View Full Version : אונו חדשה עושה בעיות ( נראה לי .. ) אונו 95 הזרקה
שלום לכולם . אני חדש פה . ברשיתי אונו 95 הזרקה שקניתי לא מזמן בערך חודש וחצי ..
יש כמה דברים שאני לא מצליח להבין קודם כל לפני שקניתי את האוטו המוכר אמר שהכל באוטו מבחינת מכנית חדש כמו טיימינג ווכל שאר הדברים למרות שלפי התופעות שקורות לי זה לא נראה לי כל כך נכון .
אז ככה יש כמה דברים שרציתי לשאול אם אפשר .
שמן - יש סיכויי שהאוטו שותה קילו שמן ל5 אלף קילומטר ???.? לפי בדיקה שערכתי אלה הנתונים שקיבלתי קודם כל האוטו עבר טסט השבוע ועבר בדיקת 4 הרעלים והכל מצויין האוטו לא מעשן בבוקר ולא בנסיעה ולא כלום לא עשן שחור ולא לבן וגם לא שום ריח של דלק או משו בסיגנון.. נזילות אין .. בדקתי מלא פעמים אין שום דבר . אז לאן הולך השמן ?? או שהכמות הזאת היא סבירה לאוטו בן 13 שנים ?!?!?
סל"ד נמוך לדעתי - כשאני מניע בבוקר אני קודם כל גם בימים קרים לא מניע עם גז אני רק מחזיק את הקלאצ' לחוץ כדי למנוע מהמנוע להתאמץ ולהזיז את הקלצ' גם בהנעה .. מחזיק אותו לחוץ איזה חצי דקה לאחר ההנעה . האוטו מניע ממש חלק ולא נתקלתי בשום בעיה עד היום בהנעה . הבעיה היא שכשלא נותנים לו גז אחרי בערך חצי דקה מההנעה הוא מוריד טורים עד למצב של רעידות קלות . וכשנותנים לו גז ומשחררים הוא מוריד טורים ואז יש כמו רעש נלווה מציק כמו חיכוך של איזה שני דיסקיות שכאילו בולמות את הסל"ד התקין של המנוע .. משו ממש מוזר בדומה כמו אם למשל תגיעו לרמזור במהירות ותורידו הילוכים במקום לבלום עם הברקס בערך אותה בלימה רק בלי הרעש ממש חיכוך מרגיז מאוד . . וקשה להסברה רק מי שהיה לו משו כזה אולי יצליח להבין במה מדובר .
דלק - לאחר כמה פעמים של בדיקה של הדלק רוב הנסיעות שלי הם נסיעות בין עירוניות . אני גר בישוב בערך כ30 קילומטר מכפר סבא . יוצא לי בערך 320 ק"מ למיכל מלא .. לא ממש מלא בוא נגיד שזה עד שבפעם הראשונה המנורה של הדלק נדלקת .. בחישוב קל זה יוצא בערך 1 ל10 ק"מ בנסיעה בין עירנית .. לרכב קטן כזה ומנוע כזה קטן לדעתי זה הרבה .. לא ??!??!
חום מנוע- אני חושב שהשעון של החום מנוע מזייף או שאני לא יודע .. כמו שכבר אמרתי רוב הנסיעות שלי הם בין עירוניות בנסיעה בין עירונית החום של המנוע אפילו לא מגיע לרבע הוא בערך קו אחד או 2 מקסימום מעל ה60 מעלות . בנסיעה רצופה . הבעיה מתחילה כשאני מגיע למקום היעד ולמשל רוצה להחנות או משו ברור שחניה לא לוקחת יותר מדקה 2 .. לפני כיבויי הרכב שמתי לב הרבה שהחום מנוע פתאום עולה מעל הרבע וכמעט מגיע לחצי . עוד שמתי לב שבנסיעה למשל בפקק הוא ממש מגיע קרוב לחצי ואז המאוור נכנס לפעולה ומפסיק ממש אחרי 5-7 שניות לא יותר .. אבל החום מעולם לא עבר את החצי . האים זה תקין ?!?!?
חוץ מזה לא תקלתי בבעיות אחרות או דברים ששמתי לב אליהם בכל מקרה הנסיעה ברכב מאוד חלקה ורגועה בלי שום בעיות בנסיעה רצופה הרכב ממש שד . רק כל ההדברים האלה שתמיד יושבים לי בראש ולא מצליח להבין אם הם הגיונים . ולשאול מוסכניק דברים כאלה זה לא בדיוק חכם כי איך שהו מרק לבוא לשאול שאלה ייצא שתחליף חצי מנוע ועדין תשאר עם אותם בעיות .
אז אם יש פה כאלה שיכולים להאיר את עיניי בעניינים האלו אני אודה להם ..
בתודה . אלמוג . :)
תתחדש.
בעניין השמן לפי דעתי זה סביר ותקין, אפשר לבדוק נזילות או הזעות אבל אני לא חושב שיש איזושהי בעיה. בעניין החום מנוע - גם לאחי היה רכב כזה וגם אצלו השעון חום לא טיפס מעל לרבע בנסיעה, אלא רק במצב עמידה ממושכת או חנייה וגם אז הגיע עד לחצי, אז כנראה שגם זה מצב תקין.
בעניין הנעת הבוקר (אני לא מבין ברכבים האלה בעניין הזה) יכול להיות שסתום הנעת בוקר סתום אבל חכה לעוד תגובות.
תתחדש, יש לי את אותו רכב מאותה שנה, אצלי כ 4 שנים.
אני נוסע נסיעות עירוניות קצרות בד"כ, ועושה כ 5000 ק"מ בשנה.
1 ליטר שמן ל5000 ק"מ לא נראה לי נורא כל כך, כל עוד הרדיאטור נקי ואין סימני טחינה נראה לי סביר.
לגבי סל"ד נמוך - נשאיר למומחים, אני לא מבין במכונאות רכב.
דלק- אצלי בנסיעות עירוניות עושה 1 ל 8.5 ובבינעירוניות 1 ל 10 כך שנראה לי סביר. לאחרונה גיליתי
שברכב לא היה טרמוסטט, לאחר שהורכב טרמוסטט נראה לי שהצריכה קצת השתפרה, אבל אין לי נתונים
מדויקים עדיין. סה"כ נשמע לי סביר, אל תשכח שזה רכב ישן עם נפח גדוול יחסית.
לגבי חום מנוע-בתוך העיר השעון עומד על האמצע (מחוג ב 90 מעלות) ובבינעירוני חום המנוע יורד משמעותית
כנראה בגלל אוורור יותר טוב. שוב, נראה לי תקין שהחום לא עובר את החצי.
בהצלחה.
תודה רבה לכל העונים לפי מה שהבנתי אני אמור להיות רגוע פחות או יותר .. חוץ מעניין הטורים ואולי שווה בדיקה התיצרוכת דלק ..
שאלתי את אבא שלי שהוא בעצם בן אדם שהיו לו כמה פיאטים בחיים הוא אומר שלדעתו אם הטרמוסטט תקול הדבר יכול להוביל גם לטורים כאלה לא מדוייקים וגם לצריכת דלק גבוהה אפילו שיכולה להגיע ל20 % יותר בצריכה ..
שאלתי היא כזאת .. יש מצב שכל הבעיה שלי היא הטרמוסטט ?!??! או שחלילה זה דבר רציני יותר כמו איזה כיוון נתונים או משו כזה במחשב מנוע כי גם על זה שמעתי .. בקיצור אני כבר לא יודע מה לחשוב חח
בכל מקרהתודה תודה לכל העונים . אם מישהו יודע עוד משו או שיכול להציע על כיוון של בדיקה אחרת אני אשמח לשמוע .
תודה . אלמוג .
לא ציינת את נפח המנוע.
לי הייתה אונו 94 הזרקה, מנוע 1,100 ולכן מה שארשום מתבסס עליה, אין לי מושג עד כמה אם בכלל המנוע של ה1,400 שונה במשהו חוץ מהנפח.
נושא שעון החום, לפי התיאור שלך הוא טרמוסטט שנשאר במצב פתוח - או לחלופין, שהוציאו את הטרמוסטט לחלוטין (תופעה נפוצה באונו מסתבר, שמוסכניקים אוהבים פשוט להעיף את החלק הזה)
נושא הטורים המתואר, אני מנחש שנעלם ברגע שהמנוע מתחמם.
בדוק מנוע צעדים. אפשר גם למתוח מעט את כבל הגז שמגיע למצערת על מנת להעלות את הטורים ידנית, קח בחשבון שזה יגרום לצריכת דלק גבוהה יותר (אם כי כיוון מאד עדין עשוי לפתור את הבעיה ולגרום לעליה מאד זניחה בתצרוכת).
תצרוכת של 1:10 נשמעת לי קצת גבוהה.
בנסיעה משולבת (עירוני+בין עירוני) הייתי מגיע לתצרוכת ממוצעת של 1:14-15. בנסיעה בין עירונית ארוכה גם לצריכה של 1:16+, ככה שרק נסיעות בין עירוניות לא אמורות לצרוך 1:10 (אלא אם חצי מהזמן אתה עומד ברמזורים / פקקים).
צריכת השמן יחסית סבירה.
נשמע שהאוטו שלך זולל דלק. יש לי אחת כזאת ובנסיעה בין עירונית רגועה הוא עושה 1:16.
לגבי השמן, נשמע לי בגבולות התקין.
ולגבי הטמפרטורה - לא ממש הבנתי מה אתה מספר שם, וגם לגבי סל"ד סרק. יכול להיות שהמפסק של סל"ד סרק או המנוע צעדים תקולים. קל לזהות את זה אם מחברים אגזמינר למחשב הזרקה.
חבל שלא רשמת את הקילומטראז' של הרכב.
1. לגבי קילו שמן ל5000 ק"מ, תלוי כמה קילומטר עשה הרכב, אתה יכול לבדוק בפלאגים אם המנוע שורף שמן. בכל אופן, אני מאמין שאם תתחיל בשרשרת טיפולים בזמן כמו שצריך, לא מן הנמנע ששירפת השמן תפחת עם הזמן. כמו כן, לא מן הנמנע שיש נזילת שמן מן הפאקונג ראש שסתומים מאחורי המנוע שאתה לא יכול לראות או מאזור חיבור אגן השמן למנוע. צריך לבדוק היטב. הייתי ממליץ לך לעשות שטיפת מנוע עדינה מאוד (מישהו שיודע לעשות כמו שצריך ולא סתם לזרוק מים למקומות אסורים), ואז יהיה לך קל יותר לראות נזילות שמן.
2. לגבי סל"ד נמוך, יכול להיות חיישן טמפרטורה תקול, אתה מציין שזה קורה שאתה מניע כשהרכב קר בימים קרים, או שיש לנקות את מנוע הצעדים (נפוץ שנכנס פיח לשם ולעיתים משגע את החיישן צעדים בסל"ד נמוך).
תופעה שאני נתקל בה לא פעם, היא שהמנוע צעדים משתגע (סל"ד עולה ויורד לבדו), כתוצאה מאוויר במערכת הקירור מנוע, לא בוצע ניקוז אוויר כמו שצריך.
3. לגבי תצרוכת דלק, נסה לנקות את בית המצערת עם ספריי מיועד למלאכה, נסה לשים תוסף דלק כמו למשל K44 לניקוי הפיח והמעברים. החלף פילטר דלק + פילטר אוויר, ואז עם הזמן תראה אם חל שיפור.
שים לב, שבדרך כלל הגורם המשפיע ביותר על צריכת דלק לא תקינה, הוא הנהג עצמו. יש הבדל מהותי בצריכת הדלק, בין אם תיסע בדרך בין עירונית כל הדרך על 90 קמ"ש, לבין אם תיסע כל הדרך עם 110 קמ"ש. הבדל של שמיים וארץ. גם תאוצת הרכב, כיצד אתה מאיץ, באופן אגרסיבי או לאט לאט, קח זאת בחשבון! פעם נסעתי עם בחור שטען שהרכב שותה לו דלק, ראיתי איך הוא נסע, וניבהלתי מאופן נסיעתו! הרכב היה פיקס, הנהג על הפנים!
4. חום מנוע, ברור ושקוף שאתה מתאר התנהגות של רכב ללא טרמוסטט. הכל תקין אצלך, תיהיה רגוע לגבי החום מנוע. תמיד להיות עם עין אחת עליו, ברגע שעבר את החצי, משהו לא תקין! אם לא עבר את החצי, הכל בסדר , תיהיה רגוע בעיניין הזה!
מקווה שעניתי וייעצתי לך כשורה.
היום קרה לי מקרה ממש מפגר .. הנעתי את האוטו כמו בכל בוקר .. אני בדרך כלל מניע אותו עם קלצ' לחוץ עד הסוף כדי לא לאמץ את ההנעה של המנוע ואז לשלב את הקלצ' חזרה למקומו אחרי חצי דקה ככה לאט לאט בלי לתת גז בכלל ..
אחרי בערך 2 דקות אחרי שהקצ' חזר ללמקומו והכל בסדר האוטו מתכבה פתאום למרות שהוא לא הוריד טורים או משו .. פשוט פתאום התכבה בלי שום סיבה . באתי להניע שוב . נשמעה שריקה מוזרה מאזור הסטרטר והאזור הפלסטיק של הרצועת טיימינג בהתחלה לא זיהייתי שזאת רצועת הטיימינג . ניסיתי להניע כמה פעמים שוב לא הלך . עזבתי את האוטו חזרתי אחרי בערך שעתים ..
פתחתי את הקופסא של הרצועת טיימינג כידוע באונו היא חיצונית מהמנוע .
פירקתי אותה ושמתי לב שהיא בסדר גמור חוץ מבעיה אחת . היא ברחה מהמותחן שלה .. למטה .
ברוב טיפשותי חיברתי אותה חזרה בכוח עם מברגים וכל הבלגן .
אחרי החיבור שלה ניסיתי להניע פעם ראשונה האוטו עשה רעש מוזר של דפיקות קומפרציה כמו למשל קומפרסור שמנסע להניע והוא מוצף בדלק יש לו רעש כזה אטום . . נבהלתי ועזבתי את האוטו . נסיתי לבדוק אם יש עוד דברים שלא שמתי לב אליהם לא ראיתי לפני עזיבתי את הרכב ניסיתי שוב להניע ושוב אותו רעש מוזר .
עזבתי את האוטו והזמנתי גרר .. האוטו מחר יהיה במוסך .
בשיחה עם אבא שלי הבנתי שיש סיכויי שדפקתי את הבוכנות של המנוע או אפילו את המובילים של המנוע אם הרצועת טיימינג לא היתה מחוברת ולא מתואמת והמנוע הסתובב סתם או משו כזה ..
בקיצור האוטו מחר במוסך מקווה מאודד שזה לא מנוע ממש אין לי כוח לכל זה באמת לא כוח ולא כסף .. לפי מה שאני זוכר המוכר של הרכב אמר שהוא עשה טיימינג לא מזמן . למרות שזה לא נראה כל כך הגיוני .. ככה שאני כבר לא יודע מה לעשות .
יש מצב שבאמת נדפק המנוע ?!?!? :confused::confused::o:o
אם להתבסס לפי הנתונים שסיפקת- אכן יש נזק לראש מנוע או למנוע עצמו, עלות תיקון מגיעה לאלפי שקלים בכל מקרה.
השערה זו תקפה אך ורק למנועי 1372 בלבד. במידה ואלו המנועים האחרים (999 או 1108 )- פשוט תחליף טיימינג ומותחן וסע לשלום.
זה אכן מנוע 1372 סמ"ק .. S70 או ESI אני ממש לא יודע .. זה לא כתוב באף מקום אני רק יודע שזה הזרקה ..
קיצור סרט טורקי עם סלט יווני והמבורגר אמריקאי ..
מקווה שיהיה נס ולא הצלחתי לדפוק את המנוע .. :sad::sad::sad::eek:
תודה בכל מקרה ..
יש מצב שלמישהו קרה מקרה דומה ולא דפק את המנוע ?!?!?
אתה עשית את כל הטעויות האפשרויות בנוגע לטיימינג. אסור היה לך לגעת ברצועה ובטח ובטח לא לנסות להתניע מחדש.
הסיכוי שלא נגרם נזק למנוע שואף לאפס.
אגב הדגם שלך הוא ESI- זה מציין הזרקה חד נקודתית.
תמוה בעיני, איך אדם שמתיימר להתעקש לא להניע בלי קלאץ' שהמנוע חס ושלום לא יתאמץ, ובסוף מחזיר טיימינג למקומו מבלי לדעת מה מיקומו ומקומו, ובסוף דופק את ראש המנוע. נו באמת, עשית כמעט את כל הטעויות שכתובות בספר. אם איך אומר רבנו רבי נחמן מברסלב "אם אתה מאמין שאפשר לקלקל, תאמין שאפשר לתקן". לכן ידידי, תמיד תלמד כלל, המוכר יגיד את מה שכל מוכר יגיד לך "בטח שהוחלף טיימינג, הכל הוחלף!" האחריות לבדוק שהכל הוחלף חלה עליך כקונה. לא נורא,אני ממליץ לך בחום מאוד מאוד מאוד, סע למוסך שמשון ביהוד, תגיד לו שאתה חבר הפורום, ושם יבדקו את כל הרכב מא' ועד ת', אם כבר, אז כבר!!!! ופעם הבאה תלמד, לא כולם מכונאי רכב, זה בסדר לא להיות מכונאי רכב. לא בכל דבר דוחפים מברג והוא עובד. יש דברים שאתה עדיין לא בשל להם, לאט לאט אתה תגיע אליהם, אבל לא לעשות שטויות כאלה. הרכב לא מניע, עזוב את הכל תברר איתנו מה הסימפטומים ואז נאמר לך אם יש לך מה לעשות, או להזמין גרר. אבל בטח ובטח ובטח לא לגעת ברצועת תזמון מנוע! אין לך ידע מספיק בשביל זה.
נפח המנוע שלך גבולי, בנפח קטן משלך לא קורה כלום אם טיימינג נקרעת במהלך מנוע עובד, אבל בל נשכח שאתה החזרת אותה בכח למקומה, אז יכול להיות שכיסחת את מה שלא התכסח בפעם הראשונה.
הזמן גרר למוסך שמשון ביהוד, ואז חזור אלינו עם ממצאים, תגיד לו גם את כל מה שאמרת לנו לגבי השמן, הדלק, החום מנוע, והסל"ד. ואל תשכח לחזור אלינו עם ממצאים, אני מאחל לך המון המון בהצלחה, ומתפלל בשבילך שלא קרה משהו חמור.
כנראה שטחנת את השסתומים. צפה לראש מנוע במקרה הטוב (ובוכנות וסרט לא קטן במקרה הרע).
יכול להיות שעדיף לך למכור את האוטו לפירוק ופשוט לקנות אחת אחרת (או להחליף מנוע לאחד מפירוק).
היום הייתי במוסך מוסך סער בר'ח יוחנן הסנדלר 18 באזור תעשיה כפר סבא . מוסך שמנוהל ע'י אבא ובן מאוד מאוד מאוד אמינים ומאוד מקצועיים מההתרשמות הראשונית שלי .
מפתיחה של המכסה של הרצועת טיימינג מתגלה כי נעשתה שם קומבינה רצינית מאודד עם הקטע של המותחן של הרצועה שמו שם איזה 8-10 דיסקיות קטנות כאלה כדי להרחיק את המותחן מהבלוק מנוע והלחימו את המיסב של המותן ללב של המותח בקיצור קומבינה מאוד מאוד רצינית ובגללה החליקה הרצועה בוודאות .. כי ההלחמות שהיו השתחררו ..
הדבר סודר והוחלפה הקומבינה ברכיב המתאים וכמו שצריך , אחרי הרכבת הרצועה וכיוון קל בניסיון להניע , המנוע מניע אבל מאוד מאוד חלש . המכונאי אומר שלדעתו .. רק 2 שסתומים התעקמו . .
בגלל השעה המאוחרת לא נפתח עדין ראש מנוע ובגלל זה עדין אין לי תשובה וודאית למה בדיוק קרה בפנים. מה שבטוח שכן נדפקו שסתומים לא יודע כמה ומה עוד בדרך נדפק .. תשובות אני אקבל ממנו ישירות מחר .
בכל מקרה יש למישהו הערכת מחיר פחות או יותר כמה עלול לעלות סיפור של 2 שסתומים ? כי ראש מנוע אני לא חושב אני אצתרך כי זה אני יודע בוודאות שלא מזמן נעשה ( שוב השאלה מה טיב העבודה שנעשתה שם ) . ובהסתמך על כך שאולי אלוהים יאהב אותי קצת ויגמור את הסיפור רק עם 2 שסתומים דפוקים כמו שנאמר לי יש השארה פחות או יותר כמה דבר כזה עלול לעלות ??
עוד דבר שרציתי לציין הוא שנאמר לי שחשוב מאוד לבדוק שהשסתומים הם לא מתוצרת סינית כי הם ממש הפשוטים ביותר בגלל זה גם העליות נורא נמוכות למרות שללכת לשים אורגינל של החברה עלול להגיע לכמה אלפים .
יש אלטרנטיבות אחרות ?!?1 אולי קוראנים ?? או משו אחר ?
בתודה . אלמוג .
סרטון ש"מצאתי"ברשת (http://www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&lang=uk&code=2077e3f00e61d630e78c4abc45406ac9) ויעביר מה דעתי בנושא.
בשבילי? רק חלפים מקוריים.
command sergeant major
01-02-09, 22:09
ואיייי ישרוט התעלפתי מצחוק
תאמת גמני ראיתי את זה בכיתי מצחוק .. אבל בכל צחוק יש אמת ... לצערנו
אחרי הרבה עבודה אני חוזר אליכם עם עידכונים .. קודם כל מהות העבודה .
3 שסתומים במנוע שנהרסו לגמרי . העדפתי כבר להחליף את כל ה8 לשים סט חדש וכמו שצריך .
רצועת טיימינג - נכון שזה מסוכן אבל המוסכניק אמר שאני יכול לנסוע איתה לפחות עוד 10 אלף קילומטר מבחינתו היא נראת לו ממש בסדר . אז היא לא הוחלפה רק סודרה במקום וכווונה .
ראש מנוע - נפגע ממשש קלות נעשתה חריטה וליטוש עדין והחלפת אטמים והרכבה .
בקיצור כל הסיפור עולה לנו כולל שמן חדש של פרסטו ומים אדומים לרדיאטור והכל מסתכם ב2200 ש"ח ..
מחיר שלצערי קצת גדול ממה שאמרו לי שהיה אפשר להשיג אבל כמו תמיד כל החברים של " יכולתי לעשות לך את זה בחצי מחיר " באים אחרי שאתה משלם כבר .. לא נורא הכל לטובה .
עכשיו האוטו נוסע ממש מעולה בלי שום בעיות בנסיעה הראשונה הוא קצת התחמם והוציא מיים מהרדיאטור אבל המוסכניק אמר שזה רק בנסיעה הראשונה ויש מצב שהוא שם יותר מדי מים . באמת אחרי הנסיעה הזאת אין כלום האוטו לא מתחמם ולא כלום המקסימום מקסימוםםם שהוא מגיע זה קו אחד לפני החצי( בפקקים של ת"א באחר הימים האחרונים שהיו לא מזמן . ) ושם נכנס המאוור לפעולה ומוריד את החום .
מה שקצת מוזר לי וגם היה את זה לפני הטיפול הוא עניין של הטרמוסטט . . הירידת חום שלו ממש ממש קיצונית סתומרת נסיעה של 150 -100 מטר פתאום החום יורד פלאים לרבע המחוג ואפילו פחות .
אני יודע שיש מצב שזה בגלל שאולי אין טרמוסטט או שהוא תקוע . יש יותר סיכויי שהוא איננו .
השאלה שלי היא מה יכול לקרות אם אני משאיר את זה ככה בלי טרמוסטט ? צריכת דלק יותר גובהה ? הרס של חלק אחר באוטו ? אני לא מבין בזה בגלל זה אני שואל .
כי לא נראה לי כל כך הגיוני שמהנדס של רכב ישים טרמוטט והמוסכניקים הגאונים בארץ יחליטו שפשוט זה חלק לא נחוץ ברכב ? מה זה פנדציט ? לא הבנתי מה ההגיון במעשה ..
אם מישהו יוכל להסביר לי אני אשמח .
בתודה . אלמוג . :grin:
תיראה אני יתחיל עם הקטן.
כודם כול הבעיית סל"ד. גם לי היתה בעייה כזות ליפני כמה ימים קניתי חדש מחר אני מרכיב אותו.
תיראה גם אצלי בהתחלה היה קופץ אמרתי בטח חסר דלק, או משהו דומה נסעתי ככה איזה חודש,
אחרי זה היה לי קצת זמן, אמרתי יאללה אני בודק את האוטו כי חברה שלי תמיד הייתה מיתלוננת,
על הקפיצות.
בסופו של דבר גיליתי את הבעייה המנוע צאדים עושה את הבעייה,
טוב אלכתי לחנות חלפים, אחד חדש עולה 600 שקל!!!! אמרתי שהחברה תיסבול קצת. אחרי עוד כמה זמן האוטו עשה בעיות
בבוקר אמרתי שאני אולך לפירוק ומביא אחד כזה, נסעתי לפירוק פירקו לי אותו, סמתי במכום בידיוק אחרי שפירקו אותו ונסעתי. בלי בעיות נסיע חלקה.
אחרי עוד חודשיים עוד פעם אותה בעייה.
מה שאני רוצה לאגיד לך תיקנה אחד לא משנה מי פירוק או חדש אני נפלתי על חדש מי פירוק באותו יום שנסעתי לפירוק אגיע טמפרה בידיוק כמו שלי שאלתי את הבנאדם הוא אמר חדש ליפני חודש קניתי ואלך האוטו.
אז היה לי קצת מזל.
אכשיו אני יסביר לך למה אין לך טרמ'. מורדים אותו ביגלל שבמכוניות ישנות תמיד יהיה בעיות ב טרמ'
ויש לי לבינתיים סקודה שנת 94 שגם לאוטו אזה אין וזה טוב כי האוטו בקושי מיתחמם!!!.
אוליי אצלך יש בעייה אחרת.
בקיצור עצה שלי תיקנה את המנוע צאדים ותסים אותו ואז אתה תיראה שלא יהיה את הבעיות האלה.
אני שמח לשמוע שהכל נפתר. נשמע לי שיש לך טרמוסטט ברכב. הטמפ' לא אמורה לעבור את החצי, ובנסיעה לרדת עד הרבע.
סליחה .. אבל לא הבנתי בכלללללל את הקשר למנוע צעדים ..
הבעיה שלי היא בסך הכל שהחום של המנוע נורא קיצוני ושאלתי בסך הכל למה ? אם זה הגיוני ברכב הזה ?
מה ששאלתי על הטרמוסטט הוא בסך הכל למה מורידים אותו זה שמורידים אותו והאוטו לא מתחמם אחרי זה אני מבין ויודע . השאלה היא למה ואם אין לי טרמוסטט זה עלול לגרום למשל לצריכת דלק יותר גדולה או משו בסיגנון ?
סליחה אבל לא הבנתי את הקשר למנוע צעדים . ד"א המנוע צעדים אצלי חדש לגמרי מלפני איזה חודשיים גג ..
בתודה . אלמוג .
תקרא את התגובה הקודמת שלי שוב.
חבל שלא החלפת לרצועת טיימינג החדשה - הרצוע עצמה עולה גרושים ( 50ש "ח ) וכך היה לך שקט תעשייתי ל 60-80 אלף הבאים .
ועכשיו תצטרך לחזור אליו אחרי 10K.
חבל .
אהה בקטנה .. הרצועה לא כזה סיפור אני אחליף אותה בקרוב .. בכל מקרה תודה תודה לכל העוזרים התותחים ..
כרגע האוטו נוסע לפי דעתי מצוין .. חוץ מאיזה רעש נלווה שמציק לי אני עוד אבדוק אותו כשלוחצים על הגז בטורים נמוכים יש רעש לווי ממש ממש מציק .. זה נשמע כמו רצועת אלטרנטור או לפחות משו באזור שלה כאלה רעידות אבל בטורים נמוכים בלבד ..
מישהו יודע משו ? יש הימורים לפני פניה למוסך ??
בכל מקרה אני עוד אבדוק את זה כי גם ככה הרכב לא עושה ק"מ אולי אולי אולי עושה 50 בשבוע כי אני רוב השבוע בבסיס .. בכל מקרה תודה רבה לכולםםםםם
תותחים .
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.