View Full Version : נסיעה ללא מכסה רדיאטור (ערוך)
שלום לכולם
הייתי לפני נסיעה ארוכה(400 ק"מ) והחלטתי לבדוק שמן מים שלא יהיו הפתעות.
חזרתי מהנסיעה והחלטתי לבדוק שוב פתחתי את המכסה מנוע והתברר לי שמהבדיקה שלפני הנסיעה שכחתי לסגור בחזרה את הפקק של הרדיאטור וכנראה שמתי אותו איפשהו על אחד החלקים והוא אף אך שהתחלתי לנסוע.
מה שאומר שנסעתי כל הדרך בלי המכסה.
מה שאני רוצה לדעת האם זה משנה מבחינה מכנית אם נסעתי בלעדיו, אם כן עד כמה הנזק יכול להיות חמור(לא הרגשתי הבדל בנסיעה)?
והאם קשה למצוא פקק חלופי?
אם האוטו לא התחמם כנראה שלא נגרם נזק.
הוסף נוזל קירור ותקנה פקק חדש אצל סודאי או מ.י.ר חלפים
לפקק של רדיאטור יש תפקיד ...זה לא סתם פקק בדומה לבקבוק קולה .
יש בפנים שסתום שאמור להיפתח ולאפשר לעודפים לצאת למיכל עודפים , כאשר לחץ במערכת עולה מעל X אטמוספרות .זה קורה כאשר המנוע מתחמם וטמפרטורה עולה .
כאן סיימנו עם התאוריה ונעבור לפרקטיקה :cool:
במידה ואצלך האוטו לא התחמם במהלך הנסיעה וכול היה תקין , אז אין סיבה להיכנס לפניקה , מקסימום שקרה זה יצא קצת נוזל קירור מהמערכת .
צריך באור יום לבדוק את המפלס ובמידת הצורך להוסיף כמה שצריך .
לגבי הפקק עצמו , קודם כל צריך לחפש היטב באוטו , קורה הרבה פעמים ששוכחים משהו ולא דווקא שזה אף ...יש הרבה "קוחים" ומקומות מיסתור מתחת למכסה מנוע ....תבדוק טוב טוב .
אם לא מצאת , בכל חנות חלקי חלוף לדעתי ללא בעיה ימכרו לך את הפקק .
נ.ב כמובן שצריך להוסיף נוזל קירור זהה לזה שקיים עכשיו במערכת . ( לא מערבבים בשר וחלב ) :)
תעדכן אותנו בהמשך .
טוב אז ככה.
דבר ראשון הכוונה שלי הייתה למכסה מיכל עיבוי(ולא לרדיאטור) וזאת טעות בניסוח.
חיפשתי את המכסה בכל מקום הנראה לעיין ולא מצאתי.
בדקתי את מפלס נוזל ולהפתעתי הרבה הוא היה מלא בדיוק אך שמילאתי אותו לפני הנסיעה!!!
אך אפשר להסביר את זה שלא התאדה הזנול אפילו אל טיפה , הרי אל הגיוני ששניה לפני שהחנתי את הרכב המכסה עף וגם לא הגיוני שנסעתי כל הדרך בלי פקק...
תסביר לי בבקשה מהו מיכל העודפים? ואך אני מזהה אותו?
קניתי מכסה חלופי רק שהוא לקח ממני 25 שקל-זה לא מוגזם בשביל מכסה(למרות שהייתי כל כך מבסוט שאין בעיה עם האוטו שאפילו לא אמרתי מילה)?
מיכל עודפים = מיכל עיבוי בטרמנולוגיה שלי :)
25 ש"ח זה בסדר גמור .
תהיה בריא ותשים לב טוב טוב בפעם הבא .
אני לא אשאר בריא לאורך זמן.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.