התחבר

View Full Version : לחבר'ה בנינו שיש להם פילטר פתוח.

asaf123
28-10-08, 03:30
סיפור קטנטן לפני
היום יצאתי מהבית כדי להחליף פילטר פתוח לפילטר רגיל ולעשות טיפול לאוטו אז החלפתי פילטר שמן שמן מים לרדיאטור סידרתי כמה דברים ונתתי טאץ' קטן בכוונים של המערכת.
אחר כך החלפתי חוטי הצתה ועוד כמה שטויות.
ותוך כדי הטיפול עולה בי שוב ושוב המחשבה של :"איך בכלל יגיעו מים לפילטר הפתוח? הרי הוא ניסתר כל כך " החלטתי להשאיר אותו .
ואז מיספר שעות לאחר מכן נסעתי לחברה שלי שלי שגרה 5 דקות ממני והיה ממש ממש ממש גשום והאוטו החליט להיכבות ולא רצה להידלק שוב וישר ידעתי שנרטב הפילטר איך נרטב?? אני באמת לא יודע מאיפה הגיעו המים אליו אבל נירטב ואז הבנתי שאין מנוס מלשים פילטר
רגיל לפחות בחורף.

כי מים במנוע יכולים לגרום לנעילה הידרוסטטית שיכולה להיגמר בבלוק שבור בעיקום טלטלים או מנוע תפוס ויכולה גם לגרום לכם להיתקע להמון זמן עם נכנסים יותר מידי מים לתוך תאי הבעירה
אני מאוד ממליץ לחזור לפילטר הרגיל לזמן החורף לפחות.

ומי שזה מצב ששואל את עצמו מה זה נעילה הידרוסטטית אז בבקשה הסבר קצר ממש ממש בקצרה:
זה מצב שבו הצילינדרים מיתמלאים במים ויש כמה דרכים לגרום לזה לקרות היום נתתי דוגמא אחת.
הבוכנה אינה יכולה לדחוס אותם (אותם הכוונה למים) (כמו אוויר עם דלק) והמנוע נעצר או לא יכול להמשיך להסתובב.
אם זה קורה בפתאומיות תוך כדי פעולת מנוע זה יכול לגרום לנזק רב לשבירת הבלוק ואפילו לעיקום טלטלים .
שיהייה לילה טוב.

KoF-sHeLeG
28-10-08, 05:33
תשמע, לפילטר אוויר לא אמורים להיכנס מים, גם אם הוא פילטר פתוח.
זה נשמע לי מוזר. יכול להיות שהוא מותקן לא כמו שצריך, כלומר במקום לא נכון...

asaf123
28-10-08, 18:20
תראה מה שלא נאמר המים לא היו אמורים לגיע אליו והגיעו.
לי יש באוטו פילטר פתוח העשוי מספוג בצפיפות משתנה.
אין עליו שום מגן בפני מים אבל הוא ישב במקום שאליו מים לא היו אמורים להגיע אבל הצליחו בכל מקרה.

eliko1976
28-10-08, 18:50
סיפור קטנטן לפני
היום יצאתי מהבית כדי להחליף פילטר פתוח לפילטר רגיל ולעשות טיפול לאוטו אז החלפתי פילטר שמן שמן מים לרדיאטור סידרתי כמה דברים ונתתי טאץ' קטן בכוונים של המערכת.
אחר כך החלפתי חוטי הצתה ועוד כמה שטויות.
ותוך כדי הטיפול עולה בי שוב ושוב המחשבה של :"איך בכלל יגיעו מים לפילטר הפתוח? הרי הוא ניסתר כל כך " החלטתי להשאיר אותו .

אני לא מבין משהו ...בתוך הפילטר היו מים ? ממש מים ? ( הרי הוא מורכב כלפי מטה ) איך זה יכול להיות ?
או שהספוג /בד של הפילטר היה לח ?

אם הפילטר מורכב נכון לא אמור להיות בו לא מים ולא לחות . אני נסעתי שנתיים עם פילטר פתוח ולעולם הוא לא היה רטוב . כנראה שתוך כדי נסיעה מהשפריצים של הצמיגים + זרימת אויר בתוך בית גלגל גורמים למים איך שהו להרטיב אותו .
תעשה ניסוי קטן - תדביק חתיכת נייר עם צלוטייפ במקום היכן שפילטר יושב ואחרי הגשם תבדוק את מצבו .

asaf123
29-10-08, 00:23
הספוג היה לח בצורה הספיקה להרטיב אותו מה שיש לציין שיש לי ראם אייר באוטו ככה שכמו שראם אייר הוביל את האויר אל הפילטר הוא ביא גם את המים לשם שמתי פילטר רגיל והכל בסדר עכשיו כנראה שאעבור את החורף עם פילטר רגיל כי אני נוסע המון מחוץ לעיר וממש לא בא לי להיתקע מחוץ לעיר .
וכן אתה לא אליקו גם אני עברתי חורפ אחד עם פילר פתוח ולא הייתה כל בעיה .
אבל מספיק ממש מעט מים כדי להרוס את רמת ה דליקות של הדלק ומעט מים משפיעים עם לא ישירות על פעולת המנוע אז לפחות על עבודה חלקה ונסעה מרובה בהישתעליות.

psychotrip
29-10-08, 13:03
הספוג היה לח בצורה הספיקה להרטיב אותו מה שיש לציין שיש לי ראם אייר באוטו .....

מפרש נמק לפחות מבינים ... :)

מזה ראם אייר?

psychotrip
29-10-08, 13:04
יש לציין שיש לי ראם אייר באוטו .....

מפרש נמק לפחות מבינים ... :)

מזה ראם אייר?

eliko1976
29-10-08, 14:10
אני גם לא ידעתי ...אבל אחרי חיפושים בWWW מצאתי .
מדובר בפתח- צינור יניקת אויר שנכנס לאוטו .
אפילו מוכרים סטים כאלו .
מצ"ב

eliko1976
29-10-08, 14:14
גם אני עברתי חורפ אחד עם פילר פתוח ולא הייתה כל בעיה .
.

קראתי את זה עם מתרגם צמוד מעברית לעברית .:D ( ועוד הרבה קטעים אחרים כמו "בהישתעליות" :) )

כנראה שלא סתם אומרים שרמת החינוך יורדת בבתי הספר .
זה ההוכחה .:)

asaf123
29-10-08, 18:32
מיצטער עברית שפה קשה =)

פיאט פונטו חולה הגה..!!
05-04-09, 00:46
יש לי פיאט פונטו כדאי לי להרכיב פילטר פתוח..?
ומאיפה אפשר להשיג את זה..?
זה חוקי..?

raanan_t
05-04-09, 05:35
בנוגע לראם-אייר:
בנוסף למה שאליקו העלה הראם-אייר (RAM AIR) הוא בעצם קונוס שצידו הרחב פונה לחזית הרכב (בד"כ באזור לחץ גבוה של אוויר) וצידו הצר מחובר אל הפילטר הפתוח. במצב הזה, ככל שהרכב מעלה את מהירותו, הראם-אייר "מכניס" אוויר בלחץ יותר גבוה אל סעפת היניקה.

אוויר בלחץ גבוה יותר = יותר חמצן שנכנס אל הסעפת
יותר חמצן = חיישן חמצן מדווח אל המחשב
מחשב מקבל דיווח ומבין שאם יש יותר חמצן אפשר לשרוף יותר דלק (ככה זה, בלי חמצן אין אש)
המזרקים שנשלטים ע"י המחשב מזריקים יותר דלק וככה בעצם נוצר פיצוץ חזק יותר במנוע.
כל זה, בשורה התחתונה, מוביל לקצת יותר כח סוס.

עכשיו, בכדי שכל זה יקרה והכל יעבוד ביעילות, צריך שכל מערכת היניקה\פליטה תהיה מתוכננת בהתאם.