התחבר

View Full Version : שמן מנוע לפונטו 99 ידנית (sx75 XTZ)

ChuNya
16-10-08, 16:16
שלום רב
אני יודע ששאלה זו נשאלה כבר בפורום אך לא מצאתי את הדגם שלי
איזה שמן מנוע צריך לשים לפונטו 99 ידנית (sx75 XTZ)

נ.ב. אם אפשר היה לפתוח שרשור שבו יהיו פרטים לשמנים וכדומה לפונטו מכל השנים יהיה נחמד.
ראיתי שירשור דומה אבל מדובר בMK2 ומעלה

רקובי
16-10-08, 16:34
אין ממש הבדל בין MK2 ו-MK1 במקרה של שמן מנוע. לדעתי תוכל למלא את אחר ההמלצה לMK2

ChuNya
16-10-08, 22:51
הקטע הוא שראיתי בפורום המלצות לMK1 רק של דגמים שונים משלי והם היו שונים מMK2 לכן אני שואל
ואם כבר האם מישהו יודע איזה נוזל הידראולי (להגה) צריך לשים?

ארילו
17-10-08, 11:58
שמן מנוע 15-40 חצי סינטטי.

נוזל להגה - שמן גיר אוטומאטי דקסרון 2.

ChuNya
17-10-08, 14:16
שמן מנוע 15-40 חצי סינטטי.

נוזל להגה - שמן גיר אוטומאטי דקסרון 2.

תודה על התשובה
אתה בטוח לגבי הנוזל ההידראולי? פשוט לשים שמן גיר להגה זה קצת מוזר.. :confused:

ChuNya
17-10-08, 16:09
עוד שאלה האם אני פשוט יכול להוסיף את הנוזל ההידראולי לנוזל הקיים או שצריך לרוקן את הנוזל הקיים
(אני לא יודע איזה נוזל יש לי במערכת)
ואם צריך לרוקן איך עושים את זה?

/F/I/A/T/
17-10-08, 17:19
לגבי השמן מנוע: מומלץ לשים 10W40 חצי סינטטי.
נוזל הגה כוח: כפי שכבר אמרו לך, נוזל ATF (תיבת הילוכים אוטומטית) דקסרון 2 או 3.

רוקן את הנוזל הקיים, ומלא במקומו את הנוזל החדש.
איך מרוקנים? כעיקרון על מנת לא להסתבך ולא להתחיל לפרק דברים יותר מדי צינורות ולבצע ניקוז כפי שצריך(כיוון שאיני יודע את רמת הידע שלך), קח מזרק, ופשוט שאב את כל הנוזל הקיים ממיכל הנוזל. לאחר מכן מלא את הנוזל החדש, הנע את הרכב, סובב את ההגה מצד לצד מספר פעמים (למעשה אתה מבצע ניקוז אוויר), לאחר מכן דומם את המנוע ובדוק את מפלס נוזל ההגה ומלא חוסרים אם צריך.

(על מנת לבצע ניקוז כפי שצריך ניתן או להתחבר עם מעין BLEEDER למשאבה, או פשוט לפרק את הצינורות שיוצאים מהמשאבה ולרוקן את הנוזל, אבל אני לא ממליץ לך לבצע זאת לבד ללא ידע מקדים).

ChuNya
17-10-08, 17:39
אוקיי את הנוזל ההידראולי החלפתי עכשיו צריך לברר האם בטיפול שמו לי 10W40 חצי סינטטי או משהו אחר...

/F/I/A/T/
17-10-08, 17:43
באותה ההזדמנות תבדוק גם האם הפילטר שמן הינו מקורי או תחליפי מחברה מוכרת (PURFLUX, MANN וכ"ו...). ההבדל בין פילטר מקורי לפילטר חליפי סיני עומד על 20 ש"ח, לכן לא שווה לשים תחליפי זול.