PDA

View Full Version : פנדה אוטומטית - בעיה בזינוק בעלייה

אייל מ
07-12-08, 11:37
אני פונה בעניין רכב פיאט פנדה חדשה 2008, אוטומטית.
לרכב יש בעיה והיא בזינוק בעלייה. בזינוק בעלייה במצב מנוחה, כאשר עוזבים את הבלם ולפני לחיצת על דוושת הגז, הרכב גולש בחופשיות אחורה בצורה בלתי בטיחותית, גם בעלייה מתונה מאוד.
ידוע לי שלרכב יש גיר רובוטי אך במצב עצירה, הרכב על הילוך 1, כאשר עוזבים את דוושת הבלם, הרכב "חופשי" וגולש אחורה בעלייה למרות שהרכב בהילוך 1. אם לוחצים טיפה על דוושת הגז הרכב מתחיל להתייצב ולא גולש אחורה.
כיצד ניתן להתגבר על הבעיה שהרכב יהיה יציב ללא הדרדרות אחורה ללא לחיצה על דוושת הגז?

student
07-12-08, 11:46
אי אפשר, כי ככה זה בתיבה רובוטית.
בעמידה הרכב למעשה ב- N ורק בלחיצה קלה על הגז או אחרי כמה שניות של עזיבת הברקס משתלב הילוך ראשון (זה ממש בערך אני לא מכיר בדיוק איך זה עובד). ולכן הרכב מידרדר.

לא הסבירו לך את זה בקניית הרכב ?

הדרך היחידה היא לעבור במהירות יותר מהבלם לגז או להשתמש בבלם היד.

stio
07-12-08, 13:57
סטודנט צודק, אבל קח בחשבון שבמכוניות החדשות הוסיפו מערכת נגד הדרדרות, שגם אם אתה עוזב את הברקס- הברקס נשאר עדיין לחוץ ואז יש לך מרווח זמן של כמה שניות ללחוץ על הגז בלי שהרכב יידרדר אחורנית.

התופעה שאתה מתאר מוכרת גם מהטויוטה הקורולה הרובוטית- אני יכול לספר שבחברה שאני עבדתי בה בתקופה של העבודה המועדפת- כמעט כל העובדים דרשו להחזיר את הרכב ולקבל במקום פורד פוקוס, אבל היו בעיות באספקה של הפוקוס ובמקביל קצין הרכב הוציא אימייל לכל העובדים ובו הנחייה להשתמש בבלם היד בזינוקים.
עוד היה כתוב שחל איסור חמור לתת לעובדים שלא מנוסים בנהיגה על רכב עם גיר רובוטי לנהוג באחד כזה, עקב תאונות הדרדרות רבות שקרו בזמן האחרון.

אני לא מאמין שהוא רכש את הרכב ישירות מסמל"ת- הם היו מסבירים לו היטב וגם מארגנים לו נסיעת מבחן. כנראה שהוא רכש את הרכב מחברת ליסינג או שהרכב עצמו בליסינג.

Tzvika 16V
07-12-08, 14:21
אכן תופעה ידועה.
נכון גם שהיום יש מערכת נגד הדרדרות במכוניות חדשות, העניין שהתיבה הזאת רצה עם הפנדה כבר כמה שנים ללא שינוי, תיבות רובוטויות זולות לתכנון וייצור יותר מתיבה אוטומטית רגילה לכן היצרנים אוהבים לדחוף לנו אותם ולמכור אותו מחיר.
אני דווקא לא הייתי פוסל שהוא קנה את הרכב מסמל"ת (אגב כבר הרבה זמן לא ראיתי כאלה חדשות בליסינג מסתובבות), מה כבר יש להם להפסיד? המכירות רק צונחות וזה לא שאם תקנה רכב חדש תוכל להחזיר אותו אם לא תהיה מרוצה... יכול להיות שהם פשוט "שכחו".

stio
07-12-08, 14:28
אם יתברר שהוא רכש את הרכב מסמל"ת אני אהיה מופתע מאוד.
עיניין המכירות הנמוכות והשירות ידוע, אבל כאן מדובר על מסירת פרטים בסיסיים וחיונים ללקוח.
במידה ואכן הוא רכש מהם- האם אי אפשר לתבוע אותם בטענה של הסתרת מידע או משהו כזה?

אגב אני ראיתי אחת כזאת שבוע שעבר חדשה ליד הבית שלי של "קל אוטו".

Tzvika 16V
07-12-08, 14:44
אני לא בטוח שתביעה תלך לטובתו דווקא.
גם בגלל שהם מאפשרים נסיעת מבחן ברכב מדגם זה לפני קנייה וגם בגלל שהתיבה הרובוטית ידועה "במחלה" הזאת.

אייל מ
08-12-08, 08:37
הרכב חדש נקנה מחנות של פיאט.
לא היה ידוע לאף אחד מאיתנו על בעיית זינוק בעלייה של הרכב וסכנת הדרדרות אחורה.
הרכב במצב N רק במצב של התנעה בלבד וכאשר רוצים להתחיל נסיעה בפעם הראשונה, יש להכניס להילוך 1 (גם במצב אוטומטי A) אך במהלך כל הנסיעה התיבה לא עוברת לN. בעצירה מוחלטת התיבה תמיד על הילוך 1. לכן מפליא אותי שיש הדרדרות אחורה למרות הילוך 1 (ללא לחיצה על דוושת הגז).
לכן חשבתי שאפשר לטפל בזה ע"י כיוון טורי המנוע והגדלתם עד שהרכב יהיה יציב בעלייה בזוית מסויימת.
בפיאט (סמל"ת) ענו שאי אפשר לטפל בזה. גם בעת קניית הרכב לא אמרו ולא הזכירו את זה!

כמו כן, בסמל"ת אמרו שלרכב אין מוטות לגג כפי שנראה בפרוספקט ומוטות אלו אינם מיוצרים כיום, ואם רוצים גגון לרכב, יש לחפש בחנויות לאביזרי רכב.
דבר נוסף, לרכב יש שקע שנראה בדיוק כמו שקע למצית עם מכסה פלסטיק גמיש, אך השקע ללא המצית עצמו.
אינני רוצה להכפיש את הרכב, הוא מעולה לפי דעתי וחסכוני מאוד מאוד בדלק (20-21 ק"מ לליטר בנסיעה מחיפה לת"א) והייתי קונה אחד כזה לעצמי אך יש דברים בסיסיים בעיקר זינוק בעלייה שחמותי לא יודעת להתמודד עם זה (בעלת הרכב).

stio
08-12-08, 10:11
טוב, כנראה שצביקה צדק, סמל"ת ירדו לתחתית המדרגה.

בכל אופן אין מה לטפל בזה, או שתבצע זינוקים עם בלם היד או שתמכור את הרכב.

אייל מ
08-12-08, 10:18
סמל"ת ידועים בתת-שירות שלהם? או בחוסר ידע?
זינוק בעלייה בעזרת בלם יד לא בא בחשבון עבור חמותי. היא למדה על רכב אוטומטי בלבד וכעת היא מבוגרת מדי בשביל ללמוד דברים חדשים במיוחד משהו שצורך פעולה פיזית "מורכבת".

מה עם חוק החזרת מוצר לחנות תוך 14 ימים? נחשב גם בקניית רכב למרות שכבר בוצע בו שימוש?

stio
08-12-08, 10:28
יבואני הרכב בישראל באופן כללי ידועים בתת שירות שלהם.
במקרה שלך העלימו מידע מאישה מבוגרת שבאה לקנות רכב חדש מתוך ידיעה שאם היו מוסרים לה את המידע הנ"ל היא לא היתה רוכשת את הרכב.
הנציג שמכר את הרכב בד"כ מרוויח עמלה, אין לו מה להפסיד.

חוק הגנת הצרכן שמתיר החזרת מוצר לחנות תוך 14 יום לא תקף על כלי רכב, כי הוא נרשם על שמך במשרד הרישוי (תקנו אותי אם אני טועה). חוץ מזה צריך להחזיר את המוצר בתנאי שלא נעשה בו שימוש והוא באריזתו המקורית.

אני רכשתי סקודה פאביה חדשה לפני חודשיים עם תיבה אוטומטית רגילה 6 הילוכים+ מצב ידני ואני מרוצה עד הגג ואפילו לא עשיתי נסיעת מבחן, אין שום מצב בעולם שהרכב יתרדר אחורנית. גם אמא שלי נוהגת על הרכב והיא אישה יחסית מבוגרת, כך שזה היה קריטי מבחינת העליות פה בצפון. הייתי גם בסוכנות של פיאט אבל חששתי בין היתר מהתיבה הרובוטית בפונטו למרות המערכת למניעת הדרדרות. אולי אם היו נותנים לי נסיעת מבחן הייתי קונה, אבל לא התאפשר.

בכל מקרה מכרו את הרכב אם זה כ"כ מפריע לה.

Caveman
08-12-08, 10:33
אני לא מבין.
הלכתם לסוכנות של פיאט, התעניינתם בפנדה, ראיתם את דף הנתונים, עשיתם נסיעת מבחן, ובכל זאת לא היה לכם מושג איזה גיר יש ברכב? קצת תמוה.

אייל מ
08-12-08, 13:52
מדוע לקנות רכב חדש ולמכור אותו מיד? את המידע היו חייבים למסור עוד לפני הקנייה במיוחד או מדובר באישה מבוגרת. אם רוצים נסיעת מבחן - יש להגיע לתל אביב במיוחד.

ידענו שלאוטו יש גיר רובוטי (ממקור אחר באינטרנט) אך זה לא אמר לנו שום דבר. כל עוד הרכב אוטומטי זה מספק את הדרישה שלנו. בבדיקת רכב שקראנו באינטרנט, לא הוזכר על בעיית הדרדרות אחורנית.
במפרט רכב רשום שהתמסורת היא אוטומטית, להלן:
http://www.fiat.co.il/heb/specification.aspx?type=1&model_id=2&gid=2&pn=1
היכן כתוב גיר רובוטי? רשום מה זה עושה? רשום ללא מערכת הדרדרות אחורה?
הדרדרות אחורה לאדם כמו חמותי יכול להיות מצב מאוד מסוכן בכביש ומתכון בטוח לתאונה.

מה היינו צריכים לעשות? לקחת את הנציגים בסוכנות רכב לחקירה בשב"כ לפני הקנייה?

ארילו
08-12-08, 14:17
אייל, אתה צודק לחלוטין. לדעתי כדאי לך להתייעץ עם עו"ד (או אולי עיתונות, או המועצה להגנת הצרכן)

stio
08-12-08, 14:32
אייל, אני רואה שאתה מחיפה.

בקניית הרכב- האם הגעת לסוכנות בחיפה? מכר לכם את הרכב נציג או נציגה?
כי אם הגעתם לסוכנות בחיפה ומכר לכם את הרכב הנציג- אני לא מתפלא בכלל.

זאת בדיוק אותה סוכנות שאני ניגשתי אליה בזמנו, ורק בזכות הסוכנות הזאת ברחתי החוצה!!
גם לי לא נתנו נסיעת מבחן, גם יחס מוזר לחלוטין וגם עוד כל מיני דברים שעדיף שלא אכתוב כאן.

אין מה לקנות היום מכוניות פיאט חדשות באבזור/ מנועים/ מחיר כמו שסמל"ת מציעים אותם, והחדשות הרעות עוד יותר הם שזה יימשך, מכיוון שלמיכאל לוי יש קשר משפחתי עם היצרן באיטליה!
אולי המסחריות של פיאט (דובלו והדוקאטו) משתלמות לרכישה אבל אני לא מכיר את הנושא.

פנה לסמל"ת- דרוש טרייד אין במחיר מחירון מלא ורכוש את הגרנדה פונטו- או דרוש את החזר הרכב וקנה פאביה חדשה. אין מה לעשות- הפאביה היא עדיין הסופר מיני הכי מוצלחת היום בישראל לקנייה- מכל הבחינות.

אם אינך מעוניין ברכב חדש- בדוק אפשרות לרכוש את הפונטו ספייס 16V דגם ELX עם הגיר הרציף כיד שנייה, הרבה יותר מוצלחת מהגרנדה פונטו מבחינת שילוב מנוע וגיר (כמובן רק בארץ זה ככה...)

אם אתה מעוניין דווקא בצד המשפטי- פרסם שאלה בפורום צרכנות ב- ynet עם המקרה. מנהלת הפורום היא עו"ד שמתמחה בעיניני צרכנות ועזרה להרבה אנשים עם עצות וכ'.

מכירת רכב חדש לחלוטין זאת לא תופעה חדשה, ראה את לוח יד 2, אנשים מוכרים מכוניות עם 1000 ק"מ על השעון. אם אתם לא מרוצים מהרכב עדיף להיפטר ממנו במקום לסבול איתו ולסתכן בתאונת הדרדרות חס וחלילה.

אייל מ
08-12-08, 15:19
אזור קריות.
היחס בסוכנות פיאט דווקא היה מצויין ללא דופי. רק שאף אחד לא יידע את עניין ההדרדרות אחורה.

לחמותי יש תקציב מוגבל עקב גניבת רכבה הקודם וקיבלה כסף מהביטוח ואין לה תקציב לקניית רכב גדול יותר כמו הגראנדה. היא יקרה מדי.

הסיריון לא המיני הטובה ביותר, לא? גם היא יקרה מדי (רכב חדש).

שלחתי אימייל ישירות לנציגת שרות בסמל"ת והיא בודקת את העניין.

Caveman
08-12-08, 15:20
איל, בהחלט מעניין. לדעתי הצדק עימך בנושא.
בדקתי באתרים נוספים, ואכן רשום גיר רובוטי.

stio
08-12-08, 15:35
הוא צודק לחלוטין, אבל אי אפשר להוכיח שהנציג לא אמר לו, זו מילה נגד מילה- מאוד בעייתי בבית המשפט.

השאלה הנשאלת היא מה הוא רוצה לעשות לאור המצב. הוא אומר במפורש שבעלת הרכב לא יכולה לעשות זינוקים עם בלם היד ומצד שאני אין פגם ברכב- ככה זה צריך להיות.

מה נציגת השירות בודקת, אם הנציג אמר או לא אמר, או שאתה דורש שיקחו ממך את הרכב?

אכן מקרה מעניין.

אייל מ
08-12-08, 16:35
גם אם היה רשום במפרט של הרכב גיר רובוטי זה היה משנה משהו?
ואם היה כתוב גיר פנאומטי, גיר חשמלי, גיר ליניארי וכו' בלה בלה?

נחזור לפשטות העקרונות למרות התפתחות הטכנולוגיה - רכב עם גיר ידני הוא עם מצמד והעברת הילוכים ידנית. רכב אוטומטי הוא ללא מצמד והעברת הילוכים היא אוטומטית. מי שלמד על רכב אוטומטי לא מורשה לנהוג ברכב ידני. ברכב אוטומטי מלמדים זינוק עם בלם יד?! בטח שלא.

רכב אוטומטי בעלייה, משולב להילוך 1, ללא דוושת גז (כפי שכתבתי מקודם) מדרדר אחורה בחופשיות?
איך משרד התחבורה מאפשר מכירת רכב זה בארץ מבלי לתת אפשרות לתקן את הבעיה למי שמתקשה בזינוק בעלייה?
חשבתי שיש אפשרות למתוח טיפה את כבל הגז כדי שייתן טיפה גז כאשר דוושת הגז חופשית. צריך רק ממש טיפה כדי שהרכב יהיה יציב. נראה שלא.

פניתי לנציגת השרות בעניין שיבדקו את הבעיה. כשאקבל תשובה אעדכן כאן.

Caveman
08-12-08, 19:24
כל גיר רובוטי, לרבות הגיר כפול המצמדים של VAG מתנהג כך.
זה בגלל שבבסיסו הוא גיר ידני. למדינת ישראל אין שום דבר לעשות בנידון.

אגב, היעילות של הגיר מוכיחה את עצמה גם בשאר העולם. הוא תורם לצריכת הדלק ולתאוצת הרכב.

אייל מ
08-12-08, 20:20
נקבעה פגישה בסוכנות ביום ד' הקרוב.
אינני יודע בדיוק מה יהיה ומה יעשו.
כנראה תהיה הדרכה לפחות בשלב ראשון.
נראה...

אייל מ
11-12-08, 00:00
היינו במרכז המכירה.
ניסו לעזור וללכת לקראתנו. הוצע לנו להחליף לרכב אחר עם מערכת נגד הדרדרות אחורה (גראנדה) אך זה כרוך בתוספת תשלום גבוה מעבר לתקציב הקיים.
בסופו של דבר קיבלנו הדרכה וליווי בעניין זינוק בעלייה תוך שימוש בבלם יד.
לחמותי היה מאוד קשה עם זה אך כנראה מעדיפה לנסות להתמודד עם זה.

לדעתי יש להפנות את האצבע המאשימה למשרד התחבורה - אוטו שמוגדר כרכב אוטומטי מידרדר אחורה בחופשיות? יש להכניס אזהרה בולטת לרכבים אלו.
אז מה אם אומרים שיש גיר רובוטי - כולם יודעים שזה מידרדר?!

stio
11-12-08, 00:03
את האצבע המאשימה יש להפנות לסוכנות ולסוכן הפסציפי שממנו רכשת את הרכב- שמעדיף לצפצף על הלקוח כדי למכור עוד רכב ולזכות בבונוס שלו.

Caveman
11-12-08, 00:24
משרד התחבורה לא אשם. זה אופן הפעולה של גיר רובוטי.
מוזר לי שרכשתם רכב חדש ללא נסעית מבחן.

ארילו
11-12-08, 10:59
האמת שיש גם סתם רכבים אוטומאטיים שמתדרדרים בירידה תלולה מספיק ;)

אבל כן, זה סוג של חוצפה מצד הסוכן שלא הכריח אתכם לעשות נסיעת מבחן.

Ron_Dadon
29-12-08, 02:39
אומנם קצת ישן, אבל רציתי לציין שעד היום בכל אופן - מעבר לכך שהגיר הרציף בספייס מאיץ נהדר, נוח מאד בנסיעה וכמובן חסכוני - מעולם לא התדרדרתי ולא ס"מ אחד בשום עליה בהילוך קדמי! (בהילוך אחורי לעומת זאת, אם עומדים בשיפוע חזק מאד לזינוק אחורי אז כן יש התדרדרות קטנה)

shachar
29-12-08, 09:13
פה לא מדובר על הגיר הרציף של הספייס מדובר על גיר רובוטי של פנדה זה שני גירים שונים לחלוטין
בישראל השמות שלהם speedgear ו dualogic שני גירים שכל קשר בינהם מקרי בהחלט

Ron_Dadon
29-12-08, 20:38
זה אנוכי ידוע, הכוונה שלי הייתה פשוט לציין לטובה את הגיר הרציף של הספייס...שעד היום מכל הרכבים האוטומטים שנהגתי עליהם (בין אם אוטומט רגיל או רובוטי - קורולה 99, אופטרה 06, פג'ו 307, סוזוקי בלנו, מזדה 6, אלמרה 06 / 05 לא זוכר, פאסאט 08 וכו') הוא פשוט בולט לטובה.
החיסרון היחיד שאני מוצא בגיר הרציף זה שבכדי להאיץ מהר הסל"ד נמצא גבוה במשך זמן רב יחסית (לדוגמא שהוא נדבק ל-5000 בהאצה מ0-100 זה יחסית הרבה זמן מלווה ברעש מנוע לא נעים).