View Full Version : החלפת רצועת טיימינג
שלום.
קניתי לפני חודשיים רכב ראשון- פונטו אקטיב 2004.
האוטו עשה כ 30K ק"מ.
אחרי שקניתי התברר לי שכנראה צריך להחליף רצועת טיימינג למרות הקילומטרז' הנמוך בגלל שהוא כבר 5 שנים על הכביש. אני עושה עכשיו טיפול שנתי אז רציתי אם צריך להחליף עכשיו.
האם צריך בכל מקרה להחליף את הרצועה, או שבודקים במוסך ורק אם צריך מחליפים?
חוץ מזה אמרו לי שזה כ- 1000 ש"ח במוסך פיאט מורשה- אתם מכירים אולי מקום יותר זול?
חשבתי להליף במוסך של המשפחה שלי, שהוא לא מוסך פיאט מורשה, אבל הוא מכיר פיאט ואמר שיוכל להחליף רצועה מקורית בסביבות 600-700 ש"ח כולל עבודה. זה כדאי?
יש לי גם בעיה שאנטנת הרדיו ברכב (עם רדיו דיסק חדש) לא קולטת טוב, וגם הרמקולים לא טובים.
רמקול אחד מאחורה משמיע צפצופים כשהווליום גבוה (בעיקר ברדיו), ורמקול שני מקדימה נדלק רק כשאני מגבירה מאוד את הווליום.
האם צריך להחליף את האנטנה והרמקולים? גם אצלכם האנטנה לא קולטת טוב?
תודה
שלום,
קשה לי להבין מה יתן לך חסכון של 500 ש"ח על פני פרק הזמן שבו לא תצטרכי לבצע טיפול כזה.
רצועה כזו מוחלפת לעיתים נדירות, ואם נניח 4 שנים כמצב ממוצע - הרי שעדיף שמישהו שמכיר את הרכב טוב (חפשי המלצות בפורום) יבצע את העבודה, ובאחריות מלאה. כן. מוסך מורשה.
מדובר בטיפול חיוני, שרצוי לעשותו בגלל הזמן שעבר. השקט הנפשי וההנאה מהרכב לזמן רב בהמשך צריכים לעמוד לנגד עינייך - ולא רק חסכון של 500, שלא יעשו אותך עשירה.
לגבי הרמקולים והאנטנה -פני לכל מתקין מערכות והוא יתן לך הצעה. השווי, בדקי ובחרי את המקום שהכי נראה לך. אפשר להתקין רמקולים לבד אם יש לך זמן. לא מדובר בעניין מסובך כלל.
תתחדשי.
הביטוי "זה יעלה בזוקר" מוכר לך?
עדיף לבצע טיפול כזה במקום המכיר את הרכב בצורה טובה. כמו שרשם רקובי, עדיף במוסך מורשה.
דגש נוסף לטיפול, שימוש בנוזל הקירור פראפלו בלבד.
למרות שבפונטו 8V זה דיי פשוט להחליף טיימינג. רק צריך לעקוב אחרי ההוראות יצרן.
סיפור אישי - אין לראות בזה המלצה כלשהי .
אוטו לנצ'יה דדרה , 97 , מנוע 1600 8V כמו של טמפרה/טיפו/פונטו 90
טיימינג אחרון נעשה ב-11/2001 , כאשר הקילומטראז' עמד על 40K
נכון להיום אוטו עומד על 94K .
אין שום סיממנים של פירום /סדקים/קרע/התייבשות וכו' שנראים לעיין בלתי מזויינת על החגורה .
דהיינו כבר 7 שנים חגורה על האוטו ולא קורה כלום היא כמו חדשה .
עוד הפעם , אין זה המלצה כלשהי , אני פשוט רגיל לבחון דברים ולא רץ להחליפם לפי הספר .
לדעתי בעניין הטיימינג יותר חשוב זה הקילומטראז' ולא הזמן .
דהיינו אם נשים חגורה חדשה ולא ניסע באוטו במשך 10/15 שנה - לא יקרה כלום והיא לא תיקרע .
זו דעתי .
כמובן שיש מספר גורמים שיכולים לקצר משמעותית אורך חיי הרצועה כמו :
נזילות שמן שיטפטפו על הרצוע
מתיחתה ביתר
מותח תקול
לסיכום - אני אישית לא הייתי רץ לשפוך כסף על טיימינג כאשר אוטו עשה רק 30K .
הייתי מסתפק בבחינת מצבה ע"י איש מקצוע ואז לפי המלצתו פועל כך או אחרת .
זה כמו שתגיד: "נתקין צמיגים על האוטו ולא ניסע איתו 10/15 שנה ולא יקרה להם כלום".
מבחינת החריצים אתה צודק, אבל מה עם אפקט היובש? אותו דבר לגבי רצועת התזמון או כל מוצר מגומי.
אני באונו תמיד החלפתי כל 3 שנים רצועה ומותחנים, אף פעם לא התעסקתי עם הזנחה כזאת. אפילו בפעם האחרונה החלפתי ממש בחודש יוני האחרון...
קודם כל בעיניי זה ממש לא הזנחה . אם הייתי רואה שיש צורך , מיד היתי מחליף .
לא נכון להשוואת צמיגים או כל רצוע אחרת לרצועת תזמון .
רצוע זו ( עקב חשיבותה ) מיוצרת בתנאים קפדניים ביותר , מחומרים איכותיים ביותר ועוברת סדרת בדיקות קפדניות ביותר .
איך אפשר להשוואת אותה לצמיגים שחשופים להשפעות האקלים או לחגורות אחרות .
לא סתם היא תמיד סגורה עם מכסה - זה בכדי ליצור הגנה מירבית .
סתם ליידיע - אצלי בספר המקורי באנגלית רשום שצריכים להחליף כל 120K .
אני אצלם ואעלה דף זה לאתר .
לגבי אפקט היובש - סדקים או חריצים הם בדיוק הסיממים שמצביעים על היובש .
חגורת טיימינג מיוצרת לא סתם מגומי - מדובר בכמה שכבות של חומרים שונים , סיבים למיניהם וכו' .
התקדמות הטכנולוגית גם משאירה את חותמה על איכות הדברים .
גם בספר רכב המקורי של הפונטו MK2B רשום להחליף כל 120K
ב 60K רשום שיש לבדוק וב 120K להחליף
מאז יצאו כמה הוראות חדשות ותיקונים חדשים של החלפה כל 60K או 3 שנים.
בבקשה , אז נניח לא 120K אבל גם לא כל 30K ....
מעניין האם אלו הנחיות של הייבואן / מוסך המרכזי או של הייצרן ?
בכלל , המילים טיימינג ושאסי הפכו להיות חלק מלקסיקון הפחד של הנהג הישראלי .:)
כאן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=3914&page=2&highlight=60000) מפורסמת שיגרת טיפולים חדשה יחסית של הפונטו
(התגובה של gsk) אם זו הנחייה של היצרן או היבואן או המוסך המרכזי זו שאלה טובה
זו דף הנחיות של מוסך המרכזי ( רשום שם ) השאלה רק על בסיס מה הוא נכתב .
האם נחיות היצרן תורגמו אחד לאחד או שמוסך המרכזי בחלק מן הדברים נוטה לגמש את הכללים ( ובמיוחד בדברים היקרים) בכיוון שמשתלם לו כמובן .
שלום.
קניתי לפני חודשיים רכב ראשון- פונטו אקטיב 2004.
דבר ראשון, תתחדשי וברוכה הבאה לפורום.
דבר שני- אם את אכן גרה בגבעת שמואל, הרי שמוסך שמשון ביהוד הוא הפתרון בשבילך.
בטוחני שחיים\שמשון ישמחו לענות לך על כל שאלה שתעלה.
בצעי חיפוש בפורום "מוסך שמשון" ותקבלי מושג על האמנים.
שם גם תוכלי להיות בטוחה שאף אחד לא "ידחוף לך" סתם דברים ויאמרו לך בדיוק מה חשוב יותר, מה פחות ומה לא.
דבר שלישי- אם הבנתי נכון את הודעתך האחרת, הדגם שלך הוא 8V. אם כן, בדגם זה כשנקרעת רצועת התזמון לא קורה שום נזק. גוררים למוסך ומתקינים רצועה חדשה. (בשונה מדגמי ה16V ששם זה סלט)
בהצלחה, ועדכני אותנו מה קורה.
וכאן פרטי המוסך שאכן מומלץ מאוד: http://www.musach.co.il/details.asp?id=60
בברכה - רפי לין :)
תודה על התגובות.
האוטו טופל קודם במוסך שמשון, אז תיכננתי לטפל שם גם בעצמי. הספקתי כבר לקרוא כאן עליו...
אני אתייעץ עם המוסכניק כשאגיע לשם, אבל הוא בטח יגיד לי ליתר ביטחון להחליף, ולא הבנתי אם זה באמת נחוץ.לפי מה שכתב שימון גם אם הרצועה נקרעת זה לא מזיק לשאר החלקים - אז במקרה כזה עדיף לחכות ולראות, לא? או שעדיף לא לקחת סיכון?
תודה על התגובות.
האוטו טופל קודם במוסך שמשון, אז תיכננתי לטפל שם גם בעצמי. הספקתי כבר לקרוא כאן עליו...
אני אתייעץ עם המוסכניק כשאגיע לשם, אבל הוא בטח יגיד לי ליתר ביטחון להחליף, ולא הבנתי אם זה באמת נחוץ.לפי מה שכתב שימון גם אם הרצועה נקרעת זה לא מזיק לשאר החלקים - אז במקרה כזה עדיף לחכות ולראות, לא? או שעדיף לא לקחת סיכון?
למה לחכות שהרצועה תקרע לך באמצע הדרך, ואז להזמין גרר ולשלם בכל מקרה את אותו המחיר וגם לאבד זמן וסתם טירטור?
את כבר נכנסת למוסך לטיפול, תחליפי את הרצועה וזה הכל.
וכמובן תתחדשי ותהני מהרכב!
אני מאמין שחיים (משמשון) יסביר לך אם כדאי או לא כדאי להחליף. הוא עלול להפתיע ולהגיע שאפשר להמשיך עם הרצועה. תעדכני.
יש לך רכב שטופל בשמשון ואת עוד מתלבטת?
כל מוסכניק מתחיל ידע להסביר לך למה את "פראירית" שהולכת למורשה ולמה הוא יותר טוב מ1000 מורשים.
כל "חבר", "דוד" ו"שכן" עם מוסך יגידו לך שבמורשה סתם יקר, שיש להם בדיוק אותם חומרים ושהם מכירים את הרכב הכי טוב בארץ.
שורה תחתונה, (ושיטוט בפורום יוכיח לך כמה זה נכון)-
מה שזול עולה ביוקר.
אל תתפתי למוסך זול! חבל על הכסף שלך.
אני אישית נתקלתי בנהג מונית ש"חסך" אצל חאפר ובסוף בא בוכה לשמשון.
... אני מתעורר על כוס קפה, חיים סוגר את הפינות האחרונות במונית "דובלו" שנהגה אמר לי במפורש- "איזה טמבל יצאתי. קיבלתי כאן הצעת מחיר יותר גבוהה ממוסך לא מורשה והלכתי בעקבות הכיס. בסופו של דבר הפסדתי יותר כסף על הנזקים והנה, אני כאן- מפסיד יום עבודה על משהו שלא היה אמור להתרחש אם הייתי הולך אחרי השכל."הרכב באותו יום ובמקצועיות רבה.
סימון.
מה גם ש:
טיפול בחאפר= כ-300 ש"ח
טיפול במורשה=כ-420 ש"ח
טיפול בחאפר כל 10K ק"מ
טיפול במורשה כל 20K ק"מ.
מה עדיף?
*אציין כי יש הממליצים לבצע סיכה כל 10K ולהחמיר על הוראת יצרן.
ואם כבר מורשה, אז שמשון.
אני נוסע אליו עם 2 פיאטים בבית, זאת לאחר שה"מורשה" בעירי נתגלה כלא מקצועי עם תעודת "עושק מורשה" :)
למה לחכות שהרצועה תקרע לך באמצע הדרך, ואז להזמין גרר ולשלם בכל מקרה את אותו המחיר וגם לאבד זמן וסתם טירטור?
את כבר נכנסת למוסך לטיפול, תחליפי את הרצועה וזה הכל.
וכמובן תתחדשי ותהני מהרכב!
איזה מצחיק אתה ....הרי הכול תלוי בתדירות ההחלפה ....הרי יש הבדל האם להוציא 1000 ש"ח פעם ב3 שנים או פעם ב10 שנים .
אם היא נכנסת פעם בשנה למוסך , אז מה על הדרך להחליף גם טיימינג תמיד ? :)
בהנחה ושמעון צודק ( כמו באונו פייר ) והשסתומים לא נפגשים עם הבוחנות בעת שהרצועה נקרעת - נוסעים איתה לנצח ...עד שהיא נקרעת , ( וזה יכול לקרות גם אחרי 10 שנים ) באים למוסך ומחליפים אותה . גרר לא עולה כסף , לרוב זה כלול בביטוח .
אבל יום עבודה עולה כסף...
לא חייבים לבזבז יום , אפשר לעלות ת'אוטו על הגרר , לתת לו מפתחות וללכת לעבודה ( בהנחה ואתה סומך על המוסך שלך בעניים עצומות )
הכל תלוי בסיטואציה שזה יקרה לך .
כמובן - אבל אם למשל אני נתקע עם האוטו (הרצועה נקרעת) באמצע הדרך לעבודה, ואני מחכה לגרר 3 שעות, ואז עוד צריך להגיע לעבודה ולצאת מוקדם בשביל להוציא את האוטו - זה בערך יום עבודה :)
וגם זה שיקול.
אני לא מבין, למה בכלל הלגיע למצב של תקלה, ואז לתקן.
למה לא להקדים תרופה למכה, ולנסוע בראש שקט.
אתה מעדיף להיתפס במצב שבו אתה זקוק לרכב ואז תיקרע לך הרצועה?
בגדול אתה צודק , אך יחד עם זאת בהנחה ולא יגרם שום נזק מקריעת הרצועה הבהלה סביב נושא ההחלפה צריכה להיות מופחתת .
דהינו להחליף אותה לפי הקילומטרז' ולא לפי הזמן .
אני עדיין נאלץ לחלוק על מה שאתה אומר.
הצרכן הממוצע אינו יכול לדעת מה מצב החגורה בכל רגע שירצה, ולכן יכול לקרות מצב שבו גם אם ההחלפה תתבצע לפי הנסועה, הרצועה יכולה להיקרע.
רק בשביל זה, אני מוכן לשלם אחת לשלוש שנים/60K קצת יותר ולנסוע בראש שקט.
איזה מצחיק אתה ....הרי הכול תלוי בתדירות ההחלפה ....הרי יש הבדל האם להוציא 1000 ש"ח פעם ב3 שנים או פעם ב10 שנים .
אם היא נכנסת פעם בשנה למוסך , אז מה על הדרך להחליף גם טיימינג תמיד ? :)
בהנחה ושמעון צודק ( כמו באונו פייר ) והשסתומים לא נפגשים עם הבוחנות בעת שהרצועה נקרעת - נוסעים איתה לנצח ...עד שהיא נקרעת , ( וזה יכול לקרות גם אחרי 10 שנים ) באים למוסך ומחליפים אותה . גרר לא עולה כסף , לרוב זה כלול בביטוח .
ממש לא התכוונתי להחלפה של הרצועה כל טיפול, כמובן שאין בכך צורך.
היא רשמה שהיא מכניסה את הרכב לטיפול בקרוב בכל מקרה, ושעברו 5 שנים ללא החלפת טיימינג.
אז במקרה הזה, שכן הגיע הזמן להחליף את הרצועה ובכל מקרה כבר נכנסים למוסך - עדיף לעשות את זה כבר עכשיו ולחסוך כאב ראש לעוד X שנים קרובות (ורוב הסיכויים שאם עושים טיפול גדול + טיימינג המוסך יעשה הנחה משמעותית יותר).
נכון שגרר לא עולה כסף, אבל זה סתם טירטור...
ואם נלך על אופציה ממש לא חביבה - תאר לעצמך אותה נתקעת עם הרכב, באמצע נתיבי איילון ביום ראשון בבוקר בנתיב האמצעי "כי הטיימינג לא הוחלף בזמן ונקרע" :p
אז מעבר לטרטור שזה יגרום לה, זה גם עשוי להיות מסוכן (אם נלך על מקרה קיצוני שיכול לקרות בקלות) וגם עשוי לגרום לשיבושי תנועה גדולים וכל ישראל תשנא אותה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] :D
יש לכם דמיון פרוע אני צריך להגיד :)
טוב שלא כתבתם גם שבמקום תעבור שיירה של רה"מ ומאבטחים יחשבו שזה נסיון פיגוע ויירו אלי :)
למה לתת דוגמאות הכי קיצוניות ?
שכן שלי קנה פונטו 2001 מיליסנג עם 90k בת 3 שנים, לא הוחלפה
רצועת טיימינג. הוא אחד שלא איכפת לו מהאוטו, לא מבקר במוסך
ומחליף שמנים בתחנת דלק. רצועת הטיימינג ניקרעה לו לפני כמה
חודשים כאשר לרכב היו 140k.
זה מחזק את הדעה שלי שלא צריך כל 3 שנים להחליף רצועה בגלל
שכך החליטו במוסך המרכזי.
אני לא מבין מה כל כך קיצוני ברכב תקוע באמצע נתיבי אילון....קרה כבר יותר מפעם אחת לא?
כמובן שהקצנתי קצת במכוון.
השורה התחתונה היא - אין צריך, יש מומלץ.
לא צריך לטפל במוסך מורשה - מומלץ לטפל במוסך מורשה...
לא צריך להחליף טיימינג כל 3 שנים - מומלץ להחליף טיימינג כל 3 שנים
לא צריך בכלל לטפל ברכב - מומלץ לטפל ברכב...
גם רכב שלא טופל כמעט כלל, בטח שלא במורשה, ולא הוחלפה לו רצועת טיימינג כבר 6 שנים יכול להמשיך ולנסוע ללא בעיה...אבל הסיכוי של הרכב הנ"ל לקריעת הרצועה (אם נשאר בנושא) כמובן גדול יותר מהסיכוי של קריעת רצועה ברכב שמחליף כל 3 שנים ע"פ הספר (נוציא מקרים יוצאי דופן, סטטיסטיקה כללית).
שוב - אם זה היה טיפול של 5-6K...וואלה צודקים, אולי שווה למשוך בטח ובטח אם זה לא גורם נזק למנוע. אבל שמדובר על אלפייה אחת, שתשאיר ראש שקט לשנים הקרובות...למה לא?
נעשה חישוב מאד פשוט וקצת דבילי:
1000 שקלים לחלק ל 3 שנים (365 ימים בשנה = 1095 ימים) ====> יוצא לנו בערך שקל ליום.........................אז תחסכו במסטיק :p
שמע...
אני מאמין שכבר קיבלת החלטה, אבל במידה ולא, גם אני התלבטתי אם להחליף, ואם כן במורשה, או לא.
בסוף, למרות שבמורשה הכינו אותי להיפרד מ650 שקל, יצאתי בנזק של 450. שווה את השקט...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.