PDA

View Full Version : כיצד להפעיל את החימום? (ערוך)

אבי טמפרה
13-11-08, 21:29
שלום,

מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך אני מפעיל את החימום?

Caveman
13-11-08, 22:00
תתחיל בזה שתקרא את כללי הפורום.

אחרי זה תלחץ על כפתור ה AC.

ארילו
14-11-08, 13:23
ותסובב את בורר הטמפרטורה לצד האדום שלו.

אבי טמפרה
14-11-08, 13:33
ארילו אין בטמפרה בוררים.
ואין כפתור AC.

יש בקרת אקלים עם 4 אופציות של פיזור האוויר ו-4 אופציות אחרות auto, econ, חץ עגול בתוך ציור של אוטו ומד טמפרטורה.

רפי לין
14-11-08, 13:52
אתה לוחץ בצד ימין של לחצן TEMP ואז תראה את תצוגת הטמפרטורה הנבחרת עולה עד שמגיעה
ל HI שזה מכסימום חימום (פתיחה מירבית של ברז החימום ודלת כוון האויר שיזרום דרך רדיאטור החימום הפנימי.
את מהירות המאורר הפנימי תוכל לווסת כרצונך ע"י לחצן AIR.
ע"י לחצן ECON תוכל להחליט אם גם המזגן יפעל ביחד עם החימום או לא ובדרך כלל אין בו צורך אלא רק לצורכי הפשרה מהירה של אדים מהשמשה הקדמית שאז מפעילים גם את החימום וגם את המזגן ומכוונים האויר שיצא לכוון השמשה הקדמית.
איזה שנת ייצור הטמפרה?.
בברכה - רפי לין :)

אבי טמפרה
14-11-08, 13:55
שנת 96.

תודה רבה רפי! :)

צביקוש23
14-11-08, 19:44
אני יכול רק לקנאות בך..

לי יש בטמפרה את המזגן האנלוגי והלא יעיל בכלל.
המזגן עצמו תוצרת "אוטו קור".

חימום אין בכלל מכיוון שהבעלים הקודם ביטל אותו ולאחר בדיקה להתקין מחדש יעלה סכום כסף לא מבוטל לכן וויתרתי. במקור חיפשתי טמפרה עם בקרת אקלים אך הרוב שמצאתי היו גמורות לכן הסתפקתי בטמפרה במצב מצויין (אני רק יד 2) אך לצערי עם מזגן אנלוגי.

שנת 96.

תודה רבה רפי! :)

רפי לין
14-11-08, 20:06
סביר למדי שבפיאט טמפרה 1996 מותקנת מע' אקלים לא מקורית פיאט, אלא דומה שהותקנה בישראל גם ע"י חב' "אוטו קור". צילום של לוח הבקרה יעזור לי להגיד לך בדיוק איזו מע' אקלים יש במכוניתך.
בברכה - רפי לין :)

אבי טמפרה
15-11-08, 19:54
שלום רפי.
בדקתי היום וזה מערכת אקלים של "אוטו קור".
וניסיתי את מה שאמרת בקשר להפעלת החימום וזה גם לא עזר! :/

eliko1976
15-11-08, 21:22
חיכת שרכב יתחמם אני מקווה ....

אבי טמפרה
15-11-08, 21:32
חיכת שרכב יתחמם אני מקווה ....

[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח

ברור!
זה אחרי נסיע של חצי שעה בערך.
אני חושב שזה מספיק זמן להתחמם :rolleyes:

eliko1976
15-11-08, 22:44
אזי כנראה שיש לך בעיה עם ברז חימום שמאפשר זרימת מים חמים אל הרדיאטור הפנימי .
יש מצב שגם ביטלו אותו ....היות ואנחנו לא בסיביר ( שם דווקא מבטלים מזגן :)) לפעמים אנשים במקום לתקן פשוט מנתקים את הברז ומים כלל לא מגיעים אל הרדיאטור .עושים גשר , מחברים 2 צינורות בינהם .
תבדוק מה קורה אצלך .

upetar
17-11-08, 03:12
הגשר שאתה מדבר עליו מיתחבר בימקום הרדיאטור חימום הפנימי שאולי נזל.תיבדוק את שלמות 2 הצינורות (גומי)שניכנסים אל הרדיאטור חימום עד (קיר האש)בדוק שהם חמים (מיתחממים מיד עוד ליפני שהטרמוסטט ניפתח)במידה והם חמים ועדין אין חימום באוטו חפס את הסיבה במעברי האויר אולי בונטילטור של החימום ואולי בבקרה והפיקוד האלקטרוני.