View Full Version : ניתוח דו"ח מבדק
שלום רב,
אני חבר חדש בקהילה של בעלי מכוניות פיאט בישראל.. נקווה שתהיה נסיעה חלקה :) (יש לציין שזהו גם הרכב הראשון שלי.. בן 23 הגיע הזמן).
אני סטודנט ומקווה שהרכב ישרת אותי נאמנה לפחות ב4 שנים הקרובות וכרגע לדעתי הוא במצב לא רע.. אז אני רוצה לשמור עליו כמה שאפשר עם כל הטיפולים הדרושים.
הרכב המדובר הוא פונטו שנת S60 stile/xtz שנת 2000
מצורף כאן דו"ח מהמכון בדיקה והייתי רוצה שתכוונו אותי לדברים הכי דחופים שיש לתקן והערכות כלליות מאוד לגבי המחיר של התיקונים.
הסימונים בעט זה הדברים הדחופים לפי דעתו של הבודק. הייתי רוצה את דעתכם.
משהו בסגנון..
"רצועה פגומה -- לתקן דחוף, עלות משוערת 200-300 ש"ח +עבודה שעה"
"ממיר קטליטי - אפשר לחכות עם ההחלפה עד לטסט הבא - עלות משוערת 800-1000 ש"ח +שעתיים עבודה"
"כיוון מצמד, לא דחוף אך תיקון מונע כעת יכול לדחות את ההחלפת מצמד שתגיע בעתיד"
נתתי דוגמאות כלליות שהם בעצם מה שאבא שלי אמר לי.. אבל הייתי רוצה את החוות דעת של המומחים פה :)
אני מבין כמובן שיש דברים שהם לא ברורים מהדו"ח ומחייבים בדיקה מעמיקה במוסך כדי בכלל להבין את התקלה. לדוגמה השורה שמתארת את מצב הבלמים (שמרגישים בסדר, אבל חורקים בסוף הבלימה) אבל כל הצעה או הארה בנושא תעזור לי מאוד.
אם יש צורך בכך אני יכול להעלות את הדף שמסקר את המצב של כל בלם ובולם זעזועים.
אני יודע שכשמכניסים רכב למוסך ההוצאה היא כמעט תמיד יותר ממה שחשבת שהיא תהיה, אבל לגבי היישור קו הזה אין לי יותר מ 3000 שקל, אז אם תוכלו להתחשב בזה כשאתם מסבירים לי את הדחיפות של כל תיקון.
ועוד שאלה חשובה - מוסך מומלץ בנתניה לפיאט!
אני מכיר את מוסך השחר שהוא מורשה, האם יש לכם עצות או הערות לגבי המוסך הזה?
המלצה למוסך טוב שלא גובה יותר מדי תהיה מבורכת.
אז.. תודה מראש לכל המתייחסים,
ונתראה בכבישי ישראל ;)
-נעם.
הרכב שלך לא במצב טוב.
אתייחס כעת לתקלה הכי יקרה, והיא ראש מנוע. בדו"ח מצויין שיש מעבר לחץ למערכת הקירור, המשמעות שאטם ראש מנוע נפרץ ויהיה עליך כעת או בקרוב להחליף אטם ראש ואולי אפילו לשלוח את כל הראש לשיפוץ, רק התיקון הזה יכול להגיע לאלפי שקלים רבים.
נמשיך:
נזילות שמן- יש לכל רכב ישן אבל מומלץ לתקן. אי אפשר לדעת כעת מה הבעיה, צריך לשטוף את כל המנוע, ורק אחרי שיהיה נקי לראות מאיפה נוזל, ואח"כ לעשות "בקרת נזקים".
רעשים במנוע מגלגלות ואביזרים- רק כדי להיות בטוח שהטיימינג והמותחנים בסדר- כנס לבדיקה.
תושבות מנוע- להחליף.
קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים- כנס למוסך שיעשו בדיקת לחץ למערכת הקירור ויראו האם יש נזילות, בכל מקרה מומלץ על הדרך גם לנקות את המערכת.
רצועה פגומה- איזו רצועה? בכל מקרה להחליף מיד.
ממיר קטליטי לא תקין- הרכב שלך כעת מזהם ולא יעבור טסט. אתה יכול למשוך את התיקון עד לטסט הבא, אך קח שחשבון שאם ניידת תקינות תתפוס אותך אתה תקבל 1000 ש"ח קנס+ הורדה מיידית מהכביש. עלות תיקון יקרה.
מערכת פליטה רועשת- בדוק האם יש חור באגזוז, אם כן צריך לתקן.
בולמ"ז אחוריים חלשים- שים לב כשאתה עובד על בורות אתה מקבל מכות בכל הגוף.. לא קריטי אבל צריך להחליף.
רעידות בבלימה- דחוף להיכנס למוסך, לפרק את כל הגלגלים שיראו מה הולך שם, ולהחליף דיסקים/ רפידות וכ' במקרה הצורך. בבלמים לא משחקים ולא מזניחים.
"העברת כח": צריך לתקן את הנזילות מהגיר ולראות מה מצב התושבת.
עליך להיכנס למוסך ולעשות רכב יישור קו רציני, בנוסף לזה אם לא עשו לרכב טיפול 10K וטיימינג לאחרונה, הייתי עושה גם. כמו כן שיבדקו את כל מערכת ההיגוי כמו שצריך, ואם צריך כיוון פרונט- לבצע.
נדרשת השקעה ברכב הרבה מעבר ל- 3000 ש"ח, הרכב לא שמור ומוזנח. כמה ק"מ עבר הרכב?
תתחדש על המכונית.
"מוסך השחר" הנו בסדר גמור ונא מסור שם ד"ש חמה ממני ל אריה וזאב ושבקשתי שיסייעו לך.
בברכה - רפי לין :)
דבר ראשון תודה רבה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.
לגבי הק"מ, האוטו [היה] יד שלישית עם 149K.
הרצועה הפגומה, אני גם לא זוכר מה הוא אמר כשהוא פירט במילים. יכול להיות שהוא דיבר על הרצועת תזמון/טיימינג?
לגבי הממיר הקטליטי, כשהוא עבר טסט באוקטובר הנתוני זיהום אוויר היו בסדר. כמובן שרכיבים יכולים להתקלקל, אבל במבדק הוא אמר לבדוק את הנתונים המדוייקים של הזיהום רק אחרי שמטפלים בכל הבעיות שהוא סימן במנוע והמערכת דלק והקירור.
אז אני צריך להכין יותר מ 3000 שקל, ננסה להסתדר עם זה.
אם למישהו יש עוד הערות כלשהם לגבי הבדיקה או מוסכים בנתניה אני אשמח לשמוע
אני במקרה מכיר מקרוב מישהו שקנה XTZ75 עם דו"ח בדיקה גרוע מזה, אפילו הבוחן אמר "ראש מנוע".
כמובן שבשאר הסעיפים הרכב לא יצא נקי.
לאזרח מן המניין זה בהחלט נראה כמו רכב על ערש דווי.
אני מאמין ש90% מהכתוב זה כסת"ח.
הלכנו יחד לשמשון, ה"ראש מנוע" התברר כאטם מכסה שסטומים עייף ותו לא.
אמנם הרכב היה צריך יישור קו רציני, אך בטח ובטח שלא ראש מנוע \גיר\מע' פליטה.
מה שאני מציע לך, נועם, מבוסס על נסיוני ועל נסיון חבריי. (סה"כ 5 פיאטים.)
גש לשמשון, זה יהייה שווה את הנסיעה.
אפללו (חבר פורום) שנכנס לשם בידיעה של "להחליף מוט הגה" לא נזקק לכך. (עברו תחתיו 2 ספייס)
אלירן75 (חבר פורום) הכין כסף למחשב חדש. הכסף עדיין אצלו.(XTZ עם "ראש מנוע")
אני באתי עם הבראבה של ההורים לבדיקה טרם רכישה (ללא עלות, חיים נותן זאת כשרות ללקוחותיו) וכמובן ליישור קו רציני שהיה אמור לנסוק אל מעבר 5000 (כולל משולשים, בולמים,מוט מייצב, בלמים, טיפול וכו').
אני לא נתקלתי באף מוסך ברמה כזאת, אני לא חושב שפיאט כלשהי יכולה לזכות לטיפול יותר טוב במקום אחר.
אני לא מכיר את המוסך שרפי לין המליץ עליו, אני בטוח שרפי לין יודע מה הוא אומר.
אמנם הוא נראה בן 22.5 אך אני לא חושב שאי פעם מישהו התאכזב מהמלצה שלו.
תעשה את השיקולים שלך, בכל מקרה- ברוך הבא למועדון, תהנה מהפונטו :).
דבר ראשון תודה על התגובה,
מה שאני מציע לך, נועם, מבוסס על נסיוני ועל נסיון חבריי. (סה"כ 5 פיאטים.)
גש לשמשון, זה יהייה שווה את הנסיעה.
..
אני לא נתקלתי באף מוסך ברמה כזאת, אני לא חושב שפיאט כלשהי יכולה לזכות לטיפול יותר טוב במקום אחר.
אני אכתוב מה שאני מבין ממה שכתבת פה
אתה בעצם אומר שדבר ראשון המוסך הזה הוא ברמה טכנית גבוהה כל כך שהוא מסוגל לזהות תקלות במדויק במקום להחליף מערכת שלמה שיכול להיות עובדת בסדר גמור. אם אני אתרגם את זה למונחים שאני מבין לשנייה - אם יש וירוס אז הוא יודע לטפל בו במקום נגיד לפרמט את כל המחשב.
ובנוסף אתה אומר שהוא גם כל כך אמין שאנשים באים אליו בידיעה ובמוכנות לשלם הרבה כסף אבל הוא לא מנצל את זה ובמקום מבצע רק את הפעולות הדרושות בלבד ולא גובה מעבר למה שצריך.
אני לא מכיר את המוסך שרפי לין המליץ עליו, אני בטוח שרפי לין יודע מה הוא אומר.
אמנם הוא נראה בן 22.5 אך אני לא חושב שאי פעם מישהו התאכזב מהמלצה שלו.
אולי זה פשוט הבעיה שקיימת בתקשורת דרך האינטרנט -- אבל זה נראה כאילו כתבת את זה בציניות :roll:
תעשה את השיקולים שלך, בכל מקרה- ברוך הבא למועדון, תהנה מהפונטו :).
תודה רבה :)
אני מניח שאני אקח את האוטו מחר למוסך השחר ואתן לו אותו לשעה שעתיים ככה.. שיבדוק מה שהוא יכול ויתן הצעת מחיר.
אני מניח שצריך לתאם מראש עם שמשון?
---
עריכה:
אחרי שחרשתי על החיפוש (ואו, עברה שעה מאז שכתבתי את הפוסט הזה!) לגבי מוסכים וגם לא קצת ב carsforum , אני מתחיל לחשוב שאולי הטיול ליהוד יהיה שווה את זה.
עכשיו אני רק צריך להחליט האם לחכות לאוטו שם או לנסוע הביתה ולחזור למחרת..
זה לא שהם יכולים לפי הריח מהאגזוז לומר לך מה מצב השמן, הם פשוט מקצועיים ברמות שלא מצאתי באף מוסך אחר. (והייתי בהמון מוסכים עם המון רכבים)
חיים הוא מכונאי בחסד, תשאל כל מי שעובד איתו שם או מכיר אותו.
אין תקלה שהוא לא פתר, לי ידוע על מקרה אחד שנשלח לשם רכב מהמוסך המרכזי (!!!) לאחר ששם הרימו ידיים מתקלה בפונטו.
לגבי המלצתו של רפי לין- הדבר היחיד שנאמר ב"פירגוּן" זה גילו של רפי. (רמז- כבר יש לו שערה לבנה או שתיים)
רפי הוא איש יקר ומוערך בפורום פיאט בפרט ובמועדוני וקהילות הרכב בכלל. כל המלצה שלו כדאי לאסוף בשתי ידיים. בנוסף הוא בעל האתר "מוסך" לחיפוש בעלי מקצוע לרכב. (הבאנר התחתון בכל עמוד)
לגבי תיאום מראש- מומלץ ורצוי. מס הטלפון של המוסך הוא- 03-5360748
טלפן אל המוסך והסבר מה אתה רוצה, כמובן שאי אפשר לבצע אבחנה דרך הטלפון.
קבע איתם יום מסויים והבא את הרכב. הם פתוחים משעה 07:00 בבוקר.
לפני שאתה הולך תאמר לנו, תקבל המלצות על מאפייה טובה, על פלאפל משובח ועל שווארמה מעולה (פעם אחרונה אכלתי 2 מנות ובכלל עברתי לומר שלום לרענן)
אם אתה לא מקבל תשובה פה, שאל את רחל המזכירה, היא תסביר לך.
אל תשכח לומר שאתה מהפורום :)
בוקר טוב, אני עולה לישון. (אחרי משמרת לילה ארוכה במיוחד)
לא לחינם אנחנו ממליצים על מוסך שמשון. הם מקצועיים מאוד, אדיבים מאוד והוגנים.
חיים (הבעלים של המוסך) יודע גם שממליצים עליו באינטרנט, ושמספיק לקוח אחד לא מרוצה שיתחיל להשמיץ את המוסך שלו כדי שהוא יאבד פרנסה. אז חוץ מהעובדה שהוא אדם ישר והוגן, גם כדאי לו תמיד להישאר אחד כזה :)
(ולא, אנחנו לא מקבלים ממנו כסף או עמלות - להיפך, לחברי המועדון הוא עוד נותן הנחה נחמדה).
נועם. אני מחזק את השניים שכתבו מעליי...
לאחר שבבדיקה שעשו במכון יצא שאני צריך להחליף את כל הרכב לחדש(כגון: גיר.ראש מנוע. רעשים .קישקושים) הגעתי אל חיים והצוות המיקצועי בחן את הכל והוכיחו לי שהכל זה כסת"ח. אז אם אחרי הבדיקה הייתי צריך עוד להשקיע על הרכב כפול מהמחיר שקניתי אותו. קיבלתי בשורות טובות מחיים שהכל שטויות ואין לי מימה לידאוג... לא ראש מנוע לא גיר לא רעשים ולא קישקושים!
ד"א גם אני באתי בעבר (כשקניתי את הרכב) עם תקלה רצינית שבקושי ראיתי מימנה אור!
ובמוסך שמשון. ד"ר חיים התותח שבר את הראש עד השעה 9 בערב רק ביכדי לעזור לי
וכל זה והוא לא התחיל לומר לי להחליף את כל הרכב .
אלא העלה השערות והתחיל לישבור את הראש על הרכב שלי והתחיל להרים טלפונים לחצי מהמדינה רק ביכדי לעזור לי (והוא לא מכיר אותי ביכלל) .
ובסופו של דבר התקלה תוקנה ביזכותו...
תיראה נועם אני בא מקרית גת אוכל המון פקקים בדרך. הנסיעה בסופו של דבר יוצאת לי שעה וחצי
יש לי מוסך מורשה מיתחת לאף בקרית גת אבל הוא לא מישתווה למוסך שימשון!
כי על איכות. מיקצועיות. אדיבות ואמינות לא מיתפשרים והמוסך הזה נותן הרבה יותר!
תיראה אני מגיע מקרית גת אליו... אני מאמין שאם היייתי גר בחיפה גם הייתי מגיע אליו. לצערי עוד אין מוסכים כאלו...
ידידי קח טיפ קטן תיכנס אליו פעם ראשונה. מבטיח לך שלא תיצטער...
לגבי איכות השירות והמקצועיות במוסך שמשון אין שום ספק, אבל בדו"ח הזה סעיפי הכסת"ח מעטים יחסית.
בדו"ח הזה יש כמה וכמה סעיפי כסת"ח ולא התיחסתי אליהם, לגבי ראש מנוע זהו לא כסת"ח, יש 2 אופציות:
1. יש תקלה בראש מנוע.
2. מכון בדיקה רשלני ולא מקצועי.
כסת"ח זה לא. או שיש תקלה, או מכון הרישוי לא מקצועי, לא יודע לבדוק והגיע למסקנות לא נכונות.
חברים לכל הגרים רחוק שלא תבינו אותי לא נכון, אבל אם אני מגיע עד לשמשון כנראה שיש סיבה ,הרי כדי לעבור את קו באר שבע אני צריך דרכון.:D
בכל מקרה,
נועם תשמע ,STIO אומר נכון כסת"ח אוליי לא בכל המקרים נכון כמו שמכונים לא מקצועיים.
אני אומר לך שפעמיים אני הגעתי עם רכבים לבדיקה ויצאתי ממנה בשן ועין.
פעם אחת - יצאתי מהמכון עם מנוע הגה שרוף!!! (הבוחן לטענתו - זה היה ככה ??!!)
פעם שניה- המכון מוציא אותי על סף דמעות , אחרי חיפושים רבים ( אדוני תשמע - האוטו לא משהו, יש רעשים,יש נזילות , יש ויש )
בסופו של יום המציאות במוסך שמשון הראתה אחרת,ולא מתוך חוסר מקצועיות אלא נהפוך הוא
בכל מקרה לא עברה פעם אחת שלא הלכתי לקנות רכב והטלפון של חיים לא צלצל ביום למחרת,
וכמובן שמהצד השני נשמע קולם של ה"מאסטרים" שללא היסוס ניסו לעזור ולהמליץ.
אגב קוריוז- חיים פתר לי בעיה שלנזילה מ "פקק נס קפה" בטלפון רק לפי תיאור הנזילה.
שורה תחתונה - אם אני מגיע ממצפה רמון (בתקווה שאתה יודע איפה זה ), עשה לעצמך שקט בחיים וסע ליהוד
נ.ב
אם אתה מחליט לעשות עם הפונטו שלך חסד, מסור ד"ש למשפחת מוסך שמשון מאפללו שבגלות.
SIMON- להזכירך לרפי יש יותר מ2 שערות לבנות ! יש לו 3 והוא 22.8 אז בלי יותר מדיי ...:smile:
matanmelman
10-02-09, 16:10
אני כל פעם קורא על המוסך הזה ובא לי לנסוע אליו.
שווה לבוא מחיפה?
יש בחיפה את מוסך הכוכב שהוא גם מורשה,הם יחסית בסדר.
אבל יש לי רעשים מההגה שהם לא עלו עליהם אז התאכזבתי.
יש עוד כמה דברים שהייתי רוצה לסדר כמו:
1) רעש של מיים מכיון התא כפפות.
2)מיסב גיר שרועש טיפה.
ואת הרעשים המטרידים מההגה.
כדאי לנסוע בשביל שלושת הבעיות?
שורה תחתונה - אם אני מגיע ממצפה רמון (בתקווה שאתה יודע איפה זה ), עשה לעצמך שקט בחיים וסע ליהוד
אפללו, זה נראה לך הגיוני שאתה צריך לנסוע מרחקים כ"כ גדולים, כדי סה"כ לקבל טיפול מקצועי לרכב שלך?
יש בחיפה את מוסך הכוכב שהוא גם מורשה,הם יחסית בסדר.
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח!!!! (מצטער, הייתי חייב).
מדובר באותו מוסך ששפך לי מים מהברז לתוך הרדיאטור, ואותו מוסך ממש ששיקר לי כאשר שאלתי אילו מים מולאו.
matanmelman
10-02-09, 20:48
ממש מבאס.
ואני עוד רציתי ללכת לטפל שם כי הם נראו לי בסדר.
עכשיו אני בכלל לא יודע לאן ללכת.
במיוחד שרציתי נוזל קירור מקורי זה חשוב לי מאוד.
אז גש לשם לטפל, אין לך ברירה, כולם שם באותה רמה במילא. פשוט תעמוד ליד הרכב ממש ולא בחדר המתנה כמו שאני עשיתי (למרות שהיה לי טווח ראייה), במקרה שלי הרכב עמד בצורה שבגלל שהמכסה מנוע היה פתוח, המכונאי התחבא מאחוריו ושפך את המים בלי שראיתי.
למעשה רק בגלל שהוא לקח ג'ריקן ריק שהיה זרוק שם על איזה שרפרף ויצא החוצה למלא מים מהברז- גיליתי את העיניין (פשוט עקבתי אחריו החוצה).
אח"כ בבית החלפתי את מי הברז למים איכותיים של "פרסטון", למחרת פשוט היה טיול של המועדון לרמת הגולן אז לא רציתי להשאיר זאת כך.
יצאת מהמוסך עם מים ברדיאטור במקום שיחליפו לך במקום?
matanmelman
11-02-09, 00:39
חבל כי זאת הסיבה שרציתי לטפל במורשה למרות שזה יקר יותר.
רציתי מים מקוריים ופלאגים מקוריים.
אבא שלי לימד אותי עוד מגיל צעיר לעמוד ליד הרכב כאשר הוא נמצא בטיפול.
אז אני כבר מוכן לזה:-)
יצאת מהמוסך עם מים ברדיאטור במקום שיחליפו לך במקום?
כן.
מה שקרה זה שבתחילת חודש מאי 2008 הכנסתי את האונו למוסך הזה להחלפת תרמוסטט ויוניט. באונו הזאת היה מותקן מזגן מקורי, ולכן אף אחד לא מצא חלקים (לפחות את היוניט), ולכן החלטתי להכניס את הרכב למוסך המורשה של פיאט.
במהלך העבודה הייתי בחדר ההמתנה (העלוב), שם היו כיסאות עם המגזין האחרון שסמל"ת מוציאה, אז ישבתי לקרוא.
המכונאי גם כל הזמן הסתתר מאחורי המכסה המנוע, כל הזמן קמתי ויצאתי החוצה והסתובבתי במוסך עצמו.
כשאני בחדר ההמתנה, יוצא המכונאי עם ג'ריקן ריק שהוא הרים מקרבת מקום ויצא החוצה. כמה שניות קודם לכן, הבחנתי במים ירוקים שנשפכו מתחת לרכב. עשיתי 1+1 וטסתי החוצה אחרי המכונאי.
מחוץ למוסך היה ברז, שאליו הם מחברים צינור כדי לשטוף בסוף כל יום את רצפת המוסך, אז מהברז הזה ממש הוא מילא חצי ג'ריקן, ושפך אותו לרדיאטור ברכב שלי.
אח"כ ניגשתי אליו, הצבעתי על המים ברצפה מתחת לרכב ושאלתי אותו: "מילאת נוזל קירור ייעודי"? הוא התגובה: "כן, ברור, כמובן!".
לפי המבט פנים של המכונאי היה נראה שהוא ממש רוצה שאני אעוף לו מהעיניים, אז שילמתי ועפתי משם.
אחרי כמה שעות שהמנוע התקרר, שחררתי את צינור הרדיאטור התחתון, שפכתי את כל המים שהוא מילא שם ומילאתי נוזל קירור חדש, אח"כ ניקזתי אוויר וזהו זה.
יום למחרת היה טיול של המועדון לרמת הגולן, באותו יום נסעתי קרוב ל- 300 ק"מ בהצלחה וללא בעיות.
המסקנה: אם כבר ניגשים למוסכים בעיתיים, לפחות לעמוד ליד הרכב ולא בחדר ההמתנה.
חבל שויתרת להם, זה כל מה שיש לי להגיד. נסכם את זה בזה כי קצת גלשנו מהנושא.
תשמע ,
במוסך שמשון זה לא היה קורה ודאית! אני יכול לומר לך שאני אישית יושב בחדר ההמתנה בשמחה ובכיף למרות שהקפה מהמוכנה הוא קצת חזק אבל לא נורא.
חוץ מזה,
חדר ההמתנה נמצא בחלקו העליון של המוסך ויש לו חלון גדול מאוד שפונה אל המוסך כך שתוכל לראות את הרכב שלך בכל זמן נתון .
מעבר לכך גם אם תרצה לעמוד ליד הרכב הצוות של מוסך שמשון לא ימנע את זה ממך - רק יבקש ממך לעמוד לא בצמוד לרכב כשהוא על ליפט מפאת הסיכון שבדבר.
בסופו של עניין - סע , תעזוב אותך ממסוכים אחרים
אני בטוח שלא תתחרט.
ואם אתה מבקר שם - לדעתי כולם ישמחו אם תשתף אותנו בחוויה המתקנת שלך לגבי מוסכים.
אפללו- בקשר למוסך שמשון אני מאמין לך, אבל אתה עדיין לא ענית לי על השאלה: האם זה נראה לך הגיוני שאתה צריך לנסוע מאות ק"מ לכל כיוון כדי סה"כ לקבל שירות מקצועי לרכב שלך?
לא מדובר פה באיזה רכב אקזוטי ונדיר שמצריך נסיעה למוסכים ספציפיים. מדובר בפונטו ספייס שיש כמוה בכמויות גדולות על הכביש, וחברת "פיאט" צריכה לדאוג למוסכים נורמלים בכל הארץ, ולא רק ביהוד!
כמו ששמת לב אני עם פיאט סיימתי לפני 4 חודשים. יחס עלוב יש בכל היבואנים, גם בצ'מפיון שעשו לי שריטה על הדשבורד והתנערו (היה צפוי), אבל מבחינת שירות נטו מהמכונאים עצמם- שירות זהב!
הסתובבתי בניהם, שאלתי שאלות, הסתכלתי כיצד הם מטפלים באוקטביות משטרתיות ליד הליפט וכ'. במוסך של פיאט? דואגים להעיף את הלקוחות לחדר ההמתנה, מה גם שיש שלט גדול במוסך שאומר שאסור ללקוחות להסתובב במוסך.
גם במוסך השני של פיאט: "פ.י.א צפון" אין לי שום דבר טוב לספר- להיפך. ליתר דיוק אם תהיה דרישה, אני מעלה פה גיליון התרשמות ארוך מאוד מהמוסכים ומהסוכנויות של פיאט בצפון בלי שום בעיה (יש לי את זה בכתב, אני פשוט עושה העתק- הדבק).
אולי את המקרה שלי עם הסוכנות אתם מכירים, אבל יש הרבה דברים אחרים שאתם לא יודעים עליהם.
גם במוסכי צ'מפיון גיא אסור לך להסתובב בתוך המוסך. כל זה על מנת לשמור על הבטיחות שלך. אם חס וחלילה יקרה לך משהו...
זה שבמקומות שונים אוכפים את זה יותר או פחות זה כבר משהו אחר.
תראה גיא אני ציינתי כבר בשירשור שאני קצת פנאט , יש לי חווית מוסכים לא משהו וגם ככה אני במקור מקרית גת .
לדעתי זה שווה את זה - ואם נהיה כנים ולא נפתח פה (555) אני לא נוסע לשם פרט לטיפולים תקופתיים שהם כל 20K ק"מ ?
לא קריטי- ושווה כל טיפה של דלק
בנוגע ל"טיול" בין הליפטים - זה שוב עניין של בטיחות .
וכשSTIO הזכיר 2 מוסכי פיאט בצפון שהוא לא מרוצה מהם, ברשותנו 2 פיאט פונטו שנת 2000 (לא ספייס) ובשניהם יצא לי להיכנס למוסך פיאט פטין בעכו ויצאתי מבסוט. כל הטיפולים והתיקונים שעשו לי שם עד עכשיו היו בסדר וגם המחיר היה הגון לפי דעתי,צוות העובדים טוב, בעיקר המנהל עבודה שם.
יש לעוד מישהו ניסיון איתם? עקב כך השירות והמוסך בסדר אני לא רואה בינתיים סיבה לנסוע עד למרכז לשמשון למרות שאני שומע שהוא מעולה ובנאדם ישר וכל הכבוד על כך.
תראה, לא בכל הפעמים שנכנסתי למוסכי הרשת יצאתי מאוכזב.
בד"כ מנהלי העבודה מתיחסים יפה ללקוח מלבד פעם אחת, אבל הבעיה המרכזית שם היא המקצועיות הירודה.
בכל מקרה אני עברתי לטפל במוסכים לא מורשים בתקופת האונו, אבל לא הייתי במוסך בעכו מעולם- כך שעליו אני לא יכול להעיד.
אני מקווה בכל אופן שרמת השירות במוסכי הצפון עלתה
אחרי המקרה שהיה לי באחד מהם, הייתי בפגישה אישית עם מנכ"ל הרשת
ואני יודע שעוד באותו השבוע מנהל העבודה סיים את תפקידו במוסך ( צירוף מקרים ? הובהר לי שלא)
כניראה שלא חסרו מקרים בעיתיים באותו מוסך
בתחילת השבוע ( 8 חודשים לאחר המקרה ) ביקרתי שוב במוסך
אני מוכרח להודות שהיחס שם השתנה פלאים
ישנו מנהל עבודה חדש , אדיב וקשוב , שלא מכיר אותי ואת המקרה שהיה והתייחס אלי במלוא תשומת הלב , ישנו עוד מפקח שמסתובב הלוך ושוב בין המכונאים ורואה מה מצב העניינים בכל רגע נתון.
מיד שפתחתי כרטיס הצמידו לי את אחד המכונאים הוותיקים שעשה איתי נסיעת מבחן
לאיבחון מהיר של הבעייה , ותוך פחות מחצי שעה הייתי מחוץ למוסך עם פתרון מהיר לתקלה
היה חשוב לי לכתוב את זה כי כמו שידעתי לבקר ולהכפיש ( ובצדק ) אז גם כשאני מרוצה אני יודע להגיד מילה טובה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.