התחבר

View Full Version : כמה שאלות לגבי דור ראשון מודל 2000

djslon
02-02-09, 00:33
אז ככה לא מזמן התחדשתי בפונטו מודל 2000 מנוע 1106...
רציתי לשאול כמה שאלות...
1)אם ניתן לעלות/להוריד את ההגה?
2)שאני נוסע במהירות של 60-70 קמ"ש מתחילות רעידות
המוסכניק שלי אמר שאני צריך להעשות איזון פרונט הרעידות קשורות לזה?
3) בלוח שעונים יש תמונה של איש ועיגול מה זה אומר?
תודה ענקית לעוזרים

Caveman
02-02-09, 01:06
1. לא עד כמה שידוע לי.
2. כיוון פרונט כנראה יפתור את הבעיה.
3. יש לך תמונה של הנורה? בדקת בספר הרכב?

djslon
02-02-09, 01:08
המנורה בצבע אדום אדם יושב עם עיגול ליד הראש
ותודה על העזרה הזריזה

Caveman
02-02-09, 01:11
נשמע לי כמו משהו שקשור לכרית האוויר, למרות שזה דיי מוזר כי עד כמה שידוע לי אין כריות אויר בדגם הזה.
עדיף שנחכה לתשובה מבעלי פונטו דור ראשון.

djslon
02-02-09, 01:14
ידוע לי שיש כרית אוויר אחת ברכב
אם זה קשור לזה אז זה לא נורא?

רפי לין
02-02-09, 02:19
מכיוון שאתה מירושלים, גש לכוון פרונט אצל "מעבדות פרונט ירושלים" שברח' בית הדפוס 24 גבעת שאול ירושלים, טל' 02-6521520 ובקש את שמעון ונא מסור לו ד"ש חמה ממני ואתרו הנו:
http://www.ybay1.co.il/index11.aspx?SHome=front
כשנורת כרית האויר דולקת, המע' הזאת אינה פעילה וחס וחלילה במקרה תאונה כרית האויר לא תיפתח.
בברכה - רפי לין :)

djslon
02-02-09, 11:27
ועוד שאלה קטנה כמה זה אמור לעלות סביבות ה-100 ש"ח לא?

saar
02-02-09, 11:45
רעידות בהגה, ראשית הייתי ממליץ לך לפני שאתה פונה למכון פרונט, שתיגש לפנצ'ריה שיעשו בדיקה היקפית של הצמיגים ויתנו חוות דעתם. אין טעם שתעשה כיוון פרונט אם הצמיגים על הפנים.
לכן עשה ראשית בדיקה היקפית להבטיח שהצמיגים תקינים וביטיחותיים. לאחר הבדיקה, במידה ונמצא תקין, בקש מעובד הפנצ'ריה שיעשה לך איזון גלגלים (המחיר בדרך כלל עד 20 ש"ח לגלגל). רק לאחר איזון הגלגלים, פנה למכון פרונט לטובת בדיקת הפרונט וכיוונו במידת הצורך.
לא מן הנמנע שתמצא כי בעייתך נפתרה לאחר איזון גלגלים פשוט, ואולי אפילו בגלל צמיגים לא תקינים, שיוחלפו לחדשים, מבלי שתדרש כלל להגיע למכון לכיוון פרונטים. כמובן שאם תחליף צמיגים בפנצ'ריה הם לא יגבו ממך את מחיר איזון הגלגלים.
פנצ'ריה היא תמיד שלב ראשוני, אך ורק אם לא נפתרה הבעיה לאחרי איזון גלגלים (שעושים בפנצ'ריה), רק אז ניגשים למכון לכיוון פרונט.
אני תמיד חוזר ואומר זאת, מפני שלא פעם ולא פעמיים מגיעים למכון כיוון פרונט, ממתינים בתור, ועד שמתחילים לטפל בך, פתאום רואים שהצמיגים לא תקינים בכלל, ואז שולחים אותך קודם לפנצ'ריה. אז חשוב שתדע מה קודם למה.
לפנצ'ריה הגונה ואמינה בסביבתך, שאל את רפי לין ובטוחני שיהיה לך לעזר.

*שים לב, פעם עליתי עם נהג לנסיעת מבחן שטען שיש לו רעידות נוראות בהגה. דובר על פולו מודל 2005, אכן בנסיעה שמתי לב לדיסקו שההגה רוקד ככל שהמהירות עולה. בבדיקתי בסוף התברר כי לחץ האוויר שהיה לו בגלגלים היה 14 במקום 30. אז שים לב שיש לך לחץ אוויר תקין בכל הגלגלים. שלא תעשה לעצמך פאדיחות (:

לגבי מחירים, עד כמה שזכור לי כיוון פרונט פשוט צריך לעלות עד 250 ש"ח.

כמובן שנשמח אם תחזור לפה עם ממצאים, מה נעשה אצלך ברכב, ומה פתר את בעיית הרעידות המרגיזות והלא בטיחותיות.

לידיעתך