View Full Version : פנסים לבנים
חבר'ה אני רואה בזמן האחרון הרבה רכבים עם פנסים לבנים משהו באמת יפה
השאלה היא אם אני יכול פשוט לשים נורות לבנות וזה יעשה לי אפקט יפה אם זה בכלל חוקי וכמה בערך זה עולה כי לשים עכשיו 800 שקל על זוג פנסים קצת יקר לי :)
שלום.
יש מנורות צבע כחול/לבן קוראים להם דימונד (יהלום) של פיליפס אם אני לא טועה, וזה חוקי ועובר טסט!
סט כזה עולה בסביבות 200-300 שקל.
מ-1 לינואר כל מי שיש לו קסנונים או דברים דומים לא יעבירו אותו טסט, רק רכבים שהגיעו עם המנורות הנ"ל מהחברה...
אוקי אחי תודה, איפה אני קונה אותם?
ויחסית זה די יקר :)
אני שמעתי שאתה כולה שם 2 נורות כל נורא גג 10 שקל וזה עושה אותו אפקט מכיר משהו כזה?
יש את הנורות שאני אמרתי לך "דימונד" זה 200 שקל לזוג!
נותן אור ממש יפה וחוקי!!! הכי חשוב...
יש לקנות אותם בחנות בשם "דליה" או משהו כזה בת"א ברחוב יצחק שדה. אם אני לא טועה.
אוקי תודה רבה.
עוד הצעות מישהו?
יש גם את הנורות כמו הדיימנוד שעולות 60 שקלים, זה תמצא בכל חנות אביזרים, אלו אותם מנורות באיכות יותר נמוכה.
יש עלייהם ציפוי כחול
והם חוקיות? עוברות טסט? איזה אור הן מפיצות?
חוקיות לפי מה שאני יודע, אבל תמיד טוב שיהיה בצד את המקוריות ספייר, מפיצות צבע לבן גם כן
כל עוד הנורות הן בתקן של 55W 12V, ומפיצות אור לבן, עם דגש על זה, אין בעית חוקיות.
זה לא חוקי היה לי את הפנסים בציפוי כחול של רבולושין (60 ש"ח)המוכר אמר שהוא לא יודע אם זה חוקי
ברגע שהלכתי לחשמלים כמה וכמה חשמלים סירבו להתקין בכך שהם אמרו שזה לא חוקי
בכל מיקרה אחרי חודש נישרפו לי הפנסים ולהחזיר לפנסים הרגילים עלה עוד 80 ש"ח מכייון שהוצאתי גם את האורות חניה שיהיה לבן יפה אל תעשה את זה שחזרתי למוכר אחרי חודש אמרו לי שככה הפנסים נשרפים מהר
אבל אם ממש בא לי מה אפשר לעשות .
בא לי אור יפה כזה כחול\לבן שלא ישרף לי אחרי חודש.
ושלא יעלה לי הון.
יש לך רעיונות?
הנורות של פיליפס נקראות DiamondVision ומנסיון של מספר אנשים הן מחזיקות יפה.
התאורה יפה ובסה"כ זה נחמד. נשרפה נורה, תהיה חייב לרכוש זוג.
המחיר סביב ה-200 ש"ח בחנות שנקראת GTLV (אם אני לא טועה, דליה שהוזכרה קודם עובדת שם או מנהלת) מציע להרים טלפון לפני.
חלק מהנורות הזולות מעמיסות על מערכת החשמל ולא בריאות לה, שים לב לרכוש נורות 55W כפי שאמר גדעון.
אם זה כדאי או לא, זה כבר שיקול אישי. אני בחרתי להשאר עם הגוון המקורי אך באיכות טובה (HELLA).
בלי עין הרע אני יש לי מנורות של אמריקן איגל ציפוי כחול והום מחזיקות יפה וגם בפונטו היה לי אותם..
אמור להיות בעיה עם משטרה אם אני מתקין מנורה כזאת עם 100W?
מצטערף לשאלה, מעניין אותי לדעת עד כמה וואט ווולט מותר לשים, ואיזה חברה הכי טובה לפנסים הכחולים האלה ומה העלות.
אני ראיתי באוטו דיפו כל מיני נורות כאלה שעולות 20-30 שקל מה זה המחירים האלה?
לגבי הוואט לא יודע אבל לגבי הוולט זה בטוח באזור ה12 :) לא יותר , אלא אם יש לך משאית ....
הוזכר בתחילת השרשור:
55 וואט, 12 וולט, זה מה שהחוק מתיר.
וואט גבוה יותר לא חוקי וגם עלול להזיק למערכת החשמל היות ובד"כ הצריכה של הנורות הללו גבוהה יותר מהרגילות, לעיתים, החיווט לא בנוי להספקים הללו במיוחד לאחר שהתיישן מעט.
אוקיי אז בסופו של דבר מה עדיף? איזה נורות ? כמה עולה ושתחזיק מספיק זמן.
ואחת שעושה אורות לבנים
ני ממליץ לך ללכת על הדיימונד וויז'ן של פיליפס, אם אני לא טועה. גם איכותיות גם עושות אור יפה ומשפרות את המרחק ראייה בעת נהיגה.
אוקי תודה רבה נראה לי שאני אלך על הדייאמונד
קניתי לפני חודשיים בערך את המנורות עם הציפוי הכחול באוטו דיפו עלות של זוג 64 ש"ח אם יש לך פונטו ספייס ואתה מעוניין שגם האורות הגבוהיים יהיו לבנים אז אתה צריך 4 מנורות 2 לאור הדרך ו-2 לאור הגבוה.
אמרו לי גם שהם נשרפות מהר וכל זה...שאלתי את המוכר באוטו דיפו הוא אמר כל עוד אתה לא נותן סוויץ שהאור דלוק אז אין לך מה לדאוג , ביינתים אני חודשיים איתם ולא נשרף כלום
בהצלחה....
אוקיי המון תודה, יש לך מושג איך קוראים לאורות האלה ?איזה חברה?
וכן יש לי פונטו ספייס 2004 אקטיב, זה בעייה להתקין ?
אז אני אקנה 4 :)..
ומה זה זאת אומרת סוויץ? מהבהב איתם?
ממש לא בעיה להתקין , מוציא מנורה מכניס מנורה, בקשר לסוויץ הכוונה שלי שהכפתור שאיתם אתה מדליק את האור לא יהיה דלוק כי אם הוא יהיה דלוק ותכניס מפתח ותסובב רב הזרם מהמצבר ילך למנורות והם יכולות להישרף, תדאג שהכפתור יהיה מכובה ורק אחרי שאתה מניע תפעיל את האור.
אבל השאלה באיך להרכיב זה מה לפרק ,
מה להוציא
כי להגיע לנורה ככה לבד אי אפשר.
אי אפשר מה? להחליף נורה בפנס קידמי? נו באמת. אתה צוחק נכון?
אני לא בטוח שהוא צוחק, אני מכיר מישהו\הי שחשב\ה לפרק את הפלסטיק השקוף בכדי להגיע לנורה.
בכל מקרה הנה דרך הפעולה כמעט לכל רכב.
0. כיבוי אורות והוצאת מפתח מהסוויץ'.
1. הרמת מכסה מנוע.
2. הסרת כיסוי הפלסטיק השחור שנמצא בגב הפנס (הגישה היא מצד תא המנוע).
3. פירוק נורה והחלפתה בחדשה.
4. החזרת כיסוי הפלסטיק.
סה טו.
אין מה לעשות, ככה זה בפונטו. כשנשרפת נורה צריך להחליף את כל הפנס, את מכסה המנוע, את השמשה הקדמית ואת הכיתוב "Punto" על דלת תא המטען. (אם גנבו לך את זה אתה לא יכול להחליף נורה). ברכב בו מותקן וו גרירה יש לשמן אותו לפני ואחרי החלפת הנורה.
חפש בגוגל "מדריך להחלפת נורה בפונטו". זה לוקח 6 שעות בערך וצריך 2 אנשים.
אם אתם 3 זה יותר מהר כי יש מי שירים את הרכב על בוקים בזמן פירוק הגיר.
בגדול, אם אתה לא מבין בפונטו אז אין לך סיכוי להצליח בלי לדפוק את מחשב הרכב.
עצה שלי, הכנס את הרכב לסדנא המתמחה בהחלפת נורה לפונטו. באותה הזדמנות בקש שיחליפו לך דיסק במערכת, הם לרוב יעשו לך הנחה.
בדיוק כמו שאמרת-
להגיע לנורה ככה לבד אי אפשר.
אני לא בטוח שהוא צוחק, אני מכיר מישהו\הי שחשב\ה לפרק את הפלסטיק השקוף בכדי להגיע לנורה.
בכל מקרה הנה דרך הפעולה כמעט לכל רכב.
0. כיבוי אורות והוצאת מפתח מהסוויץ'.
1. הרמת מכסה מנוע.
2. הסרת כיסוי הפלסטיק השחור שנמצא בגב הפנס (הגישה היא מצד תא המנוע).
3. פירוק נורה והחלפתה בחדשה.
4. החזרת כיסוי הפלסטיק.
5.סגירת מכסה המנוע! חשוב מאוד.
סה טו.
אני זוכר את זה, אפילו צילמתי את זה. (http://www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&lang=uk&code=d5c330f7143efb1a12952dd2fb85611d)
ואפרופו רפי לין- יותר מתאים לך ככה. ;)
עכשיו אני ממתין להצעות מהוליווד :razz:
בברכה - רפי לין :)
אוקי תודה RANAAN זה בדיוק מה שהייתי צריך פשוט אני לא יודע להחליף נורה בחיים לא החלפתי זה רכב ראשון שלי ולגבי הסמל של הפונטו כן גנבו :)..
דרך אגב סרט אדיר נשפכתי מצחוק :)
כן מסכים. כמה צריך לעלות זוג פנסי קסנון לרכב
ואיזה סוג נורה זה לרכב פונטו ?
H7 H5 H 1 ?
מה כדאי?
command sergeant major
04-12-08, 19:11
זה אסור זה פסול וזה לא חוקי עד כאן רפי גינת ושלא יעבדו עליכם
כן מסכים. כמה צריך לעלות זוג פנסי קסנון לרכב
ואיזה סוג נורה זה לרכב פונטו ?
H7 H5 H 1 ?
מה כדאי?
בשביל נורות זנון (אין כזה דבר "קסנון"), אתה תזדקק למערכת שלמה שכוללת בין הייתר גם ממירי מתח כאלה ואחרים.
בנוסף, זה לא חוקי להתקין מערכת שכזו אלא במפעל הרכב.
בשביל נורות זנון (אין כזה דבר "קסנון"), אתה תזדקק למערכת שלמה שכוללת בין הייתר גם ממירי מתח כאלה ואחרים.
בנוסף, זה לא חוקי להתקין מערכת שכזו אלא במפעל הרכב.
אז מה אפשר לעשות שזה כן חוקי? רק נורות הפיליפס של 12 V ? איזה דגם זה H7?
Philips Diamond Vision 5000K - הפשרה הטובה והמוצלחת ביותר שבין הנורות המקוריות הצהבהבות לבין Xenon כחול, מסנוור ולא חוקי.
vrs לא הבנתי אותך מה חוקי ומה כדאי ומה העלויות
והשאלה המרכזית איזה נורה זה בפונטו ספייס 2004 אקטיב H1 או H7?
אין לי מושג איזה נורה הולכת בספייס 2004, אבל אם אין לך סבלנות להמתין אז פרק את גב הפנס וראה איזו נורה נמצאת שם. שים לב שאתה בודק את נורת אור המעבר (רגיל) ולא אור הדרך (אור גבוה)
H1 - בעלת נקודת חיבור אחת במרכז.
H4 - בעלת שלוש נקודות חיבור.
H7 - בעלת שתי נקודות חיבור.
http://www.team-bhp.com/forum/attachments/modifications-accessories/19328d1212739387-what-does-h1-h3-h4-h7-etc-specifications-bulbs-mean-nokyaacticwhite_chart.jpg
אוקי תודה, יש לי זמן סתם לידע אישי איפה אמור להיות רשום ? ספר רכב רשום?
בספר הרכב רשום, גם בשרשור שגדעון מרכז יש מידע אך מצאתי שם כמה סטיות בעניין נורות המעבר (בעיקר בתקופות ה"חפיפה" של שנתונים מסויימים).
לכן, לדעתי, עדיף לבדוק לבד. זה בדיוק דקה ואמין יותר מכל מה שיאמרו לך.
vrs לא הבנתי אותך מה חוקי ומה כדאי ומה העלויות
והשאלה המרכזית איזה נורה זה בפונטו ספייס 2004 אקטיב H1 או H7?
כ"כ קשה להבין? :rolleyes:
קסנון - לא חוקי, מסנוור, כחול מידי.
הפשרה הטובה ביותר בין הקסנון (שאינו חוקי כל עוד אינו מקורי) לבין הנורות המקוריות הצהובות (והמזעזעות) היא - Philips Diamond Vision 5000K, שהן נורות ההלוגן הבהירות ביותר שקיימות - הגוון שלהן לבן/תכלתי משל קסנון מקורי (שהוא 4300K).
העלות - סביבות 200 ש"ח.
אם תרצה, אני אעלה תמונות של הנורות על הרכבים שלי...
כ"כ קשה להבין? :rolleyes:
קסנון - לא חוקי, מסנוור, כחול מידי.
הפשרה הטובה ביותר בין הקסנון (שאינו חוקי כל עוד אינו מקורי) לבין הנורות המקוריות הצהובות (והמזעזעות) היא - Philips Diamond Vision 5000K, שהן נורות ההלוגן הבהירות ביותר שקיימות - הגוון שלהן לבן/תכלתי משל קסנון מקורי (שהוא 4300K).
העלות - סביבות 200 ש"ח.
אם תרצה, אני אעלה תמונות של הנורות על הרכבים שלי...
VRS בשמחה תעלה כמה תמונות שאני אראה ואיפה אני משיג את הנורות האלה.
באוטו דיפו \ACE יש את זה?
PHILIPS DIAMON \PHILIPS VISION 5OO0K . זוג עולה 200?
אוקי אני אלך על PHILIPS DIAMNOND VISTION 5000K
55W 12 V בחנות הזאת של דליה אני אתן קפיצה
זאת החנות הזאת:?
GTLV שיפוץ פנסים
תיאור
פנסים, שיפוץ פנסים, חידוש פנסים, פנסים דהויים, ביצוע מושלם, עמיד לאורך זמן.
מראות חדשות או משומשות לכל סוגי הרכב.
שמנים, תוספים לדלק, אביזרים חדישים.
הכל במחירים סיטוניים.
התקשרות
טלפון: 036876903
נייד: 0507520360
כתובת: יצחק שדה 32 תל אביב-יפו
פקס: 036877132
דוא"ל: שלח/י הודעה לבית העסק
?
דיברתי עכשיו עם אלברטו מהחנות הזאת
זוג של PHILIPS BLUE VISITON זה 4000K עולה 180 שקל.
זוג של PHILIPS DIAMONS זה 5000K עולה 220
הבעייה היא שהדיימנוד יש לו רק H4 והBLUE יש לו גם H1 וגם H7
אז מה כדאי?
מה ההבדל בין 400K לבין 5000K יש הבדל משמעותי?
שווה לקנות?
וחידוש פנסים עולה 300 שקל ואחריות לשנה וחצי מה אתם אומרים שווה?
עצות חברים עצות :)
לעומת זאת באיביי זה עולה כולה 40 שקל לזוג
http://stores.ebay.co.uk/Automotive-Light-Bulbs_Osram_H1_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ100914219QQf tidZ2QQtZkm
וממה שראיתי הBLUE VISION לא עושה כזה אור כחול , או לבן בהיר . תקנו אותי אם אני טועה.
אתה לא יכול לבחור איזו נורה שאתה רוצה, רק את הסוג שמתאים לך לפנס. תבדוק איזה מידה יש לך (H4/H1/H7)
אם יוצא לך זול יותר מאיביי, מה טוב.
יכול להיות שעכשיו זה מאוחר מידי קניתי PHILIPS BLUE VISTION H7 המוכר אמר שזה מתאים לפונטו ספייס ננסה יותר מאוחר להתקין עלה 180 הורדתי אותו ממ240 ל 180
ה-Blue Vision טיפה יותר בהירות מנורות רגילות - זה הכל...
אני הזמנתי את ה-Diamond Vision מאנגליה (Ebay).
לפי מה שראיתי הם יותר בהירות ולפעמים נותנות אפקט קצת כחול . רוצה שהן יהיו לבן בהיר ויפה כזה
ה-Blue Vision טיפה יותר בהירות מנורות רגילות - זה הכל...
אני הזמנתי את ה-Diamond Vision מאנגליה (Ebay).
יפה, כמה עלו לך? וזה מתאים לרכב שלך?
איזה סאגה מהחלפת זוג מנורות .....
מעניין איזה אורך השרשור יהיה אם מתישהו תחליט להוסיף מים למיכל הוישרים :D
קבל קישור ל EBAY
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PHILIPS-Diamond-Vision-XENON-HEADLIGHTS-BULBS-9006_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1209Q7c66Q3a 2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a0Q7c293Q 3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZite m370127451354QQitemZ370127451354QQptZMotorsQ5fCarQ 5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
ותמונת המוצר
חחח תודה,
אני בטוח שהוא יהיה ארוך אני הכי פעיל בפורום הזה נראה לי חוץ מרענן ורפי לין
יפה, כמה עלו לך? וזה מתאים לרכב שלך?
קרוב ל-300 ש"ח, הישר מבריטניה (דרך מוכר ב-Ebay).
אכן, הן H7 - כמו כל רב הוואגיות :).
הנה תמונות של הנורות על האיביזה האקסית (בפביה, בעלת העדשות ["פרוז'קטורים"] זה נראה אפילו יותר טוב. חבל שאין לי תמונות...).
http://img370.imageshack.us/img370/73/ibiza1ah1.th.jpg (http://img370.imageshack.us/my.php?image=ibiza1ah1.jpg)
http://img158.imageshack.us/img158/334/ibiza2tt4.th.jpg (http://img158.imageshack.us/my.php?image=ibiza2tt4.jpg)
http://img158.imageshack.us/img158/6863/ibiza3ls0.th.jpg (http://img158.imageshack.us/my.php?image=ibiza3ls0.jpg)
ואיי ואיי השרשור הזה יותר מבלבל מאשר מסביר את כל העניין
אני גם מעוניין לקנות את זוג המנורות הנ"ל ה-diamondvision 5000k
מישהו יודע איזה סוג מנורה צריך H1,H4 או H7?
וגם שמעתי שאם קונים את הנ"ל כדאי גם להחליף את אורות החנייה לגוון לבן, אילו סוג נורות אלו?
תודה מראש
ערן
אולי תבדקו בדביק שנוצר ומתוחזק באופן קבוע במיוחד לשאלות האלו?
צודק גדעון. טעות שלי פעם שנייה.
פעם שלישית גלידה (בגלידות פלדמן בפאוואר סנטר)
יש המלצה לסוג אורות חנייה כלשהן או כל סוג פשוט יספיק?
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] תודה,
אני בטוח שהוא יהיה ארוך אני הכי פעיל בפורום הזה נראה לי חוץ מרענן ורפי לין
מה אתה חושב נותנים כאן פרסים על מספר ההודעות :)
אם כך , אז תתחיל להגיב , יש לך רק 53 בינתיים :D
צודק גדעון. טעות שלי פעם שנייה.
פעם שלישית גלידה (בגלידות פלדמן בפאוואר סנטר)
יש המלצה לסוג אורות חנייה כלשהן או כל סוג פשוט יספיק?
נורות לבנות הן נורות LED.
אם תרצה להתקין כאלה, תצטרך גם ממירי מתח. אם לא תתקין כאלו, מחשב הרכב יחשוב (בגלל שנורת LED עובדת על מתח נמוך יותר) שהנורות שרופות, ויתריע עם הנורה בלוח השעונים.
[QUOTE=eliko1976;36430]קבל קישור ל EBAY
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PHILIPS-Diamond-Vision-XENON-HEADLIGHTS-BULBS-9006_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1209Q7c66Q3a 2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a0Q7c293Q 3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZite m370127451354QQitemZ370127451354QQptZMotorsQ5fCarQ 5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
ותמונת המוצר[/QUO
השאלה היא האם יש על המנורות האלה 2 אלמנטים או רק 1 כלומר אורות דרך + אור גבוהה או רק אור דרך כי לפונטו שלי לפחות הנורה עם 2 האלמנטים לא תתאים וזה לא מצויין שם אלא אם כן אני פספסתי את זה שבמקרה זה אני מצטער על ההודעה המיותרת:D:]
H4 זה שני אלמנטים. (ושלוש רגליים מאחור).
אז ככה התקנתי את הנורות שלי אכן יש לי H7 למזלי :)
סך הכול נורות חמודות זה יותר לבן בהיר כזה לא כחול ולא בטיח חח מאיר קצת יותר רחוק ויותר מבריק את הפנסים
זה לא כמו כחול שרציתי אבל בינתיים זה מה יש :)
אז ככה התקנתי את הנורות שלי אכן יש לי H7 למזלי :)
סך הכול נורות חמודות זה יותר לבן בהיר כזה לא כחול ולא בטיח חח מאיר קצת יותר רחוק ויותר מבריק את הפנסים
זה לא כמו כחול שרציתי אבל בינתיים זה מה יש :)
אף פעם לא תקבל את הדבר האמיתי כמו קסנון. אצלי ב HGT מורכבים שני מנורות קסנון של PHILIPS בגוון של 5000K זה אור לבן וקצת כחלחל וזה לא כמו הכחול החזק שאתה רואה אין בעיה גם בטסט. ובלילה אתה רואה ממש כמו אור יום וזה פחות מעייף את העיניים.
אורן, זה לא נכון שאין בעיה בטסט. הגדרת התקנה היא פשוטה, אסור להתקין נורות זנון לרכב שלא הגיע עם מנורות כאלה מהיצרן.
יתכן ובטסט הם לא שמים לב היות והגוון סולידי, אבל שוטר משועמם יכול בקלות להוריד מהכביש רכב עם זנון שלא הגיע ככה מהיצרן.
חשוב שמי שמתקין מערכת תאורת זנון ידע מה ההשלכות האפשריות של זה.
ססבבה כרגע זה נותן אור יפה אולי בעתיד נקנה איזה פיליפס דיימונד או משהו דומה שבאמת יתן אור כחול
אורן, זה לא נכון שאין בעיה בטסט. הגדרת התקנה היא פשוטה, אסור להתקין נורות זנון לרכב שלא הגיע עם מנורות כאלה מהיצרן.
יתכן ובטסט הם לא שמים לב היות והגוון סולידי, אבל שוטר משועמם יכול בקלות להוריד מהכביש רכב עם זנון שלא הגיע ככה מהיצרן.
חשוב שמי שמתקין מערכת תאורת זנון ידע מה ההשלכות האפשריות של זה.
כל עוד שאתה לא עובר את ה 5000K זה לא בולט יותר מידיי כי זה לא ממש כחול כמו שכולם בדרך כלל מתקינים ודרך אגב ערכת הקסנון שמותקנת אצלי זאת ערכה מקורית של PHILIPS ונורות מקוריות OEM אני החלפתי בפנסים את העדשות כדי שיתאימו לקסנון כרגע אין לי H7 ברכב אלא D2S כי החלפתי גם את בתי המנורות אפילו ה BALLAST נמצא בתוך הפנס ולא רואים אותו בכלל. כרגע הערכה לא מסנוורת בכלל היא ממש מקורית לגמרי ותואמת קסנון לגמרי. ולא כמו כל אלה ששמים קסנון בפנסים שלא מיועדים לכך ומסנוורים את כולם.
אותי אישית בלבלתם לגמרי :D
רגע אחד נאמר שאסור Xenon....רגע אחר מישהו אומר שאצלנו מותקן והוא עובר טסט בלי בעיה...
אני תכלס הייתי שמח להגדיל את מרחק ההארה של תאורת הרכב (מבחינה בטיחותית נטו...אם הייתי מחפש פוזה לא הייתי קונה פונטו ספייס). אז עכשיו בסיכום כולל, נראה אם הבנתי נכון...
פיליפס דיימונד H7 הן המומלצות ביותר והן מתחברות באופן רגיל לחלוטין ללא כל תופסות? פשוט להחליף את הנורה וזהו?
H4 זה סוג אחר, נגיד כמו שהיה לי באונו שהאור הגבוה והנמוך זה באותה הנורה? ובH7 אין את זה? יש רק מצב אחד?
אם באמת הH7 היא רק בעלת מצב אחד - איך מתקבל אור נמוך וגבוה?
אני יודע שזה נורות נפרדות בפונטו ספייס - אז מה שנותן את האפקט של אור גבוה זה בעצם הרפלקטור של הנורה? (והנורות של האור נמוך וגבוה זהות לחלוטין?)
ואחרונה - למרות ששיערתי את זה לבד ובגלל זה עד היום לא החלפתי - כל הנורות Xenon-Wanna Be שמוכרים בחנויות DIY למינהן ובאוטודיפו - לא שוות כלום? בתכלס, חוץ מלשנות את הצבע (שזה לא מה שמעניין אותי) - הן לא יגדילו את מרחק ההארה?
אני בטוח שחלק נשאל פה בשירשור, אבל נוצר פה פשוט בלאגן אחד גדול :p
הפיליפס הן הנורות הבהירות ביותר שיש (שאינן Xenon, אלא הלוגן) ולכן גם המומלצות ביותר.
H7 - הנורה שיש בוואגיות. אין לי מושג מה יש בפיאט שלכם.
אותי אישית בלבלתם לגמרי :D
רגע אחד נאמר שאסור Xenon....רגע אחר מישהו אומר שאצלנו מותקן והוא עובר טסט בלי בעיה...
אני תכלס הייתי שמח להגדיל את מרחק ההארה של תאורת הרכב (מבחינה בטיחותית נטו...אם הייתי מחפש פוזה לא הייתי קונה פונטו ספייס). אז עכשיו בסיכום כולל, נראה אם הבנתי נכון...
פיליפס דיימונד H7 הן המומלצות ביותר והן מתחברות באופן רגיל לחלוטין ללא כל תופסות? פשוט להחליף את הנורה וזהו?
H4 זה סוג אחר, נגיד כמו שהיה לי באונו שהאור הגבוה והנמוך זה באותה הנורה? ובH7 אין את זה? יש רק מצב אחד?
אם באמת הH7 היא רק בעלת מצב אחד - איך מתקבל אור נמוך וגבוה?
אני יודע שזה נורות נפרדות בפונטו ספייס - אז מה שנותן את האפקט של אור גבוה זה בעצם הרפלקטור של הנורה? (והנורות של האור נמוך וגבוה זהות לחלוטין?)
ואחרונה - למרות ששיערתי את זה לבד ובגלל זה עד היום לא החלפתי - כל הנורות Xenon-Wanna Be שמוכרים בחנויות DIY למינהן ובאוטודיפו - לא שוות כלום? בתכלס, חוץ מלשנות את הצבע (שזה לא מה שמעניין אותי) - הן לא יגדילו את מרחק ההארה?
אני בטוח שחלק נשאל פה בשירשור, אבל נוצר פה פשוט בלאגן אחד גדול :p
1. נראה שכך, לפי ההמלצות. אני מרוצה להHELLA הסטנדרטיות שלי.
2. H7/4/1/3 הן מידות של נורות. ב H4 יש 2 חוטי להט, משמע שני מצבי תאורה.
3. בכל רכב האור הגבוה נקבע או ע"י הנורה, או ע"י הרפלקטור. בין אם זה נורה עם רפלקטור נפרדים, או רפלקטור עם זווית משתנה. אצלך בפונטו, נורה ורפלקטור נוספים.
4. כן, זהות. 2 נורות. אחת לגבוהים (דרך), השניה למעבר.
5. שוות כמו קרח לאסקימוסים.
כל עוד שאתה לא עובר את ה 5000K זה לא בולט יותר מידיי כי זה לא ממש כחול כמו שכולם בדרך כלל מתקינים ודרך אגב ערכת הקסנון שמותקנת אצלי זאת ערכה מקורית של PHILIPS ונורות מקוריות OEM אני החלפתי בפנסים את העדשות כדי שיתאימו לקסנון כרגע אין לי H7 ברכב אלא D2S כי החלפתי גם את בתי המנורות אפילו ה BALLAST נמצא בתוך הפנס ולא רואים אותו בכלל. כרגע הערכה לא מסנוורת בכלל היא ממש מקורית לגמרי ותואמת קסנון לגמרי. ולא כמו כל אלה ששמים קסנון בפנסים שלא מיועדים לכך ומסנוורים את כולם.
אורן, את הנורות אצלך ראיתי ודי אהבתי את העובדה שהן לא מסנוורות.
גם אני חשבתי לעבור לזנון לא מזמן, כמובן בגוון "חוקי", אך עקב העובדה שמבסיסו התהליך לא חוקי ירדתי מהעניין.
תוכל בבקשה להסביר לאיזה עדשות החלפת ומדוע העדשה המקורית לא מתאימה לעניין?
אתה מתכוון משהו כזה?
תרשו לי להתעלק בשאלה קטנטנה על השרשור.
עד היום באונו וב- 127 היו לי נורות H4. זאת נורה ראשית עם 3 חיבורים עם 2 חוטי להט. כשהאור הגבוה עובד, הנמוך מתכבה, כלומר אין שום מצב שבעולם ששני חוטי הלהט יאירו ביחד.
עכשיו בוואגית עם נורת H7 אני שם לב שאני נוסע עם אורות נמוכים ומעביר לגבוהים אז גם האורות הנמוכים וגם הגבוהים עובדים ביחד! איך דבר כזה יכול לקרות?
והאם ב- H7 מדובר בנורה אחת עם 2 חוטי להט כמו באונו, או שיש שם 2 נורות אחת לגבוה ואחד לנמוך? כי אין שם מקום לשני נורות, זה זרקור. בספר הרכב יש 300 עמודים וזאת בעיה להשיג ממנו מידע כלשהו...
תודה מראש לכל מי שירצה לעזור.
1. נראה שכך, לפי ההמלצות. אני מרוצה להHELLA הסטנדרטיות שלי.
2. H7/4/1/3 הן מידות של נורות. ב H4 יש 2 חוטי להט, משמע שני מצבי תאורה.
3. בכל רכב האור הגבוה נקבע או ע"י הנורה, או ע"י הרפלקטור. בין אם זה נורה עם רפלקטור נפרדים, או רפלקטור עם זווית משתנה. אצלך בפונטו, נורה ורפלקטור נוספים.
4. כן, זהות. 2 נורות. אחת לגבוהים (דרך), השניה למעבר.
תודה רבה :)
אם כך להחליף את מערכת התאורה בספייס לפיליפס דיימונד יוצא חתיכת סיפור יקר :o
אם 2 נורות כאלו עולות כ-300 שקלים...זה כבר לא עסק זול :p (זה כבר רבע-חצי מערכת Xenon במחיר)
אורן, את הנורות אצלך ראיתי ודי אהבתי את העובדה שהן לא מסנוורות.
גם אני חשבתי לעבור לזנון לא מזמן, כמובן בגוון "חוקי", אך עקב העובדה שמבסיסו התהליך לא חוקי ירדתי מהעניין.
תוכל בבקשה להסביר לאיזה עדשות החלפת ומדוע העדשה המקורית לא מתאימה לעניין?[/QUOTE]
אני ינסה קצת להסביר.
מערכת קסנון HID מקורית ברכב שונה מאוד ממערכת הלוגן רגילה שאתה פשוט עושה לה הסבה לקסנון מכמה סיבות.
העדשות האופטיות שונות לגמרי במערכת קסנון מקורית יש מה שנקרא CUT OFF וזה הקו העליון של החיתוך של האור שהעדשה עושה וזה מה שלא גורם לסינוור ונותן גם את הגוון הכחול. מה שבעצם אתה רואה במערכות מקוריות שמגיעות בדרך כלל בטמפרטורות של 4300K. אם אתה תרכיב לצורך העניין גוון כזה בעדשה רגילה של פנס של פונטו ספייס אתה תראה אור צהוב לגמרי כמעט כמו הלוגן העדשה בעצם גם ממרכזת את האור וגם נותנת לו את ההילה הכחולה שאתה רואה והכי חשוב לא מסנוורת.
מה עשו חכמים הוציאו לשוק מנורות קסנון ורצו לתת להם את האפקט הכחול על פנסים או עדשות רגילות.
ואז בשביל לקבל את הגוון הכחול על עדשות או פנסים רגילים שמתאימים למנורות הלוגן הם חייבים להעלות את הגוון של המנורה ל 8000K אבל בטמפרטורות כאלה אתה כמעט לא רואה כלום בלילה וזה רק פוזה.
חברת PHILIPS ו OSRAM למשל לא מייצרות מנורות מקוריות יותר מ 5000K כי הם מייצרות מנורות רק למערכות מקוריות OEM.
מה שעשיתי אצלי זה כך אני הזמנתי עדשות מתאימות למערכות HID של חברת VALEO(דרך אגב היצרן שמייצר את הפנסים המקוריים בפונטו ספייס) זה מגיע עם בית מנורה שונה שיתאים לקסנון מקורי D2S (במקור זה מגיע H7 או בחלק מהפונטו H1) פירקתי את הפנסים והוצאתי את העדשות הרגילות של אור הדרך. כמובן הם מתפרקות יש שם ברגים ובמקומם הרכבתי את העדשות החדשות שכמובן הם יעודייות לפנסים של הפונטו זה הולך לפי הדגם של הפנס. ושמתי שני מנורות קסנון של חברת PHILIPS 5000K וכרגע אני לא מסנוור בכלל והמערכת הפכה להיות מקורית לגמרי כמובן שעדיין לא חוקית לגמרי כי היא לא הגיעה כך מהיצרן אבל לפחות לא מסנוורת כמו הקיטים הזולים שנמכרים בארץ.יש רק חיסרון אחד שאתה לא יכול לחזור ל H7 כי בית המנורה הוחלף גם.
דרך אגב טסט כבר עברתי עם המערכת כי קודם כל זה לא כחול בולט כזה כמו בקיטים הזולים אלא יותר אור לבן כמו אור יום. ודבר שני ה BALLST שזה בעצם מה שמדליק את המנורה מגיע בתוך הפנס ביחד עם העדשות החדשות ואז גם בטסט הם בטוחים שזאת מערכת מקורית לגמרי. יכול להיות גם שהדגם HGT קצת מבלבל אותם והם חושבים שבדגם הזה מגיע קסנון מקורי.(הם לא בודקים את עניין המתזים לפנסים שאמור להיות במערכת קסנון מקורית)
לגבי מחירים של כל העסק.
1. 2 עדשות +בתי מנורות של חברת VALEO זה בערך 200 דולר.
2. 2 BALLST מקורי(כמו שמגיע במכוניות עם קסנון מקורי) גם של חברת VALEO מובנה בתוך הפנס עוד כ 400 דולר.
3. 2 מנורות קסנון מקוריות D2S של חברת PHILIPS בגוון 5000K כ 150 דולר.
כל הסיפור בשקלים מתקרב ל 3000 שקל אבל תאמין לי זה שווה כל שקל.
דרך אגב חבר שחזר מאנגליה הביא לי את כל הפריטים כך שחסכתי לי גם את המכס ואת כל הבלגן של משרד התחבורה כי היום יש חוק שכל דבר שאתה מביא לארץ והוא קשור בחלקים לרכב אז אתה חייב להוציא אישור של משרד התחבורה והם גם עושים הרבה בעיות במיוחד בקסנון כי אין אישור לייבא קסנון לארץ.
אם אתה מעוניין לדעת יותר אז הנה קישור לפורום HID שאני חבר שם. יש שם הרבה מידע ותאמין לי זה עולם שלם.(צריך להירשם)
http://www.hidplanet.com/forums/index.php
והנה קישור לתמונה של איך נראים העדשות ובתי המנורה.http://www.hidplanet.com/i/bosch_watermarked.jpg
אורן, ח"ח על הפרוייקט - נשמע מצויין.
רק חבל שלמרות ההשקעה והנכונות שלך לדאוג לכך שהמערכת לא תסנוור - היא עדיין אינה חוקית...
לגבי העדשה - אם איני טועה, בפביה עדשת Bi-Halogen זהה לעדשת Bi-Xenon, רק החלקים ה"פנימיים" שונים (הנורה, הבלסט והכיוון גובה החשמלי) וכמובן שגם המתזים (ומיכל המים המוגדל).
גיא, מדובר בנורה בודדת עם חוט להט בודד.
מסתבר שיש מדף/מחיצה בתוך העדשה (שים לב לצליל המכני שיש ברגע שאתה מדליק אורות גבוהים).
כשאתה מדליק את האורות הגבוהים, המדף/מחיצה שולח אלומה גבוה יותר - בנוסף לאורות דרך,
לכן זה נקרא בפי שקודה "Bi-Halogen" (תעמוד ליד אחד הפנסים הקידמיים, תסתכל את העדשה ותראה את הכיתוב הנ"ל - ביחד עם קוטר העדשה)
אורן, תודה רבה על הפירוט וההשקעה. :)
אציץ בקישור.
תודה רבה :)
אם כך להחליף את מערכת התאורה בספייס לפיליפס דיימונד יוצא חתיכת סיפור יקר :o
אם 2 נורות כאלו עולות כ-300 שקלים...זה כבר לא עסק זול :p (זה כבר רבע-חצי מערכת Xenon במחיר)
ממש לא.
ערכת זנון איכותית תעלה כמה אלפים, כל מחיר אחר יהיה באיכות נמוכה מאוד.
תרשו לי להתעלק בשאלה קטנטנה על השרשור.
עד היום באונו וב- 127 היו לי נורות H4. זאת נורה ראשית עם 3 חיבורים עם 2 חוטי להט. כשהאור הגבוה עובד, הנמוך מתכבה, כלומר אין שום מצב שבעולם ששני חוטי הלהט יאירו ביחד.
עכשיו בוואגית עם נורת H7 אני שם לב שאני נוסע עם אורות נמוכים ומעביר לגבוהים אז גם האורות הנמוכים וגם הגבוהים עובדים ביחד! איך דבר כזה יכול לקרות?
והאם ב- H7 מדובר בנורה אחת עם 2 חוטי להט כמו באונו, או שיש שם 2 נורות אחת לגבוה ואחד לנמוך? כי אין שם מקום לשני נורות, זה זרקור. בספר הרכב יש 300 עמודים וזאת בעיה להשיג ממנו מידע כלשהו...
תודה מראש לכל מי שירצה לעזור.
גיא אצלך יש מה שאני אוהב לכנות, רפלקטור עם זוית משתנה.
שאתה מעביר לגבוהים, מה שקורה זה (כמו שרשם אוראל) שיש מדף/מראה בתוך הפנס שמשנה את הזוית שלו, כך שהאור מכוון גבוה יותר. הנורה ממשיכה להאיר באופן רגיל.
בפונטו דור שני אורות הדרך והמעבר מאירים יחדיו. אלא אם מדובר בדגמים עם פנסי הערפל. כאן יש כבר סייגים.
איך אפשר לנקות שריטות מהפנסים?
איך אפשר לנקות את הפנסים? יש איזשהו חומר שממיס קצת את הלכלוך שעל הפנס?
ניסיתי משחת שיניים לא עזר
ניסיתי פוליש עדין עזר קצת אבל עדיין יש כתמים
מה עוד אפשר לנסות?
יש איזה חומר חזק משהו כמו חומצה?
כמו שגדעון חוזר וחוזר "חיפוש"! [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח
נראה לי אף אחד לא שומע או שפשוט רוצים להעלות את מספר ההודעות :rolleyes:
יש בחור בשם אבנר, חיפוש קצר בפורומים ותמצא חוות דעת על עבודתו ואת מספר הטלפון שלו.
אני הזמנתי אותו לפני כחודשיים הוא עבד על 2 פונטו ספייס, סובארו אימפרזה וסיטרואן קסרה.
עבודה מצויינת בתשלום של 150 שקל לזוג הפנסים, הוא הסביר כיצד הוא עושה זאת אך מתוך כבוד אליו אינני אומר זאת, חוץ מזה אין לך את הכלי המתאים לביצוע הניקיון וחבל שתשרוט את הפנס.
הוא יתן לך גם קבלה ואחריות לשנה, בחור מאוד נחמד.
בהצלחה
ערן
אתם עושים מאבנר יותר ממה שהוא. הוא לא מעולה, הוא מקסימום בסדר.
שאבנר היה אצלי וטיפל בסובארו, בעל הסובארו אמר לי שעשה טיפול דומה במוסך אך התוצאות לא היו משהו בכלל, לעומת זאת היה מרוצה מהעבודה של אבנר.
על פנסי פיאט ספציפית ראיתי שהוא עושה עבודה מצויינת (כנראה בגלל סוג הפלסטיק).
אך עדיין הוא לא קוסם לפעמים הפנס גם הצהיב מבפנים, כך שלא תמיד התוצאה 100%.
הוא מטפל בשכבה החיצונית של הפנס ובזה הוא עושה עבודה טובה.
אני אישית ממליץ
רענן במיוחד בשבילך קישור שמסביר בדיוק איך העדשה צריכה להיות.
http://faqlight.carpassion.info/projector-unit.htm
מבטיח לקרוא בעיון מאוחר יותר, נראה מאוד מעניין ובעצם בדיוק המידע שחיפשתי בשואלי מה ההבדל בין עדשות של הלוגן לבין אלו של זנון.
תודה :) שאלות עוד יהיו אח"כ.
מבטיח לקרוא בעיון מאוחר יותר, נראה מאוד מעניין ובעצם בדיוק המידע שחיפשתי בשואלי מה ההבדל בין עדשות של הלוגן לבין אלו של זנון.
תודה :) שאלות עוד יהיו אח"כ.
אין שום בעיה אשמח לענות לשאלותייך כבר חרשתי את הנושא יש לי הרבה ניסיון בעניין.
תנסה גם אבקת כביסה :)
מה זאת אומרת? איך עם אבקת כביסה? אתה יכול לתת פה פירוט? אני אנסה.
תרטיב מעט את הפנס ואת היד שלך, קח אבקת כביסה ותשפשף את הפנס.
אבקת כביסה יש לה תכונות של חומר שוחק (כמו פוליש לצורך העניין).
יש לי פונטו MK1 שנת 97
http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-Punto-Grand-94-99-05-ULTRA-XENON-bulbs-H4-100w_W0QQitemZ250345116343QQcmdZViewItemQQptZUK_Ca rsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item250345116343&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1299%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1318
רציתי לדעת אם זה יתאים לי ?
המחיר ניראה שווה מאוד...
א', למה שלא תפרק את הנורות ברכב שלך ותסתכל מה המידה שלהן?
ב', הנורות בקישור אינן חוקיות מכיוון שהן בהספק של 100W.
בפונטו דור ראשון הנורות הן H4.
אבל נורה שצורכת 100 וואט? אמממ, היא תמיס לך את המחברים.
ניסיתי את האבקת כביסה סך הכול זה הבריק את הפנסים אבל זה לא הוריד את העכוריות של הפנס. עדיין אותודבר. לא עזר.
אני חושב שאני אנסה פוליש גס..
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.