התחבר

View Full Version : גרנדה פונטו משומשת - מי נגד מי.

vRS
25-12-08, 07:04
בוקר טוב,

[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] החליט להתקדם לרכב חדש יותר ועדיפות לרכבי X ליסינג (בעקבות המחיר הזול להחריד [לדוג' - גרנדה פונטו 1.2 "אקטיב", ידנית, מודל 07 - 50K :o] וכן הלאה).

בקיצור, כרגע העיניים לכיוון הגרנדה פונטו (ידנית. 1.2, 1.4 - לא משנה לו).

מה הנקודות הקריטיות שיש להשים לב אליהן בגרנדה פונטו?

תודה מראש :)

stio
25-12-08, 09:19
לא הגדרת מה התקציב המדוייק שלך, לכן אתייחס באופן כללי:

השוק מוצף יחסית ברכבי הגרנדה פונטו מכל הדגמים, כאשר 1.25 ידני וגם 1.4 אוטומט נמכרו רובם לחברות השכרה וחברות ליסינג. יש מעט מאוד 1.4 ידני שנמכרו לפרטיים וכרגע אין מהם למכירה כלל באינטרנט.

כעת בלוח יד 2 נמכרת גרנדה פונטו שנת 2008 צבע לבן חדשה לחלוטין (1.25 ידני) שזכו בה בתוכנית "מפרץ האהבה", אני מאמין שהרכב הזה יימכר בהרבה הרבה מתחת למחירון- שווה בדיקה.

דרך סניפי "אייס" נמכר הרכב עם מנוע וגיר זהים ב- 79K כולל רדיו דיסק וקודנית במתנה ועם אפשרות תשלומים (צריך לברר האם המבצע לא נגמר כבר. במידה ולא, הרכב נרשם על שמך כיד ראשונה).

רוב הגרנדה פונטו 1.25 ידני שאתה רואה למכירה נמכרות כך כשהם ישירות מהשכרה/ ליסינג, או היו שם בעבר- ולמרות שהמחיר נמוך (שנובע בין היתר מחוסר הצלחה של הרכב והמותג כולו בארץ- ירידת ערך מטורפת) הייתי ממליץ להתרחק- כי אני לא הייתי רוכש אי פעם רכב מליסינג.

ואגב, תתפלא- הגרנדה פונטו נחשבת לרכב אמין, לא ידוע לי על דברים מיוחדים שאתה צריך לשים אליהם לב חוץ מהדברים הרגילים שתקפים לכל רכב משומש.

shachar
25-12-08, 11:28
נקודה אחת שיש לשים לב אליה :
הגיר הרובוטי ! קח (אתה או אחיך) רכב כזה לנסיעה מבחן
תראה אם אתה מסוגל להתרגל להתנהגות של הגיר הרובוטי שמתנהג כמו גיר ידני
אך מחשב שולט עליו כולל על הלאץ' (אין דוושה)
שים לב שזה אינו גיר אוטומטי טיפוסי

stio
25-12-08, 11:52
שחר, הוא מעוניין בגיר ידני... בכוונה לא ציינתי את עיניין הגיר הרובוטי.

הגיר הרובוטי של פיאט טוב הרבה יותר מזה של טויוטה לדוגמא וגם יש מערכת למניעת הדרדרות, אבל עדיין מורגשת טלטלה קלה במעבר ההילוכים, למרות שיש כאלו שחושבים שהטלטולים האלו מורגשים רק על הנהג...

אגב יבואן טויוטה "נכנע" ומייבא את הקורולה עם התיבה האוטומטית הרגילה בקרוב.

vRS
25-12-08, 16:37
גיא, מצאתי ביד 2 לא מעט גרנדה פונטו'ס (1.2, ידניות) שנמכרות במחיר מגוחך של 50K, לכן אני מציע אותה לאחי - כפי שציינתי בהודעה המקורית.

ואל תדאג, אם אחי יחליט שהוא מוכן לקחת רכב חדש - הוא יקח פביה חדשה (כנראה 1.4 Ambiente) ולא גרנדה פונטו חדשה ;).

ושוב, האם ישנן בעיות שאני צריך לדעת עליהן?
אנחנו מסתכלים על הגרסאות הידניות (1.2, 1.4) ולא הרובוטיות (דרעק!) - במידה וזה משנה.

תודה.

Caveman
25-12-08, 18:19
יהיה לך מאוד קשה עד בלתי אפשרי למצוא 1.4 ידנית.
ה1.2 זה אותו מנוע כמו בדור שני/שני וחצי. נחשב לאמין מאוד מבין ההיצע.

vRS
25-12-08, 18:27
גדעון, מצאתי מודעה אחת בלבד של 1.4 ידנית.

ה-1.2 זה בעצם 60 כ"ס - כמו שיש לאחי בפונטו הנוכחית, נכון? :)

Caveman
25-12-08, 18:38
אכן כן

vRS
25-12-08, 18:42
גדעון, מה לגבי האיבזור - אתה יכול לרענן את זכרוני? :)

shachar
25-12-08, 18:52
בבקשה :

האיכות גרועה . אם תרצה את המקור ( במייל או משהו) תגיד.

vRS
26-12-08, 10:50
היכן בעלי הג. פונטו'ס שיוכלו לעזור? :rolleyes:

shachar
26-12-08, 11:19
בחו"ל :D הם לא מבינים עברית

vRS
26-12-08, 13:01
לא משמח מספר בעלי הגרנדה פונטו - הפרטיות - שניתן לספור אותם (בקושי) בשתי ידיים...

stio
26-12-08, 14:58
מה לעשות, היבואן לא מתפקד וגם כשמישהו בא לקנות רומזים לו שעדיף שיקנה פאביה (טוב נו, בעצם אומרים לו את זה בפרצוף!) או שמשקרים עליו ומעלימים ממנו מידע, אז מוכרים רק לליסינג.
ראיתי גם לא מזמן גרנדה פונטו 1.4 רובוטית ששייכות לליסינג (הדגם המשופר עם הר"ד המקורי וכ') אפילו את הדגם הזה ציי רכב קונים.

ואוראל, אל תדאג, עוד 3 שנים או 150K ק"מ הגרנדה פונטו האלו יהיו שייכות לידיים פרטיות אחרי שהחברות ליסינג יימכרו אותם, ואז תוכל להתרשם.

דרך אגב- יש פה כמה בעלי גרנדה פונטו, תריץ חיפוש ברשימת החברים. בהצלחה ברכישת הרכב!

vRS
26-12-08, 20:53
גיא, תודה.

אני אעדכן ברגע שיהיו התפתחויות.