (הייתי בסוכנות).
והמנוע יש עם 8 שסטומים ו16 שסטומים?
היצע המנועים נשאר זהה, 1.2 8V או 1.4 8V
הוא לא זהה כי בפונטו ספייס יש גם את ה16 שסטומים שהרכב הרבה יותר זרזי ומהיר מהפונטו 8 שסטומים הקציר בפונטו גרנדה לא שווה לגעת אם זה ה8 שסטומים.
לא אמרתי שהוא זהה לדור השני של הפונטו, אלא זהה להיצע המקורי של המנועים בארץ בדור השלישי.
וזה לא נכון. מומנט זמינות מומנט בסל"ד נמוך מביאה את היתרונות שלה.
הפונטו הוא רכב חלש שלא יכול להשיג שום רכב מקבוצת הסופר מיני שנמכר כיום, לא מאובזר, עם תת שירות של מוסכי הרשת ברוב המוסכים- אין מה לקנות, וגם ככה אף אחד לא קונה.
הנה הרשימה של כל המכוניות שנמכרות כיום:
פיאט גרנדה פונטו, מנוע 1.4, הספק: 77 כ"ס.
סקודה פאביה, מנוע 1.6, הספק: 105 כ"ס.
דייהטסו סיריון, מנוע 1.3, הספק: 87 כ"ס.
ניסאן מייקרה, מנוע 1.4, הספק: 88 כ"ס.
אופל קורסה, מנוע 1.4, הספק: 90 כ"ס.
מאזדה 2, מנוע 1.5, הספק: 103 כ"ס.
פיגו 207, מנוע 1.6, הספק: 120 כ"ס.
הונדה ג'אז, מנוע 1.4, הספק: 100 כ"ס.
סוזוקי סוויפט, מנוע 1.5, הספק: 102 כ"ס.
פולקסווגן פולו, מנוע 1.4, הספק: 80 כ"ס.
רנו קליאו, מנוע 1.6, הספק: 110 כ"ס.
טויוטה יאריס, מנוע 1.3, הספק: 87 כ"ס.
סיאט אביזה, מנוע 1.6, הספק: 105 כ"ס.
שברולט אוואו, מנוע 1.4, הספק: 101 כ"ס.
יונדאי גטס, מנוע 1.4, הספק: 97 כ"ס.
סיטרואן סי 3, מנוע 1.6, הספק: 110 כ"ס.
אלו כל הסופר מיני שנמכרות כיום בישראל. יש עוד רכב עם מנוע חלש כמו הפונטו?
לגבי הרשמיה אתה צודק,אבל יש לך את הפונטו elx ספייס שהוא בעל 80 כוחות סוס להומת הsx בעל 60 כוח סוס ומה זות אומרת שיש לו זמינות בממונט בסל"ד נמוך?ולמה אם מייצרים מנועים לכול הרוחות אם 8 שסטומים ולא 16 שסטומים כמו רוב סוגי הרכבים בארץ עוד לא נתקלתי ברכב בעל 8 שסטומים פרט לפונטו אצל כולם המינימום זה 16 שסטומים?
יש גם פונטו GT 1.4 הספק:136 כ"ס
אני מדבר איתך על דגמי הספייס והגרנד החדשים
בספייס מדובר על מנוע 1250 סמ"ק 16 שסת' המספק 80 כ"ס.
בגרנדה מדובר על מנוע 1400 סמ"ק 8 שסת' המספק 77 כ"ס.
לא מדובר על אותם המנועים, ושים לב לנתוני הנפח וההספק, כל אחד והפלוס שלו.
אבל על תשכך שהגרנד יותר משקל מהספייס
ותגיע למסקנה שאין מה לקנות את הרכב הזה...
אני בעד לקחת את הגרנדה פונטו ולהשתיל שם את המנוע והגיר של הפאביה (וגם את הג'אנטים).
העיצוב של הגרנדה פונטו פשוט נהדר :)
מה שאתה בא להגיד שהמנוע לא מספק,ואיך מבחינה ידנית מה יותר טוב הגרנד פונטו הוא הוא פביה
תלוי מהם הדרישות שלך מהרכב.
את האמת לפני הפונטו ספייס הייה לי אפלהוז ידנית הזרקה 97 ואוולה הרכב הזה היה מהיר חבל על הזמן כמובן שירדתי לפיאט ידעתי שהרגיש הבדל מבחינת כוח כי בין נפח מנוע של 1600 לנפח מנוע 1250 יש הבדל אבל ציפתי שהיא תאיץ יותר מהר ואז הבנתי שבדגם שרכשתי יש רק 8 שסטומים ובין ה 8 שסטומים לה 16 שסטומים יש הבדל ניקר הבנתי. הרכב אחלה נוח גבוהה באמת סבבה של אוטו גם מעוד חסכוני בדלק לאוטו אבל יש כצת החזבה מבחינת כוח שצריך לילחוץ כצת יותר מדי על הגז על מנת להגיע לתאוצה חזקה,ואז שאלתי את עצמי למה ביכלל מייצרים מנועים הם 8 שסטומים לא מבין?
הם חסכוניים לייצור וחסכוניים בדלק.
אם אתה מחפש כוח קנה את הפאביה 1.6, ניתן לרכוש ידני או אוטומט 6 הילוכים.
מהגרנדה פונטו הדבר האחרון שאתה צריך לחפש זה כוח.
אם אתה דווקא רוצה רכב משומש, נסה לחפש פונטו HGT, מדובר על 1800 סמ"ק/136 כ"ס.
בנושא הספייס, הרכב שיש לך בעל מנוע שמספק 60 כ"ס, ומנוע ה- 16V מספק 80 כ"ס- אכן הבדל ניכר.
כן הבנתי שיש די אבדל ניקר משמעותי בין הפונטו 16 שסטומים ל8 שסטומים מבחינת תאוצה בעזרת השם אולי בשנה הבאה החליף את הרכב למשהו אם יותר כוח,האבדלים לפי דעתי מורגשים בתאוצה אבל במהירות גבוהה לא מורגש אבדל רק ממצב המידה למצב נסיעה לוקח קצת זמן להאיץ כן בהתחלה חשבתי ללכת על הפאביה 2002 2003 היה לי תקציב של גג 30 אלף אבל בסוף הלכתי על הפונטו ספייס כי אמרתי אני השמור לי כסף לתיקונים נראה אולי בשנה הבאה אני יחליף אותה בעזרת השם,סך הכול רכב טוב אני מעוד מרוצה מימנו מבחינת תצרוכת דלק נמוכה ואיבזור רכב ממש סבבה רק אבל הרכב הבאה שלי לא היה כבר 8 שסטומים.
ולמה אם מייצרים מנועים לכול הרוחות אם 8 שסטומים ולא 16 שסטומים כמו רוב סוגי הרכבים בארץ עוד לא נתקלתי ברכב בעל 8 שסטומים פרט לפונטו אצל כולם המינימום זה 16 שסטומים?
פג'ו 206, רנו קליאו,וגם טויוטה יאריס.
אני בטוח שאם אני אתאמץ אני אמצא עוד.
היתרונות של הגרנדה לעומת הפאביה הם במחיר ובבטיחות.
מה אלה רכבים שמוצרים אם 8 שסטומים?
הפאביה יותר זולה מהפונטו, זה שלקחתי דגם מאובזר זה סיפור אחר.
פאביה 1.4 ידנית עולה כ- 90K.
לגבי מנועי ה- 16V:
בטויוטה יאריס יש את אותו מנוע בסיריון, אך איך ביאריס יש 8V?
בפיג'ו 206 וברנו קליאו מותקן מנוע 1.6 110 כ"ס של הקוצרן, גם ב- 307 מותקן המנוע הזה,ומדובר על 16V.
גיא - לא כל היצע המנועים מיובא לארץ.
גם הפאביה 1.2, ו-1.4 היא שמונה שסתומים. (כן, יש גם דגם 12V ו-16V).
אביעד, זה ברור כמובן, אבל אני דיברתי על מה שכן מיובא לארץ, מה שרלוונטי לשוק שלנו :)
בנושא הפאביה לא ידוע לי על מנוע 1.2.
בנושא מנוע 1.4 מדובר על 16 שסטומים המספק 86 כ"ס ב- 5000 סל"ד, המשודך לגיר ידני 5 הילוכים.
הנ"ל נמכר עם 4 כריות אוויר, 4 חלונות חשמל (בניגוד לפונטו) ועולה זול יותר מהפונטו: 90,000 ש"ח לפאביה (קבוצת רישוי 1).
רק מנועי הדיזל של הפאביה מצויידים ב- 8 שסת', אבל בכל מקרה יש להם הספק נאה של 105 כ"ס ב- 4000 סל"ד, ומומנט של 24.5 (!) ב- 1800 סל"ד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.