התחבר

View Full Version : נורה שמן נדלקת

iz2
04-02-09, 22:05
מדי פעם בנסיעה בפונטו ספייס sx שלי שנת 2002 בזמן שאני לוחץ ברקס והאוטו נבלם הנורה של השמן נדלקת למספר שניות ונחבת כאשר האוטו כבר במצב עמידה חשבתי אולי חסר שמן ולאחר בדיקה לא חסר שמן מה לדעתכם הבעיה?

saar
04-02-09, 22:10
דרושה בדיקה מיידית, יכול להיות יוניט שמן, יכול להיות ספיקת שמן נמוכה של משאבת שמן נמוכה.
יכול להיות רשת סתומה חלקית.
מתי הוחלף שמן מנוע, האם הרכב מטופל?

iz2
04-02-09, 22:37
שמן מנעו הוחלף לפני חודשיים בערך ביצעתי טיפול גדול שכלל ברקסים טיימניג מזרק דלק אחד שלא היה תקין כמובן החלפת שמן פילטרים ביצעתי את הטיפול אצל שמשון ביהוד.

saar
05-02-09, 09:37
קודם כל תבדוק גם את שמן הברקס ליתר בטיחות, אולי אתה מתבלבל, בדוק את שמן הברקס, ושמן הגה. אם הכל תקין, והבעיה היא קבועה, זאת אומרת כל פעם זה קורה באופן קבוע, אז סע לחיים שיטפל לך בזה. כי חבל שאדריך אותך פה ולא תבין כלום.

יכול להיות שיוניט של שמן מנוע (מגעים רופפים) או מזייפת (יוניט עסק פשוט וזול תיהיה רגוע).

יכול להיות שפלאשינג יפתור את הבעיה (בצע חיפוש ותבין מה זה).

יכול להיות משאבת שמן.

זה לא יהיה אחראי מצידי לומר לך זה בסדר סע ככה, אל תסע ככה! מנורת שמן מנוע היא מנורת חירום ויש להיתייחס אליה בהתאם (לא סתם היא בצבע אדום ולא צהוב).
גש לחיים משמשון יהוד, שיבדוק את הבעיה.

רק תעשה לנו טובה, תחזור לפה עם ממצאים.

raanan_t
05-02-09, 16:41
סער (ב ע' נכון?! :D), בספייס אין מיכל שמן להגה היות וההגה הוא חשמלי.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות של סער ועדיף לבצען בהקדם, לחץ שמן נמוך הוא לא דבר שבריא למנוע (בלשון המעטה).

iz2
06-02-09, 00:03
יכול להיות שבאמת חסר שמן ואני לא בדקתי טוב?יש עוד אפשריות פרט לחוסר בשמן מנוע שביגלל זה נדלקת נורת השמן?

saar
06-02-09, 13:54
ידידי מה יהיה?
כתבתי לך כבר למעלה מה האפשרויות חוץ מחוסר שמן במנוע!
תקרא היטב

ארילו
06-02-09, 17:42
משאבת שמן דפוקה, סתימה ברשתית בקרטר (או דפיקה שלו לפעמים) ובמקרה הכי גרוע הגיע הזמן להחליף מיסבי קראנק.

iz2
06-02-09, 18:27
לאחר בדיקה של אבי שהוא אדם יותר מיקוצעי הוא בדק את מדיד השמן ואמר לי שהמדיד יבש לגמרי אז נגשתי לאוטו דיפו ורכשתי שמן 10w40 מילתי משהו כמו ליטר וחצי של שמן והמתנתי שעה בערך לאחר המתנה של שעה בדקתי שוב את המדיד ושוב הוא יבש כמובן שהבדיקה נעשתה במקום ישיר אני לא יודע מה לעשות?מישהו יודע כמה שמן יכול להכנס בפיאט פונטו ספייס?

ארילו
06-02-09, 18:41
בערך 4.5 ליטר אם אני זוכר נכון.

iz2
06-02-09, 18:49
הז מה יכולה להיות הבעיה שהמילתי כבר 1.5 ליטר והמדיד עוד יבש?

iz2
07-02-09, 14:06
לחברי הפורום ברשאותי פיאט פונטו ספייס שנת 2002 והבעיה שלי היא כזות,לפני חודש וחצי עשיתי טיפול כללי לרכב בערך אחרי חודש שרכשתי אותו שכלל טיימניג טיפול קטן טיפול ברקסים קדמים ואחורים החלפת נוזל קירור לפראפלו וגומיה של בין שני הבלוקים של המנוע שמישם נזל שמן לאחר הטיפול הגדול והמקיף שהתבצע אצל מוסך שימשון ביהוד אני מבחין שכמעת אין שמן בנוע רק חודש וחצי אחרי הטיפול ניגשתי לרכוש שמן 10w40 ומילתי שלושה ליטרים של שמן עד שהגיעה לנקודה שבמדיד שזה מספיק על פנו אני לא מבחין בשום נזילות שמן נוספות באזור המנוע פרט לרטיבות קטנה ליד המדיד שכמובן אני כול הזמן מוודה שהמדיד סגור עד הסוף על מנת שלא היה נזילות מהמדיד אבל בכול זות הייתיה רטיבות קטנה ליד המדיד למישהו יש הצעות מה יכול לקראות שתוך חודש וחצי מהטיפול נגמר כימעת כול השמן במנוע?

student
07-02-09, 14:30
מה 3 ליטר שמן ?

בכל המנוע יש 2.8 ליטר שמן, אולי 3 ליטר יחד עם הפילטר.

לפי מה שאתה כותב אז לכאורה לא הייתה לך טיפת שמן במנוע.

אתה בטוח שהשמן לא עבר את המקסימום על המדיד ?.

שמן חדש ממש בהיר. צריך לתת לשמן לרדת לאגן שלו. תן לאוטו לעמוד לפחות חצי שעה על משטח ישר לאחר נסיעה. תבדוק את המדיד טוב טוב עד לאן מגיע השמן ואז תנקה אותו ותכניס אותו חזרה ושוב תבדוק. תסתכל ממש טוב עד לאן מגיע השמן.

אם באמת מילאת 3 ליטר שמן אז המצב רע ! או שנסעת זמן לא ידוע בלי טיפת שמן או שהמנוע שלך מוצף באיזה 1-3 ליטר שמן עודפים שמן וגם זה ממש ממש רע.

מתי פעם אחרונה בדקת שמן וראית שיש מספיק ?

saar
07-02-09, 16:10
אם מילית ליטר וחצי והמדיד עדיין יבש, סימן שצריך למלא עוד!!!!!!
ואולי בצדק נדלקה המנורה היות ובאמת אין שמן מנוע במנוע!!!! כפי שציינת אתה המדיד יבש!!!!
אני לא יודע מתי עשו לך טיפול, אני גם לא יודע מי עשה לך טיפול, אך כבר נתלקתי (שימו לב חברי הפורום!!) כבר נתקלתי 4 פעמים בחברים שהגיעו אלי עם טענה של מנורת שמן או טענה של מנוע מרעיש יותר מידי , כולם טענו שהרכב מטופל במוסך מדרכה, בבדיקה עולה כי אין שמן במנוע!!!
אין להם שום נזילות, פשוט לא שמו להם שמן במנוע, ככה זה מוסכי מדרכה, עוברים מרכב לרכב, פותחים בורג לרכב הזה, ועוברים לרכב השני וחוזר חלילה!
אם המדיד שלך תקין (לא שבור, ישר, ומוכנס עד הסוף), מראה לך שהוא יבש לגמרי , אז אין שמן במנוע!!!!!!!!!!!! מה לא ברור?!
פתח רדיאטור, יש שם שמן או מים? אם יש מים, אז פתח פקק הכנסת שמן במנוע, ותתחיל לשים שמן קצת קצת, ותוך כדי תבדוק את המדיד (המתן חמש דקות לפני שתבדוק את המדיד שהשמן יגיע לאגן). וזהו ! שהמדיד יראה לך שלושת רבעי, תפסיק למלא. תניע את הרכב, תראה אם המנורה כבתה. ואז כבה ותמלא את השאר, (תמתין שהשמן ירד לאגן) שלא תעבור את המקסימום.
לא מן הנמנע שחשבת שיש לך שמן, אך לא שמו לך שמן.
אם שמת כבר ליטר וחצי, ואתה לא רואה חור מתחת למנוע בו נשפכים ליטר וחצי החוצה, אז זה אומר שלא היה לך שמן במנוע, ובגלל זה נדלקה המנורה של השמן!

דרך אגב- אתה סותר את עצמך, פתחת את השרשור בכך שאמרת שמנורת השמן נדלקת למרות שעשית בדיקה ומצאת שיש שמן והכל תקין, ועכשיו אתה אומר המדיד יבש!

raanan_t
07-02-09, 18:14
בערך 4.5 ליטר אם אני זוכר נכון.

ב-HGT מדובר על 4.5 ליטר בערך, בדגמי ה-1.2 (כמו שיש לפותח השרשור) יש למלא 2.8 ליטר.

iz2
07-02-09, 18:37
אתה צודק אכן לא היה מספיק שמן במנוע לאכן המנורה שמן שלי נדלקה לסרוגין אומנם אך לא באופן קבוע לגבי מוסך מדרכה הרכב שרכשתי נלקח ישירות חודש אחרי הרכישה למוסך שימשון יהוד שכפי שאתה יודע המוסך הוא מוסך מורשה של פיאט ומומלץ מעוד לגבי חברי הפורום לבסוף סך כול השמן שמילתי היה בערך גג עד שלושה ליטרים ובדקתי את מדיד השמן אחרי מספר שעות שהאוטו על משתח ישר כמובן וזה סימן לי שסמתי בדיוק עד המקסימום ומהיום אני התחיל לעקוב יותר זה לא איתכן שרכב שטופל לפני חודש וחצי ולא עבר 3000 קילומטר מאז הטיפול יעבד את רוב השמן שיש לו במנוע וכמובן כפי שציינתי בדקתי אם יש נזילות למניהם אך לא אותר שום ניזלה חיצונית.

iz2
07-02-09, 18:45
לאחר בדיקה יותר מעמיקה היום בבוקר שהאוטו קר והמנוע האוטו במשטח חלק,כפי שציינתי הוספתי למנוע עד 3 ליטרים שמן אולי כצת פחות מאחר ולאחר בדיקת המדיד הדגלה שהמדיד התחתון כימעת ויבש לגמרי לאחר חצי שעה עד שעה המתנה חזרתי לאחר מילוי השמן לבדיקה נוספת ובמנוע היה בדיוק את השמן עד המקסימום של המדיד השאלה שנשאלת זה איך אלך לי קרוב לה ליטר וחצי עד שני ליטרים וחצי של שמן תוך חודש וחצי מאז הטיפול האחרון שבוצע אצל מוסך שימשון יהוד לאחר בדיקה מכיפה לא נגלו נזילות סביב המנוע ואפילו לא מתחת למנוע הרכב לא עבר יותר מה 3000 קילומטר מקסימום מאז הטיפול האחרון,מהחשב הבדוק אפילו לאיתים יותר קרובות

saar
07-02-09, 20:15
נסה לבדוק אם יש לך שמן ברדיאטור.

saar
07-02-09, 20:26
בילבלת אותי עם כל השרשורים שלך.
אני שמח שמצאת שאני צודק!
ולמרות שלא אמרת תודה, אז אקדים ואומר , אין על מה.
כמו שכתבתי לך בשרשור ההוא, תבדוק את הרדיאטור שלך, אם יש בו שמן?

מכיר גם מכיר אני את מוסך שמשון יהוד, ואת חיים ואביו.
לגבי מה שאתה רושם, חס ושלום אינני מצביע אצבע מאשימה לאף אחד (וזאת בהוראת מנהלי הפורומים פה), אני פשוט מודיע לך באופן חגיגי מספר ליטרים של שמן מנוע לא נעלמים להם סתם כך, אם אין נזילות, ואם אין שמן מנוע ברדיאטור, ואתה אומר שנעלמו ליטרים של שמן מהמנוע עד כדי כך שהמדיד יבש ומנורת השמן נדלקת, אז לא היה שמן מלכתחילה.
האם בדקת שיצאת מהמוסך שמן מנוע? אם היה מקסימום, ועכשיו יבש, אז אולי יש נזילה שלא איתרת.

iz2
07-02-09, 20:37
קודם כול תודה,דבר שני לא היה שמן ברדיאטור וכן היה שמן במנוע שיצאתי מהמוסך וכן הוא היה על מקסימום,אבל איפה יכול להיות נזילה ערכתי סריקה בכול אזור המנוע וגם מתחת וכלום?

saar
07-02-09, 22:01
לא הגיוני, לא יכול להיות שיעלמו להם ליטרים של שמן מנוע ואין נזילה הנראת לעין, כמו כן אין חדירה של שמן מנוע לרדיאטור.
אני לא מאמין שהמנוע שלך ישרוף כמות כזו של שמן תוך זמן קצר.
אתה יכול להוציא פלאג אחד ולראות איך הוא נראה, ואז תדע אם המנוע שורף שמן.
או שאתה יכול לראות אם יוצא לך עשן סמיך לבן מהאגזוז ולדעת אם המנוע שורף שמן.אם אתה בטוח שהרכב יצא מהמוסך הוא היה על מקסימום, וכעת המדיד יבש, אז יש נזילה שאתה פשוט לא מאתר.
תבדוק את אטם ראש מכסה שסתומים, תבדוק יוניט שמן אולי יש נזילה מהאזור שלה. תבדוק מדיד שמן שהוא אכן סגור היטב ואטום. לא יכול להיות שכל כך הרבה שמן יעלם לו סתם כך בזמן כה קצר ולא תראה.
בדוק פילטר שמן שאין נזילה מהאזור שלו, בדוק בורג ריקון בתחתית אגן השמן שסגור היטב אין נזילה מהאזור.
בדוק באזור רצועת הטיימינג (רצועת תזמון מנוע), יכול להיות שמחזירי השמן שם פגומים ויש נזילות רציניות משם, הרצועה מכוסה במכסה פלסטיק שחור, יכול להיות שהוא הסתיר לך ובגלל זה לא איתרת נזילה).
יכול להיות מחזירי שמן מאזור הגיר.
בקיצור:
עקוב אחרי השמן, רשום ק"מ ותאריך של היום (היות והעמדת אותו על מקסימום), ותראה פעם הבאה מתי יתחיל להיות שוב חסר, ואם שוב יהיה חסר, גש לחיים שיבדוק את העיניין.

student
07-02-09, 22:11
.
לדעתי האישית עד שהבעיה תיפתר דרך המקלדת המנוע שלך כבר יפטר מהעולם הזה.

אני לא יודע כמה זמן או כמה ק"מ נסעת עם כמעט אפס !!!! שמן במנוע. אפילו אם מילאת "רק" 2 ליטר שמן, ולא 3, אז עדיין היה חוסר רציני. ואם אכן נסעת ככה (ואתה העדת שיש גם נורת שמן דולקת) אז המנוע לא מאריך חיים אחרי דבר כזה. האם אני טועה, תקנו אותי אם כן !

לחילופין יתכן ויש לך איזה 2 ליטר עודף שמן במנוע וגם זה ממש רע למנוע.

אני במקומך הייתי עובר מהמקלדת לטלפון ומטלפן על הבוקר לחיים משמשון, מתאר לו את כל הסיפור ושואל אותו אם לבוא למוסך בנסיעה או אולי להעלות את האוטו על גרר. ובטח לא הייתי נוסע מטר בלי לדבר עם חיים לפני.

iz2
07-02-09, 22:23
ביצעתי גם את הבדיקה של לחצי על הגז ובמקביל אבי היה ליד הגזוז ובדק אם יוצא עשן לבן ולא יצא עשן לבן

saar
08-02-09, 20:20
בבוקר , לאחר שהרכב עמד 8 שעות במישור קוי וישר, הוצא מדיד שמן מנוע (מבלי שהנעת את הרכב לפני) ובדוק מה אומר המדיד. אם אומר מקסימום, ולאחר שאתה מניע המנורה כבתה. סע לשלום!
נשאר לך רק לאתר את הנזילת שמן! אתה יכול לנסוע לחיים ולבקש ממנו שינסה לאתר את הנזילה.

iz2
08-02-09, 20:37
בדיוק כמובן שנורת השמן הפסיקה לידלוק לסירוגין כאשר ביצעתי בלימה חזקה החשב אני עוקב אחרי המדיד לעתים יותר קרובות ומנסה לאתר את נזילת השמן

saar
08-02-09, 20:42
אני שמח לשמוע, תמיד תיהיה עירני לעיניין, בבוקר אתה יכול לראות מתחת לרכב אם יש שלולית שמן קטנה וכך יהיה קל יותר לאתר.

תהיה רגוע וסע בזהירות.

מאוד מקווה שעזרתי לך.

iz2
12-02-09, 15:11
לאחר שביצעתי בדיקה של מדיד השמן וראיתי שיש ירדה של שליש החלתי להניע ולנסוע למוסך שמשון יהוד בכול זות לפני חודש וחצי ביצעתי שם אישור רציני לאותו שכלל ברקסים טיימניג טיפול קטן.
הגעתי למוסך הבן של שמשון קיבל אותי הסברתי לו את הבעיה שהרכב מאבד לי שמן נכנסתי אם הרכב לכיוון הבור הוא עשה בדיקה חיצונית מקיפה גם למטה וגם למעלה ופרת ללחות קטנה מתחת למנוע שמנוע צריך לאבד אולי 20 גרם לא הבכין בשום נזילה חיצונים הוא אוסיף לי מעט שמן עד למקסימום ואמר לי לעקוב במידה ועד 500 קילומטרים השמן מגיע למינימום במדיד להגיע למוסך ובמידה ועוד לא הגיע למינימום אחרי 500 קילומטרים אז להמשיך לעקוב עד 1000 קילומטרים.
הוא אמר לי שיש מיקרים שהמנוע אוכל שמן שזב מיקרים יחסית נדירים הודעתי לא כמובן המהירות מקסימלית שאני נוסע זה עד 100 קילומטר וגם לא תמיד 100 לפעמים 90 ,80 אבל בדרך כלל 100גג.
הוא אמר לי שבמיקרים שהרכב במידה ואוכל שמן צריך לעשות ניקוי פנימי של המנוע שכולל רינגים ואז להחליף גם כמובן פילטרים ושמן וזה יכול לעזור מישהו יכול להגיד עוד סיבות שאוטו אוכל שמן?

saar
12-02-09, 16:35
כאשר אין אטימה כמו שצריך של הרינגים הבוכנה תקח איתה שמן ותעלה אותו לפלאג שם הוא ישרף.

אתה יכול להוציא פלאג ולראות איך הוא נראה.

כמה קילומטרים הרכב הזה בכלל שהוא שותה כל כך מהר שמן?

מישהו פתח בעבר את המנוע ועשה לו אוברול או משהו כזה?

תניע הרכב, כשהוא בטמפרטורת עבודה, פתח את המכסה של המנוע (איפה שאתה מכניס שמן) ותראה אם בזמן שהוא עובד בטמפרטורת עבודה, יוצא מפתח מילוי השמן עשן.

iz2
12-02-09, 20:56
מדובר על רכב שיש לו 128000 אלף קילומטר ולא לא נראה שעסו לו עובר אול עד אחשב.

iz2
13-02-09, 15:49
ודבר נוסף במקרה שאכן מדובר שהרכב שלי אוכל שמן איזה סוג של טיפול ניתן לעשות על מנת שהרכב יפסק לאכול שמן ומה העלות המשעורת?

ארילו
13-02-09, 22:05
תלוי אם הוא אוכל שמן דרך הרינגים או הגומיות שסתומים.

אם זה דרך הגומיות - אז אין בעיה להחליף אותן.
אם דרך הרינגים אז זה סיפור קצת מורכב להחליף אותם.

iz2
14-02-09, 05:00
וכמה יכול לעלות טיפול שכזה?

ארילו
14-02-09, 14:31
תלוי מה הבעיה ;)

במקרה הכי גרוע זה להחליף מנוע.

student
14-02-09, 14:57
אולי באמת כדאי לבדוק כמה יעלה להחליף כבר את כל המנוע ואם זו לא אופציה עדיפה על תיקון הרינגים.

iz2
14-02-09, 17:36
למה זה סיפור יקר,דפקה האוטו נוסע פגז לא מוציא עשן לבן מאיץ טוב הכול.

ארילו
14-02-09, 18:38
בגלל זה אני אומר שצריך לבדוק מאיפה הוא אוכל שמן. פשוט במקרה הכי גרוע תצטרך להחליף מנוע.

iz2
14-02-09, 19:00
באמת קורה לי ברכב תופעה מוזרה מעוד,אני עוד מבצע בדיקות חיצוניות של המנוע אולי זה בורח שמן מכיוון המדיד,נקווה שבאמת מדובר במדיד,