PDA

View Full Version : נורת בדיקת אורות נדלקת לסירוגין

0r3n
07-10-08, 23:02
שלום רב,

לאחר זמן רב ללא תקלות ברכבי, הערב, 5 דקות לאחר תחילת נסיעה, החלה להידלק נורית "בדיקת אורות" לסירוגין.

למיטב הבנתי מספר הרכב:

http://img227.imageshack.us/img227/7976/r0017950dq3.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=r0017950dq3.jpg)

נורית זו מציינת כי קיימת נורה שרופה או קצר במעגלי החשמל ברכב.

אך המפתיע הוא שהיא נדלקת לסירוגין בזמנים לא קבועים, נדלקת לכ- 3 שניות, כבית ל- 3 שניות וחוזר חלילה. לפתע וללא שום קשר (הרכב עומד במקום, מותנע) נשארת כבויה קצת יותר זמן (5-10 שניות) ושוב נדלקת.

האם מדובר בתקלה ידועה/מחלה של הרכב? (נמצא אצלי כשנה, התקלה קרתה בעבר ופסקה מעצמה, לא חזרה עד היום).

האם קיימים כיוונים עליהם כדאי לחשוב בנוגע לעניין מוזר זה שנורית כזו שאמורה לדלוק באופן רציף במידה וקיימת בעיה, נדלקת לסירוגין?

תודה רבה לכם,
אורן.

ELX2001
07-10-08, 23:29
תעשה בדיקה בשלבים .
תדליק אורות חניה תמתין כמה שניות ותראה אם נדלקת "בדיקת אורות" ,
אם לא נידלק אז אין בעיה , תמשיך הלאה , לחיצה על דוושת הברקס לחמש שניות לראות אם נידלק או לא ...

וככה הלאה עד לאיתור האורות הבעייתים .

או איזה נורה כבר "עייפה" וההספק שלה נמוך מגבול המינימום של התקין .

simon377
08-10-08, 04:11
לאט לאט.
דבר ראשון פרק את נורות החנייה ובדוק את מצבן. אם הם אטומות\כסופות ייתכן שהבעיה משם.
לא? הלאה.
פרק את הפנסים האחוריים ובדוק את מצב הנורות.
לא? הלאה.
הסתכל על מחברי הפנסים האחוריים. האם החיבור לכבל השחור מפוייח?
אם כן, נקה והתז ספריי מגעים.

אם הבעייה לא נפתרה בשלב זה, אני הייתי מציע להחליף את כל הנורות שהמע' בודקת (7 סה"כ. 2 חנייה, 2 אור חנייה אחורי, 2 בלם ותאורת לוחית רישוי אחורית.)

שים לב שנורות החנייה הקדמיות ושל המספר הם W5W.

לא? הלאה.

בתמונות המצורפות הדגשתי באדום כבל שיוצא ממינוס המצבר ומתחבר אל גוף הרכב, מתחת למצבר.
עקוב אחריו עד לבורג שמתחבר למרכב (לא ניתן לראות אותו בתמונה, פשוט עקוב אחריו אצלך ברכב)

פתח אותו (אני כבר לא זוכר בדיוק, אני חושב שזה מפתח 13), שייף עם צמר פלדה והתז מעט ספריי מגעים (לעיתים מצטברת קורוזיה בנק' הזו). סגור את הבורג היטב.

אם הבעייה לא נפתרת, שרוף את הרכב עם ביו דיזל.

אם הרכב לא נשרף, פנה למוסך.

(כל הנאמר כאן הוא בהנחה ויש לך פונטו MK2. לגבי MK2B, אני משער שזה זהה אבל לא יכול לומר בוודאות, מה גם שהגריל יותר מכוער.)

orenhazan
08-10-08, 06:44
הבעיה היא באורות ערפל אחוריים תדליק אותם ותכבה הבעיה תיפתר.

0r3n
13-10-08, 22:12
שלום רב חברים,

תודה רבה על העזרה.

לשמחתי, בערבים/ימים שלאחר מכן הנורה לא חזרה לדלוק כלל.

ברגע שיהיה חדש, אנסה את הצעותיכם, מהבדיקה הפשוטה ביותר לבדיקה המורכבת יותר.

תודה רבה שוב וחג שמח :)

אורן.