PDA

View Full Version : בעיה בבלימה עזרה בבקשה

דודו אבוטבול
07-02-09, 19:18
שלום,
יש לי פיאט פונטו 97
בזמן האחרון כאשר אני לוחץ על הברקס לא לשם האטת הרכב
אלא לשם עצירה מוחלטת לפני רמזור למשל או לפני רכב ..לקראת העצירה נישמע חיכוך ומין רעש מציק כזה מיכוון הגלגלים הקדמים (בקיצור שאני לוחץ דיי "חזק" על הברקס לקראת העצירה של הרכב)
אני חושב שאולי זה הרפידות בלם שהלכו.
אולי אני טועה או שזה משהו אחר
אם מישהו יודע מה הבעיה אשמח לדעת:)
תודה ושבוע טוב.

saar
07-02-09, 20:10
יש דברים שאפשר להקל בהם ראש, ויש דברים שלא. נגעת בדיוק באותו הדבר שאין להקל בו ראש.
אם אתה מדבר על שריקה, היא יכולה לנבוע מכמה סיבות, שתים בולטות הן, האחת פדים (רפידות) בלם לא מקוריות עם חומר זול ופשוט, כתוצאה מאי עמידה בטמפרטורת החיכוך הגבוהה מתחילה השריקה.
הסיבה השניה הבולטת היא גמר הרפידות, זאת אומרת חומר הרפידות מתחיל להיגמר ואתה עלול להגיע לסוף שלו.

עליך לפרק גלגל אחד, או לפעמים ניתן להביט דרך החורים של המגנזיום או דרך החורים של הג'אנט, וראות אם יש עדיין "בשר" ברפידות. אם יש, אז אתה יכול להיות רגוע (בהנחה שכל השאר תקין), ולהבין שהפדים שלך פשוט לא מקוריים או עשוים מחומר זול, אם אין "בשר" ברפידות, דרושה החלפה ומיידית!

אבל קודם כל לבדוק ובמיידית.

ronald27
07-02-09, 20:12
שלום דודו :)

אני יעזור לך כמה שאני יכול
אז בוא נתחיל !
כודם כול אני יודע איזה רעש מעצבן זה

ושנית עם יש לך ג'ק אז תרים את האוטו, תוצי את הגלגל .
אכשיו אתה יכול ליראות עם הרפידות גמורות.
דבר שלישי תעביר את האצבה על הצלחת
עם יש חריצים או עיקומים בצלחת אז הצלחת לא טובה !!
עם הרפידות גמורות גש למוסך שלך או לכול מוסך אמין !
עם גם אצלחת גמורה אז גם אותה תחליף אבל תיבדוק בשתיי הקיבונים !!
גם עם צד אחד טוב ואשני לא אז אתה חייב לאחליף את שתיי הצדדים !!!

לילה טוב ובהצלחה

saar
07-02-09, 20:18
מניסיוני רעש שריקות נגרם מפדים (רפידות).
צלחות פגומות תגרומנה לרעידות בזמן לחיצה על דוושת הבלם.

אבל אם אתה אומר צלחות קטונתי.

דודו אבוטבול
08-02-09, 20:49
הייתי אצל מוסכניק
חבר של אבא שלי , הוא בחור ישר
אמר לי שזה הסנדלים - רפידות בלם...
אמר לי שזוג יעלה לי 70 שקלים ועבודה עוד 70 שקלים?
השאלה שלי שרציתי לדעת האם ב 70 ש"ח זה רפידות טובות או שהם זולות וכנראה של חברה פשוטה
ורציתי לדעת אם יש חברה מסויימת שטוב לקנות שיתאים לפונטו שלי.

saar
08-02-09, 21:39
רגע רגע לא הבנתי.
הוא אמר סנדלים?
או הוא אמר רפידות?
אלו שני דברים שונים.
סנדלים זה בלמים אחוריים של גלגלים אחוריים.
ורפידות זה בלמים קדימה של גלגלים קידמיים.
בכל אופן, אם מדובר על רפידות של גלגלים קדימה אל תתפשר על חברה זולה של 70 שקל, כי הם ישרקו לך וסתם תסבול. בקש רפידות של חברת לוקאס או רמסה.
ואם אכן מדובר בגלגלים קידמיים , בקש ממנו גם שיחליף את הצלחות זה גרושים.

דודו אבוטבול
08-02-09, 21:44
רגע רגע לא הבנתי.
הוא אמר סנדלים?
או הוא אמר רפידות?
אלו שני דברים שונים.
סנדלים זה בלמים אחוריים של גלגלים אחוריים.
ורפידות זה בלמים קדימה של גלגלים קידמיים.
בכל אופן, אם מדובר על רפידות של גלגלים קדימה אל תתפשר על חברה זולה של 70 שקל, כי הם ישרקו לך וסתם תסבול. בקש רפידות של חברת לוקאס או רמסה.
ואם אכן מדובר בגלגלים קידמיים , בקש ממנו גם שיחליף את הצלחות זה גרושים.

רפידות בלם [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] לא סנדלים התבלבלתי...
טבקשר לחברה אני אבקש את אלו
יש לך בערך השארה כמה אמור לעשות זוג?
הוא בדק את הצלחות אמר שהם במצב דיי טוב
אז ניראה כבר
בכל אופן אני אלך אליו מחר ואעדכן ..
תודה

saar
08-02-09, 22:23
כשמגיע הזמן להחליף רפידות, אני תמיד מחליף גם את הצלחות. אבל זה אני!
לעיתים אין מדרגה בצלחת אך יש עיוותים קלים, או סימני שחיקה באמצע שלה, ולכן אני תמיד מתחיל סט רפידות חדשות, עם צלחות חדשות.
אם אכן בסוף תחליט להחליף את הצלחות תוודא שחבר של אבא שלך שוטף אותם היטב עם סבון לפני שהוא מרכיב אותן!!! חשוב מאוד, רבים חכמים נופלים בכך שלא עושים זאת.

לגבי הרפידות, אני ממליץ לך ללכת על רמסה, סט של שני זוגות צריך לעלות בערך עד 150 ש"ח.
אותו סדר גודל הלוקאס.

תגידו לבחור שירכיב לך או רמסה או לוקאס, אבל דיר באלאק, שירכיב את אלו ולא חארטאטא סיני אחר!

ארילו
09-02-09, 11:02
למה לשטוף עם סבון?

(אני פשוט קונה צלחות של ברמבו ומרכיב)

דודו אבוטבול
09-02-09, 12:29
היום סידרתי את זה סוף סוף
הוא שם לי רפידות של רמסה (ספרדי)+ צלחות חדשות של חברת פוסטר משהו כזה ניראה לי
ראיתי שהוא שטף אותם עם ספריי מיוחד,(שאלתי אותו למה אז הוא ענה לי שיש עליהם שמן ששומר עליהם שלא יחלידו. אז צריך להסיר אותו לפני השימוש בצלחות).
הוא לקח לי כולל עבודה עבור הכל 350..
אני דיי מרוצה האמת!

הרפידות הקודמות שלי היו ממש ממש שחוכות.. עד כדי כך שעוד טיפה והיו מגיעות למתחת..
בכל אופן אני מאושר אין שריקות ואין רעש של שחיכה ואין כלום!

תודה לכולם בקשר לעזרה
במיוחד לך סער

saar
09-02-09, 23:15
אני שמח שהקשבת בעצתי והרווחת אחלה בלמים!
כל הכבוד לך, אכן יש כאלה שמחמירים ושוטפים עם סבון ויש שמנקים עם ספריי המיועד בדרך כלל לניקוי קרבוקטור (הוא הריי גם מוריד שמן), הוא צדק ורואים שהוא מבין עיניין.
ארילו זו הסיבה שרבים נופלים בה, מי שלא שוטף את הצלחת או מנקה אותה עם ספריי המוריד שמן ממנה, דופק את הצלחת לכל אורך הנסיעה, היות והשמן שעליה (ששומר עליה פן תחליד עד שתימכר) מועבר ונספג בפד, ואז גם הצלחת עושה בעיות וגם הפד. חברים אנא, אם מישהו מתכוון להיתווכח איתי, אז אנא הימנעו מכך, כבר עברתי טריליון שלא עשו זאת, יש כאלה שזה משפיע יותר, יש כאלה שפחות. בקיצור מי שמבין יודע, ולהוכחה שעובדה שאכן המוסכניק שלו עשה זאת וגם ידע מה הסיבה.

תתחדש [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR], תרשום אצלך את הקילומטר והתאריך שעשית בלמים קדימה שתדע לשם מעקב.