התחבר

View Full Version : עזרה בפענוח תוצאות בדיקת רכב.

lenlen84
11-01-09, 04:52
שלום לכולם.
בשעה טובה החלטתי לרכות פיאט. מצאתי רכב ולקחתי לבדיקה. אבקש את עזרתכם בפענוח של התוצאות:
הרכב המדובר הוא פיאט פונטו ספייס 2003.
תוצאות הבדיקה:
1-4: נזילות שמן, מנוע מזייף בהאצה, יש להחליף מכסה למילוי שמן.
5:מערכת פליטה: מומלץ לבדוק ממיר קטליטי, מערכת פליטה רועשת.
6:סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישות במתלה.
7:קפיצים: תקינים
8:שלדת מנוע: תיקוני פחחות וצבע בחלקי המרכב.
9:מערכת בלמים: תקין, ללא פירוק גלגלים.
10:צמיגים: צמיגים קדמיים שחוקים.
11:מערכת תאורה: פנסים קדמיים דהויים.
12:העברת כח: משאבת מצמד עליונה פגומה.

האם מישהו יכול לפענח לי את הדברים העיקריים?
אני קונה את הרכב בטרייד אין. המגרש אמור לתקן את כל הליקויים.

תודה מראש, לנה.:)

ארילו
11-01-09, 11:18
1. נזילות שמן וכו' - זה בדיוק מה שזה. בד"כ מדובר על אטם מכסה שסתומים ובמקרה שלך גם הפקק מילוי שמן. לא נשמע רציני
5. לגבי ממיר קטליטי - הם לא עשו בדיקת 4 גזים? בכל מקרה כל מוסך מורשה יכול לבדוק את מצבו.
הרעש ממערכת פליטה נובע לפעמים מאגזוז שלא הורכב טוב.
6. נקישות במתלה - צריך לבדוק מאיפה הן מגיעות. בד"כ זה מהמשולשים
8. האוטו עבר כנראה מכות קלות / תאונה קלה.
10. צמיגים צריך להחליף
11. אפשר לחדש את הפנסים
12. צריך להחליף את המשאבה.

סה"כ האוטו לא במצב רע וזה נשמע כמו בלאי טבעי בשביל 5 שנים. אם הם מתקנים הכל (עם חלקים מקוריים) אז לא אמורה להיות שום בעיה.
האמת, שחוץ מהמשאבת קלאצ' עליונה והצמיגים אפשר לנסוע עוד הרבה עם האוטו הזה כמו שהוא.

lenlen84
11-01-09, 15:00
צהריים טובים.

את האמת אחרי שדיפדפתי בפורום ראיתי שיש רכבים במצבים הרבה יותר גרועים. אבל בכל זאת הנזילה מטרידה אותי.
היום הגעתי למגרש לקחת את האוטו, אחרי כביכול הטיפול שלו...גיליתי שאכן החליפו צמיגים ופנסים. ולגבי כל השאר, אני בתור מישהי לא מקצועית, העדפתי לקחת למוסכניק שלי שיתן הצצה אם תוקנו דברים אחרים.
גיליתי שיכול להיות שלא טיפלו בנזילה, או שלא ניקו אחרי הטיפול או שלא טיפלו בכלל. (מי לא מנקה אחריו??) נשמע לי קצת מחשיד. גם בממיר קטליטי לא נגעו, ויש זיוף בהאצה.
בכל מקה, אמרתי לסוחר אין על מה לדבר לפני שהאוטו פיקס, והשארתי אותו לעוד יום יומיים שיסיימו את הטיפול.
השאלה היא אם שווה לי לקחת לבדיקה ממוחשבת שוב, בפעם השניה לאחר הטיפול השני? או להאמין להם?

shachar
11-01-09, 15:31
אל תאמיני, בטח לא לסוחר
ודרשי לראות קבלות ממוסך שמוכיחות טיפול בכל התקלות המפורטות

raanan_t
11-01-09, 18:33
אם אכן מדובר על סוחר רכב ,כדאי להזהר.
איזה מגרש טרייד אין זה? האם זה המגרש של פיאט?

בכל מקרה, אם את יכולה קפצי עם הרכב למוסך שמשון לבדיקה כללית.

lenlen84
12-01-09, 16:40
לאחר טיפול שני, הנזילות סוף סוף סודרו.
ביקשתי לראות קבלות שאכן העבודה התבצעה.

lenlen84
12-01-09, 16:51
טוב, אז בנזילות הם טיפלו, ווידאתי כנגד קבלות.
סך הכל נוסע טוב, רק יש בעיה עם האגזוז, עושה יותר מדי רעש.
כמה עולה לתקן דבר כזה בערך?
והאם עדיף לעשות טיפול בפיאט ולא במוסך רגיל? הבנתי שפיאט מאוד רגישים לחלקים לא מקוריים.

ארילו
12-01-09, 18:04
מה לגבי צמיגים, פנסים ומשאבת הקלאצ'?

לגבי האגזוז - אני מניח שבכל אגזוזיה יכולים לטפל בו. השאלה היא מה מצב הממיר הקטליטי.

lenlen84
12-01-09, 20:13
הם טוענים שבדקו את הממיר והוא תקין.
אותו דבר לגבי משאבת הקלאצ'. צמיגים החליפו, פנסים החליפו.
מה יכול להראות על משאבת קלאצ' פגומה, תוך כדי נסיעה?

danceoflife
13-01-09, 15:09
אגזוז חדש אצל שמשון עולה בערך 800 ש"ח (זה מחיר שקיבלתי לפני חודשיים)

לעניין הצמיגים שהוחלפו, תוודאי שהם חדשים והוחלפו בזוגות (משמע, אם הוא החליף את הקדמיים - אז שהוא החליף את שניהם לאותו סוג ושניהם באותו מצב, בתקווה- חדשים. תוודאי שהם לא בני יותר משנה)

בתור מי שנכוותה מסוחר אני אמליץ לך לפקוח מאה עיניים על כל דבר ברכב, להיות חשדנית ולהיות קרציה אצל המוסך עד שהכל מתוקן ואת שלמה עם ההחלטה שלך. פונטו מטופלת במצב טוב היא הדבר הכי טוב שיקרה לך, אבל פונטו לא שמורה שהתעללו בה יכולה לרוקן לך את החשבון בנק תוך חודש.
תוודאי שמס' המנוע תואם למס' השילדה, תבדקי הסטוריית טיפולים קודמים לוודא שלא שיחקו בק"מ...

בקיצור,
אל תסמכי על אף אחד מלבד על עצמך :)

lenlen84
15-01-09, 00:42
אהלן.
אז אחרי יומיים עם האוטו, חוק מרפי, גיליתי בעיה בהגה. (שננעל)
לאחר בדיקה במוסך מורשה, גיליתי שהבעיה בהגה תעלה לי 4000 שח.
בכל מקרה לא נראה לי כל כך הגיוני לשלם על זה, במיוחד שקניתי את האוטו ממגרש.
קצת בכי, וקצת מצפון, המגרש הסכים לתקן את הנזק, במוסך של פיאט.
חוץ מזה, בזמן שהייתי במוסך, ביקשתי שיבדקו את כל האוטו, אם אכן טיפלו בכל הבעיות(המגרש) כפי שהובטח לי. ואכן כך. האוטו פיקס, חוץ מההגה. כמו כן, ביקשתי לאתר את היסטורית הטיפולים שלו, ושם נאמר לי כי האוטו עבר טיפולים בזמן, תמיד, וכי תמיד עשו לו מה שהיה צריך לעשות. כך שאני הרבה יותר רגועה מההתחלה.

בכל מקרה, תודה לכולכם על העיצות.

לנה. :)

stio
15-01-09, 00:54
הבעיה בהגה זו בעיה נפוצה בכל הרכבים, תריצי חיפוש.

לגבי המגרש- נשמע הגון מאוד. האם בדקת את נושא הק"מ?

lenlen84
15-01-09, 02:53
כן הרצתי חיפושים כבר ביום שזה קרה. הבנתי שזה בעיה במחשב של ההגה או באחד החיישנים.(עסק לא זול אהה?).
לגבי הק"מ לא דאגתי כל כך...כי הוא עומד כרגע על 154 אלף...לא נראה ששיחקו עם זה, גם ככה זה יחסית גבוה לאוטו בן 5-6 שנים.

simon377
15-01-09, 03:18
הבעיה בהגה זו בעיה נפוצה בכל הרכבים, תריצי חיפוש.

לגבי המגרש- נשמע הגון מאוד. האם בדקת את נושא הק"מ?

גיבוב שטויות.
זה כמו שאני אגיד שכל ההודעות שלך מכילות שטויות.
אני מכיר 7 בעלי פונטו, אחד מהם אפילו עם 2, רק ברכב אחד הייתה בעיה בהגה.
אצלך התדירות יותר גבוהה.
לפני שאתה קובע נחרצות- בדוק את עצמך.
אם אתה לא בטוח- עדיף שלא תגיד כלום.

ארילו
15-01-09, 11:17
זאת בעיה דיי נפוצה שבהרבה מקרים קורית בגלל ממסר תקול במנוע של ההגה (כי מישהו בגרמניה לא תכנן אותם כמו שצריך). לפי החברים ב-fiatForum הבעיה תוקנה במכלולים החדשים.

אבל לא צריך להכליל, זה לא קורה בכל הרכבים.
פשוט אנחנו פה שומעים בעיקר על בעיות שונות ומשונות בפיאטים, כי כזה הוא הפורום הטכני. (אף אחד לא יפתח שרשור על זה שהרכב שלו מתפקד מעולה). עוד כמה שנים אני מניח שנגלה מה הבעיות הנפוצות בפאביה.

stio
15-01-09, 12:58
גיבוב שטויות.
זה כמו שאני אגיד שכל ההודעות שלך מכילות שטויות.
אני מכיר 7 בעלי פונטו, אחד מהם אפילו עם 2, רק ברכב אחד הייתה בעיה בהגה.
אצלך התדירות יותר גבוהה.
לפני שאתה קובע נחרצות- בדוק את עצמך.
אם אתה לא בטוח- עדיף שלא תגיד כלום.

גיבוב השטויות הם באופן מוחלט וחד משמעי שלך.
אתה יכול להכיר גם 17 בעלי פונטו, זה תלוי אם סיבובו את ההגה עד הסוף, האם הם החנו את הרכב כשההגה לא ישר (מעמיס על המערכת), וכמה ק"מ הם נסעו עם הרכב וכמה מהק"מ היו בנסיעה עירונית, שמצריכה משחקים עם ההגה לעיתים קרובות.
לא קרה להם? אל תדאג, יקרה ועוד איך יקרה. (אני בניגוד אליך, מכיר כמה בעלי פונטו שזה קרה להם, אז אני כ"כ נחרץ).

לא יודע איפה ייצרו את מנוע ההגה החשמלי הזה, אבל גם הגרמנים לא מושלמים, ומדובר בפגם בייצור.
אביעד- אם קיים פגם בתכנון, זה יקרה (במוקדם או במאוחר) בכל הרכבים, אין דבר כזה שחלק כן וחלק לא. זה כמו שתגיד שלרק חלק מה- HGT ירעיש הווריאטור.

זאת ועוד- אם קיים פגם בתכנון כמו שרשמת- למה סמל"ת לא לקחה אחריות והחליפה את החלק בחינם, או לפחות ב- 50% הנחה? הריי זה לא באשמתו של הלקוח, אז למה הוא צריך לשלם על זה?

אני בספק עם עוד כמה שנים יהיו בעיות נפוצות בפאביה, מכיוון שלדור הקודם אין שום תקלות, אבל אם יהיו אני אדווח על זה, אני לא עובד בצ'מפיון ואין לי שום אינטרס להסתיר כלום. את עיניין השירות המוזר שקיבלתי שם לא טרחתי להסתיר.

Caveman
15-01-09, 19:02
גיא, אתה לא יכול לדעת אם מדובר בפגם בייצור.
זה כמו להשוות את זה למנוף שמתאמץ להרים משקל מסויים, יותר ממה שהוא תוכנן להרים. במוקדם ובמאוחר הוא ישבר. לא בגלל שהוא נוצר עם פגם, אלא בגלל שהוא לא נועד להרים משקלים מהסוג שמנסים להרים איתו כל הזמן.

במילים אחרות, ייתכן וזה נובע משימוש מופרז ולא נכון, מעצם העובדה שהמנוע תוכנן לעבוד X, ומר ישראלי משתמש בו Y.
על כל פונטו ששתדווח לי שזה קרה לה, אני אתן לך 2 דוגמאות של כאלו שזה לא קרה להם.
אין לזה סיבה חד משמעית.

ארילו
15-01-09, 20:01
האמת שפיאט הוציאו קריאה לתיקון של מכוניות שיוצרו לפני יוני 2001, של החלפה של מערכת ההיגוי. אני לא זוכר אם בארץ יצאה קריאה כזאת. (זאת אומרת שהמכוניות האלה שווקו ב-2002 בארץ).

ואגב, הנה ההערות לגבי סקודה פאביה - הדגם הקודם:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=368

(באופן כללי זה אתר נהדר)

Caveman
15-01-09, 20:08
אנחנו קצת נגררים כאן לדעתי.
בואו נחזור לעניין המקורי בבקשה.

stio
15-01-09, 20:25
תודה על האתר אביעד, אבל רק אני לא הבנתי מה הקשר של השרשור לסקודה פאביה, ועוד בפורום של מועדון פיאט?...

ארילו
15-01-09, 20:32
אם אתה רוצה נמשיך בזה בהודעות פרטיות. זה באמת חורג כבר.

simon377
16-01-09, 03:47
בלה בלה בלה אני בספק עם עוד כמה שנים יהיו בעיות נפוצות בפאביה, מכיוון שלדור הקודם אין שום תקלות, בלה בלה
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

תודה על האתר אביעד, אבל רק אני לא הבנתי מה הקשר של השרשור לסקודה פאביה, ועוד בפורום של מועדון פיאט?...

אומר זאת מי שכל הודעה חמישית שלו היא "הסקודה שלי יותר טובה" ופרסם פה את השרשור הנ"ל:
Skoda fabia 2008- מבחן מתמשך, חודשיים ביחד

stio
16-01-09, 14:06
אם אני רשמתי "הסקודה שלי יותר טובה" זה חייב להיות בהקשר של משהו. אולי בהשוואה לגרנדה פונטו למשל.
לעולם אני לא התנשאתי מעל אף אחד והשווצתי ברכב שלי, נקודה!!

הכתבה על הפאביה פורסמה חוץ מכאן גם בקארס פורום, גם באוטו-ספורט, גם במקושרים, גם בפורום רכב ב- ynet, וגם באתר חדשות הרכב wheel.co.il, כך שהטענה שלך פשוט מגוחכת.

אני מזכיר לך שהראשון שהזכיר את המילה "פאביה" בשרשור הזה הוא אביעד, ואני לא הבנתי בדיוק מה הקשר, אבל המשכנו בה"פ וזה נעצר כאן.

אחרי שגילית את הטעות שלך, וגילית שאכן יש בעיה כלשהי במנוע ההגה החשמלי של הפונטו ספייס, אתה לא מתייחס לטענות ורושם שטויות על גבי הפורום. לא בצורה הזו אני מכיר אותך.