התחבר

View Full Version : HGT, אזעקה שהתחרפנה? (ערוך)

agent5
29-09-08, 17:16
שלום לכולם ושנה טובה.
רציתי לפתוח בתודה לכולם על העזרה שנתתם לי מלענות על שאלותי הראשונות לגבי הHGT ועד העזרה כאשר קיבלתי אותה.

הרכב עבר "יישור קו" מכאני ומתפקד טוב. הדבר היחיד המוזר שקרה לי היום היה שכאשר חניתי היום, ראיתי שכל 4 הווינקרים דולקים ללא הפסקה. שום דבר לא נטרל אותם. ניסיתי הפעלה\ניטרול של האזעקה, התנעה\כיבוי פעולת הרכב, ניתוק המינוס במצבר למספר דקות, ניתוק המינוס וניטרול המפתח באזעקה. בסופו של דבר פתחתי את הפיוזים, מצאתי חיבור (לא מחובר ללוח הראשי) ששם היה פיוז 30 אמפר שרק לפי החום הבנתי שהוא מה שפועל כבר כמה שעות והוצאה של הפיוז אכן השביתה את הפעלת 4 הווינקרים.

בדקתי בקפדנות שכל שאר הפונקציות של הרכב, ווינקרים ואפילו אזעקה עובדים. רק חיווי האורות בעת הפעלת האזעקה ונפעלתה אינם עובדים (לא הפסד גדול כרגע).

מישהו נתקל בזה? יש ממסר או משהו שאולי הלך? או שפשוט לחיות עם זה?

חג שמח לכולם ושנה טובה! :)
-דיוייד.

KoF-sHeLeG
29-09-08, 17:19
תבדוק בספר הרכב למה הפיוז הזה שייך.

Ron_Dadon
29-09-08, 18:53
תבדוק בספר הרכב למה הפיוז הזה שייך.

ממ...הוא רשם שהפיוז לא היה מחובר ללוח הראשי לכן לפי דעתי הוא לא יופיע בספר אלא הוא תוספת של אזעקה בהרכבה מקומית.
יתכן כי זה הקישור בין האזעקה להפעלת נורות האיתות, האם ניסית ללחוץ על לחצן המצוקה בכדי לראות אם גם כאשר הפיוז הנ"ל מנותק עדין יש איתות מצוקה? איתותים רגילים עובדים?

באם אכן כך, לפי דעתי משהו קטן התחרפן במערכת האזעקה שלך (מחשב? חיישן כלשהו? אין לי כל כך מושג באזעקות). אם זה מנותק והאיתותים לא עובדים, אז אני מאמין שזה כל מה שנגרם, אבל(!) צריך לבדוק עדין שזה לא צורך זרם באופן כלשהו גם כשאר אתה לא רואה את האיתותים עובדים, שכן אז השארה של הרכב לזמן ממושך דומם עשויה לגרום לריקון המצבר.