PDA

View Full Version : עלות החלפת ווריאטור

MAOR HGT
20-12-08, 23:56
שלום לכולם,

כמו שניתן להבין מהכותרת, גם אצלי הווריאטור מת וקודח כמו טרקטור.
על-כן החלטתי לבדוק במס' מוסכים מה תהייה עלות ההחלפה.
ממה שנמסר לי, זה נע בין 2100-2500 ש"ח - לא כסף קטן...
אז החלטתי לחפש מעבר לים וייבאתי מבריטניה ווריאטור חדש בכ-600 ש"ח (סך עלות היבוא). אך כמה נדהמתי לגלות שעל ההתקנה בלבד ייגבו ממני כ-650 ש"ח וזה עוד לפני רצועת טיימינג ומותחנים.
האם מישהו כאן יוכל להמליץ לי על מקום אמין וזול יחסית שיוכל לבצע זאת בפחות - כמובן, ע"ס ניסיון בלבד.
אגב, לכל מי שיתלהם ויפנה אותי לחיפוש:
א. חיפשתי, ואין דוגמא למקרה דומה של התקנה בלבד, אלא רק החלפה.
ב. מחירים משתנים.

תודה מראש לעוזרים.

ido
21-12-08, 00:40
אני לא יכול להמליץ מנסיון שלי אבל שמעתי על מוסך התלתן שאולי יעשו לך עבודה טובה במחיר סביר.
בכל מקרה אני ממליץ לך להוסיף עוד כמה שקלים ולעשות את זה במרכזי שם יש להם את הכלים הידע והנסיון עם הנושא הרגיש של הטימניג ב HGT.

MAOR HGT
21-12-08, 01:17
כמובן שכל המוסכים מהם קיבלתי הצעות מחזיקים בנועלנים המיוחדים של פיאט/אלפא ועם ניסיון על הרכב.
איפה יושב המוסך המדובר?

תודה,
מאור.

רפי לין
21-12-08, 03:07
אכן, אבי במוסך התלתן מתמחה במכוניות פונטו ספייס HGT ופרטיו כאן:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=598
נא מסור לו ד"ש ממני ושבקשתי שיסייע לך.
בהצלחה ובברכה - רפי לין :)

פיליפ
21-12-08, 08:13
2100-2500 זה הרבה יותר זול מההצעה שאני קיבלתי.
זה כולל מע"מ? איפה קיבלת הצעה כזו?

Caveman
21-12-08, 08:23
אני לא מבין מדוע נדהמת לגלות את עלות ההחלפה.
ראית פעם איך, או כמה מורכב זה להחליף את רצועת התזמון ברכב שלך? ראית כמה דברים המכונאי צריך להזיז כדי להגיע אליה? או אולי כמה זמן זה לוקח לו?

אגב, "לפני רצועת טיימינג ומותחנים", התוספת אמורה להיות עשרות שקלים בודדים מפני שזו בדיוק אותה עבודה.

saar
21-12-08, 09:56
חבר'ה אני מצטער על הבורות, אבל מה זה ווריאטור? מה תפקידו? ואיפה הוא יושב?

Caveman
21-12-08, 10:17
יש דביק בראש הפורום עם כל התשובות.

farmalot
21-12-08, 12:46
אני עשיתי אותו דבר לפני חצי שנה אצל שמשון, כולל החלפות של כל המיסבים\רצועות וכמובן טיימינג.

על הדרך החלפתי משאבת מים שהחליטה שהיא רוצה להיות חלק אחד עם הראש מנוע, שזה גם טיפול מנע מומלץ.

אם זה מעניין אותך, אני אברר לך כמה עלה חלפים + עבודה (וריאטור כמובן הבאתי מחול).

פיליפ
21-12-08, 16:56
אני עשיתי אותו דבר לפני חצי שנה אצל שמשון, כולל החלפות של כל המיסבים\רצועות וכמובן טיימינג.

על הדרך החלפתי משאבת מים שהחליטה שהיא רוצה להיות חלק אחד עם הראש מנוע, שזה גם טיפול מנע מומלץ.

אם זה מעניין אותך, אני אברר לך כמה עלה חלפים + עבודה (וריאטור כמובן הבאתי מחול).

אתה יכול בבקשה לבדוק את המחיר של החלפים והעבודה.
אני מאוד אודה לך.

:)

לפי מה שאני יודע המוסך גובה 3.2 שעות על החלפת טיימינג. שזה מסתכם ב-608 ש"ח + מע"מ.

MAOR HGT
21-12-08, 18:12
תודה על ההפנייה ועל המידע השימושי. אני מבין שכבר לא ישנה הרבה אם אני אביא את החלפים (טיימינג, מותחנים וכו').
לא ראיתי מעולם החלפת ווריאטור או טיימינג בלייב ברכב הזה, אך הוסבר לי פחות או יותר מה משך העבודה ולמה.
אז אני מבין שהמחירים שקיבלתי בסה"כ דיי משתלמים - לקחתי לתשומת ליבי, עסק יקר...

עידו ורפי, תודה רבה על ההמלצה. אני אכן אדאג לבדוק במוסך הנ"ל.

האם מישהו יוכל להמליץ על מוסך נוסף באיזור רחובות / השפלה?

תודה מראש לעוזרים.

Caveman
21-12-08, 19:01
רק אל תפקיר את הרכב שלך במוסך ליליאן, אם הוא חשוב לך.

ido
21-12-08, 20:57
מאור, אחרי שאתה מסיים את העבודה על הרכב תדאג בבקשה לעדכן פרטים לגבי העלות, המוסך המבצע, האם הכל הלך חלק וכו'.

לפי מה שהבנתי ישנם שני דגמי וריאטורים, מקווה שבדקת והבאת את הנכון.

פיליפ
21-12-08, 21:13
600 ש"ח לווריאטור חדש זה ממש גרושים. זה עלה לך כולל מיסים והובלה?
בארץ אני קיבלתי הצעת מחיר של 3000 ש"ח ללא עבודה!

orenhazan
22-12-08, 07:18
מאור, אחרי שאתה מסיים את העבודה על הרכב תדאג בבקשה לעדכן פרטים לגבי העלות, המוסך המבצע, האם הכל הלך חלק וכו'.

לפי מה שהבנתי ישנם שני דגמי וריאטורים, מקווה שבדקת והבאת את הנכון.

הבנת לא נכון יש רק דגם אחד.

saar
22-12-08, 09:51
למה לא מוסך ליליאן? הוא מורשה פיאט

Caveman
22-12-08, 10:31
מוסך לילאן מלא באנשים שלא יכולים להבדיל בין יד ימין ליד שמאל.
הם לא מקצועיים, השירות על הפנים, והם אפילו מנסים לרמות את הלקוח מפעם לפעם.

היה לי נסיון מר איתם עם הפונטו הקודמת שלי. תקלה שלא נפתרה לאחר מספר ביקורים חוזרים אצלהם, נפתרה בפעם אחת בחצי מהזמן במורשה אחר.
בנוסף, באחת הפעמים, לאחר שהסתכלתי במשך כל העבודה על הרכב והמכונאי, בסופו של היום הופיע בחשבונית סעיף על תוספי שמן ודלק שכלל לא הוכנסו לרכב. כמובן שהם בוטלו לאחר צעקות ואיומים. ממש שיטת המצליח.
גם אם זה יהיה המוסך המורשה היחיד של פיאט בארץ, אני לא אכניס את הרכב שלי לטיפול שם.

MAOR HGT
23-12-08, 02:23
לא חייבים מוסך מורשה של פיאט...
אגב, הרבה מורשים של פיאט - ובינייהם גם מוסך ליליאן, הודו בפני שאין להם מושג לגבי הרכב הזה,
והפנו אותי בכל פעם למרכזי.
הדבר היחיד שיודעים לעשות ברוב המוסכים המורשים זה לחבר את הרכב למחשב ולומר "לפי המחשב הכל בסדר, אני לא יודע מה אתה רוצה..."
את הטיפול האחרון שלי דווקא עשיתי אצל איציק, מי שמכיר, בבית-דגן. כעיקרון מוסך של אלפא אבל מתמחה גם ב-HGT (קיבלתי המלצות חמות, גם ממכונאי במרכזי לפני כשנה).
אגב, הוא הציע לי החלפת ווריאטור ב-1800 ש"ח לפני מע"מ.
קיצר, ממשיך לחפש מוסך. אעדכן ברגע שיבוצע.

פיליפ
23-12-08, 11:26
לא חייבים מוסך מורשה של פיאט...
אגב, הרבה מורשים של פיאט - ובינייהם גם מוסך ליליאן, הודו בפני שאין להם מושג לגבי הרכב הזה,
והפנו אותי בכל פעם למרכזי.
הדבר היחיד שיודעים לעשות ברוב המוסכים המורשים זה לחבר את הרכב למחשב ולומר "לפי המחשב הכל בסדר, אני לא יודע מה אתה רוצה..."
את הטיפול האחרון שלי דווקא עשיתי אצל איציק, מי שמכיר, בבית-דגן. כעיקרון מוסך של אלפא אבל מתמחה גם ב-HGT (קיבלתי המלצות חמות, גם ממכונאי במרכזי לפני כשנה).
אגב, הוא הציע לי החלפת ווריאטור ב-1800 ש"ח לפני מע"מ.
קיצר, ממשיך לחפש מוסך. אעדכן ברגע שיבוצע.
איציק הציע לך החלפת ווריאטור ב-1800 ש"ח כולל החלק עצמו ועבודה + מע"מ כמובן??

MAOR HGT
24-12-08, 01:15
כן (אמנם לא מקורי....), אבל למה התמיהה???
אגב, במוסך התלתן הציעו לי 2100 (!!! ) ש"ח רק על העבודה + טיימינג ומותחן - לא כזה זול.

farmalot
24-12-08, 11:04
אומנם כבר יצאתם מהנושא, אבל מאור שאל כמה עלה ההחלפה של הוריאטור + המסביב:

האוטו שלי אתמול יצא מאיטליאנו. קניתי אותו לא מזמן, עם 80 אלף ק"מ.
הבאתי וריאטור מחו"ל ב 700 שקל בערך.

אלי החליף לי את כל הרצועות\חגורות, מייסבים\מותחנים, משאבת מים ווריאטור (אני בקשתי הכל).
הכל עלה בערך 600 שקל עבודה + 1300 חלקים לפני מע"מ,
שזה 2200 כולל, ותוסיפו לזה את המחיר של הוריאטור עצמו.

מבחינת הוריאטור, לפני ההחלפה גם במנוע חם היה רעש דיזלי,
אחרי ההחלפה, בדקה הראשונה יש קצת רעש, ואחרי זה הוא נעלם לגמרי (לא עוד נהג מונית..).

פיליפ
24-12-08, 11:36
כן (אמנם לא מקורי....), אבל למה התמיהה???
אגב, במוסך התלתן הציעו לי 2100 (!!! ) ש"ח רק על העבודה + טיימינג ומותחן - לא כזה זול.

למה תמוהה? כי במוסך המרכזי של פיאט בב"ש רק על החלק של הווריאטור רצו מעל 3000 ש"ח!
ופה אתה אומר שגם החלק וגם העבודה עולה 1800 ש"ח.
יש ווריאטור לא מקורי?

orenhazan
24-12-08, 20:38
למה תמוהה? כי במוסך המרכזי של פיאט בב"ש רק על החלק של הווריאטור רצו מעל 3000 ש"ח!
ופה אתה אומר שגם החלק וגם העבודה עולה 1800 ש"ח.
יש ווריאטור לא מקורי?

טוב בוא נעשה סדר בדברים.
1.וריאטור מקורי ויש רק מקורי אין דבר כזה חילופי המק"ט שלו הוא:60815644 מק"ט פיאט.
או מק"ט אלפא 60666199 שני הוריאטורים זהים לחלוטין פשוט הם מבדילים אותם בין הדגמים
השונים.המחיר של וריאטור נכון להיום פה בארץ הוא 2282.42 לפני מע"מ ועבודה.
2.לגבי מחיר העבודה במידה ומשלבים את ההחלפה ביחד עם החלפת טימיינג ההפרש בעבודה הוא
קטן מאוד כי גם ככה הכל מפורק.
3.סתם לידיעה כללית מוסכי הרשת של פיאט מקבלים הנחה של 28 אחוז בחלפים ועד 40 אחוז
בהזמנה מרוכזת שהמחסן עושה לכן יש מקום למשחק בהנחה.
4.לכן ההצעה של 1800 שקל היא הגיונית מכיוון שהמוסך מרוויח קצת פחות.לגבי השילוב ביחד עם העבודה קצת קשה לי להאמין יכול להיות שמדובר על הנחה בחלק עצמו.

דרך אגב הרכב שלי עבר כבר החלפה של 4 וריאטורים(אני כרגע ב 220K) אני פשוט משלב את זה תמיד עם ההחלפה של רצועת הטימיינג כדי לחסוך פירוקים מיותרים. אין לי מרכיב של עלות עבודה כי אני עושה את זה לבד יש לי את כל היידע והכלים המתאימים לביצוע עבודה די מסובכת כזאת.

מקווה שעזרתי.
אורן.

KoF-sHeLeG
24-12-08, 22:40
אורן, כשאתה אומר שהחלפת וריאטור ברכב שלך כבר 4 פעמים, זה בגלל שזה דרש החלפה כל פעם (עשה רעשים), או סתם עשית את זה כטיפול מונע ביחד עם הטיימינג?

MAOR HGT
25-12-08, 00:56
אורן, האם ניתן לקבל זאת כהצעה לעבודה כאשר אני מביא את החלפים? אם כן, אשמח אם תאמר לי ונוכל להסדיר תמורה - חוקית כמובן. 050-7717409 / ה.פ.
תודה,
מאור.

orenhazan
25-12-08, 04:53
אורן, כשאתה אומר שהחלפת וריאטור ברכב שלך כבר 4 פעמים, זה בגלל שזה דרש החלפה כל פעם (עשה רעשים), או סתם עשית את זה כטיפול מונע ביחד עם הטיימינג?

אני מחליף רצועת תיזמון כל 50000K בערך ובדרך כלל בקילומטר כזה הוריאטור כבר מתחיל להרעיש לכן אני הייתי קורא לזה טיפול מונע כי כבר הכל מפורק ו 100000K זה הרבה בשביל חיים של וריאטור בפונטו HGT.

מאור אני מטפל ברכב לבד בשביל הכיף והסיפוק אין לי בעיה שיעשו לי את זה במוסך זה לא עניין של חיסכון או משהו כזה יש הרבה דברים שאני נותן להם לעשות אבל עבודות כאלה אני מעדיף לעשות לבד בגלל המורכבות של העניין. לי זה לוקח הרבה יותר זמן כי אני עושה את זה בסבלנות ובדרך כלל אחרי שעות העבודה.