PDA

View Full Version : השחרת פנסים אחורים?

i12z
14-10-08, 01:59
שלום יש לי פונטו ואני רוצה להשחיר את הפנסים האחורים יש למישהו עצה איך לעשות את זה באופן עצמאי..? והאם זה חוקי בכלל
??
ועוד משהו רציתי בפנסים הקידמיים לעשות את העיגולים האלה..יש למישהו עצה איך?
תודההה לעוזרים..!

eliko1976
14-10-08, 07:29
קבל שיטה ערבית ( אני מקווה שלא פוגע בך )

לך לסבתא , בקש ממנה גרביון ישן בצבע שחור
יכול להיות שתמורת זה היא תבקש ממך לרחוץ את השיניים שלה כל יום במשך שבוע , אבל זה שווה , לך על זה .:)
פרק את הפנס , תלביש את הגרביון על הפנס ותרכיב אותו חזרה .

בקדמיים עושים את זה ( הפעם בלי סבתא ) על ידי הדבקת מדבקה או נייר השחמה של החלונות על הפנסים וחיתוך עיגולים במקום הייעודי .

לגבי חוקיות של ה"TUNING" :) אני לא יודע , לדעתי שוטר ישמח לתת לך דו"ח על זה .....
הוא כבר ימצא איזה סעיף מתאים ...סמוך עליו .

אבל שדה הראיה שלך תקטן , וזה בטוח . כמו כן כל האורות שלך מאחורה ייראו פחות טוב .

על אורות ברקס שמעת פעם ? חשבת פעם איך הנהג שנוסע מאחור צריך להגיב כאשר הוא רואה\לא רואה אותם .

תחשוב על זה קצת ...

בקיצור, אם הבטיחות לא חשובה לך , קדימה , יישר כוח .

מה אתה חושב שקנית איזה קופה ספורט ?
אתה לא מבין שזה ילדותי ומצחיק ...ויש לזה טעם ערבי .
בעצם מה אני מלמד אותך כאן ....תעשה מה שמתחשק לך .

ארילו
14-10-08, 11:32
יש קיטים מיוחדים של פנסים אחוריים מושחמים ותקינים, ויש קיטים של פנסים קדמיים עם איינג'ל אייז לפונטו דור ראשון.

אבל העסק לא כל כך זול.

צביקוש23
14-10-08, 15:15
כמה שאני זוכר הדבר אינו חוקי ושוטר תנועה ישמח לתת לך דו"ח על זה ואם לא תוריד את זה במקום הוא גם ישמח לתת לך הורדה מהכביש וזימון לבוחן רכב.

שווה או לא שווה..? זה כבר שיקול שלך

ישנם רכבים ספציפים שמגיעים מהיצרן עם פנסים שחורים מיוחדים אך הדבר מצויין ברשיון הרכב ואז זה חוקי.

עקרונית כיסוי של פנס שחור ובמיוחד האחורי הוא ענין מסוכן של בטיחות, מכיוון שלנוסעים מאחוריך קשה להבחין באור מה שעלול לגרום לתאונה לא נעימה.

שלום יש לי פונטו ואני רוצה להשחיר את הפנסים האחורים יש למישהו עצה איך לעשות את זה באופן עצמאי..? והאם זה חוקי בכלל
??
ועוד משהו רציתי בפנסים הקידמיים לעשות את העיגולים האלה..יש למישהו עצה איך?
תודההה לעוזרים..!

ארילו
14-10-08, 20:06
אין שום בעיה עם קיטים שלמים.
כל עוד לא הופכים את הפנסים הקדמיים לקסנון, לא אמורה להיות שום בעיה.

קובי פונטו GT
15-10-08, 00:36
אז למי שיודע ולמי שלא\
השחרת פניסם אחוריים בכל רכב אסור עפ"י חוק הסיבה בפנסים מאחורה יש מחזיר אור שמאבד מהייכלות שלו שמכסים אותו
אבל בפיאט יש שיטה אחרת משחירים את הפנס עד לקו החלונות דבר שיוצא נחמד מאוד . והמחזיר אור נשאר גלוי מה שאמור להיות בסדר. ראה תמונה
את הצבע השחור עשיתי עם לקה שמעורבבת עם צבע שחור והתזה בפיסטולט .

לגבי הפנסים הקדמיים פשוט תקנה מסכות /גבות.
בכל אופן ניתן להכין אותם לבד אם תרצו אני יפרסם איך להכין אותם

i12z
15-10-08, 01:10
אז למי שיודע ולמי שלא\
השחרת פניסם אחוריים בכל רכב אסור עפ"י חוק הסיבה בפנסים מאחורה יש מחזיר אור שמאבד מהייכלות שלו שמכסים אותו
אבל בפיאט יש שיטה אחרת משחירים את הפנס עד לקו החלונות דבר שיוצא נחמד מאוד . והמחזיר אור נשאר גלוי מה שאמור להיות בסדר. ראה תמונה
את הצבע השחור עשיתי עם לקה שמעורבבת עם צבע שחור והתזה בפיסטולט .

לגבי הפנסים הקדמיים פשוט תקנה מסכות /גבות.
בכל אופן ניתן להכין אותם לבד אם תרצו אני יפרסם איך להכין אותם

אין אין קובי אין עליייך!!!!!
אתה מעללה לי איך להכין את זה..!!! אני בסוף יגיע לרמת הGT שלי עם כל השטויות שאני מוסיף [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח (הלווואיייי)

Caveman
15-10-08, 02:53
איך בדיוק השחרת פנס היא בסדר?
אתה לוקח חלון שקוף (להלן הפנס שלך) ומשחיר אותו.
אתה לעולם לא תראה כמו שצריך דרך החלון. בדיוק כמו שעוצמת התאורה שלך פחתה בגלל השיטה שבה השחרת את הפנסים.
לידיעתך, גם בשאר האלמנטים של הפנס ישנם מחזירי אור (רפלקטורים), שתפקידם לתעל את כל האור לכיוון מסויים.

כאשר אתה משחיר את הפנסים, אתה מפחית את עוצמת התאורה. מה שתורם לזה שפחות ישמו לב אליך בנסיעה.
אינני מכיר את החוק היבש, אבל כמדומני זה לא יהיה חוקי. מעבר לזה שזה מסכן את הסובבים אותך.

לפני שאתם רצים לרשום על מכוניות שמגיעות עם פנסים כביכול מושחרים מהמפעל. שימו לב שכאן זה נעשה בדרך שונה. משאירים נקבים קטנים של חלקים לא מושחרים (יוצר אפקט של האפרה קהה), ולכן האור הבוקע מהפנס כמעט ולא מאבד מעוצמתו. מעיין אפקט של רשת צפופה מאוד.

raanan_t
15-10-08, 04:56
השחרה בשיטת ה"השחמה בתנור", צביעה וגרביונים אינן חוקיות ומסכנות את הנוהג ברכב ואת סביבתו. הצורה הנכונה ביותר לעשות משהו כזה הוא רכישה של בקליות שכאלו בעלות תקינה ושיטת יצור שאינה פוגעת בבטיחות.

היות וכולנו מסכימים כי שיטת הרכישה של פנסים מושחרים ותקניים היא היחידה שמותרת ולא תסכן את הנהג והסובבים, אינני מוצא סיבה להמשך הדיון.