View Full Version : מיקום ואופן פעולת חיישן דלתות פתוחות - פונטו ספייס 2001
פונטו ספייס ELX 2001.
תופעה חדשה צצה:
הרכב לא מזהה ששתי הדלתות - בצד הנהג ובצד הנוסע שמאחוריו - נפתחות או נסגרות ולכן לא נדלק האור הפנימי ולא מופיע חיווי בלוח השעונים של דלת פתוחה.
היכן ממוקם החיישן לפתיחת הדלתות ?
מישהו יכול להסביר קצת על אופן פעולת המערכת ולהעלות רעיון כיצד יתכן שבשתי הדלתות החיישן לא מתפקד. מה משותף להן ?
כמדומני ולעניות דעתי האישית, הייתי בודק את האור במרכז הרכב. הוא צריך להיות מושפע ממתגי פתיחת/סגירת דלק. בדוק את המנורה שם, אם היא עובדת או לא.
המנורה עובדת והצד השני של הנוסע תקין.
עד עכשיו לא מצאתי פיוז שקשור לעניין. מכיוון שזו מערכת שצורכת זרם נמוך אז סביר שאין לה פיוז שמיועד רק לה אלא פיוז משותף גם למערכת אחרת ולא מצאתי שום דבר אחר שלא עובד ברכב.
האם בוצעו ברכב אי אילו עבודות לאחרונה, חשמל או טיפולים בכלל?
לשמחתי לא !
לא מצאתי גם בהיינס (בקריאה מהירה) התייחסות לחיישן הזה.
את מיקום החיישן אפשר לראות די בקלות.
אם לא תקבל תשובה טובה יותר אז אתה יכול לנסות לפרק את פס פלסטיק בסף דלת הנוסע ולאתר את חוטי החיישן. פשוט לעקוב אחריהם כמה שתוכל, אולי תגלה נתק כלשהו.
בכל מקרה אמליץ לעשות זאת כאשר הרכב כבוי והמפתח מחוץ לסוויץ.
מעבר לזה, קפיצה למורשה שמכיר את הרכב היטב תוכל לעזור.
רענן טועה.
בכל דלת יש נועל דלת חשמלי ובו יש מנוע חשמלי לנעילת הדלת וגם חיישן פנימי המוציא אות מינוס, כשהדלת פתוחה אל מחשב המרכב (המחשב המרכזי במכונית) שהוא מצידו מוציא הלאה אות דיגיטלי להדלקת נורת לוח השעונים של דלת פתוחה וגם מפעיל את תאורת הפנים במכונית.
בנועלי 2 הדלתות הקדמיות יש גם עוד מתג מתחלף המשדר אות לפתיחת או נעילת יתר הדלתות.
אם תכתוב כתובת דוא"ל, אשלח לך את השרטוט החשמלי של מע' נעילת הדלתות החשמלית הכוללת חיישני "דלת פתוחה".
מכיוון שהמכנית מרובת מחשבים יש להזהר בכל פעולה ובדיקה של רכיב וחלק חשמלי כלשהם.
בברכה - רפי לין :)
רפי, תודה על התיקון.
כיצד החיישן שבמנוע מזהה שהדלת פתוחה\סגורה?
האם בעת סגירת הדלת נסגר מעגל "מינוס" בין נקודה מסוייימת בדלת לנקודה מסויימת ברכב?
אשמח לפירוט.
לשונית הנועל המכנית מפעילה, פנימית, את החיישן כשהדלת פתוחה.
בברכה - רפי לין :)
להפתעתי כרגע העסק עובד אבל אתמול הכל היה מת (בצד הנהג), בוודאות, לא דמיינתי.
אני אנקה את הנועל של הדלת עם ספריי מגעים טוב או עם בנזין לבן אבל מעבר לזה לא אעשה כלום כי העניין לא יותר מדי היסטרי.
אולי בהזדמנות אפרק את הדיפון של הדלת ונראה יותר מקרוב מה מצב המגעים שרפי דיבר עליהם.
בינתיים תודה לכולם ואם למישהו יש עוד רעיון איך רק צד אחד נדפק אז אני אשמח לשמוע.
כפיח שרשמתי לך בפרטי:
המקום היחיד שמצאתי שקשור לשתי הדלתות באותו הצד, בתרשים ששלח אלי רפי, הוא מחבר C30 (הארקה אחורית שמאל). מה שמוזר הוא שלמחבר הזה מתחברות גם הדלתות בצד השני ובמפתיע המתגים שם עובדים.
זה מה שהצלחתי למצוא ואשמח לשמוע דעות נוספות בעניין.
רפי, אתה יודע במקרה היכן נמצא ברכב מחבר C30? תודה.
סטודנט,
פרק את מבנה המנורה ובדוק שהמגעים לא מקוצרים. זה יגרום לתופעה מהסוג שאתה מתאר.
יש שם מגעים ש"תפוסים" על הפלסטיק, וזה יכול לצאת מהמקום - אם זה מה שקרה אתה תראה את זה מייד.
בדוק גם שהחיבור בין אותם מגעים לפלאג שתמצא שם - תקין.
זה מה שקרה אצלי.
רקובי, על איזה "מבנה מנורה" אתה מדבר, זה שבתוך הרכב?
אם כן ואכן שם התקלה, זה היה מסביר מדוע המנורה לא נדלקת כלל כשפותחים דלת ולא משנה איזה, כלומר המנורה לא מקבלת סיגנל מהמחשב. אך הסטודנט מתאר מצב בו המנורה מקבלת זרם מהמחשב כאשר פותחים את הדלתות השמאליות אך לא כאשר פותחים את הימניות. כלומר, זרם מהמחשב עובר לנורה אך לא מועבר אות למחשב מהמתגים שבדלתות הימניות.
איני יודע היכן הארקה זאת נמצאת כי אין אצלי את התקליטור עם כל הנתונים הטכניים.
בברכה - רפי לין :-)
אולי מים חדרו לדלת? אולי מישהו הרכיב אזעקה וחיברה לנעילה מרכזית ומשהו שם רופף.
בכל אופן ממליץ בחום לפנות למורשה, שם מכירים את הרכב בעל פה.
בדוק שהדלתות כולם תקינות.
שלום רב , ברצוני לחבר מעל הדוושות פס לדיים שאני רוצה שהוא יעבוד ברגע שהדלתות פתוחות.
יש לי חוש ידע תכני בנושא אך לא הצלחתי להבין מאיפה להתחבר כי אין שום מפסק בדלתות כמו שער הרכבים . ואני לא רוצה סתם לחטט בלי שום כיוון למרות שחשבתי דרך הפיוז.
הודה לך עם תשלח לי שרטוט שקשור לתאורה הפנימית בתודה מראש שרון/
sharas_k@walla.com
בפונטו "ספייס" מתגי הדלתות מובנים בתוך נועל הדלת המכני הפנימי שבו גם יש את מנוע הנעילת דלתות החשמלית עם חיישן פתוח/סגור.
"מתג דלת פתוחה" מוציא אות מינוס אל מחשב המרכב (המחשב המרכזי שברכב) שמצידו הוא מדליק את הפנס תקרה הפנימי.
דלת נהג ודלת קדמית ימין מוציאות בנפרד אות מינוס כזה כשהדלת פתוחה.
לדעתי, עליך לחבר ממסר להפעלת הלדים שיקבל פיקוד מינוס לסלילו בחוט ממתג דלת הנהג.
רצוי לחבר זאת דרך דיודה כדי להגן על המערכת.
אין לי שרטוט מדויק של שנת 2004 אלא של שנת 2001-2 בלבד.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.