התחבר

View Full Version : עזרה באבחון תקלה- 94 70s.

Goodwill
20-11-08, 15:08
בזמן האחרון צצו לי מספר בעיות שאין לי מושג אם יש קשר בינהם ואני אשמח אם מישהו יפענח את הצרות שנפלו על הבייבי שלי :
*חום מנוע שמטפס בזמן עצירה עד שני קוים אחרי האמצע,אני מצליח להוריד אותו רק בלחיצות גז.
*אתמול עמדתי עם הרכב לבדיקה ושמתי לב שהמאוורר נכנס לפעולה רק כשהמחוג מגיע לשני פסים
אחרי האמצע.
*נורת שמן מהבהבת ורעידות ברכב בהאטה-כמעט עצירה. לא חסר שמן.
*ריח קל של דלק בשמן שלא היה פעם.
האם המומחים פה יכולים לחבר בין הסיבות ולתת סיבות אפשריות?
שאלתי גם בקארספורום אבל לפני שאני רץ לטפל ברכב אשמח לחוות דעת נוספת!
תודה

רפי לין
20-11-08, 18:56
אם יש דלק בשמן המנוע אז הוא נהייה דליל ולכן לחץ השמן נמוך מדי והנורה מהבהבת בסבובי מנוע נמוכים. המלצתי הנה להחליף את שמן המנוע והמסנן (לשמן איכותי) ולבדוק הלאה מה קורה ואם שוב יהיה ריח דלק בשמן (ואז צריך לאתר מהיכן זה נובע).
לגבי חום המנוע יתכן וכפי שענו לך ב"קארספורום" מש' המיים פגומה (הפכות הפנימיו אכולות) ולכן היא מסניקה כמות קטנה של מיים/נוזל קרור.
בברכה - רפי לין :)

Goodwill
20-11-08, 20:25
מחר יוחלפו שמן ופילטר.
המאורר נכנס לפעולה 2 קוים אחרי האמצע. מצריך התייחסות? אולי לנסות להחליף יוניט?

ארילו
20-11-08, 23:07
את היוניט אתה יכול לבדוק עם מים רותחים.
אבל אני מהמר שהבעיה היא לא משם. באונו בשביל להחליף משאבת מים לא צריך לפרק טיימינג וזה קל פשוט וזול.

חסר לך אולי נוזל קירור?

eliko1976
20-11-08, 23:11
במידה ומדובר ביוניט בעל שני מהירויות , יכול להיות שמהירות הראשונה לא תקינה , ולכן המאורר נכנס לפעולה רק במהירות השניה .אם זה כך צריך לבדוק יוניט\נגד.
כי לפי התיאור שלך זה מתאים למהירות השניה .

ארילו
20-11-08, 23:13
באונו עם מזגן לא מקורי יש רק מהירות אחת.

eliko1976
20-11-08, 23:16
אולי יש לו מזגן מקורי ? או שהדגם S מצביע על היותו הלא מקורי ?

stio
21-11-08, 00:37
מס' המכוניות עם המזגן המקורי שנמכרו בארץ קטנות מאוד. את כל הפירוט תוכל לראות בקישור בחתימה.
אין קשר לאות S לבין מזגן מקורי.
גם עם אונו המצויידת במזגן המקורי השבתת המהירות הנמוכה לא תגרום לעליית מד חום המנוע מעבר לאמצע.

Goodwill
21-11-08, 00:52
למי ששאל - לא חסרים מים.
מה העלות של משאבת מים והאם אני יכול לעשות זאת לבד ?
יש לי קצת רקע.

eliko1976
21-11-08, 01:24
עלות בסביבות 200 ש"ח אולי אפילו פחות
לגבי ההחלפה , לפי מיטב זכרוני מדובר ברצועה ו 4 ברגים .הגישה יכולה להיות קצת לא נוחה , אבל חוץ מזה הסיפור די פשוט.

Goodwill
21-11-08, 01:32
עלות בסביבות 200 ש"ח אולי אפילו פחות
לגבי ההחלפה , לפי מיטב זכרוני מדובר ברצועה ו 4 ברגים .הגישה יכולה להיות קצת לא נוחה , אבל חוץ מזה הסיפור די פשוט.

תודה רבה :)
תודה לכולם,מחר אני אחליף שמן ומסנן כי זה הכי דחוף.
שבוע הבא אני אקנה משאבה מה יש להפסיד?

צביקה קרבורטור
22-11-08, 00:39
תודה רבה :)
תודה לכולם,מחר אני אחליף שמן ומסנן כי זה הכי דחוף.
שבוע הבא אני אקנה משאבה מה יש להפסיד?
שלום רב!
מה שדחוף שתיגש למוסך, ותן להם לאבחן את שני בעיותיך, שאין קשר ישיר בינהם.
החשד לדלק בשמן עלול לנבוע ממזרק מטפטף, הגורם לחדירת דלק לשמן, אי האבחנה המדוייקת לחדירת הדלק לשמן, אם על ידי סידור ופירוק המזרק, והחלפת גומיה, או כל סיבה אחרת, במכון המתמחה לכך, החלפת השמן והפילטר לפני תיקון הבעייה, תהיה זריקת כסף לפח.
את בעיית ההתחממות יש לפתור בלי קשר לבעיית/ החשד לדלק בשמן, אם על ידי החלפת משא משאבת מים , או על ידי אבחון מקצועי במוסך.
בברכה
צביקה

Goodwill
25-11-08, 17:05
החלפתי לפני שבוע שמן עברתי מ 10 ל 15,40
חשבתי שהבעיה נפתרה אבל כשהמנוע חם בפקקים הנורה שוב מהבהבת. אבל בעיית החום אין ברירה אני אקח למוסך ואעדכן. תודה

eliko1976
26-11-08, 10:57
צביקה צדק , צריך לאתר את מקור הבעיה , לטפל , ולא להחליף שמנים ופילטרים .
סתם זרקת כסף לחינם .