PDA

View Full Version : תיקון מתז אחורי, חשמל דועך בהעברת הילוך והחלפת נורות

esorek
06-01-09, 19:10
שלום לכם

התחדשתי בשביל אשתי (כלומר בשבילי) באונו 1.1 i.e.s אדומה יפהפיה. אחרי אוברול בסיסי שעשיתי, יש לי כמה ריג'קטים שהייתי מעוניין לסדר לבד כמו :

1. מתז אחורי שלא עובד - המגב עובד ואני מניח שבלחיצה על הכפתור אמורה לפעול גם משאבת המים של המתז. איפה נמצאת המשאבה? או פיוז ששולט עליה?

2. בין העברת הילוך אחת לשניה, אורות הרכב ותצוגת דשבורד דועכים מעט. כמובן שבהגברת לחיצה על הדלק הם מתחזקים בחזרה. המצבר מלא במים מזוקקים ולהערכתי אין בעיה באלטרנטור, אחרת כבר הרכב היה מושבת.

3. החלפת נורות בקונסולה המרכזית - אני מעוניין להחליף נורות שרופות בשעון ובבורר טמפרטורה. חייבים לפרק את כל הדש בשביל זה?

אשמח לקבל רעיונות. תודה מראש. :)

ערן

gilgil
07-01-09, 00:52
תתחדשו וברוכים הבאים.

לחיצה על כפתור המגב האחורי מפעילה את המגב בלבד. על מנת להתיז מים יש לדחוף את ידית המגב הקדמי קדימה (בכיוון ההפוך להתזה על השמשה הקדמית).

בפאנל של השעון ישנם שני "פלאחים", יש להסירם בזהירות בעזרת מברג, לפתוח שני ברגים והפאנל מפורק.
כפתור בורר הטמפרטורה, בורר עוצמת המאוורר ובורר הסירקולציה נשלפים במשיכה החוצה. מאחוריהם ישנם ברגים ולאחר פתיחתם תגיע לנורות.

בהצלחה.

stio
07-01-09, 01:07
אכן, דחיפת מנוף המגבים לכיוון השמשה הקדמית תפעיל את משאבת המים לחלון האחורי, ובמקביל המגב יחל לעבוד כל עוד אתה משאיר את הידית לחוצה.
כשדלת תא המטען פתוחה או לא סגורה היטב, המגב האחורי יפסיק לעבוד באופן אוטומטי, ורק משאבת המים למתז נשארת לעבוד.

בקשר לנורת השעון- שים לב שכל העסק שם מאוד מאוד עדין!

אגב- כמה ק"מ יש לרכב? איזו שנה?

ארילו
07-01-09, 12:16
ולגבי הדעיכה, בדוק את מצב כבל המינוס של המרכב.

esorek
07-01-09, 13:55
חבר'ה תודה על המענה ! :)

על מנת להתיז מים יש לדחוף את ידית המגב הקדמי קדימה

איך לא חשבתי על זה ! כמה בסיסי ככה נסתר... :shock: עכשיו נשאר לי רק לבדוק אם היציאה לא סתומה.

השנתון שלה 94' , עשתה 149,488 ובינתיים רק הוחלף בה קלאץ' מקורי. פרט למנוע, לא ממש שמרו על הרכב מבחינת נקיון אבל גם לא חבטו בו. היא שמורה מבפנים ומבחוץ (אחרי פוליש ווקס, היא נוצצת). רק מקווה שהיא תמשיך כך.

אעדכן לגבי מצב הגמגומים בחשמל.