התחבר

View Full Version : help!!! צריך חוות דעת ממקצוענים

12-05-06, 09:59
תיאור כללי.
האוטו עומד על 95.000 ק"מ
טיפול אח' 80.000 בספטמבר במוסך הראשי של פיאט
בשבת האחרונה בדקתי ברכב ששמן /מים וכו' וגיליתי שחסר קצת מים ( בערך ס"מ מתחת לMAX)
אתמול כשהיתי במוסך שמשון נאמר לי שאם אני צריך להוסיף אז אין צורך בפראפלו ואפשר להוסיף מים .( רציתי להתיעץ עמכם לפני שאני מוסיף מים, אבל...) בדרכי הביתה מהעבודה האוטו התחיל להתחמם וממש שניה לפני שעצרתי בצד וכיביתי אותו החום היגיע לMAX.
לאחר שהרכב התקרר גיליתי שכל המים שהיו בשבת כבר אינם. כך שנאלצתי למלא מים רגילים( כליטר).
היום בבוקר לפני שיצאתי לעבודה בדקתי שוב את המים ושוב זה היה מתחת לMIN .
אני לא רואה שום נזילה . בדקתי שמן והמצב הוא בידיוק כמו שהיה בשבת - קצת מיתחת לMAX.
ואין סימנים של מים בשמן ( לפחות עד כמה שאני מבין).

בנוסף לזה בשבוע האחרון לאחר ההנעה הטורים היו נופלים ולאחר כמה שניות של לחיצה על הגז היו מתיצבים. מידיי פעם בניוטרל הרגשתי רעידות מכיוון המנוע - משהו כמו דפיקות מהמנוע אבל זה היה פעם בדקה או יותר.
מאז אתמול הרעידות האלה הם קבועות והאוטו מגמגם במהירויות נמוכות

עוד דבר קטן- לפני מס חודשים התיעצתי איתכם על תקלה במחשב מנוע http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=329
- עדיין לא תיקנתי אותו - כולמר עדיין מידיי פעם נידלקת מנורת מנוע למס' שניות בהנעה . אבל היא לא דולקת במהלך התקלות האלה

12-05-06, 10:23
רע מאוד!

היום בבוקר היית צריך להיות במוסך או לקחת את האוטו על גרר למוסך.
אם מד החום הגיע אתמול ל- MAX=לאדום, בעצם, היית מיד צריך להעלות את האוטו על גרר וקדימה למוסך. עדיף שקצת יסתלבטו עלייך שבאת על גרר מאשר שילך לך מנוע!

יכול להיות שנקרע צינור מים, סדק ברדיאטור, משאבת מים נוזלת?

האם במוסך עשו משהו שקשור באיזשהו אופן למערכת הקירור של הרכב? מה בכלל עשו במוסך?

תרים טלפון למוסך ותשאל מה לעשות?

12-05-06, 10:36
כשהיתי אתמול במוסך שמשון הייתי ללא האוטו.
פעם אחרונה שהאוטו ראה מוסך היה בינואר לבעיות בברקסים.
ולפני זה בנובמבר היה נגילה של מים מאחד הצינורות מתכת - בדקתי את האזור הזה והוא יבש

12-05-06, 10:41
יש לך נזילה כלשהי ואיבוד משמעותי של נוזל קירור, דבר שגם מביא להתחממות גרועה של הרכב.

אז כפי שאמרתי - האוטו צריך לצערך לראות מוסך והפעם להגיע למוסך על הגב של גורר.

בכל מקרה, לדעתי, אין ליסוע באוטו במצב כזה - האם אתמול לאחר מילוי מים הטמפרטורה הייתה תקינה? והיום?

אם יש לך ביטוח גרירה, אז לא יעלה לך הרבה.

12-05-06, 10:43
כשיש מים אז כן הטמפ' תקינה . אני כל הזמן מסתכל על המחוג והוא באמצע

12-05-06, 10:45
לדעתי עדיין מסוכן, אבל זו החלטה שלך.

בכל מקרה האוטו חייב להגיע למוסך בהקדם.

תוודא שהמאוורר מקדימה פועל.

תמלא מים עד ל-MAX וסע למוסך.

בכל מקרה יצטרכו לבצע שטיפה של מערכת הקירור והחלפת כל נוזל הקירור.

12-05-06, 12:14
בכל מיקרה רציתי לדאת אם ניראה לכם שזה יכול להיות רק נזילה או אולי משהו יותר רציני.
בעיקר בגלל ברעידות של האוטו אני חושש לנזק במונוע

12-05-06, 13:44
אני לא רוצה להיות פסימי, אבל יכול להיות שבגלל שהאוטו התחמם יש לך בעיה בראש מנוע, אבל את זה יוכלו להגיד לך רק במוסך לצערי.

אתה יכול לבדוק, האם כאשר אתה מניע את האוטו, יש מים ברדיאטור והמכסה שלו פתוח - האם יש בועות במים, או שהם קופצים החוצה.

12-05-06, 14:10
אתה יכול לבדוק, האם כאשר אתה מניע את האוטו, יש מים ברדיאטור והמכסה שלו פתוח - האם יש בועות במים, או שהם קופצים החוצה.

מאוד לא מומלץ למי שהוא לא קצת מקצוען ומבין בעסק! עלול להיות מסוכן - נוזל הקירור הוא בטמפ' של כ- 90 מעלות והמיכל בלחץ. פתיחה בזמן לא נכון ובמקרה הטוב יהיו לו כוויות קלות בידיים.

הבדיקה הכי טובה נעשית במוסך!

12-05-06, 16:52
כנראה שלא הייתי ברור,
הכוונה היא להניע את האוטו עם המכסה של המיכל רדיאטור פתוח. לא לפתוח כאשר האוטו חם (ואז הלחץ יכול להשתחרר בבת אחת)

12-05-06, 17:26
עבורי היתה ברור, גם אתמול כהוספתי מים חיכיתי חצי שעה להטמפרטורה תרד

ניסיתי את זה
הוספתי מים , הנעתי את האוטו לאחר כחצי דקה המפלס של המים התחיל לעלות לא היו בועות ולא קפצו החוצה - אבל גם לא השארתי את הרכב מונע הרבה זמן בגלל שהמפלס התחיל לעלות

13-05-06, 22:59
איזה מוסך אתם ממליצים להכניס אליו את האוטו?(אני מרחובות ועובד באור יהודה)

14-05-06, 09:31
מוסך שמשון :)

14-05-06, 11:54
תודה, לשם הוא נישלח

14-05-06, 14:30
חוויתי בעיה דומה שהסתברה כפריצה של אטם הראש מנוע..
עקב ההתחממות הייתי ממליץ להחליף את אטמי השסתומים סביר להניח שהם לא אטומים יותר...

14-05-06, 16:20
זו אחת האפשרויות שחיים ממוסך שמשון העלה והוא חושב שזה יותר סביר בגלל שהק"מ לא גבוהה כל כך
האפשרות השניה זה ראש מנוע אכול

נקווה לטוב :cry: :( :cry: :cry: :(

16-05-06, 11:24
עידכון:
פתחו ראש מנוע , החליפו אטמים, טרמוסטט ועוד כל מיני דברים שלא קשורים אבל היו צריכים החלפה כמו רצועת טיימינג רצועת אלטרנטור ומזגן מותחן אלטרנטור תושבת מנוע

בקיצור נזק של כמאט 3000 ש"ח אבל האוטו נוסע טוב וניראה שעשו עבודה טובה ויסודית.

תודה לשמשון וחיים ממוסך שמשון