View Full Version : עזרה בנושא ג'נטים
החודש אני מתכוון לקנות סט ג'נטים וחושב לעלות למידה 15 אינץ.
הגלגלים שעכשיו על האוטו לא במצב מזהיר, שתיקנתי פנצ'ר באחד מהם, הבחור מהפנצ'ריה אמר שכדאי להחליף אותם בקרוב. אז אם כבר אני קונה גלגלים ורוצה גם ג'נטים חשבתי שזאת הזדמנות מצויינת לעלות את המידה ל-15 אינץ.
עכשיו רציתי לדעת איך הולך התהליך של להגדיר את המידה החדשה שתהיה מאושרת ברישיון?
ואיך אני יודע איזה גלגל להתאים לג'נט מבחינת גודל כי הבנתי שיש כל מיני חתכים שונים, ואם כן על איזה גודל אתם ממליצים?
תודה רבה מראש!
ערן
די פשוט , אתה הולך לכול מכון טסטים ואומר שאתה רוצה להחליף מידה של הצמיגים .
הם נכנסים לתוכנה AUTODATA ולפי שנת ייצור , דגם ונפח מנוע אומרים לך מה האופציות שלך .
אם זה מוצא חן בעינך , אתה מבקש מהם אישור , הם מדפיסים לך אותו , אתה הולך למשרד התחבורה והם מכניסים את המידה החדשה לרשיון הרכב .
ואז , לפי המידה שהם אישרו אתה קונה את הצמיגים .
אם הם לא אישרו לך או שהמידה לא מוצאת חן בעינך יש עוד אופציה וזה פניה לסמכות העליונה ושמה רב בוחן ב "עמדה מס' 1 " של משרד התחבורה .
מנסיון ( עם רכבים אחרים ) לפעמים בתוכנה שהם משתמשים אין את כול המידות ,מה גם שהיבואן היה יכול לסגור מול משרד התחבורה מידות נוספות . ואת זה קיים בקלסרים של רב בוחן בעמדה מס' 1 .
נשאר רק לברר באתר של משרד התחבורה היכן הוא נמצא בעיר שלך ולקפוץ אליו .
בנוסף , אם לאחד מחבריך יש רשיון עם המידה המוגדלת , במקרה של סירוב זה יכול לעזור , הרי לא יתכן שלאחד מאשרים ולשני בעל אותם מאפיינים מסרבים .
בהצלחה .
חיפוש
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=29378&highlight=%E2%27%E0%F0%E8#post29378
בהצלחה.
עריכה:
בכל מקרה, הייתי ניגש למכון טסטים, טרם ביצוע הרכישה, רק בכדי לוודא.
עריכה 2:
מדוע אתה רוצה לעלות לג'אנט 15? מחיר הצמיגים יקר משמעותית ואם אין לך סיבה ממשית אני חושב שזה מיותר.
ממליץ לעבור למידה הרחבה יותר, 185-60-14, ולהיות עם היצע צמיגים רחב במחיר סביר.
תודה על התגובות :)
רענן אם זה לא משתלם למה אתה עברת לג'נטים 15 אינץ?
האם ההבדל במחירי הצמיגים כל כך גבוה?
ואם אני יעבור לצמיגים רחבים יותר מה זה יתן לי? (יותר אחיזה זה אני יודע)
אני עברתי משיקולי עלות\תועלת,נשמע מוזר נכון?!
אופי הנהיגה שלי הוא רגוע יחסית עד שמגיעים לכביש מפותל. אני ממש שונא כבישים מפותלים ולכן אני מעדיף לשהות בהם כמה שפחות זמן, היות ואורך הכביש לא ניתן לשינוי הפרמטר היחיד שיקבע את זמן השהות שלי בין הפיתולים הוא המהירות :D
מעבר לזה, אחת לתקופה אנחנו מתארגנים על "יום מסלול" (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=4455&page=2) ונושא ימי המסלול גורם לעומס כבד על הצמיגים.
צמיג בעל חתך גבוה יחסית (60 נניח) הוא בעל נטיה לקרוס יותר בעת עומס צידי מה שגורר שחיקה מהירה יחסית של דופן הצמיג. אפשר להתמודד עם זה ע"י שינוי לחץ אוויר אך על חשבון אחיזה.
במקרה שלי הגעתי למצב שתוך 8 חודשים נעלם לי זוג צמיגים קדמי.
במקביל [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] עם HGT החזיק צמיג בחתך נמוך יותר שהחזיק יפה מאוד (אותו הדגם כמו שלי).
אני עשיתי אחד ועוד אחד והחלטתי לקבל ביצועים טובים יותר, צמיגים שנשחקים בצורה שונה עקב חתך נמוך יותר ולכן בשורה התחתונה המחיר שווה לי.
לאדם מן השורה שנוהג בגדר הנורמל ואף יותר מזה אין שום בעיה ללכת על חתך גבוה יותר והרווח שלו הוא נקי:
1. צמיגים בהיצע גדול יותר
2. מחיר זול יותר
3. צמיגים טריים שמינים רוב הזמן.
4. הרכב יהיה נעים יותר על הכביש.
להשאר עם ג'אנט 14 ולעבור למידה רחבה יותר תביא אותך למגוון רחב של צמיגים במחירים נמוכים יחסית והרווח הוא נקי.
רק לשם השוואה:
YOKOHAMA CDRIVE 185-60-14 עולה כ-290 ש"ח כולל איזון והרכבה.
YOKOHAMA CDRIVE 185-55-15 עולה כ-500 ש"ח כולל איזון והרכבה.
TOYO T1R 185-55-15 עולה כ-380 ש"ח כולל איזון והרכבה. (עדיין 30% יותר מה-185-60-14)
עוד שאלות? ;)
השיקול בסוף הוא שלך.
וכמובן הנסיעה בחתך נמוך פחות נוחה בד"כ.
טוב תודה ארילו ורענן לפי עצתכם והיותי בנאדם שלא חיפש לקנות רכב ספורט ובגלל זה קניתי את הפונטו שלי אני ילך על הצמיג הרחב יותר עם ג'נט 14 אינץ.
רענן, הצמיגים שפירטת הינם צמיגים ספורטיביים לא?
אני מחפש יותר נוחות באוטו, הכי הרבה שאני עושה בו זה למשוך קצת הילוכים..
יש איזה המלצות לצמיגים מסויימים?
CDRIVE - צמיג מאוד נח והמחיר טוב יחסית למה שהצמיג נותן. הנ"ל הנו צמיג עם יומרות ספורטיביות אבל עדיין לא ספורטיבי "מדי".
בזמנו קיבלתי המלצות גם על Continental Primium Contact, עושה רושם של צמיג טוב.
קרא כאן
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=23
שים לב שבתחילת השרשור שבלינק מוזכרת מידה שגויה, אתה צריך 185-60-14.
אחרי הכל, גש וקבל הצעות מחיר, בדוק באיזה תאריך יוצרו הצמיגים שמוצעים לך. אני מניח שלאחר מכן נוכל לכוון אותך למה שמתאים לך יותר.
נ.ב.
למידה 185-60-14 יש צורך כמדומני בג'אנט מסגסוגת (מגנזיום) ולא ברזל, ככה שתהיה חייב להחליף ג'אנטים. אם אתה מתכנן להשאר על הג'אנט המקורי, וודא עם מכון הטסטים את אישור המידה טרם הרכישה.
בהצלחה ותהנה.
עוד שאלה..אני דיי חדש לנושא, רכב ראשון
האם כל ג'נט 14 אינץ יתאים גם לצמיג רוחב 165 וגם ל-185? נשמע לי קצת לא הגיוני
ואם לא, אז צריכים לוודא שהג'נט מתאים למידת הצמיג לפני רכישה לא?
תודה מראש
ערן
בדקת את הדביק בטכני?
יש שם בדיוק את כל המידות שאתה יכול לאשר, כולל אילו חישוקים יתאימו לך.
אחלה, אני רואה שיש מידות שונות לג'נטים.
caveman יש הצעה לפנצ'ריה טובה באיזורינו עם מבחר של ג'נטים?
המידה שאתה צריך היא ג'אנט 14 ברוחב 6 אינצ'. ג'אנט כזה יתאים לך גם לצמיג ברוחב 185 וגם לצמיג במידה המקורית.
ישנו בא.ת.חדש ראשל"צ פנצ'ריה בשם כחלון, יש לו מבחר גדול מאוד. בכל מקרה בצע השוואת מחירים טרם הרכישה.
אחלה, תודה רבה רענן...
אעדכן אתכם בהמשך
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.