View Full Version : כניסת אויר מפתחי המזגן פיאט פונטו 97
יש לי רכב פיאט פונטו 97 דגם SX, תוך כדי נסיעה נכנס לי אויר דרך פתחי המזגן כאשר הוא מכובה כאשר המזגן מכוון לחום נכנס אויר חם וכאשר מכוון לקור נכנס אויר קר .שאלתי האם זה תקין? אם לא אז היכן הבעיה?
תקין, בהנחה שהבורר אויר מכוון על סירקולציה חיצונית
מסומן בחץ אדום בתמונה למטה
שים לב לתמונה מעל הבורר יש שני מצבים: אויר מבחוץ או אויר מבפנים
אני מניח שתא הנהג שלך ניראה טיפה אחרת אבל לא יהיה מסובך לזהות את הבורר
גם שאני לוחץ על הכפתור כדי שיכנס אויר מבפנים עדיין נכנס אויר מבחוץ.
חוץ מכך שנכנס אויר זה גורם לנזק כלשהו? או לצריכה מוגברת של דלק וכדומה?
גורם לחוסר יעילות בקירור\חימום של תא הנוסעים.
מקשה על המזגן לייבש את השמשה בעת הופעת אדים עליה.
סה"כ לא נורא, אפשר לחיות עם זה. השאלה באמת כמה עבודה וממון דרושים בכדי לפתור את הבעיה והאם זה כדאי?
בדגם הזה יש מנוע סרבו חשמלי קטן הנמצא מתחת לדשבורד בצד ימין וכנראה שצירו שבור ולכן דלתית כניסת האויר נמצאת במצב כניסת אויר חיצוני.
רק עלות המנוע הנה כ 900 ש"ח + מע"מ ולזה יש להוסיף עבודה בעלות של כ 400 ש"ח + מע"מ.
בברכה - רפי לין :)
ואם אתה הולך לשים 1500 ש"ח על ה"תקלה" הזאות אני אישית אכתוב לספר השיאים של גינס שיצרפו אותך בתור המתקן ההכי יקר של תקלה ההכי הלא מצריכה תיקון .:)
עם כבר בתקלה הזו עסקינן
יש לי פונטו 2003 ELX אם בעיה שאני מניח שדומה יש דרך ולהגיע למקום של התקלה בלי לפרק יותר מידי דברים?
בפונטו 2003 יש ידית מכנית לכוון דלת כניסת האויר, מבחוץ או מתוך הרכב ואין מנוע חשמלי לכך.
היות וזה תקוע על אוויר חיצוני מה הדרך הכי טובה לראות איפה התקלה ?
נסה לראות מצד שמאל של מע' האורור/חימום/מיזוג את כבל ההפעלה (ע"י הזזה חלקית של ידית ההפעלה) ואז אם ניתן להגיע ולנתק חיבור הכבל מהדלתית ואז לראות מה תפוס, הידת הפעלה או הדלתית. אולי יש איזה חלק של התקנות מקומיות שמפריע (אזעקה, דיבורי, קודנית וכו').
תודה רבה רפי אני אנסה לבדוק את זה בערב
עדכון קל
אנ לא מצליח לראות את הכבל וכמו שזה נראה לא ממש ניתן להגיע אליו
יש עוד רעיונות ?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.