התחבר

View Full Version : שמן בתוך המצערת ומצב כמות המים ברדיאטור.

27-04-06, 16:57
שלום לכולם ,

במהלך בדיקה שגרתית כשהואטו מכובה כמובן, פתחתי את המצערת(מצב של מצערת מלאה)
וראיתי שבבסיס המצערת יש שכבת שמן , האם המצב אופטימלי או שיש בעיה כלשהיא ? ואם כן אז מהי ?

כאשר פתחתי את פתח מילוי הרדיאטור לא הצלחתי לזהות האם הקו של הנוזל קירור עומד על המקסימום או המינימום , יותר נכון לא הצלחתי לזהות קו נוזל קירור ,
בלוח שעונים הכל תקין ואף נורה לא דלוקה ,

האם זה המצב הרגיל ? איך אני בודק את מפלס המים יותר טוב ? האם באמת חסר לי כל כך הרבה נוזל קירור ?

תודה רבה
עידן

27-04-06, 22:44
לגבי השכבה של השמן נדמה לי שזה הגיוני מהסיבה שהשמן מגיע מצינור שאוסף מן אדי שמן שבמקום לפלוט אותם הוא מחזיר אותם למסנן אוויר שמשם מגיע קרבורטור..!!! זאת כדי למנוע זיהום ואולי לתת עוד שימון דרך האוויר.,!!

30-04-06, 08:55
לגבי השכבה של השמן נדמה לי שזה הגיוני מהסיבה שהשמן מגיע מצינור שאוסף מן אדי שמן שבמקום לפלוט אותם הוא מחזיר אותם למסנן אוויר שמשם מגיע קרבורטור..!!! זאת כדי למנוע זיהום ואולי לתת עוד שימון דרך האוויר.,!!
יוגב קרא בעיון על איזה רכב מדובר לפני שאתה מגיב!
ברכב של הכותב מעלה אין קרבורטור, והשמן החודר למצערת , מקורו באדי שמן הנפלטים מצינור נשם מנוע והוא טבעי!
בברכה
צביקה

30-04-06, 15:17
תודה צביקה :D עכשיו לשאלתי השנייה - איך אני מזהה את קו המים של נוזל הקירור במיכל המילוי ?

תודה רבה

עידן.

30-04-06, 18:51
אני אניח בתשובה שלי שהמיכל הוא כמו בזה של הפונטו הרגילה (כלומר צמוד לרדיאטור, ובצבע לבן ולא אטום לגמרי לאור).

אני משתמש בפנס להאיר לתוך המיכל, ואז אפשר לראות את קו המים מבחוץ.