View Full Version : החלפת שמשה
והנה בא הגשם הראשון ואיתו בשורה לא נעימה. היום נכנסתי לרכב וגיליתי כי יש נזילה באיזור המגן שמש בצד הנוסע הקידמי. לאחר הצבא קפצתי למוסך זגגות באיזורי ואמרו כי יש נזילה מתחת לגומי העליון של השמשה, וגם בפנים נוצר חלודה. עכשיו הפיתרון הוא להוציא את השמשה לטפל בחלודה ולאטום מחדש, ועל זה הם דורשים 300 שקל שנשמע לי סביר, אך הוא אמר כי יש מצב דיי גדול שהשמשה תישבר. הוא הסביר שהשמשה הקידמית מאוד שבירה והוא לא מבטיח שהוא יכול להוציא אותה בלי שהיא תישבר, והנזק אם השמשה תישבר הוא מקסימום עוד 500 שקל.
עכשיו שאלה לי אלייכם האם זה נכון שזה בעייתי להוציא שמשה קידמית מבלי שתישבר?
והאם המחיר נראה סביר?
תודה מראש
ערן
המחיר נראה סביר ביותר ...הייתי אומר זול אפילו .
לגבי השבירה .
היות ואני גר באזור ירושלים אני מכיר פתרון מצויין .
במידה והם שוברים לך ת'חלון אתה מגיע למשטרה ואומר שנסעת באזור ירושלים ושזרקו עליך אבן באוזר פסגת זאב /נווה יעקוב ( אלו שכונות הצפוניות :) של ירושלים ) שקרובות לבני דודיינו .
היות וזה משהו שגרתי , הם לא שואלים יותר מדי שאלות .
במשטרה נותנים לך אישור להחלפה של השמשה בחינם .
בשביל הספורט , תתקשר למשטרה ותשאל אותם מה לעשות כי זרקו עליך אבן וניפצו את החלון הקדמי .
ובלי קשר אני לא חושב שבעל מקצוע אמור לשבור חלון כאשר הוא מוציא אותו ...אמורים להיות אצלו כילים יעודיים לזה .
המחיר נראה סביר ביותר ...הייתי אומר זול אפילו .
לגבי השבירה .
היות ואני גר באזור ירושלים אני מכיר פתרון מצויין .
במידה והם שוברים לך ת'חלון אתה מגיע למשטרה ואומר שנסעת באזור ירושלים ושזרקו עליך אבן באוזר פסגת זאב /נווה יעקוב ( אלו שכונות הצפוניות :) של ירושלים ) שקרובות לבני דודיינו .
היות וזה משהו שגרתי , הם לא שואלים יותר מדי שאלות .
במשטרה נותנים לך אישור להחלפה של השמשה בחינם .
בשביל הספורט , תתקשר למשטרה ותשאל אותם מה לעשות כי זרקו עליך אבן וניפצו את החלון הקדמי .
ובלי קשר אני לא חושב שבעל מקצוע אמור לשבור חלון כאשר הוא מוציא אותו ...אמורים להיות אצלו כילים יעודיים לזה .
אתה גם יכול להגיד שאתה תושב עכו - תופס חזק אצל זגגים לאחרונה :-|
כשמפרקים שמשה קדמית יש 50 אחוז סיכוי שהיא תיסדק.
אפשר לעשות דברים בצורה כזו, שהראש הישראלי אומר ש"זה בסדר"
ואפשר גם להפעיל ביטוח שמשות, שסביר להניח שאתה גם ככה משלם עליו.
שבר בשמשה הוא דבר מאוד הגיוני במצבים כאלו. לעיתים הסדק קיים כבר, אבל הוא מתחת לפלסטיקה שבתחתית השמשה - ורק בעת הפירוק עולים על זה.
בקיצור, הפעל ביטוח שמשות, וקבל שמשת OSG חדשה, והיי! ניצלת את הביטוח.
חשוב לוודא שבעל המקצוע עושה עבודה טובה בהסרת האיטום ולא "פוצע" את הצבע, למרות שכבר יש לך חלודה, הרי שפגיעה בפח שתגרם בגלל עבודה לקויה עלולה לגרום בסופו של דבר לחלודה שוב.
בסוף לקחתי את הרכב לאותו מוסך זגגות, הצליחו להוציא את השמשה ללא בעייה.
איפה שהייתה הנזילה התגלו 2 מקומות בהם היה חלודה, הדבר טופל, שמו חומר נגד חלודה ויותר דבק באיזור. סך הכל אני מרוצה מהעבודה, יצאתי בנזק של 300 שקל וגם החליפו לי נורה קידמית על הדרך :)
מחר מתחיל פרוייקט חדש...לנקות את כל השאריות שנשאר מהעבודה הזאת חח ויש הרבה שאריות
תודה לכולם!
ערן
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.