View Full Version : היי, 2 שאלות בקשר לטריפטוניק
היי
קודם כל רציתי לדעת אם הטריפטוניק בספייס הוא גם תיבה רציפה כשם שיש בספייס האוטומטית (אני מדבר על רכב משנת 2001), ואם כן אז אשמח לדעת אם תצרוכת הדלק של הספייס טריפטוניק זהה לתצרוכת של הספיייס האוטומטית הרגילה, ומה בכלל ההבדל בין הטריפטוניק לאוטומט הרגיל.
השאלה השניה שלי היא איך יכול להיות שעפ"י המידע פה הספייס האוטומטית חסכונית יותר בדלק מהספייס הידנית? ואם זה נכון אז אשמח לדעת האם זה תקף גם לטריפטוניק, תודה מראש.
טיפטרוניק, לא טריפטרוניק, זה מצב הפעלה של גיר, לא הסוג שלו.
בפונטו דור שני יש גיר רציף או גיר רובוטי או גיר ידני. תלוי בדגם ובשנתון.
מעבר לזה, תריץ חיפוש, דובר המון על הרכב.
טיפטרוניק, לא טריפטרוניק, זה מצב הפעלה של גיר, לא הסוג שלו.
בפונטו דור שני יש גיר רציף או גיר רובוטי או גיר ידני. תלוי בדגם ובשנתון.
מעבר לזה, תריץ חיפוש, דובר המון על הרכב.
הרצתי, לא ממש מצאתי תשובה, ELX זה בודאות תיבה רציפה?
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=2739
כן, אם זו לא הידנית.
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=2739
כן, אם זו לא הידנית.
אוקי תודה, ומה בנוגע לתצרוכת הדלק? זה הדבר שהכי חשוב לי, אני נוסע כל יום לפחות 60 ק"מ, באמת תצרוכת הדלק של הספייס האוטומטית טובה יותר משל הספייס הידנית?
קראת בקישור שרשמתי?
הכל רשום שם. התצרוכות דיי זהות.
קראת בקישור שרשמתי?
הכל רשום שם. התצרוכות דיי זהות.
קראתי, לפי מה שרשום שם האוטומטית מעט חסכונית יותר (ממש מעט) ,אבל אני לא מבין איך זה יכול להיות, זה נחשב חוק בל יעבור שידני הרבה יותר חסכוני מאוטומט ואני מפחד שארכוש את האוטומט ואתבדה, איך זה יכול להיות שהאוטומט חסכוני טיפה יותר מהידני?
זה לא גיר הידראולי, זה גיר רציף, או רובוטי.
הגיר הרובוטי דיי זהה לידני מפני שהוא גיר ידני בבסיסו.
הרציף משיג תצרוכת דלק טובה מאוד מפני שהוא בעצם משתתף בתאוצת הרכב.
זה לא גיר הידראולי, זה גיר רציף, או רובוטי.
הגיר הרובוטי דיי זהה לידני מפני שהוא גיר ידני בבסיסו.
הרציף משיג תצרוכת דלק טובה מאוד מפני שהוא בעצם משתתף בתאוצת הרכב.
אז למה בעצם לא כל האוטומטיות הן בעלות גיר רציף? (ברכבים באופן כללי), ובכל אופן אתה אומר שאין הבדל בתצרוכת הדלק בין הספייס ELX האוטומטית רגילה, אוטומטית טריפטוניק או גיר ידני? כך שכל אופציה מהשלוש תהיה טובה לי באותה המידה? (מבחינת תצרוכת דלק).
רועי,
רק לשם הבהרה, יש רק שתי סוגי תיבות בפונטו: (אני לא מכניס למשוואה את הרובוטית שנכנסה בשלבים מאוחרים של הפונטו)
1. גיר רגיל.
2. תיבה רציפה עם אפשרות הפעלה במצב טיפטרוניק.
שתיהן חסכוניות פחות או יותר באותה המידה אך ניתן להרגיש בבירור את העירנות של התיבה הרגילה אל מול הרציפה לעומת זאת בתיבה הרגילה יש יותר מקום "לטעויות" שיעלו את צריכת הדלק.
רועי,
רק לשם הבהרה, יש רק שתי סוגי תיבות בפונטו: (אני לא מכניס למשוואה את הרובוטית שנכנסה בשלבים מאוחרים של הפונטו)
1. גיר רגיל.
2. תיבה רציפה עם אפשרות הפעלה במצב טיפטרוניק.
שתיהן חסכוניות פחות או יותר באותה המידה אך ניתן להרגיש בבירור את העירנות של התיבה הרגילה אל מול הרציפה לעומת זאת בתיבה הרגילה יש יותר מקום "לטעויות" שיעלו את צריכת הדלק.
רגע, אז למעשה אתה אומר שכל הספייס האוטומטיות הן גם טיפטרוניק?
בוא נעשה סדר, בפעם האחרונה אני מקווה.
טיפטרוניק זה מצב הפעלה של גיר. לא הסוג שלו.
זהו מצב המאפשר לך בתור נהג לברור באיזה הילוך אתה רוצה להיות, במקום שהמחשב של הגיר יעשה את זה.
מצב הפעלה זה (טיפטרוניק), יכול להימצא בכל הגירים שאינם ידניים. למשל, בגיר רציף, או בגיר אוטומטי "רגיל" (כמו שאתה מכנה), ואפילו בגיר רובוטי.
בפונטו יש או גיר רציף, או גיר רובוטי, או גיר ידני (עם מצמד והכל).
בגיר הרציף, ובגיר הרובוטי קיים מצב הטיפטרוניק.
תקרא בבקשה את השרשור שקישרתי אותך אליו שוב. הכל מוסבר שם. איזה גירים, באיזה שנתונים, איך עובד הגיר הרציף ועוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.