View Full Version : מסכות קדמיות לפונטו..!!!? עזרה..?
שלום אני צריך עזרה למסכות קדמיות לפנסים בפונטו ...
(וקובי ממך אני צריך ת'טובה במיוחד ..[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]) ;)
יש לי זוג מסכות כאילו .
חדשות ולא צבועות.
0548111143
עמית
קובי פונטו GT
08-11-08, 23:59
אז ככה אני לא יודע מה היידע שלך עם כלי עבודה אבל בוא נניח שהוא בסיסי +
רוב הגבות בנויות מפלסטיק/פיבר
בעברי הייתי עובד המון עם סירות מנוע אז שתיקוני פיבר הם סיוט שלא נגמר
בגדול זה לא בעיה
הולכים לחנות אספקה טכנית קונים בדי פיבר שזה בעצם בד עם הרבה סיבי זכוכית שדי חזק ומגרד המון אם לא משתמשים בזהירות
רק לידיעתך פיברגלס מסרטן אז חשוב לעבוד בטוח כפפות/מסכה רצוי בגדים ארוכים שאפשר לזרוק.
שרף שזה בגדול פוליאסטר ומקשה - מרגע הערבוב צריך לעבוד מהר כי לוקת לו 10 דקות להתקשות לכן מומלץ להכין כל פעם מנות קטנות.
מברשת צבע רצוי לפחות 10 יח' , טוש לסימון, גקסון עם המסורית הכי עדינה שיש
חומר מילוי של פחחים ניתן גם להשיג בהספקה טכנית- אפילו הום סנטר.
נייר שייוף מס'1 +0 בד שמיר יהיה מוצלח יותר ונייר כסף
שלב 1
מפרקים את הפנס מהרכב.
עוטפים אותו עם נייר כסף חשוב לעטוף טוב טוב כדי שהשרף לא יגע בפנס כי הוא יישאר שם
אחרי שעטפת טוב אתה לוקח בד אחד ומניח אותו על העדשה(הזכוכית) ומורח עליך פוליאסטר הבד הוא כמו נייר רטוב הוא יקבל את צורת העדשה. למרוח את המברשת כמות אחידה ולאחר מכן להוסיף עוד בד ואז שוב פוליאסטר כדי שהמסכה תקבל יותר עובי(חזקה יותר) ככה לפחות 6 שכבות
רצוי להניח שעה בשמש עד לייבוש מלא
מפרקים את התבנית מהפנס ככה שיש תבנית של העדשה הקדמית.
חותכים את התבנית לצורת העדשה שייווצר מצב של מכסה שמכסה את הזכוכית
הבד הוא די מחוספס עם הנייר שייוף מס1 לשפשף עד למשטח שיהיה די אחיד לא צריך חלק רק אחד שכל החתיכות הגדולות יעלמו .
עכשיו עם כל היידע שרכשתם בגן זה הזמן לצייר את המסכה או הגבה על הפנס - ציירת משהו וכמו בגן נמאס לי אז זה מה שיצא
הסבר- עכשיו יש מכסה לפנס אם אני רוצה גבות אני יצייר על המכסה את הצורה שאני רוצה ואז לחתוך עם הגקסון את הצורה.
אחר כך מורחים שפכטל פחחים.
וחוזרים על השפשוף עדיין עם נייר אחד בשכבה הראשות אחרי השפשוף תגלו קצת בועות ועוד פגמים שונים.
אז חוזרים עם שכבה שניה של שפכטל בשלב זה רצוי לעבור נייר 0 לקבל מטח חלק יותר.
כאשר הכול נראה חלק לקנות ספרי צבע בסיס לצבוע ממרחק 30 סמ' ברגש שלא יהיו נזילות לאחר הייבוש תגלו את כל הפגמים שלא ראיתם.
אם אין פגמים כל הכבוד
אם יש משפשפים את הצבע וחוזרים לשפכטל.
את הצבע רצוי לעשות אצל פחח מקצועיץ לגימור טוב.
אותו הדבר צד שני.
להדבקה כמה נקודות של סיליקון לחכמים שבינינו שישר יוצאים להשוויץ מחכים מינימום שעה שהסיליקון יתייבש.ולמקצרים דבק 3 שניות וזכוכית לא חברים שהדבר מתייבש הוא מתכווץ והוא פשוט יפוצץ את הפנס
אני ישמח אם למישהו יש קומבינות יותר טובות
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.