PDA

View Full Version : מנורת שמן + עשן לבן + ריח שרוף

itaikuper
16-12-08, 22:41
שלום,

רכבי היקר, ספייס ידנית 2003, 120 אלף ק"מ יצאה היום מהמוסך לאחר תיקון פחחות בפגוש לאחר תאונת דרכים. לאחר כמה דקות נסיעה נדלקה מנורת השמן לסירוגין. עצרתי בתחנת דלק והוספתי שמן. המשכתי לנסוע ולאחר כמה דקות שוב פעם נדלקה המנורה - הוספתי עוד ליטר שמן ולאחר מכן המשכתי בנסיעה ולפתע הבחנתי בעשן לבן סמיך היוצא מהאגזוז ובריח שרוף...עצרתי את הרכב בצד וגררתי אותו למוסך..ומחר בבוקר נראה מה הנזק...

1) האם לדעתכם יכול להיות קשר לתאונה...או שמדובר בצירוף מקרים? (הרכב קיבל מכה חזקה מאחורה בעת התאונה)

2) האם מדובר בראש מנוע או במשהו דומה?

3)עלות משוערת של טיפול כזה..?

תודה מראש ליועצים...

simon377
17-12-08, 00:40
אני מבין שהמכה הייתה מאחור ולכן לדעתי אין קשר ישיר.
אני לא רוצה להלחיץ אותך אבל אני מכיר אנשים שהמוסך דאג "להכין" מראש את הרכב לטיפול הבא.
לרכב אחד רוקנו את השמן, לשני חיררו את הרדיאטור ולשלישי שמו "תוסף" לדלק.
האם ישנם סימני נזילה מתחת לרכב?

saar
17-12-08, 10:35
מילא שמן ומילא שמן, על סמך מה מולא השמן?
ראית בכלל במדיד שחסר, או שהמנורה נדלקה ומיד שמת כמה ליטרים של שמן.
אני חושש שהעשן הלבן מראה כי המנוע חנוק משמן, יכול מאוד להיות שעברת כבר מזמן את המקסימום במדיד וחנקת את המנוע עם יותר מידי שמן.
לגבי המנורה, לאוו דווקא מצביע על חוסר שמן, היא מצביע על לחץ שמן לא תקין, יכול להיות שהיוניט של המנורה לא תקין, יכול להיות מגעים רופפים ביוניט, יכול להיות שהרשת בתוך המנוע סתומה.

תפריד את התקלה ל 2

eliko1976
17-12-08, 12:17
זה לא סתם רשת , זה רשת של משאבת השמן .
באופן כללי , עשן לבן מצביע על קיומם של מים בשמן .
מה מצב נוזל קירור , מה הצבע שלו ? האם יש איבוד של נוזלים ? מה הצבע של שמן ? האם על הפקק מילוי ישנה "טחינה" ?

ארילו
17-12-08, 19:07
עשן שחור - שריפת דלק לא אופטימלית (וריח של דלק).
עשן לבן ודליל - שריפת נוזל קירור (תנסה לנשום את העשן הזה, אם הוא צורב לך באף ובעיניים אז זה זה).
עשן לבן / אפרפר / כחלחל ויחסית סמיך (שבא עם ריח של שמן) - שריפת שמן.