התחבר

View Full Version : סירקולצית אוויר מבחוץ לא עובדת

finish
23-12-08, 13:19
הרכב שלי היה בטיפול אצל שמשון לפני כ2 וחצי חודשים בגלל לחץ של המבחנים לא היה לי כל כך זמן לגשת אליו ולשאול על זה. כשאני מעביר את הבורר של המצבים לכניסת אוויר מבחוץ לא קורה שום דבר... ועכשיו בחורף שצריך מפשיר אדים אני מפעיל כל שניה את המזגן

יש פתרון?

simon377
23-12-08, 13:30
מה ז"א לא קורה שום דבר?
לא נכנס אוויר מבחוץ?
אם כן נכנס- זה המצב הנורמלי.
ע"מ לייבש אדים מהשמשה הקדמית יש להפעיל:
כניסת אוויר מבחוץ + עוצמה מקסימלית+מדחס (AC)
אחרי שהשמשה יבשה, ניתן להוריד את בורר המהירות ל1-2.
הטמפ' לא קריטית כ"כ אם כי כנראה שרובנו נבחר בחום :)
עדכן אותנו בבקשה.

Caveman
23-12-08, 14:38
הטמפ' אינה קריטית מפני שמה שאנחנו רוצים זה לייבש את האדים, ואת זה עצם הפעלת המדחס עושה.

shachar
23-12-08, 14:48
דווקא לי נשמע הגיוני שהטמפ' כן עושה פה את ההבדל
כי מה שקורה זה שקר מחוץ לאוטו וחם בתוך האוטו ולכן השימשה "רוצה" להשוות טמפ'
בין החלק החיצוני שלה לחלק הפנימי שלה ולכן נוצרים אדים

מה שאומר שלקרר את החלק הפנימי יקח פחות זמן מאשר לחמם את כל השימשה
ולכן מיזוג אויר יעשה את העבודה מהר יותר מחימום

אבל זה רק ההיגיון שלי אז קחו בעירבון מוגבל :)

simon377
23-12-08, 17:04
שכתבתי שרובנו כנראה יבחרו בחום התכוונתי שאם יש אדים, ככל הנראה פנים הרכב קר מאוד גם ככה ואף אחד לא רוצה להקפיא את עצמו.
(לא כולל אדים שנגרמים מפעילות גופנית נמרצת במושב האחורי בגיל ההתבגרות וכד')

student
23-12-08, 17:44
שימו לב שבפונטו ספייס יש הנדסת אנוש מצויינת ! בנושא הפשרת אדים:

בפאנל של המזגן צריך לסובב את כל המתגים ימינה עד הסוף. לא צריך בכלל להוריד את העין מהכביש אלא רק צריך לזכור שמסובבים 3 מתגים וידית אחת מסיטים ימינה לכניסת אוויר. כדאי מאוד גם ללחוץ על כפתור הפעלת מדחס המזגן כי זה מייבש מהר יותר את האדים.
לדעתי, במקומות קרים (כמו כאן בי-ם) אם יש אדים ממש בתחילת הנסיעה שהמנוע עדיין קר כקרח אז לא כדאי להסיט לכניסת אוויר מבחוץ ולא להפעיל את המזגן.

לגבי כניסת אוויר מבחוץ - הדרך הכי טובה לדעת אם הוא עובד זה בזמן נסיעה שהמנוע כבר חם להעביר למצב של חימום ואוויר שיזרום כלפי הפנים ולהסיט לכיוון כניסת אוויר מבחוץ. אם המדף תקין אז תרגיש אוויר חם יוצא מהפתחים, גם ללא הפעלת המאוורר.
אם לא אז כנראה שהמדף של כניסת אוויר נתקע על מצב סגור. זה הרע במיעוטו המצב השני גרוע יותר.

Caveman
23-12-08, 18:12
אפקט החימום או הקירור הוא זהה, כל עוד המדחס של המזגן עובד.
פעולת המזגן היא זו שמייבשת את האדים, לא הטמפ'.

student
23-12-08, 18:18
אפקט החימום או הקירור הוא זהה, כל עוד המדחס של המזגן עובד.
פעולת המזגן היא זו שמייבשת את האדים, לא הטמפ'.

לא מדוייק, מדחס המזגן מייבש מהר יותר את האדים במיוחד שהמנוע קר. אם המנוע קצת חם אז גם מספיק להפעיל חימום ואיוורור מקסימלי (" הכל ימינה ") והאדים יעלמו. תנסה.

ואני יכול להגיד שבתור ירושלמי שיוצא מוקדם אני די מומחה לאדים.

עזבו אדים, מה עושים עם שימשה קדמית מכוסה לחלוטין בקרח, שגם 4 ליטר מים בקושי ממיסים אותם. בפעם הבאה שזה יקרה, אני מעריך שעוד כחודש, אצלם לכם את זה. :) :) :)

simon377
23-12-08, 19:40
אוי ואבוי.
מים? אתה רוצה לשבור לעצמך את השמשה?
יש מכשיר מיוחד להסרת שלג\קרח מהרכב עם צד מיוחד לשמשה.
אני בטוח שאפשר להשיג בארץ, אני אעלה תמונה בקרוב. (בקנה הבנתי כמה קרח יכול להיות עקשן וכמה ההתקן הזה יעיל)

Caveman
23-12-08, 21:55
לא מדוייק, מדחס המזגן מייבש מהר יותר את האדים במיוחד שהמנוע קר. אם המנוע קצת חם אז גם מספיק להפעיל חימום ואיוורור מקסימלי (" הכל ימינה ") והאדים יעלמו. תנסה.

אין צורך להוכיח לי, אני יודע שגם החום עוזר. הכוונה שלי הייתי, כמו שהדגשת, שהפעלת המדחס משפיעה יותר.

student
23-12-08, 22:02
אוי ואבוי.
מים? אתה רוצה לשבור לעצמך את השמשה?

מים חמים, או חמימים רע מאוד !

מי ברז או מים שישבו באוטו ונמצאים בערך מעלה או שתיים מעל לנק' הקפיאה, אין שום בעיה!
ואחרי המסה חלקית של הקרח עם מים מגרדים את השאריות עם מגב. אבל שקר מאוד המעט לחות על השמשה קופאת חזרה. אז מתניעים ופשוט יושבים 5 דקות מחכים שהמנוע מספיק יתחמם כדי שיחמם את החלון והקרח יימס.

finish
23-12-08, 23:30
עניין החום או הקור לא מתריד אותי כי פשוט לא נכנס אוויר מבחוץ... לפני הטיפול אצל שמשון היה נכנס אוויר... הייתי מסובב את מתג החום ימינה עד הסוף שהיה לי קר ואוויר חם היה זורם מבחוץ...
מה הפתרון לתריס תקוע?

פיני
24-12-08, 00:29
אתה לא צריך כניסת אויר מבחוץ, בשביל להיפטר מהאדים אתה מפעיל
מזגן בסירקולציה פנימית על החלון, ואם קר לך אתה מפעיל מזגן וחימום
ביחד.

Caveman
24-12-08, 10:12
עניין החום או הקור לא מתריד אותי כי פשוט לא נכנס אוויר מבחוץ... לפני הטיפול אצל שמשון היה נכנס אוויר... הייתי מסובב את מתג החום ימינה עד הסוף שהיה לי קר ואוויר חם היה זורם מבחוץ...
מה הפתרון לתריס תקוע?

אני חושש שצריך לפרק את הקונסולה ולבדוק מה העניינים שם מאחורה.

finish
24-12-08, 23:19
יש אפשרות לבדוק לבד? ואם לא מה עלות התיקון?

Caveman
24-12-08, 23:56
קצת קשה, עד כדי בלתי אפשרי לבדוק את מצב התריס. אלא אם תמצא דרך (תנסה לפרק את פתחי המזגן לרגליים אולי, או אולי את המאפרה)

student
26-12-08, 00:30
יש אפשרות לבדוק לבד? ואם לא מה עלות התיקון?

נכון שזה חשוב אבל למה כניסת אוויר מבחוץ כל כך חיונית לך ? אפשר איכשהו להסתדר גם בלי זה.

תמיד גם כדאי לשאול במוסך טוב על העניין כי לפעמים יש להם פתרונות יעילים לבעיות שנראות מסובכות.

finish
26-12-08, 06:32
בכל מקרה אני צריך להיכנס למוסך...
חזרתי מאילת ועמדתי ברזמור אדום בצומת גדרה ואיזה דתי טמבל נכנס בי מאחורה השאיר סדקים על הטמבון ועיקם לי את הדלת של הבגאז' :(