התחבר

View Full Version : התייעצות בלקיחת גרנדה מליסינג

Rename
19-10-08, 04:38
טוב הוריי החליטו לקחת את הפונטו גרנדה מליסינג מטעמי תקציב...
הרכב ישמש כרכב מרכזי בבית ולכן יש לי מספר שאלות,
1. האם הרכב זריז? יסחוב 4 אנשים לנסיעות ארוכות?
2. חסכוי? אומנם זה בליסינג אבל התקציב דלק מוגבל.
3. בטיחותי? חשובה לי עד מאוד הבטיחות של הרכב.

הדבר הכי חשוב לי זה הזריזות והסחיבה של הרכב, מכיוון שהגרסא שישנה בליסינג היא ידנית עם מנוע 1,250 אני קצת מודאג [בכל זאת...מנוע קטנטן].

אמרו לי שהמנועים הקטנים של פיאט מצויינים ואין לי מה לחשוש, שהיא תסחוב כמו גדולה בעליות עם רכב מצוייד ב4 נפשות וקצת מזוודות.

אגב, רק בסופי שבוע הרכב יעבור נסיעה מחוץ לעיר עם אוטו מלא, כל השאר יהיו נסיעות עירוניות.

תודה מראש , ניר.

stio
19-10-08, 11:17
במחיר שהרכב הזה מוצע ובתנאים שהוא מוצע זאת לדעתי עסקה מצויינת.
1. לגבי זריזות של מנוע ה- 60 כ"ס אני לא יודע כי לא נסעתי על אחד כזה, אבל אני מניח שלא צריכות להיות בעיות בנושא.
2. הרכב הזה מאוד חסכוני בדלק, אפשר להגיע ל19 ק"מ לליטר בכביש בין עירוני ללא מזגן ע"פ נתוני יצרן, שזה לדעתי מעולה.
3. הרכב הזה קיבל 5 כוכבים במבחן הריסוק, אבל נבחן בגרסה עם 6 כריות אוויר, אצלך יש רק 2 כריות אבל בכל מקרה זה נחשב רכב בטיחותי.

Rename
19-10-08, 16:08
תודה רבה על התשובה הזריזה,
אבל הדבר שהכי מפריע לי זה שהמנוע קטן נורא, 60 כ"ס יסחבו 4 אנשים עם ציוד בנסיעות ארוכות?
איך הרכב יסחוב בעליות ירושלים עם 3 אנשים?
אני שואל את השאלות האלה כי עד עכשיו נסעתי על סיוויק 2002 והיא סחבה כל דבר בלי שום בעיה ונסעה מצויין, אז זה קצת מטריד אותי..

תודה מראש

stio
19-10-08, 17:03
אני לא נסעתי על הגרנדה עם מנוע ה- 1.25 ו- 60 כ"ס, הניסיון שהכי קרוב הוא על אונו עם מנוע 1.4 ו71 כ"ס (אבל זה לא רלוונטי במקרה הזה), שאז היא סחבה בעליות לירושלים על למעלה מ- 100 אבל בהילוך רביעי בלבד. יכול להיות (לא בטוח) שבגלל שהמנוע חדש הסחיבה תהיה זהה. אם אתה יכול ואם חברת הליסינג (קל אוטו?) מאפשרת, בקש נסיעת מבחן.
כמובן שאם אתה משווה מנוע 1250 סמ"ק ל- 1600 סמ"ק אז זה ברור שהסיווק תסחוב יותר טוב.

קח בחשבון שאם אתה מתכנן לעלות את העליות לירושלים באופן יומיומי עם 4 אנשים וציוד הייתי ממליץ לך בכלל לוותר על הפונטו, ואם מטעמי תקציב אתה מעוניין בה אז אפשר לרכוש משהו יותר חזק יד 2 ולא חדש.

אגב, למה אתה מעוניין להחליף את הסוויק?

eliko1976
19-10-08, 19:15
60 כ"ס יסחבו 4 אנשים עם ציוד בנסיעות ארוכות?
איך הרכב יסחוב בעליות ירושלים עם 3 אנשים?

תחליט 3 או 4 ...? או את הרביעי אתה משאיר בשער הגיא ? :D

raanan_t
19-10-08, 21:48
מנסיון עם גרנדה מליסינג (או השכרה) אני יכול לומר שדי הופתעתי לטובה, ביחס לגרסה הרובוטית שעליה נהגתי לפני שנה וקצת.

נסענו שלושה אנשים בוגרים + שלושה תרמילי טיול (60 ק"ג סה"כ בערך) מחולון דרך ירושלים לים המלח. הנסיעה עברה לא רע ואני די הפתעתי מיכולות הרכב. כמובן שהיו רגעים בהם ירדנו לרביעי ואולי אף לשלישי אך בסה"כ הרכב הפתיע לטובה.
את כל זה אני כותב מתחושות שהרגשתי ממושב הנוסע תוך הסתכלות על מד סל"ד ומהירות. לא נהגתי על הגרסה הזו.

מעבר לכך, אם מדובר בנסיעה יומיומית בדרכים כאלה, הייתי מחפש משהו חזק יותר.
דבר נוסף, לדעתי האישית, הוא שאין מה לגעת ברכב ליסינג אלא אם המחיר הוא ממש טוב. לרוב, התחזוקה שלהם ירודה וגם הנהגים שנוהגים עליהם מתיחסים לרכב בזלזול מה.

Rename
20-10-08, 05:49
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] טוב אני רואה שלא הסברתי את עצמי טוב, אנחנו לוקחים רכב בליסינג מהעבודה של אבי, לא קונים מליסינג...
המחיר אכן אטרקטיבי ובגלל זה התפשרנו על הפונטו גרנדה [בקשר לסיבות למה אנחנו מחליפים...הסיוויק עשתה את שלה ורוב הנסיעות הם שלי - נהג חדש]
אמרתי פעם אחת 3 ופעם אחת 4 כי 4 זה נסיעות ארוכות עם משפחה ו3 זה למקום כלשהו בירושלים עם חברים [קבוע בסופ"שים]
אז כן, לקרוע את הרכב לא כל כך אכפת לי [מה לעשות ליסינג זה ליסינג] אז להיות ב6 סל"ד או כמה שזה לא יהיה בשביל הוא יסחוב לא מפריע לי.
ישנו רכב שני במשפחה שהוא מאזדה 3 אבל אין לי ביטוח עליה בגלל זה כתבתי שזה רכב מרכזי [מבחנתי].

student
20-10-08, 09:04
טוב הוריי החליטו לקחת את הפונטו גרנדה מליסינג מטעמי תקציב...
הרכב ישמש כרכב מרכזי בבית ולכן יש לי מספר שאלות,
......
3. בטיחותי? חשובה לי עד מאוד הבטיחות של הרכב.

..........שהגרסא שישנה בליסינג היא ידנית עם מנוע 1,250

אתה בטוח שזה המנוע 1242 ?

אני אישית לא הייתי לוקח את הפונטו בגלל נושא הבטיחות, שכתבת שחשוב לך.

את 5 הכוכבים שלה קיבלה הפונטו בזכות 6 כריות אוויר במבחן. עם 2 כריות אוויר הציון הגבוה של הפונטו בכלל לא תקף.
לדגם הזה יש רק 2 כריות אוויר קדמיות. גם אין ESP, בקרת יציבות מה שיש בדגם הרובוטי.

עכשיו אתם צריכים להחליט: מה האופציות האחרות, אם לא פונטו אז מה כן ? האם יותר חשוב לכם חסכון בדלק או בטיחות ?
אם תהיה מוכן להתפשר על הבטיחות אז הפונטו נשמעת כמו אופציה טובה.

Rename
20-10-08, 14:59
האמת שלא קשה להתפשר על בטיחות.
והאפוציות האחרות הן גטס וסיריון

eliko1976
20-10-08, 15:13
במקרה , יש לי גטס ( דגם החדש FUN ) אצל אשתי ....
אני ממש ממליץ עליו ...
1400 ו97 כ"ס !!! ....הרכב חזק וזריז בטירוף ...
במקרה אני גם גר בהרי י-ם , והוא עושה עליות בלי שום בעיה .
לדעתי הוא גם לא שותה דלק לאומת דגם הקודם .

Rename
27-10-08, 20:22
יש לחבר גטס 2007, לא כל כך אהבתי את הרכב.. למרות שלא יצא לי לשבת בפונטו ולהשוות, הגטס נראית זולה.

stio
27-10-08, 23:27
הגטס זה לא רכב, זה פחנוע זול שנועד לשנע אותך מנקודת A ל- B, וגם כשאתה מגיע לנקודת B אתה יוצא מהרכב עם פריצת דיסק (והמבין יבין).

אין מה להשוות בין הגטס לגרנדה פונטו, אלו שני עולמות אחרים.
כיד שנייה/ ליסינג: גרנדה פונטו. בדגם הרובוטי תעשה נסיעת מבחן, לא לקנות בשום אופן ללא נסיעת מבחן.
אם כבר חדש בתנאי שחרור מלאים אז פה כבר הפאביה כמובן מומלצת בחום, כבר 339 ק"מ ואין שום ציוץ בפי.

Rename
28-10-08, 00:03
הרכב רק ליסינג, לא הייתי קונה אותו פרטי כי יש אופציות טובות יותר אבל בליסינג זה או הגטס או הסיריון או הפונטו...

ומדובר בגרסא הידנית לא רובוטית...

stio
28-10-08, 00:13
הסיריון נראה כמו צעצוע (בעיקר מבפנים) אך חזק מהפונטו. אם אתה מחפש ביצועים אז הסיריון ואפילו הגטס עדיפות.

לפונטו יש מנוע 1250 סמ"ק המספק 65 כ"ס. (שים לב שמדובר על 8 שס')
לסיריון יש מנוע 1300 סמ"ק המספק 87 כ"ס.
לגטס יש מנוע 1400 סמ"ק המספק 97 כ"ס.

לפי הנתונים האלה תחליט מה עדיף לך.

gil_a
28-10-08, 00:57
אני ממליץ על הפונטו מנקודת מבט חיצונית היא ניראת הרבה הרבה יותר טוב מהגטס ומהסיריון
וזה מה שחושב לצעירים!! הגב מהכרות עם מלא מכוניות איטלקיות הם אף פעם לא מאכזבים בנוחות...
ביצועים לא היתי מצפה מאף אחת מהמכוניות מדובר במכוניות שנועדו אך ורק לחיסכון בדלק
ואם כבר בטיחות אני חושב שגם פה הגרנדה לוקחות....

Rename
28-10-08, 02:45
זה ליסינג...אם לא סוחב לוחצים עוד... (:
לא סתם, השאלה עם ההפרש כ"ס בין הסיריון לפונטו מורגשים [אוטו' וידני...]
כי יצא לי לנהוג על סיריון והיא דווקא דיי זריזה ונוסעת חמוד...

eliko1976
28-10-08, 07:20
אם כבר חדש בתנאי שחרור מלאים אז פה כבר הפאביה כמובן מומלצת בחום, כבר 339 ק"מ ואין שום ציוץ בפי.

וואו !!! , כבר 339 ולא קפצת למוסך מורשה ? :D בדיקה מוכנות לחורף עשית ? :D

stio
28-10-08, 12:16
עשיתי בדיקת מוכנות לחורף ב- LIVE ביום רביעי שעבר באיזור נשר, לאחר ששבר ענן רציני החליט לנחות על הרכב שלי, ומערכת הניקוז בכבישים החליטה לקרוס בדיוק שאני עובר.
אבל אני שמח להודיע שהבדיקה עברה בהצלחה... :)

Rename
28-10-08, 15:34
צהריים טובים,

גלשתי היום לאתר של פיאט ישראל ונכנסתי לקטלוג של הגרנדה פונטו החדשות, משם נכנסתי ל'איבזור' והיה דבר אחד שלא הבנתי.
כתוב באתר שברכב יש הכנה למערכת אודיו, זה אומר שיש מערכת מובנית? או שיש מקום לשים רדיו דיסק רמקולים וכ'ו?

אשמח לתשובה..

נ.ב. מחר אנחנו מבצעים את ההזמנה של הרכב, נקווה שיהיה בצבע שחור :)

ארילו
28-10-08, 15:36
הפונטו.
הגטס היא זוועה של אוטו.

הסיריון חמודה, והפונטו מרווחת ממנה ונוחה יותר.

אם לי הייתה אופציה הייתי לוקח את הגרנדה פונטו.

stio
28-10-08, 16:08
צהריים טובים,

גלשתי היום לאתר של פיאט ישראל ונכנסתי לקטלוג של הגרנדה פונטו החדשות, משם נכנסתי ל'איבזור' והיה דבר אחד שלא הבנתי.
כתוב באתר שברכב יש הכנה למערכת אודיו, זה אומר שיש מערכת מובנית? או שיש מקום לשים רדיו דיסק רמקולים וכ'ו?

אשמח לתשובה..

נ.ב. מחר אנחנו מבצעים את ההזמנה של הרכב, נקווה שיהיה בצבע שחור :)

קודם כל האתר של פיאט לא מעודכן בכלל, אין מה להיכנס אליו.
אין ברכב מערכת מקורית אלא הכנה, כלומר חור שאליו מכניסים את מכשיר הרדיו דיסק.

אומנם הרדיו המקורי משתלב יפה בקונסולה, אבל האיכות של המכשירים הלא מקוריים בד"כ טובה מהמקוריים.

danceoflife
28-10-08, 16:32
לאחר שנהגתי גם בגטס וגם בסיריון החדשות -
הגטס - רכב נוראי, לא נוח בעליל בנסיעות ארוכות (בדרך לאילת חשבתי שאני מאבדת כמה חוליות בגב...), קופסת פח מ-א-ד לא בטיחותית בעיני (אלא אם שיפרו בגרסה החדשה?). אני אישית לא הייתי מתקרבת לרכב הזה גם בעוד מאה שנה.

הסיריון היתה אצלי בהשכרה לשבוע - בעיני רכב נ-ה-ד-ר. נח בטירוף, חזק יחסית (..לא העלתי 4 נוסעים, אז קשה לי להגיד כמה חזק), נהנתי מכל רגע של נהיגה ברכב.

לגבי הגרנדה, אני חושבת שהיא לא בדיוק בקבוצת הרכב הזאת ושהיא בכל מקרה טובה יותר מהסיריון ובטח שיותר מהגטס. הפיאטים למיניהן כולן נוחות בטירוף (לטעמי) וכיפיות לנהיגה ויותר מהכל - מפתיעות בביצועים תחת לחץ (בעליות עם רכב מלא). אם האונו והפונטו סוחבות כמו גדולות, גם הגרנדה תסחוב :)

eliko1976
28-10-08, 16:54
אני נהגתי בגטס החדשה במשך שנה כל יום 130ק"מ ( י-ם - ראש העין וחזרה)
לא נשברו לי שום חוליות ולדעתי מדובר ברכב סבבה , מאוד חזק וזריז . ( אי-אפשר להתעלם מ97 כ"ס ו1400 סמ"ק )
בנסיעה לאילת באמת די סבלתי .( זה היה רק פעם אחת )

אני אישית אהבתי וממליץ .

לגבי הבטיחות - לא מכיר את הניקוד שלה במבחני ריסוק אל מול הסיריאן .לדעתי זה האומדן האמיתי . יש כרית אויר אחת לנהג וABS .

נ.ב בעוד מאה שנה סביר להניח שלא יהיו גטסים .:)

Rename
31-10-08, 05:16
אוקיי תודה רבה על התשובות,

מכיוון שזה ליסינג, אפשר לשים רדיו דיסק מהכיס הפרטי שלי נכון? ולפרק אותו בעת החלפת הרכב או החזרתו?
והאם הוא מגיע גם בגרסאת הליסינג עם רמקולים או שגם את זה צריך להוסיף?

תודה מראש.

gil_a
31-10-08, 05:19
מניסיוני אם זה ליסינג מהעבודה אז זה מגיע עם רדיו ורמקולים ...לא לצפות להרבה.. חמודים אבל

yam
15-01-10, 21:06
הרכב מגיע עם רדיו מהליסינג - באיכות סבירה. הרכב מצויד ב-4 רמקולים ו-2 טויטרים מקוריים.
לגבי ההשוואה לגטס או סיריון - שתיהן הרבה מתחת לרמה הן בבטיחות והן בנוחיות ובמרחב הפנימי.
לגבי הבטיחות - 2 כריות אויר יורידו ל-4 כוכבים כי הבטיחות זה לא רק הכריות - זה הדיפון בדלתות, מערכת איזון בלימה דוושות קורסות ועוד ועוד. (הגטס במיוחד היא מלכודת מוות)
המנוע הוא 66 כ"ס ובתנאי יום יום לא מרגיש חלש ובהאצה ברמזורים לא תעבור את 4000 סל"ד אלא אם הכביש ריק.....
ניתן להשוות לטויוטה יאריס אבל לא במחיר......

אני רכשתי מהשכרה עם 50K ק"מ ומאוד מרוצה - ממש הופתעתי לטובה.

Caveman
16-01-10, 04:29
אני לא חושב שזה רלוונטי כל כך. עברה יותר משנה מאז שנפתח הדיון.