PDA

View Full Version : מנרת תקלת אורות דולקת גם בלי אורות דלוקים

yaniv hgt
15-01-09, 20:35
היום יצאתי מהעבודה והנעתי את הרכב. מיד שמתי לב שהנורה דולקת ללא שהדלקתי אורות בכלל! מאז היא דלוקה קבוע... מה עליי לבדוק? קרה למישהו? דרך אגב, כל הנורות עומדות בקריטריונים של פיאט ואין שום נורה שרופה.

ido
15-01-09, 22:59
מוזר ומעניין. תנסה לנתק מינוס של מצבר לדקתיים.

raanan_t
15-01-09, 23:17
מוזר שהחיווי הזה דולק כאשר אורות הרכב כבויים, זה לא אמור להיות למיטב ידיעתי.

בכל מקרה, מקרה שקרה לי:
נשרפה לי נורת חניה מקדימה ויחד איתה דלק חיווי על נורה שרופה. החלפתי אותה לאחת זהה לחלוטין, אך למרות זאת החיווי נשאר.
רכשתי קופסה זהה של אותן הנורות והחלפתי את החדשה באחת חדשה אחרת והחיווי נעלם. כנראה שגם נורות זהות, בעלות טווח התנגדות שונה הגורר הידלקות של החיווי הנ"ל.
אגב, מדובר על נורות של HELLA שנחשבות איכותיות יחסית.

האם החלפת נורות לאחרונה.

yaniv hgt
16-01-09, 01:02
החלפתי נורות חנייה אבל זה היה לפני שבועיים שלוש... מה פתאום היא נזכרה להידלק דווקא היום?

זאב-ב
16-01-09, 07:22
יניב יש לי שאלה כשאתה נועל את הרכב עם האזעקה הבקליות ניתקעות דלוקות ליפעמים?
ועוד אחת האם כשאתה לוחץ על הברקס מופיע לך גם מנורת התקלה למרות שאורות הברקס בסדר?

yaniv hgt
16-01-09, 10:09
העניין עם הבקליות לא קרת לי אבל האורות ברקס עשו לי כמה פעמים בעיות. תיקנתי בעצמי זה היה מינוס של הפנס האחורי. כרגע הכל עובדפיקס, חוץ מהנורה המעצבנת הזו

raanan_t
16-01-09, 16:22
החלפתי נורות חנייה אבל זה היה לפני שבועיים שלוש... מה פתאום היא נזכרה להידלק דווקא היום?

יניב, היות ונורא פשוט להחליף נורות חניה, החלף את שתי הנורות הקדמיות וראה אם חל שינוי, נראה לי שווה לנסות. להזכירך, אצלי נורה תקינה גרמה לחיווי הזה.

שוב, נורא מוזר שהחיווי הזה דולק כאשר אורות הרכב כבויים.

שחרון
16-01-09, 18:34
לא ניראה לי כזה פשוט להחליף אורות חניה ב-HGT.

raanan_t
16-01-09, 22:39
מה אתה מבין?! :D

אכן פנס שמאל בעייתי.

yaniv hgt
28-01-09, 19:06
שוב שלום,
לאחר תקופה שבה העסק הסתדר מעצמו, היום שוב מנורת תקלה עובדת ללא אורות עובדים...
אף אחד לא נתקל במצב כזה?

student
28-01-09, 19:14
איך תיקנת את המינוס האחורי ? - אולי יש בעיה עם התיקון ?

saar
28-01-09, 20:07
לעניות דעתי האישית, הדבר ככל הנראה נגרם מקצר מסוים, לפי מה שאתה אומר הדבר קורה גם ללא אורות דלוקים.
אם שמעת לעצת מכובדי לגבי החלפת מנורות גם אם הן תקינות, ואיפוס המחשב ועדיין אתה מקבל חיווי של בעיה, הייתי מנסה את הדברים הללו. חשוב האם התקנת משהו לאחרונה ברכב כמו דיבורית, או רדיו דיסק או מגבר. בדוק אם חיווט כל המנורות לכל האורך ב"מקומות החניה" תקין, מתחת לפנלים לצידי הרכב וכדומה. בדוק את המינוס שתיקנת האם הוא עדיין תקין. בדוק בתיבת הפיוזים אולי חוט גלוי יצא מהמקום או נוגע שם במשהו. אולי מנורת הרכב במרכז הרכב מגשרת שם.
לעיתים הבקליות מתחממות וכתוצאה ממגע לא טוב בחיבורי החשמל הפלסטיק מתחיל להינמס.
הייתי בודק גם את הארקת הרכב (המינוס הראשי המחובר לבודי של הרכב).
אפשרי גם בדיקה נוספת, תוציא את כל המנורות ההיקפיות של הרכב, הכל, אורות חניה תאורה אור גבוה, רברס, אור ערפל, אור לוחיות רישוי, אורות ברקס , איתותים. תוציא את כל המנורות . ואז תראה אם המנורה עדיין נדלקת (ללא הדלקת האורות!!). אם היא כבתה, אז תתחיל להחזיר מנורה מנורה ותוך כדי תעשה בדיקה איזה אזור בעייתי בניסוי לבודד אותו.
לפעמים יש קורוזיה על אחד הסופיות של החוטים שגורם לבעיות כאלה.
אם בסוף הכל הכל נראה לך תקין ומצויין, הייתי מעלה אפשרות של לוח שעונים, בדוק עם לוח אחר אם עדיין המנורה נדלקת, יכול להיות שהיתחמם משהו מאחורי הלוח ויש גישור של משהו שם, הייתי מעלה סברה של ידית אורות אולי, יכול להיות שבידית אורות יש גישור לכן נראה לך שאתה בלי אורות, אבל עדיין הידית שם מגשרת משהו.
אני מתנצל מראש אם דיברתי שטויות והרחבתי יתר על המידה.

yaniv hgt
28-01-09, 20:22
דבר ראשון אני אנסה לאפס את המחשב ונראה לאן נמשיך משם

פיליפ
28-01-09, 21:28
מה אתה מבין?! :D

אכן פנס שמאל בעייתי.

תנסה להחליף פנס ערפל בצד הנהג :o איטלקים מפגרים.

ido
28-01-09, 23:53
תנסה להחליף פנס ערפל בצד הנהג :o איטלקים מפגרים.

אל תזכיר לי את זה אפילו!

raanan_t
29-01-09, 01:37
לא סתם היה אייקון של צוחק.
פנס שמאל (צד נהג) הוא סיוט. (אח"כ אתם באים לשכנע אותי לרכוש רכב כזה:rolleyes:)