התחבר

View Full Version : רעש "קירקושים" מההגה בHGT

agent5
10-11-08, 21:22
שלום, עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי הודעה שתאמה בדיוק את מה שאני שומע. אז ככה, יש רעש שנשמע מעט כמו בורג משוחרר רוקד בתוך ההגה (זה לא באמת, רק הדבר הכי קרוב שאני יכול לתאר). זה בדרך כלל מופיע מעל 90 קמ"ש ורק כאשר ההגה במצב ישר, מעט הטיה והרעש נעלם כ-לא היה.

אין בעיה תפקודית לא מבחינת כיוון, הגה כוח או חיווי תקלה כלשהי. זה היה לי מהרגע שקניתי את הרכב ואני יודע שחיים במוסך שמשון עשה מספר נסיעות מבחן על הרכב ולא אמר משהו. זה כבר יותר סקרנות שלי. זו לא בעיה כרונית או משהו, סתם קצת מציק. מישהו יודע על מה אני מדבר?

חוץ מיצר הסקרנות, הרכב בינתיים מתפקד מצויין. :cool:

תודה מראש,
-דוד

Caveman
10-11-08, 21:38
אני חושב שאני מכיר את זה.
עד כמה שאני יודע (בהנחה שאנחנו מדברים על אותו דבר, מדובר ברעש מהמנוע עצמו של ההגה. לא יודע אם ניתן לעשות משהו בנידון מלבד החלפה כזו או אחרת.

פיליפ
11-11-08, 01:01
גדעון אני לא חושב שזו הבעיה, הרעש שאתה מדובר עליו (אולי) זה שמסובבים את ההגה אז שומעים זמזום עדין כזה כאילו המנוע החשמלי עובד שעות נוספות לסובב את ההגה.
במיוחד שדויד מדבר על בעיה שההגה ישר, שום דבר לא זז.

רפי לין
11-11-08, 01:44
אכן, זה כנראה רעש ממנוע הגה הכוח החשמלי ולפעמים ניתן לתקן זאת ע"י הוצאת המנוע ממקומו
וגירוזו בגריז מיוחד.
בברכה - רפי לין :)

farmalot
11-11-08, 09:58
אם אתה מתכוון לצליל "איייייייייייי" (בחיריק) כזה, אז זה מהפעולה התקינה של המנוע (ותגיד ברוך השם שאתה מסוגל בכלל לשמוע אותו).

אבל..
אם זה הרעש שאני חושב שזה- צליל של דיסקית\בורג משוחרר מאזור המנוע,
אז זה לא מהמנוע. גם אצלי יש את הרעש הזה. אצלי הוא מופיע כשההגה רועד, לדוגמא אם אני אסע על שביל עפר או ברחוב הולנדי.
כבר חצי שנה אני מנסה למצא מאיפה זה בא, ובשישי האחרון אזרתי אומץ ופירקתי את כל ההגה (כמעט).
זה מגיע מהתמסורת בין המנוע למוט ההגה (המנוע עצמו לא עושה את הרעש).

אני עובד על למצא פיתרון לזה. זה כנראה באמת חלק קטן חופשי שרוקד שם, צריך רק למצא אותו, ולשים שם קצת גריז.

agent5
11-11-08, 10:41
שלום,
כניראה שאנחנו אכן מדברים על אותו הדבר, זה באמת מופיע בקפיצות קטנות או כביש מעט משובש. אני אכן מסכים שזה כניראה לא מהמנוע החשמלי. אין חופש או משהו בהגה. אני בהזדמנות גם אשאל את חיים.
בכל מיקרה, אם אתה מגלה איך פותרים את זה, אשמח כמובן לדעת, ותודה רבה על המידע. :-)

-דוד
אם אתה מתכוון לצליל "איייייייייייי" (בחיריק) כזה, אז זה מהפעולה התקינה של המנוע (ותגיד ברוך השם שאתה מסוגל בכלל לשמוע אותו).

אבל..
אם זה הרעש שאני חושב שזה- צליל של דיסקית\בורג משוחרר מאזור המנוע,
אז זה לא מהמנוע. גם אצלי יש את הרעש הזה. אצלי הוא מופיע כשההגה רועד, לדוגמא אם אני אסע על שביל עפר או ברחוב הולנדי.
כבר חצי שנה אני מנסה למצא מאיפה זה בא, ובשישי האחרון אזרתי אומץ ופירקתי את כל ההגה (כמעט).
זה מגיע מהתמסורת בין המנוע למוט ההגה (המנוע עצמו לא עושה את הרעש).

אני עובד על למצא פיתרון לזה. זה כנראה באמת חלק קטן חופשי שרוקד שם, צריך רק למצא אותו, ולשים שם קצת גריז.

farmalot
11-11-08, 12:34
צרת רבים - חצי נחמה...

לפחות עכשיו יש לי הוכחה שהרעשים לא באים מהראש שלי.
נשאר לי רק להוכיח ששלושת הגמדים שיושנים לי באוטו בלילה באמת קיימים.

matanmelman
11-11-08, 20:34
גם לי יש את אותה בעייה, וזה משגע אותי קניתי מערכת טובה רק כדי לא לשמוע את הצרה הזאת.
זה נשמע כאילו משהו רוטט ולא מחובר כמו שצריך.כשאני נוגע במוט ההגה שמתחבר לרצפה אני מרגיש שהוא רוטט.
הלכתי למוסך הכוכב בחיפה ואין להם תשובה.
בבקשה אם מישהו מצליח למצוא את הבעייה שיעדכן.
שיהיה בהצלחה.

idango
12-11-08, 01:18
מממ... היה לי גם , החלפת צמיגים פתרה את הבעיה ... ההגה לווה ברעידות ותיקתוקים זה קרה רק בין 90 למאה קמ"ש ... מוזר .. החלפתי צמיגים ותקין , באיזה סוג צמיגים אתם משתמשים ?

farmalot
12-11-08, 10:10
אני על Toyo T1R (חדשים).

פיליפ
12-11-08, 11:58
אני על Toyo T1R (חדשים).במידה המקורית?

farmalot
13-11-08, 10:25
כן.

כמו שאמרתי, זה לא שייך לאיזון גלגלים, זה שייך לעצם העובדה שברעידות הרעש מופיע.

רפי לין
13-11-08, 16:24
אם נשמעות נקישות מהמנוע החשמלי של הגה הכוח, בזמן נסיעה בכביש ישר, בעליה על מהמורות או כביש משובש אז לאחר הוצאת מנוע הגה הכוח ניתן להחליף תותב (בוקסה) של המנוע שהנו משופר וזאת כדי לפתור את בעיית הנקישות.
תותב זה הנו מקורי משופר מפיאט ומנוע חדש כבר מגיע עם תותב משופר כזה.

farmalot
13-11-08, 18:51
עכשיו יש לנו דעה מקצועית!

שבוע שעבר פירקתי את כל הגה והמנגנון של המנוע, ושיחקתי עם הההגה תוך כדי כדי למצוא מאיפה הרעש מגיע. הגעתי למסקנה שזה מגיע מהתמסורת (החלק שמשדך בין המנוע למוט ההגה).
פירקתי החוצה את המנוע, שיחקתי עם החלק שמסתובב במנוע, וזה לא הגיע משם.
הוצאתי את המיסב ושיחקתי עם החלק שהמנוע מסובב, וזה הגיע משם.
החזרתי את המיסב פנימה (וע"י זה הפעלתי כח פנימה על המוט), והרעש נעלם. אז אני מניח שמהחופשיות שיש למוט בציר האנכי לסיבוב מגיע הרעש (אגב, הרעש חזר אחרי כמה ימים, כאילו הוא חזר החוצה).

אז אני לא בטוח שהחלפת המיסב תועיל. אני חושב שאתה מתכוון לבעיה שנובעת מזה שהמיסב (שהוא מגומי) קשיח מדי בדגם הלא משופר שלו, ובכך ההתנגדות של הגלגלים להסתובב מורגשת יותר בכח (וזה לא המקרה אצלנו).

בכל אופן, אתה יודע מאיזה שנים (אם בכלל) הפונטו הגיע עם המיסב המשופר?
אתה יכול לשער בגסות מה העלות של החלק?

agent5
13-11-08, 20:45
רפי, זה לא רק ממהמורות. אצלי כאשר ההגה ישר מבערך מהירות של 90קמ"ש מדרך שאפילו מעט קופצנית (שבHGT זה בערך כל כביש עם המתלים הקשים) יש רעשים של כאילו משהו משוחרר. אין רושם שמדובר ברעש של נקישות ולא מהמנוע החשמלי. בעת ששומעים את הכאילו "בורג משוחרר" נסיתי אין ספור פעמים לנסות לשמוע מאיפה זה מגיע. מה שאני יכול להגיד זה שסיבוב אפילו מעט של ההגה מספר מעלות והרעש נעלם לחלוטין. הרעש קיים רק שההגה ישר ומעל מהירות מסויימת ולכן אני לא מאמין שזה קשור למנוע כי זה קורה שאין שום מומנט הפעלה על ההגה.

אם נשמעות נקישות מהמנוע החשמלי של הגה הכוח, בזמן נסיעה בכביש ישר, בעליה על מהמורות או כביש משובש אז לאחר הוצאת מנוע הגה הכוח ניתן להחליף תותב (בוקסה) של המנוע שהנו משופר וזאת כדי לפתור את בעיית הנקישות.

raanan_t
14-11-08, 00:10

זה כנראה מה שחיים ממוסך שמשון קרא לו "קיט שיכוך" ואמר לי שהמנועים החדשים באים איתו.

matanmelman
14-11-08, 10:08
ידוע שהמנוע עצמו יקר, ולא כדאי להחליף עד שהוא מתקלקל.
האם אפשר לקנות רק את הקיט ומה העלות?

raanan_t
14-11-08, 12:01
ממה שזכור לי +/- 500 ש"ח לא יודע אם זה כולל עבודה\מע"מ\תוספות שונות.
אני ביררתי את הנושא ממש על רגל אחת לפני כמה חודשים.

farmalot
20-11-08, 12:38
נראה לי שמצאתי פיתרון לקירקושים, עדכונים יבואו בהמשך.

matanmelman
20-11-08, 20:32
בבקשה תעדכן בהקדם,כבר נמאס לי לשמוע מוסיקה חזק כל כך.(הרעש של ההגה משגע אותי)

fl4me
24-05-09, 13:10
אני נאלץ להחיות ת'רד ישן.

קניתי לאחרונה פונטו 2006 ואני נתקל בדיוק באותה תופעה של רעשים מכיוון ההגה בזמן נסיעה על כביש משובש או במהירות גבוהה.
לפני שאני הולך למוסך חשבתי להתייעץ בפורום כדי שלא יקרעו אותי במוסך.

agent5
24-05-09, 15:39
הבעיה אצלי לפחות (כפותח השירשור המקורי) אכן נפתר ע"י "קיט שיכוך" להגה. מדובר על סדרת גומיות ותושבת כזאת שמולבשים על המנוע חשמלי של ההגה. מה שמפתיע אותי זה שבשנתון שלך אני לא חושב שאמורה להיות בעיה כזאת.

Ron_Dadon
24-05-09, 16:07
מה שמפתיע גם אותי שאני קורא את השירשור הזה, שכנראה פיספסתי אותו בעבר, זה שאני החלפתי מנוע הגה לפני פחות משנה לחדש ממוסך מורשה, ויש לי בדיוק את התופעה המתוארת (רעש של מוט משוחרר בכביש משובש) - כאשר לפי השירשור פה המנוע החדש כבר היה אמור להגיע עם הקיט המדובר.

fl4me
24-05-09, 17:29
@ agent5 - אכן מפתיע (אני שמח שהצלחתי להפתיע את כולם :) ) אפשר לשאול היכן ביצעת את התיקון ומה היתה העלות ?

agent5
24-05-09, 19:52
בעונג רב!
הקיט הורכב במוסך "שמשון" ביהוד, העלות הייתה (אם אני זוכר נכון) כ450 או 470 ש"ח לקיט עצמו (יקר, אני יודע- אבל מי שרוצה שקט, זה המחיר) והרכבה נלקח ממני משהו כמו 0.6 שעות עבודה.

-דוד

fl4me
24-05-09, 19:57
בעעע לא זול
סליחה על הבורות אבל מה המחירון של שעה אחת ?

Caveman
24-05-09, 21:18
זה תלוי במוסך.
במרכזי זה סובב את ה190 אם אני זוכר נכון.

בכל מקרה, אם הוגדר על ידי היצרן שההחלפה תיקח חצי שעה, גם אם בפועל יעבדו לך על הרכב 5 שעות (בהגזמה), תשלם על חצי שעת עבודה.

stio
24-05-09, 21:44
המחירים לא אמורים להיות אחידים? איך זה יכול להיות שבצפון זה 240 ש"ח שעת עבודה? (אצל פיאט)

Caveman
24-05-09, 22:46
אין לי מושג גיא, זה המחיר המחושב לפי ספר הטיפולים שלי, טיפול אחרון שבוצע ב9.11.08

raanan_t
25-05-09, 00:16
גם אצל שמשון המחיר הוא סביב ה-190. (כמדומני 195 ש"ח)

ארילו
25-05-09, 10:38
כל מוסך קובע את מחיר השעתון שלו בעצמו.

חוצמזה חיים נותן הנחה לחברי מועדון :)

agent5
25-05-09, 11:44
כבר לא בטוח לגבי ההנחה.. כדאי לשאול אותו קודם.