View Full Version : MiTo love Alfa..ויש תמונה...
ומי שלא הבין..האלפא מיטו בארץ, לא יודע אם התחילו לשווק אותה אבל היא נראת אלפא, ובמציאות נראת הרבה יותר טוב.
ראיתי מיטו בצבע בורדו בגרמניה - נראית לא רע, אבל מתחת לכל זה היא סה"כ גרנדה פונטו...
KoF-sHeLeG
25-09-08, 22:34
אבל מתחת לכל זה היא סה"כ גרנדה פונטו...
נו, וגרנדה פונטו זה אוטו מצוין!
:)
מצויינת היא לא. בסדר גמור היא כן.
אני לא מוצא שום טעם לקנות אחת מהן.
ואם כבר מדברים על דברים "שנשארים במשפחה" - אני מעדיף את הבראבו החדשה על פני הדלתא החדשה.
הדלתא ממש לא הרשימה אותי, היא ממש מכוערת ומעוותת לטעמי.
הבראבו נראית מצויין וגם עולה מעט פחות, אז למה דלתא?
תארזו לי בבקשה - בראבו 1.6 16 שסת' מולטיג'ט 120 כ"ס, אמושיין (או ספורט)
בצבע בורדו או כחול.
תודה (:
KoF-sHeLeG
25-09-08, 22:44
אתה לא מוצא סיבה לקנות, אבל מאות אלפי אנשים שקנו אחת כזו ברחבי אירופה דווקא מצאו.
גל, כנראה שאלפי הקונים האלה הם איטלקים - בגרמניה וצ'כיה הן נדירות להחריד, ובצדק (אם תרצה או לא. יש אופציות מקומיות טובות יותר).
בכל מקרה, לא נריב על זה.
נ.ב, בצ'כיה יש לא מעט - תחזיקו חזק...
500 אבארת' וכמה שהן מגניבות!
KoF-sHeLeG
25-09-08, 23:06
אם אהבת את מנוע המולטיג'ט על הבראבו, אין סיבה שלא תאהב אותו על פונטו.
ועם האבזור הנדיב שהיא מוצעת באירופה, הפונטו בהחלט מתברגת בין הרכבים הטובים, אם לא הטובה ביותר, בקטגוריה שלה.
קשה לי להאמין שהיא כבר משווקת בארץ אבל היא בטח נחתה פה בשביל תקינה. בכל מקרה, אני בטוח שהיא יפייפיה.
עם כל הטררם מסביב, אני עדיין חושב שה147 טרום מתיחת פנים נראית טוב יותר :???:
גל, זאת בדיוק הבעיה - הפונטו אחת הטובות ביותר, אבל לא הטובה ביותר מכולן.
הגרנדה פונטו מצויינת. בארץ היא לא מאובזרת בכלל!
הוסיפו לדגם עם הגיר הרובוטי ר"ד מקורי, ESP, וידיות בצבע הרכב, אבל אין מצב בעולם שאני אקנה רכב עם הגיר הזה.
כשהייתי בסוכנות לא מזמן, מאוד התרשמתי מהרכב לטובה, הייתי מוכן להתפשר על גיר ידני אבל הנציג הודיע לי שאני יכול לשכוח מזה...
אם אני רוצה את הרכב עם גיר ידני עם מנוע 1.4 אני יכול לשכוח מ- ESP, מרדיו דיסק מקורי, מידיות בצבע הרכב, ממושבים נוחים... בקיצור לא מאובזר בכלל.
לגבי האלפא מיטו:
עוד פעם אנחנו נתקלים בתופעה שסמל"ת מייבאת לעצמה מכוניות נדירות מבלי שהיא מאפשרת לאחרים לרכוש אותם. מדובר בחוצפה ממושכת שתימשך..
זכותו של היבואן לייבא איזה רכב שעולה על רוחו. זה א, וזו ממש לא חוצפה. מי אנחנו שנגיד ליבואן איזה רכב לייבא?
אני מבקש להפסיק עם ההשמצות האלו על גבי הפורום. אם היבואן רוצה לפנק את הבן שלו עם רכב שיימכר במספרים בודדים בשנה, ובגלל זה לא שווה כלכלית ליבא אותו באופן סדיר, בגלל שהוא יכול, בבקשה. אם אתה כ"כ מעוניין ברכב, חכה כמה שנים שהוא ימכר כיד שניה. להזכירך, ישנן 147 GTA שמסתובבות חופשי אצל בעלים פרטיים. לא בדיוק המאזדה 3 הממוצעת.
ב, מאיפה לך לדעת שהרכב המדובר נמצא בארץ לא לשם תקינה? היו דיווחים רבים שסמל"ת מתכוונת לשווק את המיטו באופן סדיר למיטב ידיעתי.
ואגב, למה ידיות בצבע הרכב צריכות להשפיע על החלטת רכישה, את זה עוד לא הבנתי.
אצלי באוטו אין ידיות בצבע הרכב, אין פסי מיגון בצבע הרכב ובכל זאת הרכב נראה נהדר. מעניין.
קודם כל לא מדובר ב"השמצות" אלא בעובדות נטו.
אם יו"ר סמל"ת רוצה לפנק את הבן שלו בגרנדה פונטו אבארט זה לגיטימי.
אבל מה קורה אם אבא שלי רוצה לפנק גם אותי ברכב דומה?! למה סמל"ת לא נותנת לייבא בהזמנה מיוחדת מכוניות כאלו?!
ידיות בצבע שחור למכוניות החדשות מכערות באופן משמעותי את הרכב ומקנות לו תחושת ליסינג.
הרכב הזה נמצא לצורך תקינה בדיוק כמו שהכרומה, הבראבו, ה- 500 אבארט/ גרנדה פונטו אבארט נמצאות לצורך תקינה.
זכותו של כל יבואן לייבא לעצמו איזה רכב שהוא רוצה, נכון, אבל מדובר בחוצפה, בביזיון, בהתנשאות, בזילזול ובניקור עיניים כלפי כל הלקוחות שרוצים גם לייבא רכב כזה ולא נותנים להם.
לפי דעתי יש להחליף את הסקר:
מהי לדעתכם המכונית הבאה שסמל"ת תייבא לעובדיה/ למנהליה שלא תהיה ניתנת לרכישה ללקוחות הפרטיים?
א. פיאט לינאה.
ב. פיאט סדיצ'י.
ג. פיאט פיורינו.
ד. כל התשובות נכונות.
גיא, חלאס.
מתחיל לעצבן לקרוא תגובה אחר תגובה עם התבכיינות כזו או אחרת על דגמים שלא מיובאים ארצה. זה המצב. Take it or leave it.
יצא לך לראות ברושור של פאביה באירופה? יש שם איבזור שלא חשבת שקיים בכלל. אגב, את הפאביה יכולתם להזמין עם תיבה ידנית...
גם הרומסטר של אימי, עם כל הגיזומוז שביקשנו שם, לא מגרדת את חצי מהדברים שניתן לקבל ברכב באירופה. אגב, לנו יש לא רק פגושים שחורים, אלא גם דלתות חצי שחורות. לטעמי (וזה אישי כמובן), זה נראה הרבה יותר טוב.
אין הצדקה כלכלית לייבא את הרכבים הללו. חבל, הם בטח טובים, אבל זה לא מספיק.
כמות האנשים שירכשו תהיה קטנה מאוד יחסית להשקעה שהרכבים האלו יזדקקו לה. על דברים כמו הכשרת מכונאים ומוסכים חשבת? או אולי על ייבוא סדיר של חלקים?
יזרקו לאוויר דברים כמו תמחור כדאי על מנת למכור, אולי, אבל במחירים שאני ואתה חושבים עליהם, החברה לא תייבא אותם.
מפריע לך שאתה לא יכול לקנות פונטו ידנית עם ידיות ופסי קישוט צבועים? כתוב מכתב לחברה. אם אני הצלחתי לבקש הזמנה למונדיאו ידנית, אפשרי לבקש הכל. (והחברה בסוכנות של פורד היו מהקרים שייצא לי להיתקל בהם) יש לך מזומנים/כח רצון? אתה תשיג לך בכיף את הרכב שאתה רוצה. על ייבוא אישי שמעת?
ייתכן שיגיע מישהו חדש להנהלה וישנה הכל, הלוואי. אני מקווה שיקרה משהו כזה ושילך לו.
עד אז, ציבור הנהגים הישראלי (ברובו) יישאר אטום ולא נוכל לראות רכבים כדאיים בשוק. למרות שבזמן האחרון המצב משתפר לאט לאט.
וכמו שכתבתי, חכה שנה-שנתיים ותוכל לרכוש לך את האלפא הזו בדיוק.
גדעון, לא חלאס. אם כולם ישבו בשקט המצב יהיה גרוע מאוד.
אני יודע איך משווקת הפביה באירופה. יכלנו להזמין עם תיבה ידנית, אבל לא רציתי להיכנס לזה בכלל אם אני יכול לקבל את הרכב עם תיבה אוטומטית מלאה.
לעיניין חלקים השחורים ברומסטר- אצלך ספציפית זה נראה מצויין, בפונטו החדשה הידיות נראות זוועה.
יש הבדל בין לוותר על אבזור, לבין לוותר על מנועים נורמלים! הם משווקים את הפונטו עם מנועי 8V, הם עושים צחוק מהלקוח הישראלי? מה הבעיה לייבא מנועי 16V?
אותי כלקוח לא מעניין האם יש או אין הצדקה כלכלית לייבא את הדגמים האלו, זאת בעיה של היבואן.
רציתי את הפונטו המאובזרת נכון. אני כלקוח ביצעתי את המוטל עליי והייתי בסוכנות. אני לא אכתוב להם מכתבים, זה נקרא להתחנן. למה אני צריך להתחנן כדי שהם יסכימו למכור לי? יש בשוק אופציות לא פחות טובות (ראה ערך "פביה"/ "סוויפט" וכ').
הייתי מוכן לחכות כמה חודשים עבור פונטו מאובזרת, אבל גם את זה הם לא מוכנים לייבא אז לא צריך. בכל זאת, אם הם לא מוכנים למכור אני לא אכריח אותם.
גיא,
אף אחד לא חייב לך, הלקוח, כלום.
השיקולים שעומדים מאחרי ההחלטות של היבואן הם כלכליים נטו.
אם היבואן עשה שיקול כלכלי שפגע בו זו הבעיה שלו.
אתה כלקוח, יכול להצביע ברגליים ולרכוש רכב אחר, בדיוק כמו שעשית. אבל להכתיב ליבואן מה כדאי לו לייבא ומה לא, זו כבר הגזמה.
גיא,
אבל להכתיב ליבואן מה כדאי לו לייבא ומה לא, זו כבר הגזמה.
רענן,
היבואן מחוייב ללקוחות להעניק שירות ולספק חלפים עד 7 שנים מיום עלייתו של הרכב על הכביש.
אני מזמין אותך לשני מוסכים ספציפיים בצפון, תקבע טיפול לרכב שלך, תמסור אותו לשם, ותראה איך הוא ייצא משם. מוכן להשתתף בניסוי?
לפני כחצי שנה אני הייתי במוסך מורשה לתיקון איזה תקלה, הגיע לקוח עם גרנדה פונטו רובוטית שעדיין באחריות.
מדובר באיש מאוד מבוגר וחביב, הגיע, החנה את הרכב באמצע המוסך, יצא מהאוטו וצעק:
"כבר פעם שלישית שהרכב מתכבה לי באמצע הצומת ולא מניע. איזה מין שירות זה?! כל פעם אתם עושים עדכון תוכנה ולא פותרים לי את הבעיה!" מנהל המוסך בתגובה: "אנחנו לא מוצאים את הבעיה, אולי תיגש למוסך המרכזי ברמת החייל, יש להם מחשב ראשי... נעשה לך שוב עדכון תוכנה.."
להכתיב ליבואן? אני הכתבתי ליבואן מה לייבא? לא יצרתי קשר אפילו עם אדם אחד מההנהלה בקשר לעיניין. יש הבדל בין לדון בפורום לבין ההגדרה של "להכתיב ליבואן".
בעיניין ייבוא דגמים ספציפיים הוא לא חייב, נכון, וגם לא אמרתי שהוא חייב. אבל תסכים איתי כשאני מגיע לסוכנות ומבקש דגם ספציפי אותי זה ממש לא מעניין שלא משתלם ליבואן לייבא את הדגם, בשביל מה אני משלם? גם אני לא חייב לקנות.
עם כל שאר מה שכתבת, אני מסכים.
KoF-sHeLeG
26-09-08, 18:55
גיא,
השיקולים שעומדים מאחרי ההחלטות של היבואן הם כלכליים נטו.
אם היבואן עשה שיקול כלכלי שפגע בו זו הבעיה שלו.
אתה כלקוח, יכול להצביע ברגליים ולרכוש רכב אחר, בדיוק כמו שעשית. אבל להכתיב ליבואן מה כדאי לו לייבא ומה לא, זו כבר הגזמה.
זה נכון שלא ניתן להכתיב ליבואן איך להתנהל, אבל מכיוון שבארץ אין שוק של יבוא חופשי כמו שנהוג באירופה או בארה"ב, ההחלטות של היבואן והתנהלותו משפיעים על כל אלה המבקשים לרכוש רכב מתוצרת איטליה בארץ.
אם באנגליה למשל, לקוח מבקש להזמין פונטו מסוימת עם מנוע מסוים ועם אבזור ספציפי, ונענה בשלילה (מה שלעולם לא קורה שם), הוא תמיד יכול לגשת לדילר מתחרה לבצע את ההזמנה.
בארץ אין לנו צרכני הרכב את חופש הבחירה הזה, ואנו כפופים לשיקולים אינטרסנטים של יבואן יחיד.
בכל מקרה, זו רק אחת הבעיות שיש לשוק הרכב בישראל.
קוף שלג צודק ב100 אחוז ומיבחינה מסוימת גם גדעון וגם גיא צודקים
גדעון צודק כי אין מה לעשות כנגד היבואנים והם מפעילים את שיכוליי הדעת שלהם
ומבחינתם הם צודקים הם מנהלים עסק ומטרת עסק היא לייצר רווח לבעלים שלו
וגיא צודק בטענה שצריך להיות לנו הלקוחות בחירה חופשית במה אנחנו רוצים ברכב שלנו
אבל את הטענות של גיא צריך להפנות למשרד התחבורה או משרד המסחר והתעשיה
שיפתחו את השוק גם לייבוא מקביל ואז הפלא ופלא נוכל לרכוש כל רכב שנרצה עם כל מנוע שנרצה
ובכל רמת אבזור שנרצה
יש מישהוא שמוכן להרים את הכפפה??:D:D:D
יש הבדל בין לוותר על אבזור, לבין לוותר על מנועים נורמלים! הם משווקים את הפונטו עם מנועי 8V, הם עושים צחוק מהלקוח הישראלי? מה הבעיה לייבא מנועי 16V?
אותי כלקוח לא מעניין האם יש או אין הצדקה כלכלית לייבא את הדגמים האלו, זאת בעיה של היבואן.
קודם כל, כן חלאס. אולי שכחת מי עומד מאחורי ההודעות שלי, אבל אני לא.
יש הבדל בין להגיד, אוי, חבל שאני לא יכול לקנות את הפונטו ככה וככה, לבין להגיד שזו חוצפה וביזיון שהיבואן ימשיך במעשיו. זה יפסק לאלתר.
לגבי המנוע, בלי להיכנס לכל הקטע של מה עדיף, או שחבל שאין את הבחירה, עצרת לחשוב מה היתרונות של מנוע 8 שסת' עם תיבה רובוטית? כח זמין מסל"ד נמוך וצריכת דלק עדיפה, זו התשובה.
וכדי קצת לקרר את הדברים, עד כמה שזכור לי, כל האוקטביות 1600 עד היום משווקות עם מנועי 8V, למה כאן איש לא מתלונן? למה אנשים קונים (ולא חסרות כאלה על הכביש)?
אני אישית נהגתי ברכב והתרשמתי לטובה מאוד.
אני רוצה לרכוש אייפון חדש, עם אחריות בארץ, עם עברית מותקנת. אבל אבוי, איידיגיטל לא משווקת את המוצר. אז במקום להתפשר ולרכוש וואנאבי אחר, שמתי פעמיי לאיביי וקניתי לי את המוצר שרציתי (או ביקשתי מחבר שיביא לי בעצמו מארה"ב).
ובמקרה הזה זה בדיוק כמו סמל"ת. הם מקבלים המון בקשות לייבא מוצרים מסויימים ולא עושים זאת. לדעתי? קצת טיפשים.
מה השיקולים שלהם? לא יודע, ולא מעניין אותי. אמרתי שאני רוצה, נענתי בשלילה, הלכתי וקניתי בייבוא אישי.
קודם כל עם כל הכבוד, אינך יכול לסתום פיות. אם אתה רוצה לחסום אותי- עשה זאת עכשיו.
היבואן בישראל מתנהג בצורה איומה ונוראה- נקודה.
בייבוא אישי המחיר יקר מאוד וזה לא משתלם, בנוסף כשיגיע טיפול או תקלה מסויימת הם עלולים להתנער מאחריות, ואז אתה נשאר תקוע עם הרכב.
לגבי המנוע- החסרונות עולים על הייתרונות במקרה הזה. לגבי האוקטביה אני לא מכיר את הנושא.
חבר'ה, אני מסכים עם שניכם.
מצד אחד - היבואן עושה מה שהוא רוצה ומה שנראה לו לנכון, הוא בכל זאת היבואן.
מצד שני - מישהו בסמל"ת פשוט הורס את המכירות של פיאט.
משאיר לא מעט דגמים מצויינים (500 אבארת', פונטו אבארת', בראבו וכרומה) אי שם באיטליה ומאיתנו, שוכח אותנו (הלקוחות נוכחיים/לקוחות עתידיים) ומביא לעצמו את כל הרכבים הנחשקים הנ"ל.
משהו בסמל"ת לא עובד נכון ומישהו שם מפשל בהחלטות שהוא לוקח - כך החברה נראית וכך היא תמשיך להראות אם היבואן (הגרוע) לא יוחלף.
שמישהו בסמל"ת יקח דוגמה מצ'מפיון - ניתן להזמין כל תוספת שמוצעת באירופה, ניתן להזמין כל מנוע שמוצע באירופה (כל עוד יש לו תקינה מקומית) וניתן להזמים כל תיבת הילוכים שמוצעת באירופה.
אז נכון, צריך לשלם יותר וצריך לחכות יותר - אבל זה אפשרי, זה משהו שלא ניתן להציע אותו בכלל בסמל"ת - מחשש לחיסול ממוקד.
אז חבר'ס (גדעון וגיא) - תרגעו. ויכוח מיותר לחלוטין.
כל אחד ודעתו שלו.
וגדעון, אומנם האוקטביה נוסעת לא רע עם מנוע 8 שסת', אבל המנוע שלנו מוצלח יותר והיה מספק חבילה טובה יותר מבחינת ביצועים וזמינות כוח.
שבת שלום.
קודם כל עם כל הכבוד, אינך יכול לסתום פיות. אם אתה רוצה לחסום אותי- עשה זאת עכשיו.
היבואן בישראל מתנהג בצורה איומה ונוראה- נקודה.
בייבוא אישי המחיר יקר מאוד וזה לא משתלם, בנוסף כשיגיע טיפול או תקלה מסויימת הם עלולים להתנער מאחריות, ואז אתה נשאר תקוע עם הרכב.
לגבי המנוע- החסרונות עולים על הייתרונות במקרה הזה. לגבי האוקטביה אני לא מכיר את הנושא.
אני לא מתכוון גם לחסום. כל מה שעשיתי זה ביקשתי, ואז הורתי למתן את התגובות שלך. אני לא מוכן שהיבואן יושמץ ע"י חוצפה וביזיון על גבי הפורום.
בפורמים שעוסקים בפוליטיקה ישנם אנשים שמשמיצים את אולמרט מאז המלחמה, וכותבים הודעות בסגנון "אולמרט לך הביתה", אולמרט מושחת" וכ'- לא הבחנתי בהודעות של מנהלים שם עם דרישה למתן את התגובות.
בפורמים שעוסקים בצרכנות ישנם אנשים שמשמיצים את החברות השונות עקב התנהלות בלתי הגיונית לפי דעתם.
הודעות כמו "HOT גנבים, גנבו לי החודש 50 ש"ח" נראות שם לעיתים תכופות. גם שם לא הבחנתי בהודעות של מנהלים למתן את התגובות שלהם.
היבואן הביא את זה על עצמו, אין מה לעשות. כמוני חושבים גם עוד הרבה כתבי רכב, שזורקים פה ושם הערות כלפי היבואן בכל מיני כתבות שקראתי. גם ב"קארספורום" הפורום שהמנהלים בו שומרים יותר מידי טוב על הסדר, "מרשים" השמצות של יבואנים, אז לדעתי לדרישה שלך אין כל בסיס.
אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, ולכל אחד יש זכות לומר בדיוק, אבל בדיוק מה הוא חושב.
KoF-sHeLeG
26-09-08, 23:17
אני די מסכים עם גיא בקטע הזה.
וגדעון, אי אפשר להשוות קניה של פלאפון מאי בי לרכישה של רכב. רכב זה דבר טיפה יותר מסובך להביא ביבוא אישי.
טוב - חזרתי ויש לי אצבע קלה על ההדק :)
אני מבקש מהנוכחים להנות מהתמונות של המיטו החדשה (אפשר להירשם להזמנה מוקדמת שלה) ולהביע את דעתם עליה ובהקשר שלה.
ירידות על היבואן -> באוף טופיק.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.