PDA

View Full Version : רכשתי אתמול כיסוי חיצוני. מס' שאלות לכסיינים

stio
15-11-08, 19:38
שלום לציבור כייסני הרכב :razz:

רכשתי אתמול כיסוי חיצוני לרכב של חברת HR במידה B, עלה 300 ש"ח.
למעשה היה גם כיסוי ב- 170 ש"ח עם מחזירי אור וחלונית קדמית ואחורית, אבל המוכר אמר שזה זבל אז לא קניתי.

בכל אופן כיסיתי את הרכב, רשמתי את המס' רישוי, הכל טוב ויפה, אך בכל זאת יש לי מס' שאלות:

1. האם בתקופה זו של השנה שהשמש לא ממש חזקה, כדאי לכסות את הרכב? (למשל כמו היום).
2. האם אתם משאירים את הרכב מכוסה גם בלילה למקרה שהוא לא זז כמה ימים מהחנייה או שבבוקר מכסים את הרכב ובערב מורידים את הכיסוי?
3. למרות שרשום על הכיסוי "4 עונות", האם בימים גשומים וסוערים כדאי לכסות את הרכב? האם הכיסוי הזה אטום לחדירת מים או שתהיה לי בריכה מתחת לכיסוי?

אם יש לכם עצות נוספות מניסיונכם אשמח לשמוע, פעם ראשונה בחיים שלי שכיסיתי רכב.

תודה מראש.

Caveman
15-11-08, 22:52
1. אני מכסה שאני יודע שהרכב הולך לעמוד יותר משעה בשמש. בימי חול זה אומר מהבוקר עד הערב, ובבית בערב אני לא מכסה, מן הסתם.
2. כן. למשך מספר ימים אני משאיר את הכיסוי.
3. הוא ממש לא אטום, וזה בגלל שהוא "נושם". לא כדאי לכסות לא בגלל שזה יגרום נזק לצבע, אלא בגלל שזה סתם לא נעים להסיר אותו ולקפל אותו לתא המטען שהוא רטוב.

טיפ, תדאג לקשור את הכיסוי הייטב, לא נעים לאבד אחד.

shachar
15-11-08, 23:03
תתחדש אני מניח שקנית את ה HUMMER של HR.
תפסת אותו לא במבצע כלל כי זה המחיר המלא שלו, הרבה פעמים ניתן להשיג אותו ב 250

בכל אופן :

1. אם האוטו יעמוד מס' ימים אצלי הוא יכוסה , שמש,גשם,חורף,קיץ,סתיו,אביב
כך הוא גם ישאר נקי יותר מאבק,זיהום אויר,ציפורים או/וילדים שעוברים ויורקים לא עלינו :mad:

2. במידה וכיסית והכיסוי נירטב , הוא ממש לא אטום , אבל שעה של שמש תייבש אותו ואת הרכב
מהסיבה שגידעון ציין , הכיסוי הוא נושם , הוא יתייבש באותה קלות שהוא נירטב
היתרון בכך שהוא נושם שהוא שומר על טמפ' יחסית צוננת ברכב.
בכיסויים אחרים שהיו לי הרכב נחנק מבפנים.

3. ברוך הבא למועדון המכסים. את ההבדל תרגיש כבר בימים הקרובים :D

stio
15-11-08, 23:20
תודה לכם על התשובות!

אגב יש לי שאלה נוספת ששכחתי לשאול:
לכיסוי יש לולאת ביטחון מפני גניבות שצריך להכניס אותה לתא המטען. היום שכיסיתי את הרכב בבוקר, הלולאת ביטחון היתה דווקא בקדמת הרכב. חוץ מעיניין הלולאה, יש הבדל בין התקנת הכיסוי שהלולאה מקדימה במקום מאחור? כלומר, האם הכיסוי חייב להיות מורכב על הרכב בצורה מסויימת, אולי לפי התפרים עליו כדי שיישב יותר טוב על הרכב או שזה לא משנה?

אגב, קניתי את המוצר פה באייס בביג, ועל הדרך גם נוזל כחול לשמשות וספריי לדשבורד הצהוב.

לעיניין הגשם על הכיסוי- אם אין נזק לצבע במצב כזה רטיבות הכיסוי לא קריטית, אני פשוט מכניס אותו למייבש לחצי שעה והוא כמו חדש.

Caveman
15-11-08, 23:25
כן, הצורה של הכיסוי מותאמת לרכב.
הלולאה אמורה להיכנס לתא המטען.
נגד גניבות? לא ממש. אולי נגד התעופפות פתאומית.

החיסרון היחיד של הכיסויים האלו, הם התופסנים שנוטים להישבר, ולהיפרד מהכיסוי.
אחרי שנתיים + עם הכיסוי השלישי במספר שלי, למדתי לתפור ולשדך מצורה מקצועית מאוד :)

stio
15-11-08, 23:33
אז שמתי אותו הפוך היום, פעם הבאה אני אשים לב. באמת היה נראה לי שהוא לא יושב טוב על הרכב.

לעיניין התופסנים מלמטה של הכיסוי הוא כמעט נפרד לי מהרכב היום (משכתי חזק, אופס) ומוחזק ע"י חוט בודד אחד. הבאתי את הכיסוי הביתה לתפירה מחדש, כנראה פגם בייצור, זה לא צריך להיות ככה...

shachar
15-11-08, 23:57
בכיסוי שלי יש את הלולאה ( שצריכה להיכנס לתא מטען )
ויש שתי חגורות שחורות אחת מקדימה אחת מאחורה שצריכות להיתפס עם התופסן פלסטיק בקצותיהן

הבעייה העיקרית היא עם החגורה הקידמית, אם מעברים אותה מתחת לרכב והרכב חם
היא נוגעת בחלקים חמים והיא נמסה ונקרעת לשניים
כנ"ל החגורה האחורית אם היא תיגע באגזוז אז זה סופה

אני לא קושר את הכיסוי וגם לא מכניס את הלולאה לתא מטען
בימים רגילים זה מיותר, בימי סופות מיוחדים אני קושר באופן פרטני
הכיסוי המדובר מגיע גם עם גומי מסביבו בחלקים הקידמי והאחורי ובכל יום רגיל
הגומי תופס מספיק טוב את הכסוי מבלי שיעוף

stio
16-11-08, 00:03
נכון, נתת תיאור מדוייק של הכיסוי שלי, כנראה יש לנו את אותו כיסוי בדיוק. איזה מידה שלך? על האריזה רשום שלפונטו צריך מידה A.

אצלי אין בעיה של מגע הרצועות עם חלקים חמים מכיוון שמבנה הפגושים לא מאפשרים חשיפה של החגורות עם חלקים חמים. מה שקרה שהחיבור של הרצועה השחורה עם הכיסוי עצמו נפרם כי משכתי חזק, אני לא יודע לתפור, אני אבקש מאמא שלי.

shachar
16-11-08, 00:14
אז הרווחת בקשר לחגורות :)

הכיסוי שלי אם אני לא טועה הוא מידה A או A+ ( מידת ביניים בין A ל B , יש גם B+)
הוא מתאים בדיוק בדיוק לפונטו לא ס"מ יותר.
הכיסוי הראשון שלי גם היה HR והוא היה B והוא גם התאים,היה מעט יותר "מרווח" על הרכב
ולא צמוד צמוד כמו ה A הנוכחי .
אחריו היה הכיסוי המעפן עם הפסים הזוהרים שיש בגלרייה של התמונות. עלה 150 ש"ח והחזיק
פחות משנה וחצי.
HR הראשון החזיק לי כ 3 שנים, נקווה שגם ה HR הזה יחזיק פרק זמן כזה (לפחות).

stio
13-02-09, 14:37
אז רק היום יצא לי לצלם את כל העסק. מה דעתכם, הכיסוי יושב טוב?
(אפשר ללחוץ על הכותרת בלבד להגדלה). מאז הפעם הראשונה אני שם אותו כמו שצריך ולא הפוך.

חוץ מזה תראו איזה שמש באמצע החורף, מה זה??

http://img101.imageshack.us/img101/3644/80615026tb3.jpg (http://imageshack.us)

Caveman
13-02-09, 15:36
חורף? איפה?

יושב לדעתי בול

צביקוש23
13-02-09, 15:53
אני שמתי לא מזמן לפני חודשיים כיסוי על ה 127 .. יום לאחר מכן הוא כבר נעלם.
ככה זה כשתרבות הגניבה בארץ היא פופולרית

shachar
13-02-09, 16:21
זה בגלל שלא איבטחת אותו עם הרצועה והטבעת שצריכה להיכנס לתא מטען
זה פטנט שאף גנב כיסויים לא הצליח לעלות עליו, שיא הטכנולוגיה, מלמדים על זה במכון וייצמן...

stio
13-02-09, 16:26
אני שמתי לא מזמן לפני חודשיים כיסוי על ה 127 .. יום לאחר מכן הוא כבר נעלם.
ככה זה כשתרבות הגניבה בארץ היא פופולרית

ה127 שלך חונה בחניון תת קרקעי. כיסוי הרכב בנסיבות האלו מושכים יותר תשומת לב, מאשר רכב שחונה סתם ככה ברחוב עם כיסוי.
חוץ מזה אם רשמת על הכיסוי את מס' הרכב אתה יכול לאתר אותו, הוא לא הרחיק יותר מידי אני מאמין.

צביקוש23
13-02-09, 16:45
ה 127 כבר לא חונה בחניון תת קרקעי.
היא הוצאה משם בעזרתו האדיבה של רפי לין.

היא חונה בימים אלה ללא תזוזה מול ביתי.

ה127 שלך חונה בחניון תת קרקעי. כיסוי הרכב בנסיבות האלו מושכים יותר תשומת לב, מאשר רכב שחונה סתם ככה ברחוב עם כיסוי.
חוץ מזה אם רשמת על הכיסוי את מס' הרכב אתה יכול לאתר אותו, הוא לא הרחיק יותר מידי אני מאמין.

stio
13-02-09, 18:44
אולי הכיסוי עף ברוח? אתה כנראה לא קשרת אותו כמו שצריך, מקדימה ומאחורה. אתה יודע איזה רוחות היו יום שלישי? אני פחדתי לכסות את הרכב, עוד מעט הרכב עצמו היה עף..

חוץ מזה הושלם שיפוץ הסטרטר ולא עידכנת בשרשור הייעודי? ציפינו לעדכונים :)