PDA

View Full Version : נזילת מים פונטו ספייס

YAKOV
28-01-09, 23:19
שלום לכל החברים יש לי נזילת מים בצד שאמול של המנוע בפינה צמוד למיכסה טיאמינג נראה כאילו המים נוזלים בין ראש המנוע למנוע המצב הזה נימשך כבר כמעט שנה פונטו ספייס 16 שסתומים אוטמטית 2001.המכונית נוסעת מצוין 130000 קמ אם למישהו היה אותה בעיה מוזמן לכתוב תודה YAKOV.

רקובי
28-01-09, 23:24
בגדול כנראה שהלך האטם ראש. יש לי קולות מים מאזור תא הכפפות?
כל כמה זמן צריך למלא נוזל קירור?

תיקון יעלה לך לא מעט, כנראה באזור 2.5K, במורשה.

stio
28-01-09, 23:28
לא חושב ראש מנוע.
במידה והיה ראש מנוע פרוץ המים היו נשרפים (היה רואה את זה בצורת עשן לבן מהאגזוז).
יכול להיות שמדובר בנזילה איטית מפקקי מים על בלוק מנוע, אולי במשאבת מים.
קולות מים מהתא כפפות (מרדיאטור חימום) מעידים על אוויר במערכת או חדירת אוויר למערכת, יכול להיות ממשאבת המים.

השאלה שלי היא: הנזילה נמשכת כבר שנה?!?!

רקובי
29-01-09, 01:06
הכל טוב ויפה, אבל אצלי היו חודשים ארוכים קולות של מים, והרכב היה מאבד מים לאט מאוד.
כפי שאולי זכור לך, לפני פחות מחודש הוחלף אטם ראש עקב נזילה ממנו, שמעולם לא שמתי לב אליה - כך לפי חיים מ"שמשון".
אף פעם לא היה עשן (אדים)...

saar
29-01-09, 01:09
קודם כל ידידי, לעניות דעתי האישית, חמור וחבל שאתה סתם מושך את זה שנה, כך בדיוק נפלו גיבורים.
הייתי מפרק את מכסה רצועת התזמון על מנת לנסות ולהצביע בדיוק איפה יש בריחת מים, והייתי מטפל בזה באופן מיידי. אני לא יודע אם אתה מודע לכך, אבל בועות אוויר במערכת המים משגעת את מנוע הצעדים.

raanan_t
29-01-09, 01:30
אני מצטרף לדעתו של גיא.
בד"כ נזילה מצד המנוע תנבע ממכסה "נס קפה" באזור הטיימינג או ממשאבת מים.
מתי הרכב עשה לאחרונה טיימינג?
האם היו בתקופה מסויימת מים רגילים במערכת הקירור?
מה כמות איבוד המים ולמשך כמה זמן?

כפי שאמר סער, אל תמשוך תקלה כזו על אחת כמה וכמה ב-ELX.

simon377
29-01-09, 02:34
באיזה צד הטיימינג ב16V ובאיזה צד ה"נס קפה"?
ב8V, אצלי לדוג', הנס קפה בצד ימין והטיימינג בצד שמאל.

לפותח השרשור.
זה בסדר, אם הרכב נוסע ככה שנה, אתה יכול להיות רגוע. הוא כבר התרגל.

אז זהו, שלא!!

רכב זה לא בע"ח ואין לו יכולת ריפוי עצמי. בעייה קטנה לרוב תוביל לבעיה גדולה במידה ולא טופלה.

בצע חיפוש פה ובקארספורום עם המילים "טיפש", "אהבל" ו"מטומטם", תראה כמה אנשים מתחילים שרשור ב"איזה מטומטם יצאתי", בדיוק בגלל בעיות כאלה.

**אין לראות בדברי אלו משום כינוי לפותח השרשור.

אל תזניח דבר כזה, מע' הקירור של הפונטו בכלל ושל ה16V בפרט רגישות במיוחד להזנחות.

כל ביקור אצל שמשון אני רואה כמה מכוניות בתהליך "ראש מנוע" כי מע' הקירור זכתה ליחס מזלזל.

חבל על הרכב וחבל על הכסף שלך.
טפל בזה מייד.

shachar
29-01-09, 11:27
מה גם שאם משאבת המים תקרוס ותעיף את הטיימינג
תצטרך לעשות ראש מנוע בלי שום קשר, אז חבל על הכסף,גש למוסך

saar
29-01-09, 14:13
אל תשכח לעדכן אותנו בממצאים, בדיוק כמו שמצאת לנכון לרשום לנו את הבעיה.

תמיד לזכור ממצאים ממצאים ממצאים

raanan_t
29-01-09, 16:37
באיזה צד הטיימינג ב16V ובאיזה צד ה"נס קפה"?
ב8V, אצלי לדוג', הנס קפה בצד ימין והטיימינג בצד שמאל.

שמעון גם אצלך יש פקק נס קפה בצד הטיימינג + 6 או 7 פקקים נוספים על בלוק המנוע במיקומים שונים.

גם ב-16V אותו הסיפור. ממה שהבנתי ההבדל בין המנועים הוא ראש מנוע שונה + מערכת ניהול שונה. הבלוק זהה ולכן פקקי המים זהים.

shachar
29-01-09, 17:07
פותח השרשור - תסתכל בשרשור >> הנ"ל (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=3070) << ותראה אם מדובר באותו מיקום של הנזילה

כי יכול להיות שכל העניין מסתכם כמו שהסתכם אצלי , בהחלפת אטם גומי קטן ,המחבר שתי צינורות בעלות כ 70 ש"ח במוסך מורשה.
אני עקבתי במדויק מאין מגיעה הנזילה וכל שנותר למוסך הוא
לשמוע מה בדיוק ראיתי ואיפה ולהחליף את האטם הקטן

matanmelman
29-01-09, 18:47
שלום.
גם אצלי נשמעים קולות מים מאזור התא כפפות, שלדעתי נשמעים כמו עכבר שמתרוצץ שם(אבל לא יכול להיות שהוא חי שם חודש אז ירדתי מהרעיון).
אני בודק מדי שבוע מים ברדיאטור, ואולי המים ירדו ממש בטיפה.
הבעייה היא משאבת מים?
כדאי ללכת ופשוט להחליף לפני שיקרה משהו לא צפוי?
מהי העלות של משאבה במוסך מורשה?
תודה.