התחבר

View Full Version : רעשים של מים מכיוון תא כפפות ומשאבת מים שנפחה נשמתה

ronesbones
01-12-08, 13:27
שלום.

בהמשך למזל הרכ שתוקף את ה-SX שלי בחודש האחרון, זה מה שקרה לי היום.

הקדמה: בשבועות האחרונים היה לי רעש של מים מכיוון תא הכפפות, כמו שרבים כאן תיארו וקיבלו עצה של לא להתייחס לזה ושזה בעייה נפוצה של פונטו.

ובכן, היום בבוק הנעתי את הרכב ועקב כך שהיה קור כלבים הדלקתי חימום. חימום לא ממש יצא משם, רק אויר קר. ציפיתי שכשהרכב יתחמם קצת יופיע החימום המיוחל, אבל אחרי כשתי דקות נסיעה ראיתי שמחוג החום עדיין שוכב לו בנחת על הקו התחתון. כבר הבנתי שיש לי בעיה. הנחתי שמדובר בטרמוסטט שלא נפתח או משהו בסגנון, כאשר לפתע המחוג קפץ היישר לאמצע הסקאלה.
אחרי כדקה נוספת הבחנתי בכך שהמחוג ממשיך לטפס ועצרתי בצד.

כך, בדילוגים עם עצירות להתקררות ומילוי מים המשכתי למוסך, שם התבשרתי על מותה של משאבת המים.

המשאבה הוחלפה.

מסקנה: כששמעתי מים מכיוון תא הכפפות, ייתכן ומשאבת המים שלי (שהייתה בלוייה ואכולת קורוזיה) ניסתה להתריע על מותה המתקרב ע"י פמפום של אויר יחד עם מים לתוך המערכת.
אלה מכם ששומעים רעשי מים מתא הכפפות, היכונו להוצאה מתקרבת.

פיליפ
01-12-08, 15:07
מסקנה: כששמעתי מים מכיוון תא הכפפות, ייתכן ומשאבת המים שלי (שהייתה בלוייה ואכולת קורוזיה) ניסתה להתריע על מותה המתקרב ע"י פמפום של אויר יחד עם מים לתוך המערכת.
אלה מכם ששומעים רעשי מים מתא הכפפות, היכונו להוצאה מתקרבת.
בפונטו של אמא שלי שומעים מים במכיוון תא הכפפות כבר כמה שנים והיא עדיין נוסעת :rolleyes:

רקובי
01-12-08, 15:19
השרשור הזה נפתח בזמן.
אצלי התופעה התגברה בזמן האחרון, ושומעים שיש יותר זרימת מים כאשר הסל"ד גבוה.
מכאן יש 2 אפשרויות - או שיש איזו בריחת לחץ מהמנוע לקירור (וזה לא טוב)
או שאולי גם אצלי משאבת המים בדרך החוצה (וזה גם לא טוב).

כמה ק"מ עבר הרכב שלך ? איזו שנה הוא?
אצלי הרכב הוא מ-2001 ועבר 125000 ק"מ.

כמה עלה הטיפול? במורשה?
אם מישהו ביצע לאחרונה - מוזמן גם להגיב.

ronesbones
01-12-08, 15:38
הרכב שלי שנת 2002, SX ידני.
הרכב עבר 115,000 ק"מ

גם אצלי הרעשים התגברו עד שמתה המשאבה. לדעתי ברגע שהיא מתחילה לנזול, נכנס פנימה אויר.
אתה לא בהכרח תראה מים מטפטפים, כי כשהמנוע חם הם פשוט מתאדים.

התיקון עלה 830 ש"ח כולל מע"ם לא במורשה, כי פשוט הגעתי כבר למוסך ולא רציתי להמשיך לנסוע כי האוטו התחיל להתחמם. עניין החלפת המשאבה הוא יחסית פשוט, למעט כיוון רצועת הטיימינג בהרכבה.

רקובי
01-12-08, 22:22
מעניין אותי לדעת האם האבחנה היתה מיד בכיוון משאבת המים, או שבדקו דברים נוספים ?

בזמנו כשפניתי לשמשון עם הבעיה הזו, חיים אמר שיבדקו אטם ראש - שנמצא תקין.
לגבי המשאבה לא נאמר לי דבר, ואני תוהה עכשיו אם לא כדאי לבדוק באופן יזום.
:cool:

raanan_t
01-12-08, 23:20
רקובי, הדרך היחידה שאני מכיר לבדיקת משאבת המים היא ע"י הסרת הטיימינג וסיבוב המשאבה ידנית ובעצם כך להרגיש אם תנועתה חלקה או מלווה ב"קפיצות".

היות וכבר מורידים טיימינג אני מניח ששווה כבר להחליף משאבה.
למרות זאת אני בטוח שבעל מקצוע יוכל לכוון אל התקלה ללא צורך בפירוק.

ronesbones
02-12-08, 00:44
במקרה שלי לא היה צורך בלהיות גאון, אני בעצמי ראיתי נזילה מהבלוק מנוע למטה בצד של הנוסע, ששם כידוע נמצאת המשאבה.
עקב כך שכבר עברתי חוויה כזאת עם רכב ישן שהיה לי לפני זה, הבחנתי את זה בעצמי :)

חוצמיזה, כמו שאמרתי כבר, בשביל לראות ולבדוק את משאבת המים אין צורך לפרק את הטיימינג, רק את המכסה החיצוני שעשוי משתי חתיכות פלסטיק ומוחזק ע"י ארבעה ברגים.
בשביל לפרק אותה צריך להוריד את הרצועה, וזה הקטע המסובך.

raanan_t
02-12-08, 01:30
העניין הוא שגם אם בעין המשאבה נראית טוב וללא נזילות אין זה אומר שהיא תקינה ועושה את עבודתה כראוי.

saar
02-12-08, 12:06
שלום חברים, הייתה לי פיאט אונו פייר 1100 סמ"ק מודל 94 - שמה באמת משאבת המים הייתה בצד המנוע איפה שרצועת התזמון.

כעת יש לי רכב אחר, ואבקש מומחיותכם היכן נמצאת משאבת המים ברכב הזה, משום שלהפתעתי היא לא ממקומת איפה שברכב הקודם הייתה.

הרכב עכשיו הוא פיאט פונטו דגם elx קבריולט 1600 סמ"ק, מודל 95. נקראת גם פונטו 90.
אודה לכם אם תאמרו לי איפה משאבת המים יושבת ברכב הזה.

ronesbones
02-12-08, 13:31
למה אתה חושב שהיא לא שם?
משאבת מים צריכה בדרך כלל רצועה שתסובב אותה. רצועות לרוב נמצאות בצד של הבלוק.
יכול להיות שיש שם מכסה או מגןולכן אתה לא רואה אותה.

eliko1976
02-12-08, 13:40
למה אתה חושב שהיא לא שם?
משאבת מים צריכה בדרך כלל רצועה שתסובב אותה. רצועות לרוב נמצאות בצד של הבלוק.
יכול להיות שיש שם מכסה או מגןולכן אתה לא רואה אותה.

חזק וברוך ! משאבות לא נעלמות סתם לשום מקום , פשוט לא חיפשת טוב .

saar
02-12-08, 15:20
חברים, הסרתי לגמרי את מגן הטימינג, התחתון והעליון.
הכל חשוף, ואין משאבת מים.
זה רכב לא נפוץ אז תחשבו טוב.

ronesbones
02-12-08, 15:42
יש מצב לתמונה של הבלוק מהצד?
יכול להיות שיש משהו נוסף שמסתיר אותה? אצלי לדוגמא היה את הבסיס של תושבת מנוע שהסתיר.

רפי לין
02-12-08, 15:56
בפיאט פונטו 90, עם מנוע 1600, יש מש' מיים גדולה חיצונית עם חגורת אביזרים שמניעה אותה ואת האלטרנטור ולא מש' קטנה שמונעת ע"י חגורת התזמון (טיימינג) כמו במנועי ה FIRE בפונטו 55, 60 ו 75.
בברכה - רפי לין :)

saar
02-12-08, 18:19
הוא אלוף אני אומר לכם.
אין רפי, אתה כוכב עליון.
חברים, הוא צודק (:

eliko1976
02-12-08, 18:27
ברור שרפי צודק , אני בדיוק התכוונתי לאותו הדבר . בכול הטמפרות/טיפות ודדרות 1600 זה אותו דבר .

YOSI-BR
03-12-08, 01:04
חבר יקר,
אצלי ג"כ קיימת בעיית הרעש של המיים כבר כמה חודשים. אמנם אצלי שמתי לב שרק בהתחלת נסיעה במיוחד כשהאוטו קר שומעים את המים, לאחר מכן שהאוטו מתחמם אני לא שומע את הרעש.
מענין מאוד ייתכן וזה איתות להחלפת המשאבה.אין ספק שמדובר פה בהוצאה ניכרת כי מי שיחליף את המשאבה כבר ייעשה טיימינג על הדרך.(דרך אגב במוסך המורשה של פיאט נאמר לי בעבר שטיימניג+המשאבה ייצא לי 1000 ש"ח אז מענין למה שלמתה רק 800 ש"ח על המשאבה.)
למיטב זכרוני בכל השרשורים שהיו כאן עד היום אף פעם לא דובר על המשאבת מים.כאשר השמעתי בעבר למנהל המוסך המורשה של פיאט את הרעש הוא אמר לי "בעיה מוכרת ממערכת האוורור הפנימית אין מה לעשות".
לא אמרתה לנו את הדבר הכי חשוב, האם הפסיק הרעש לחלוטין?

ronesbones
03-12-08, 07:57
טוב, אז אני מעדכן - הרעש לא פסק לחלוטין, אבל נחלש משמעותית ממה שהיה.

כמו כן, העלות של התיקון הייתה כמו שהייתה כי לא החלפתי טיימינג. הרצועה הוחלפה לפני כשנה ומצבה מצויין.

danceoflife
03-12-08, 15:14
רוצה להוסיף על ההודעה הראשונה -
גם בספייס הקודמת שלי סבלתי מאותו רעש, וגם אצלי... זה בא לפני מותה של משאבת המים ז"ל.
אחרי החלפת המשאבה הרעש נעלם.

רקובי
04-12-08, 00:03
היא מתה והאוטו התחמם - ואז החלפת אותה, או שהרעש הזה הפריע ובעקבות זה הוחלפה המשאבה?

היום בבוקר עצרתי אצל שמשון, שאמר שאין מה לדאוג כל עוד לא נעלמים מים ברכב.
מכיוון שהחוסר היחידה נגרם (כנראה) מנסיון שלי לנקז אויר ב-3 דקות בלי נסיון קודם,
נדמה לי שפשוט נותר לי להמתין...

מיותר לציין כי ניקוז האויר לא מפריע לקולות להמשיך , למרות שיש שיפור מסויים.

פיאט.:cool: