View Full Version : פונטו HGT ובעיה מוזרה בהזרקה..
:confused:
טוב, אז היום בשעה טובה קניתי PUNTO HGT.
אך לרוע מזלי, זמן קצר אחרי הקניה המצבר נשרף לגמרי- נדף ממנו עשן ופשוט לא היה מתח בכלל\קיצר.
אחרי שהחלפתי מצבר הרכב התנהג מוזר- בלי ללחוץ על כלום הסל"ד מטפס ל5000 סל"ד, לא מוכן לרדת.. היה לי מאוד קשה להגיע הביתה, הייתי צריך לוודא שהמנוע פשוט כל הזמן בהילוך על מנת שלא ישרוף את הקלאץ'.
יש לי חשד שהמצבר דפק משהו כי לפני זה בנסיעות איתו באותו יום ולפני זה בבדיקה אצל מוסך שמשון לא היתה בעיה כזאת. יש השערות? חישן סורר?
בכל מיקרה.. מחר אני מעלה אותו על גרר למוסך.. סתם בעסה להתחיל ככה עם רכב חדש.
אגב.. HGT יד ראשונה עם 71,000 ק"מ0- בלי שינויים, שמור, מטופל יפה.. באמת מציאה.
:confused:
טוב, אז היום בשעה טובה קניתי PUNTO HGT.
אך לרוע מזלי, זמן קצר אחרי הקניה המצבר נשרף לגמרי- נדף ממנו עשן ופשוט לא היה מתח בכלל\קיצר.
אחרי שהחלפתי מצבר הרכב התנהג מוזר- בלי ללחוץ על כלום הסל"ד מטפס ל5000 סל"ד, לא מוכן לרדת.. היה לי מאוד קשה להגיע הביתה, הייתי צריך לוודא שהמנוע פשוט כל הזמן בהילוך על מנת שלא ישרוף את הקלאץ'.
יש לי חשד שהמצבר דפק משהו כי לפני זה בנסיעות איתו באותו יום ולפני זה בבדיקה אצל מוסך שמשון לא היתה בעיה כזאת. יש השערות? חישן סורר?
בכל מיקרה.. מחר אני מעלה אותו על גרר למוסך.. סתם בעסה להתחיל ככה עם רכב חדש.
אגב.. HGT יד ראשונה עם 71,000 ק"מ0- בלי שינויים, שמור, מטופל יפה.. באמת מציאה.
מממ....תתחדש? :confused::o
מצבר שרוף זה מוזר לחלוטין...ממתי מצבר נשרף?! אלא אם היה קצר שממש חיבר את הפלוס והמינוס שלו באופן ישיר אני לא מוצא שום סיבה אחרת.
בכל מקרה, אולי הוא דפק גם את מחשב ניהול ההזרקה?
בהחלט לא דרך להתחיל עם רכב חדש
בוא אני ינסה לפתור לך את הבעיה אל תמהר עם הגרר יש סיכוי טוב שלא תצטרך אותו אני בערך יודע מה הבעיה.
האם מדובר על HGT שנת 2001.
בוא אני ינסה לפתור לך את הבעיה.
האם מדובר על HGT שנת 2001.
חיובי. 2001
טוב אני מבין שהבעיה היא שהרכב עומד בסרק על 5000 סל"ד ולא רוצה לרדת לסיבובי סרק רגילים.
טוב השערה ראשונה היא בכבל הגז איפה שהמצערת יש גומיה נגד אבק שיושבת ממש למעלה איפה שהכבל יוצא לקפיץ המצערת. לפעמים הגומיה נופלת ואז תופסת את כבל הגז והקפיץ של המצערת לא יכול לחזור ואז הגז תפוס זאת בדיקה ראשונה שאתה צריך לבדוק ראיתי הרבה HGT שזה קרה להם.
צריך פשוט להרים את הגומיה השחורה בחזרה והכל יסתדר.
בעיה שניה שיכולה להיות זה שבגלל הבעיה עם המצבר מנוע הצעדים יצא מאיפוס הדרך היחידה לאפס אותו זה רק על ידי חיבור לאגזמינר וביצוע איבחון פעיל למנוע הצעדים.
בכל מקרה אתה יכול להיות רגוע אין נזק רציני ממה שקרה עם המצבר זה משהו קטן לפי דעתי.
בכל מקרה תעדכן אחרי הבדיקה שתעשה.
תודה רבה!
אני אבדוק את הכבל גז, אני כמובן מעדיף לא לעלות את הרכב על גרר שעלול לסרוט.. :cool:
אני מקווה לעדכן + תמונות.. :)
טוב אני מבין שהבעיה היא שהרכב עומד בסרק על 5000 סל"ד ולא רוצה לרדת לסיבובי סרק רגילים.
טוב השערה ראשונה היא בכבל הגז איפה שהמצערת יש גומיה נגד אבק שיושבת ממש למעלה איפה שהכבל יוצא לקפיץ המצערת. לפעמים הגומיה נופלת ואז תופסת את כבל הגז והקפיץ של המצערת לא יכול לחזור ואז הגז תפוס זאת בדיקה ראשונה שאתה צריך לבדוק ראיתי הרבה HGT שזה קרה להם.
בעיה שניה שיכולה להיות זה שבגלל הבעיה עם המצבר מנוע הצעדים יצא מאיפוס הדרך היחידה לאפס אותו זה רק על ידי חיבור לאגזמינר וביצוע איבחון פעיל למנוע הצעדים.
בכל מקרה אתה יכול להיות רגוע אין נזק רציני ממה שקרה עם המצבר זה משהו קטן לפי דעתי.
אכן הגומי של המצערת נדחף למסילה מתחתיה, משכתי אותו חזרת וניסיתי להצמיד\להבריג חזרה- אכן עכשיו הכל טוב.. איזו הקלה! הלילה בכל זאת אשן טוב..
:rolleyes:
:grin:
-דייויד
קרה דבר דומה בפונטו 1997 המצערת היית בסדר.
פירקתי את המגע פלוס במצבר כנראההוא ביצע איתחול למערכת והבעייה לא חזרה על עצמה.
בהצלחה
KoF-sHeLeG
25-09-08, 22:32
יאללה, תמונות! :grin:
אורן כל הכבוד על ה עזרה שלך! איזו הבחנה :o
לפותח השרשור,ף אני שמח שהבעיה נפתרה מהר וללא בעיות.
תתחדש על הרכב ושמור עליו, ברוך הבא למשפחה ;)
גם אם תעיר את אורן בשלוש בלילה תגיד לו -"תחליף וריאטור" הוא יעשה את זה בעניים עצומות.
נכס לפורום!:]
חברה תודה רבה אני פה בשבילכם ותמיד אהיה מוכן לעזור יש לי סיפוק גדול מזה.
לגבי הגומיה של הכבל גז מומלץ לשים אזיקון פלסטיק שיתפוס אותה כדי שזה לא יחזור על עצמו.
תודה שמחתי לעזור.
גם אם תעיר את אורן בשלוש בלילה תגיד לו -"תחליף וריאטור" הוא יעשה את זה בעניים עצומות.
יאללה - הפרוייקט המצולם הבא ???
:)
לפותח השרשור - תתחדש!
שחרון אתה צוחק היה איזה יום שהחלפתי וריאטור+טימיינג לרכב שלי עשיתי את זה אחרי העבודה התחלתי בשעה 8 בערב וסיימתי ב 4 בבוקר כי הייתי צריך את הרכב יום למחרת.
אני מאמין שאני היחיד שהחליף וריאטור באמצע הלילה.:grin::grin::grin:
8 שעות עבודה על טיימינג + וריאטור ...מממ...?
כמה זמן לוקח להחליף רק וריאטור??
סואי על ההתפרצות לשרשור אבל בתור אחד שאורן עזר לו מספר פעמים, אני חושב שתמיד ידעתי להעריך את זה ואמרתי לו תודה.
לא ראיתי שום תודה מפותח השרשור אחרי שאורן פתר לו בעיה שהיתה עולה לו הרבה כסף וזמן!
לא מכובד ואם אני טועה אנא תקנו אותי...
KoF-sHeLeG
26-09-08, 16:32
כדי להחליף וריאטור צריך לפרק טיימינג, ככה שזו אותה עבודה.
אסף שלום,
דווקא אמרתי במילים אלה ממש "תודה רבה" אחרי המלצותיו ואז הודעת המשך של "אורן צדקת!"
אני בהחלט מודה ומעריך, זה חסך לי את התענוג המפוקפק של להעלות את הרכב לגרר- מה שכמעט תמיד גורם נזק קוסמטי.
אגב, המוסך עקרונית המליץ פשוט לחתוך את הגומי, יש יותר מדי סיכון שאפילו עם אזיקון בסוף זה יתפרק שם.
בלי קשר, עדכון- לקחתי את הרכב ל"יישור קו" והוא באמת במצב טוב. עליתי איתו היום עם המשפחה לירושלים ופשוט תענוג של רכב. :cool:
תודה לאורן ולכולם שגם עזרו לי בשירשור והמלצות האם בכלל להכנס להרפתקאה שנקראת HGT
אני מרוצה :D
סואי על ההתפרצות לשרשור אבל בתור אחד שאורן עזר לו מספר פעמים, אני חושב שתמיד ידעתי להעריך את זה ואמרתי לו תודה.
לא ראיתי שום תודה מפותח השרשור אחרי שאורן פתר לו בעיה שהיתה עולה לו הרבה כסף וזמן!
לא מכובד ואם אני טועה אנא תקנו אותי...
אתה צריך להבין שזה לא בתנאי מוסך כך שזה לוקח יותר זמן. במוסך זה לוקח בערך חצי הזמן.
וגם חוץ מזה אני עושה את זה בכיף לא בלחץ ובהפסקות אני לא ממהר לשום מקום אני בעד עבודה איטית אבל מדוייקת זאת דעתי בכל אופן. דרך אגב להחליף וריאטור וטימיינג ב HGT לא עבודה פשוטה בכלל.
תודה רבה לאסף אבל זה בסדר אני אוהב לעזור כאב לי הלב שהבחור היה מזמין גרר ובמוסך עוד היו מספרים לו סיפורים ועוד גובים ממנו כסף על שטות כזאת.
בכל מקרה תודה על ההערכה.
בכיף אורן, אני חושב שאתה באמת נכס לפורום ובמיוחד לבעלי הHGT שלדעתי דיי שולטים פה בפורום :)
בכל מקרה סתם לידע כללי מכרתי את הHGT שלי אבל אני עדיין אוהב להכנס לכאן מידי פעם ולקרוא את מה שאנשים כותבים.
אחרי ששיפצת לה את החיים מכרת אותה?
1. מסתבר שלא מספיק לה לא משנה כמה משקיעים בה
2. אני כל היום נוסע לעבודה בפקקים וסתם נשברת לי הרגל ואני גם לא נהנה מהאוטו
3. הפרוייקט הבא זה טרקטורון אז הייתי צריך רכב יותר זול כדי שיהיה כסף
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.