PDA

View Full Version : מפחד לקנות פונטו ELX אוטומטית

yosi199
09-02-09, 12:48
שלום חברים שמי יוסי ואני בן 21 בקרוב ארכוש את הרכב הראשון שלי ואני נורא "דלוק" על פונטו ספייס שנים 2002-2004 בגרסאות ELX/DYNAMIC וכדומה. אני צריך רכב שיהיה חסכוני ואמין מאוד ואני יודע שעדיף לי תיבה רגילה אבל לצערי הפקקים של המרכז גורמים לי לחפוץ באוטומטית (אני גר בראשון לציון). התקציב שלי הוא 30K~.

אשמח אם תוכלו לספר לי על יתרונות וחסרונות של הרכבים הנ"ל מבחינת אמינות וחיסכון.
האם תיבה הרציפה אמינה? בעייתית? או שאולי הרובוטית? בעצם איזה תיבה עדיפה וכל מידע נוסף.

ד"א עשיתי חיפוש בפורום אך לצערי הוא לא הניב תשובות רלוונטיות מידי ולעיתים אפילו לא מצא תוצאות בכלל.

Ron_Dadon
09-02-09, 13:11
על האמינות באופן אישי אני לא יכול לענות, כי אני בעליה של אחת כזאת קצת יותר מחצי שנה בסה"כ, אבל לפי כל מה שקראתי ושאלתי לפני - התיבה הרציפה אמינה מאד (וגם חסכונית מאד, בעיקר בנסיעות בין עירוניות ארוכות)

התיבה הרציפה היא כאמור "חסרת הילוכים" ולכן יש לה יתרון + חיסרון באותה הנשימה מבחינת נסיעה:
החיסרון הוא תגובה איטית יותר ללחיצה על דוושה (לוקח לרכב כשנייה להגיב), היתרון הוא מרגע התגובה, התאוצה חלקה ולרוב מהירה יותר מרכב מקביל עם תיבה אוטומטית רגילה/רובטית/ידנית.
כמובן שזה גם תורם לנוחות הנסיעה (אין העברת הילוכים), ובסופו של דבר גם היא בעלת יחס העברה סופי גבוה יותר כך שאתה משייט לך בהנאה על 100 קמ"ש בזמן שסל"ד המנוע עומד על 2,000 - גם חסכוני בדלק, וגם רעש מנוע חלש יותר בתא הנוסעים.

שים לב, מניסיון אישי, בנסיעה עירונית מרובת פקקים אל תצפה לניסים ונפלאות בנושא צריכת הדלק, שכן פקקים מעלים את צריכת הדלק בכל רכב, וכמובן גם פה (לי בנסיעה עם פקקים יוצא בערך 1:11, בנסיעה עירונית "פתוחה" - 1:13 ונסיעה בין עירונית קצרה עד ארוכה - בין 1:14 עד ל 1:19)

Caveman
09-02-09, 20:12
הגיר הרציף לדעתי עדיף יותר מעצם העובדה שהפעולה שלו נוחה יותר.
אל הגיר הרובוטי יש להתייחס כאל גיר ידני לכל דבר, כי הרי זה מה שהוא.
כמו כן, גיר רובוטי קיים רק בדגמי SX Mk2b ולא בדגמי ELX, לכן זה דיי מוריד לך אותו מהרשימה, אלא אם מנוע ה8V עם 60 כ"ס ופחות איבזור לא מפריע לך.
ממליץ בחום לבצע נסיעה ברכב עם הגיר הזה באם תחליט בכל זאת לקנות.

yosi199
12-02-09, 21:16
מצויין חברה תודה על העזרה. עזרתם לי בהחלט בקבלת החלטה