PDA

View Full Version : מגבי American Eagle FLEX - המלצה מפתיעה

Caveman
11-01-09, 20:49
בעבר הגיעו לידי, בעזרתו האדיבה של אוראל, זוג Bosch Aero Twin.
http://www.azk-autozubehoer.de/images/AerotwinvisioflexBosch.jpg
מעולם לא נתקלתי במגבים כל כך איכותיים. לצערי, הדגם בעל התפס שלי (או של כל בעלי הפונטו דור שני) לא משווק בארץ. המגבים שלי נרכשו בגרמניה (אם זכור לי נכון).

בכל מקרה, היום ניגשתי לאוטו דיפו להחליף מגבים. ידוע לי שהבוש משווקים שם, ואפילו במידה שמתאימה לפונטו, אך עם תופסן אחר. מה שלא ידעתי, זה שהתחילו לשווק גם מגבים של חברת American Eagle מדגם FLEX.
לפני שאני אמשיך, אומר שאני סולד מכל מוצר שלהם. הם חברה בינונית ותו לא.
למרות כל זאת, החלטתי לנסות את המגבים. (בסופו של דבר הם לא נרכשו באוטו-דיפו, על מנת לחסוך עלויות).

הם אכן מנגבים משמעותית טוב יותר ממגבים שטוחים רגילים, כולל את קצוות החלון. כל מה שנשאר כרגע, הוא מבחן הזמן.

המגבים מגיעים בבודדים וזולים משמעותית מהבוש.
המידות הדרושות לפונטו דור שני הם כאמור 19" ו 21".
19SF-B לצד הנוסע
21SF-B לצד הנהג.
שימו לב, הדגם חשוב ביותר מכיוון שהוא אומר איזה מחבר יש למגב. SF-B הוא זה שמתאים למחבר ה"אנקול" שיש בפונטו. ישנם 4 סוגי מחברים.

ממליץ לנסות.
אני כמובן אוסיף את זה לדביק.

raanan_t
11-01-09, 21:03
גדעון, תודה על ההמלצה.

לשם הבהרה:
1. רשמת שמק"ט מגב אחד הוא FS... והשני SF... האם זה אכן כך או ששניהם FS ורק טעית בהקלדה?
2. מה מחיר המגבים הללו?

תודה.

Caveman
11-01-09, 21:12
סליחה, טעות שלי, אני אתקן.
המק"ט הוא SF-B בשניהם.
באוטו דיפו הם עולים יחד 170 ש"ח. אני רכשתי בפחות במקום אחר.

raanan_t
11-01-09, 23:37
תודה על המידע והעדכון.

המחיר לא זול וכולי תקווה שהם יחזיקו מספיק זמן ויעשו את עבודתם נאמנה.
לא מזמן החלפתי למגבים רגילים של בוש במחיר 70 ש"ח שבד"כ טובים לשנה. אני מאמין שהדור הבא של המגבים, אצלי, יהיה מהסוג הנ"ל.

ממתין לרשמים שבטח יגיעו עוד כמה שבועות\חודשים.

Caveman
12-01-09, 00:00
מה שכן, בשונה מכל המגבים שיצא לי לראות עד היום, כאשר מתקינים אותם, יש צורך להסיר פלסטיק המגן על הגומי עצמו.
עד היום, מזלי ה"טוב" שיחק לו ונפלתי על כל המגבים שישבו שבועות ארוכים על המדף, ולכן התייבשו מהר.
אולי מכאן תגיע הישועה?

shachar
12-01-09, 00:58
סליחה, טעות שלי, אני אתקן.
המק"ט הוא SF-B בשניהם.

לא משנה כמה הם איכותיים 170 ש"ח זו הגזמה פראית
זו עדיין חתיכת גומי שאחרי שנה-שנה וחצי מתייבש ומוחלף

אבל כמובן שכל אחד יחליט מה שהוא רוצה לעשות עם הכסף שלו

simon377
12-01-09, 01:18

אולי תחלוק איתנו?

Caveman
12-01-09, 11:27
לא משנה כמה הם איכותיים 170 ש"ח זו הגזמה פראית
זו עדיין חתיכת גומי שאחרי שנה-שנה וחצי מתייבש ומוחלף

אבל כמובן שכל אחד יחליט מה שהוא רוצה לעשות עם הכסף שלו
רק לשם ההשוואה, הבוש שהזכרתי קודם, היו על הרכב שלי שנה וקצת, וזה אחרי שהם היו מותקנים על הפביה של אוראל שנתיים ועוד שכבו כמה שבועות במחסן.

אולי תחלוק איתנו?
מתקין מערכות שולי בנס-ציונה שבמקרה שמתי לב שמשווק גם את הדגם.

stio
12-01-09, 12:00
אני התנסתי גם עם מגבי "בוש", גם עם "אמריקן איגל", ושום דבר לא מתקרב אפילו לעומת מה שמותקן אצלי עכשיו. (אוראל, מה לכל הרוחות מותקן אצלי עכשיו? 8O מי מרים את הכפפה ופותח גם מועדון סקודה?:))

ה"בוש" מתייבשים מהר מאוד, ולמרות שאין חריקות על השמשה הוא לא ניגב כמו שצריך והועף אחרי שנה לפח. כשהם חדשים הם מנגבים מצויין.

פיליפ
12-01-09, 13:30
תקראו לי חאפר אבל אני מעדיף להחליף רק את הגומיה לפני כל חורף ב-20 ש"ח והמגבים עובדים מצויין :]

Caveman
12-01-09, 17:42
אני התנסתי גם עם מגבי "בוש", גם עם "אמריקן איגל", ושום דבר לא מתקרב אפילו לעומת מה שמותקן אצלי עכשיו. (אוראל, מה לכל הרוחות מותקן אצלי עכשיו? 8O מי מרים את הכפפה ופותח גם מועדון סקודה?:))

ה"בוש" מתייבשים מהר מאוד, ולמרות שאין חריקות על השמשה הוא לא ניגב כמו שצריך והועף אחרי שנה לפח. כשהם חדשים הם מנגבים מצויין.

המגבים אצלך הם של VALEO. אותו סגנון בדיוק כמו הAERO TWIN וה FLEX

shachar
12-01-09, 17:46
תקראו לי חאפר אבל אני מעדיף להחליף רק את הגומיה לפני כל חורף ב-20 ש"ח והמגבים עובדים מצויין :]

אם תאמר לי איפה ניתן לקנות רק גומי ב 20 ש"ח אני מצטרף איתך לחאפריות..

vRS
12-01-09, 20:20
גיא, אצלנו מותקנים מגבים של Valeo, מדגם Silencio XTRM Flat Blade OEM (אלה המגבים שמותקנים גם ברומסטרים).

אני מוכרח לציין שהם מעט שקטים וטובים יותר מהמגבים המקוריים של האיביזה - Bosch AeroTwin OEM.

גדעון, ה-AeroTwin Retrofit היו על הפביה כשנה, אח"כ ישבו עוד כשנה במחסן והיו על הפונטו שלך כשנה (תקן אותי אם אני טועה).
בהחלט מהמגבים המשובחים והיקרים (עלו 250 ש"ח. נרכשו באוסטריה) שבנמצא.

אגב, גדעון - כנראה שההורים נוסעים בקרוב לגרמניה - במידה ותרצה, נארגן לך סט של AeroTwin Retrofit או Silencio XTRM (המכונים "סדרה 900" בארה"ב) :).

גיא, מניסיוני עם דגמי Bosch הבכירים - מחזיקים מעמד שנתיים - בשמחה רבה.

הנה מבחן מגבים שנערך ע"י מגזין בריטי מכובד ומוכר -
http://www.autoexpress.co.uk/products/products/228342/wiper_blades.html

הנה מבחן נוסף -
http://www.autoexpress.co.uk/products/products/215223/valeo_silencio_xtrm_um622_um664.html

Caveman
12-01-09, 20:25
אתה הוא זה שיודע כמה זמן הם היו בשימוש אצלך :)

vRS
12-01-09, 20:29
גדעון, לא הבנת אותי נכון - אני יודע כמה זמן הם היו אצלי...

אני זוכר שהם היו אצלך כשנה, האם אני צודק?

פיליפ
12-01-09, 21:07
אם תאמר לי איפה ניתן לקנות רק גומי ב 20 ש"ח אני מצטרף איתך לחאפריות..

אני קונה אצל מישהו בערד, בחנות חלפים קטנה.
ערד קצת רחוקה בשבילך :)

raanan_t
26-10-09, 13:28
רוצה להקפיץ שרשור ישן אך להוסיף משהו בנושא.

אתמול הגיעו מחו"ל שני זוגות מגבים קדמיים שהזמנתי מ-EBAY אנגליה. זוג אחד לשחרון וזוג אחד עבורי. המגבים הינם באותו הסגנון של האמריקן איגל של גדעון אך עלו חצי מחיר, כ-80 ש"ח לזוג.
את האיכות הסופית נוכל לקבוע בעוד שנה, אחרי שיעבורו חורף וקיץ אחד בארץ ישראל החמימה. נכון לרגע זה אין ספק שהמגבים הללו מתעלים מכל הבחינות (שקט,ביצועים ואפקט השופוני) על כל מגב אחר שהיה מותקן אצלי.

לינק למכירה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130331874113&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_3919wt_991

MAOR HGT
26-10-09, 14:56
רענן,
אם שמת לב במפגש, גם אצלי מורכבים המגבים האלו בדיוק - של אותה חברה. רק שאני רכשתי אותם בכ- 90 ש"ח בזמנו.
אני נוסע איתם כבר כמעט שנה (מינואר 09') ואין בכלל מה להשוות למגבים הרגילים.
הם שקטים בהרבה ומנגבים טוב היום כמו ביום בו הורכבו. גם פחות רעש מהרוח בזמן נסיעה. אני מרוצה מהם.

אגב, הדפקט היחיד בהם הוא לוחית המתכת (הקובייה) שמחברת אותם לזרוע המגב. היא ממש בולטת החוצה וכשיש שמש חזקה זה לפעמים מסנוור :???:...

vRS
26-10-09, 16:45
המגבים המקוריים שלי - החזיקו מעל שנה והוחלפו רק בגלל שאחד מהם התחיל להשאיר סימן מציק על החלון.

כבודם של ה-Bosch Aertowin במקומם מונח, אבל ה-Valeo Flex טובים ושקטים עוד יותר.

stio
26-10-09, 16:56
המגבים המקוריים שלי עדיין מונחים על השמשה ולא יוחלפו בקרוב, אבל זו לא חוכמה, הרכב לא עומד כמעט בשמש (כיסוי).

simon377
26-10-09, 17:41
השמועה אומרת שגם ה 127 נמכרה עם המגבים המקוריים שהותקנו על הרכב במפעל.
:)

r.a20
26-10-09, 18:07
אני קונה מגבים ב30 עד 50 שקלים שיספיקו לעונה אחת עד שתיים..מצידי שיתפגר אח"כ, גם ככה האוטו הזה לא שווה יותר מידי. :lol:

ארילו, את המגבים תקבל ע"ח הברון אחרי שהאוטו יתפגר לו סופית. ;)

ארילו
26-10-09, 18:53
פתחתי רשימת חלקים :D

student
26-10-09, 19:13
אגב, הדפקט היחיד בהם הוא לוחית המתכת (הקובייה) שמחברת אותם לזרוע המגב. היא ממש בולטת החוצה וכשיש שמש חזקה זה לפעמים מסנוור :???:...

האם תוכל להעלות תמונה של איך המגבים נראים מורכבים ברכב שנבין איך נראית ה- "קוביה" הזו.

מי החברה שמייצרת את המגבים עצמם ? (אלו שמזמינים מ- ebay).

stio
26-10-09, 19:18
השמועה אומרת שגם ה 127 נמכרה עם המגבים המקוריים שהותקנו על הרכב במפעל.
:)

המגבים המקוריים לא שרדו את חורף 91-92, אבל בכל מקרה הרכב ההוא נמכר עם מגבים בני 4 חודשים :).

Caveman
26-10-09, 19:33
אני יכול להעיד עכשיו לאחר כמעט שנה עם המגבים שהמלצתי עליהם בהתחלה,
הימני התחיל להראות סימני יובש בזמן האחרון. הוא מרעיש, אבל עדיין מנגב מצויין.
אם כך המסקנה שאני יכול להסיק מהרכישה היא שהם כדאים מאוד, איכותיים, וכנראה יחזיקו קצת יותר ממגבים אחרים.

matanmelman
26-10-09, 19:59
יש עוד אנשים שמכסים את רכב שלהם על בסיס יום יומי כמו גיא?
אני לא ראיתי המון זמן רכב מכוסה.
קשה לי לדמיין את עצמי מתעסק עם כיסוי לפחות 3-4 פעמים ביום, זה יכול להיות סיוט.
אולי זה מתאים לאנשים שהרכב שלהם שוכב כמו אנדרטה, ולא לאנשים שבאמת משתמשים ברכב.
אני משתדל לחנות את הרכב בצל כדי לשמור מהשמש וזהו.
הרכב שלי בן 9+ וכל הגומיות שחורות ולא סדוקות,הצבא של הרכב לבן ככה שאין לי בעייה של דהייה.
אני דואג לשים כיסוי שמש על הדש בורד וזהו.
אני שומר מאוד על הרכב אבל לא צרכים להיות עבדים של הרכב.
תקנו אותי אם אני טועה.

Caveman
26-10-09, 21:43
לכל צבע יש בעיה של דהייה, בלי יוצא מן הכלל.
אני מבטיח לך שהרכב שלך היה חדש הוא היה מבריק/בוהק יותר ולצבע היה יותר עומק.
השמש הישראלית חזקה מאוד, אין מה לעשות. ההשפעות שלה ניכרות מאוד.

אני מכסה אותו על בסיס יומי. 5 דקות ביום סה"כ והצבע נשמר בצורה הטובה ביותר.

עבד? ממש לא. השקעתי מספיק ברכב הזה. אם 5 דקות ביום אומר שהצבע שלי נשמר בצורה טובה, זה חוסך לי התעסקות רבה לאחר מכן בצביעה או בפגמים אחרים. מעבר לזה, זה שומר טוב יותר על הצמיגים שגם מכוסים (כל יום חלק אחר כמובן), ולכן הם יעילים יותר לאורך זמן.

גיא .ב
27-10-09, 00:54
אני משתמש במגב לרצפה מפלסטיק של סנו - לניקוי כללי.
מחיר זול - 5.90 ש"ח לפני מע"מ.
עושה את העבודה כמו שצריך!, לא משאיר פסים..

לדעתי צבע כחול הכי יפה לו! :D

danielzoran
17-11-09, 23:36
רוצה להקפיץ שרשור ישן אך להוסיף משהו בנושא.

אתמול הגיעו מחו"ל שני זוגות מגבים קדמיים שהזמנתי מ-EBAY אנגליה. זוג אחד לשחרון וזוג אחד עבורי. המגבים הינם באותו הסגנון של האמריקן איגל של גדעון אך עלו חצי מחיר, כ-80 ש"ח לזוג.
את האיכות הסופית נוכל לקבוע בעוד שנה, אחרי שיעבורו חורף וקיץ אחד בארץ ישראל החמימה. נכון לרגע זה אין ספק שהמגבים הללו מתעלים מכל הבחינות (שקט,ביצועים ואפקט השופוני) על כל מגב אחר שהיה מותקן אצלי.

לינק למכירה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130331874113&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_3919wt_991

אבל אני לא מצליח להתקין אותם אצלי.
את המגב הישן הצלחתי לפרק בקלות, אבל הוו לא מצליח להיכנס לתופסן של אלה.
אני רואה איפה הוא אמור להיכנס, אבל לא בטוח איך אמורים להכניס אותו לשם - מצויירים שני חיצים קטנים על המגב, כאילו צריך ללחוץ איפשהו, אבל לא הבנתי מה עושים עם זה...

יש למישהו עצה?

תודה!
דניאל

raanan_t
18-11-09, 02:17
ישנו איזה קליפס שמשחרר את התפס. התפס נפתח כמו ספר ואז ניתן להשחיל את המגב על הזרוע ולסגור את התפס עד שהקליפס ננעל.

Amit-IL
18-11-09, 02:30
המגבים האיכותיים והיקרים טובים וכדאיים לאירופה ולא לישראל שהיא ארץ שטופת שמש.
אני קונה מגבים פשוטים ב-20 ש"ח והם עושים עבודה טובה לכמה חודשים ואין לי דאגה שמה יהרסו המגבים היקרים שאמורים להחזיק מעמד זמן רב בארצות קרות יותר, לכן רכישת מגבים
יקרים וממותגים נראה לי כמו השקעה מיותרת ולא חכמה בתנאי האקלים שבארצנו.
במקרה הגרוע תמיד אפשר לרכוש שני סטים בכל תחילת חורף ולהשאיר אחד בסטנד ביי.
המגב לחלון האחורי בפונטו (המגב האחורי בדור,1 בדור 2 ופנדה החדשה זהה) עולה בין 50-60ש"ח
כולל הזרוע של חברת אמריקן איגל.
זו דעתי האישית בכל מקרה.

upetar
18-11-09, 04:20
כשכול שנה מחליפים.ובקשר לצבע ולשמש האוטו שלי גם כשהוא נוסע הוא עומד בצל(מוצל).

danielzoran
18-11-09, 10:31
ישנו איזה קליפס שמשחרר את התפס. התפס נפתח כמו ספר ואז ניתן להשחיל את המגב על הזרוע ולסגור את התפס עד שהקליפס ננעל.

הצלחתי לפתוח אותם, פשוט לא רציתי לשבור שום דבר, אבל זה באמת די פשוט.
תודה רבה, בערב אתקין אותם על המכונית.

GADIB
18-11-09, 21:01
אז ככה גם אני קבלתי את המגבים מEBAY ביום שני ,
והרכבתי אותם די בקלות.
אתה צריך להחזיק את המגב כך שהחץ קרוב לוו בזרוע המגב ללחוץ אותו כפי שלוחצים אטב כביסה ,
ולהחליק אותו פנימה (אין שום "קליק" זה פשוט נכנס בלחץ) .
אז בהצלחה:eek:

danielzoran
18-11-09, 21:54
דווקא אצלי הקליפס אכן נפתח כמו ספר, אבל מרגע שמבינים איך זה עובד, או יותר נכון, איך זה אמור להיכנס, זה ממש קל.
בדיעבד, אני מרגיש קצת מפגר, אבל אין דרך אחרת ללמוד... :)

המגבים, דרך אגב, מצוינים, שקטים ומנקים. נראה מחר איך הם בנסיעה. תודה!