התחבר

View Full Version : רעש מתכתי בבלמים..

itai182
08-02-09, 20:02
שלום!
ברשותי פונטו ספייס 2002 וכאשר אני לוחץ על הבלמים ישנו רעש מתכתי חזק. חשוב לציין שהרעש הוא לעיתים (3-6 פעמים ביום) ולא כל בלימה וגם שאין הבדל בבלימה (היא עדיין חזקה).
יש למישהו רעיון?

saar
08-02-09, 20:07
אם אין מדובר בשריקה, אלא רעש מתכתי של קלאק קלאק, כל פעם שאתה עוזב את הדוושה של הבלם, אז מדובר בקליפס ביטחון שלא הרכיבו לך שעשו לך ברקסים, לכן נוצר מרווח בין הפד לצלחת ואת שומע את גב הפד ואת התופסן שלו נפגשים זה בזה (רעש של ברזל בברזל). אם אכן מדובר בזה, אתה יכול לינסוע עד שתגיע הפעם הבאה שצריך לעשות ברקסים בלי חשש, אך אם מפריע לך הרעש אז בקש ממוסכניק שישים לך את הקליפסים הללו, והרעש יפסק.

פעם הבאה עשה ברקסים במוסך מורשה שמכיר את הרכב ותמנע לעשות עבודה חוזרת כמו זו.

itai182
08-02-09, 20:16
תודה על תשובתך אך זה לא רעש כזה..
זה רעש כאילו מצמידים ברזל לברזל ומשפשפים.. וזה קורה מידי פעם כאשר אני לוחץ על הדוושה ולא כאשר משחרר אותה..
דבר שני, קניתי את הרכב בנובמבר 07 ולא עשיתי לו בלמים. יש לי היסטוריית רכב והבעלים עשה בלמים במורשה אך איני זוכר את התאריך.. יכול להיות שזה היה בסביבות 2006.

saar
08-02-09, 20:23
אם אתה מדבר על שריקה, היא יכולה לנבוע מכמה סיבות, שתים בולטות הן, האחת פדים (רפידות) בלם לא מקוריות עם חומר זול ופשוט, כתוצאה מאי עמידה בטמפרטורת החיכוך הגבוהה מתחילה השריקה.
הסיבה השניה הבולטת היא גמר הרפידות, זאת אומרת חומר הרפידות מתחיל להיגמר ואתה עלול להגיע לסוף שלו.

עליך לפרק גלגל אחד, או לפעמים ניתן להביט דרך החורים של המגנזיום או דרך החורים של הג'אנט, וראות אם יש עדיין "בשר" ברפידות. אם יש, אז אתה יכול להיות רגוע (בהנחה שכל השאר תקין), ולהבין שהפדים שלך פשוט לא מקוריים או עשוים מחומר זול, אם אין "בשר" ברפידות, דרושה החלפה ומיידית!

אבל קודם כל לבדוק ובמיידית. אם עשו לו בלמים בסביבות 2006 גש מהר לבדוק, מהר מהר לבדוק, יכול להיות שגמרת את הפד ואתה בולם כבר על הברזל!
מהרררררררררררררררר!

ido
08-02-09, 22:01
סער, הרכב שלי, לפני שהיה בבעלותי, עשה ברקסים במוסך מורשה, ולא סגרו לו את הקליפס ביטחון.
איפה הייתה אז שחיפשתי ימים מאיפה הרעש המעצבן? :)

saar
08-02-09, 22:16
אתה נשמה טהורה, ואני אקבל את מה שאמרת כמחמאה.

תודה לך.

ולגבי שאלתך איפה הייתי אז?
אני זה שבאו אליו שיסגור להם את הקליפס הזה (: