View Full Version : צ'יפ לבראבו?! מה דעתכם על כך...
שלום לכולם... כמו שכבר הצגתי את עצמי.. שמי אלעד
ולא מזמן קניתי בראבו... נוסעת טוב וכו'... [חוץ מבעיית ההנעה כשהאוטו חם, שאת זה צריך לסדר]
בכל מיקרה... עיינתי לי באינטרנט בEBAY וראיתי צ'יפ לבראבו שמעלה כ25 כוחות סוס, במחיר זול.
מה דעתכם על כך? האם עושה נזק למנוע? האם שווה לשים?
אני אחד שאוהב מהירות וכו', מהירות סופית לא ממש מעניינת אותי... אלה מהירות האצה...
0-100 והאצות ביניים.
האם זה ישפר את הביצועים בצורה משמעותית? והאם כדאי לשים את זה בכלל?
אשמח לתגובות מאנשים שמבינים, ואם יש גם כאלו שהיתנסו, אז יותר טוב
תודה רבה, המשך חג שמח, שנה טובה שתהיה.
בברכה, אלעד
KoF-sHeLeG
30-09-08, 20:34
שלום לכולם... כמו שכבר הצגתי את עצמי.. שמי אלעד
ולא מזמן קניתי בראבו... נוסעת טוב וכו'... [חוץ מבעיית ההנעה כשהאוטו חם, שאת זה צריך לסדר]
בכל מיקרה... עיינתי לי באינטרנט בEBAY וראיתי צ'יפ לבראבו שמעלה כ25 כוחות סוס, במחיר זול.
מה דעתכם על כך? בולשיט האם עושה נזק למנוע? סביר להניח שכן האם שווה לשים? אם אתה פראייר, אז כן
אני אחד שאוהב מהירות וכו', מהירות סופית לא ממש מעניינת אותי... אלה מהירות האצה...
0-100 והאצות ביניים.
האם זה ישפר את הביצועים בצורה משמעותית? והאם כדאי לשים את זה בכלל?
אשמח לתגובות מאנשים שמבינים, ואם יש גם כאלו שהיתנסו, אז יותר טוב
תודה רבה, המשך חג שמח, שנה טובה שתהיה.
בברכה, אלעד
תשובותי באדום.
כמו כן כדאי לך מאוד לסדר את התקלות שיש לך כרגע באוטו לפני שאתה חושב על שיפורים. זה כמו לשלוח למירוץ מישהו ששבר את הרגל.
אני חושב קצת אחרת, אבל זאת מבלי לדעת על איזה צ'יפ מדובר ובכלל ההיכרות שלי עם התחום נמוכה מאוד.
מהסתמך על פורומים בחו"ל (אנגליה) תוך כדי קריאה על קיט יניקה ל-ELX, מתברר כי בפונטו ספייס 1.2 16V הצליחו להביא את המנוע למעל 100 כ"ס ע"י התקנה של קיט יניקה איכותי, מערכת פליטה פתוחה ומיפוי מחדש (צ'יפ) של מחשב ההזרקה.
קשה לי להאמין שלא ניתן לבצע משהו דומה גם בבראבו, אך אני בטוח שמדובר על משהו שיעלה כמה אלפים טובים ומעבר לכך, אינני יודע מי בארץ מתעסק עם מיפוי מחדש של מחשב ההזרקה.
מה שבטוח לא מדובר על צ'יפ שעולה 200 ש"ח כמו הרבה זבל שמסתובבב שם, ב-EBAY.
אני בדעה של רענן ,אך צריך לקחת בחשבון שבדרך כלל זה יבוא על חשבון של משך חיי מנוע בטווח ארוך .
מנוע על כל מרכיבויו תוכנן ע"י מהנדסים (ולא אלו שתיכננו גשר מכביה או אולם וורסאי :) ) על מנת לעמוד בלחצים \ כוחות מסוימים . חוזק החומרים הוא לא אין סופי , צריך תמיד לזכור את זה ולקחת בחשבון כאשר עושים "שיפור" כזה או אחר במנוע .
אני לא מדבר על שיפוריי "לייט" כמו התקנת פילטר פתוח למשל .
לנושא הכספי אני בכלל לא נכנס כאן- אנחנו ילדים גדולים וכל אחד רשאי לעשות עם כספו על פי ראות עייניו מה שיתחשק לו .
command sergeant major
03-10-08, 13:26
נראה לי שאתה סתם משתגע הבראבו מגיעה ל100 קמש בכלום שניות לפחות אצלי בהילוך שני אתה כבר ב100 תנסה אולי גאנט 15
יש לי ג'אנט 15...
ומאה בהילוך שני?! אתה בטוח?... אולי בסוף הילוך 2... וגם לא ניראלי...
לאיזה סל"ד אתה מושך את ההילוכים?
command sergeant major
12-10-08, 21:06
אתה מוזמן לשבת לידי שאני נוהג אתה גר קרוב אתה מוזמן אחי לבירה ולהתרשם
כן אתה צודק... [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] פשוט לא רציתי לקרוע את האוטו... וגם לא ממש יצא לי
היום נסעתי על 100 וקצת בהילוך ה2...
האמת שהאוטו די אנמי בסל"ד הנמוך
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.