View Full Version : מנוע למגב אחורי פונטו שנת 2000
המגב האחורי בפונטו שלי עובד לעיתים וגם שהוא עובד אז זה נעצר באמצע ולא יורד.
נכנסתי למוסך פיאט לברר כמה עולה מנוע למגב האחורי. אמרו לי 800!!!! שקלים. כן כן 800.
זה מנוע קטן. למה הוא כל כך יקר????
זה גם נראה לי שניה הרכבה. פירקתי את המכסה של הבגאז' וזה נראה מאוד פשוט עם כמה ברגי פיליפס.
על מה המחיר??
מאיפה אפשר למצוא כבר כזה?
מי אמר שזה מנוע?
אולי מגע או משו אחר?
לאינטל יש מעבד שנקרא Q6600. ליבה מרובעת והכל. התקשרתי לחנות לשאול כמה זה עולה, אמרו לי 1500 ש"ח. לא יאומן זה חלק ממש קטן, למה זה כל כך יקר?
ולעניין, למה ציפית? ביררת לגבי חלק עם כיתוב של פיאט במוסך מורשה, רצית לקבל אותו במתנה?
נסה לרכוש אותו עצמאית, אולי בפירוקיה, ותרכיב לבד. יחסוך לך כמה שקלים.
אולי המנוע עצמו לא תקול בכלל וזה באמת רק עניין של מגעים, או ציר תפוס.
יש לי מנוע של וישר אחורי של פיאט 127 מקורי ותקין .
רוצה אותו בחינם ?
ולאף אחד מהם אין את המנוע הזה.
הלכתי לאוטו פירקתי שם ובדקתי, אין שום רעש מכיוון המנוע כשאני מפעיל את הוישר האחורי אבל המשאבת מים כן עובדת כי יוצאים מים לחלון אחורי.
מה אפשר לעשות?
ניתקתי וחיברתי את החיבור שנותן חשמל למנוע וזה לא עזר.
יש לציין שהמנוע עובד פעם ב... ואף פעם לא השלים סיבוב וחזר בחזרה
א. אין קשר בין מנוע מגב לבין משאבת מים שמזרימה מים לשימשה האחורית .כל אחד יכול לעבוד או להתקלקל ללא קשר אחד בשני .
ב. לא הבנתי המנוע עובד פעם כן פעם לא או לא עובד בכלל ? אם כן, אבל רק עד לחצי חלון , לדעתי בעיה בגלגלי שיניים שנמצאים בתוכו .
כנרא שכמה שיניים נשחקו ולכן מנוע עושה רק חצי סיבוב .
יש לך אפשרות/ידע לפתוח קופסת המנוע ולבדוק ?
אז מכיוון שהגשמים המשמעותיים צפויים כבר ביום שבת, כדאי לך להזדרז...
גש לחשמלאי או למוסך מורשה והפעם תבקש בדיקה. לא חבל להחליף מנוע סתם? אולי יש קצר?
בכל מקרה אתה יכול לבדוק אם מגיע בכלל חשמל ל"חיבור שנותן חשמל למנוע" כהגדרתך? (כאשר מישהו במקביל מפעיל את המגב מהידית).
הלכתי לשם שאלתי על מנוע חדש והם אמרו 800
אני מנסה להשיג מנוע מפירוק נראה כמה זה יעלה ובאותו מקום אני אבדוק האם המנוע עובד.
בטסט שנתי בודקים האם המגב עובד?
יש מכוניות כדוגמת רנו קנגו או פורד קונקט שראיתי שיש על החלון האחורי פרסומת של איזה בית עסק של הבעלים ופשוט הורידו את המגב.
רכב כזה עובר טסט?
לגבי פורד קונקט ודומיו, אין לי מושג, אך אני מניח שלא יעברו טסט בצורה הזו.
אצלי לא בדקו עם המגב עובד אך מצד שני יכולים להתעלק עלייך סתם.
לגבי רכבים פרטיים, כל רכב בו פתח תא המטען מוגדר כדלת (חלון אחורי מתרומם עם פתיחת תא המטען) חובה שיותקן בו מגב לחלון הנ"ל.
במקרה שלך, אני מציע לפתוח את המנוע ולראות מה מצב המגעים שם. אמורה להיות "דיסקית מגע" שיחד עם קונקטורים מסויימים סוגרת מעגל. יתכן שהדיסקית מלוכלכת או שהמגעים שאמורים לגעת בה לא תקינים. יכול להיות עניין פעוט לסידור.
שווה בדיקה.
נשמע מאוד מוכר...
בעיה זהה יש בפונטו (MK1, מודל 00) של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] - ניסו לסדר לו את המגעים וזה לא עזר, אז...
אין מנוס מלהחליף את המנוע (והוא יקר למדי).
בהצלחה.
הלכתי לפירוקיית רכב, מצאתי את המנוע המדובר. רצו 100 שקלים.
לפני שקניתי חיברתי את זה לחיבור חשמל, הפעלתי וזה לא עבד.
אמרו לי להיכנס לחשמלאי רכב.
המשאבת מים היא נמצאת ביחד על המנוע של המגב והיא כן עובדת.
מה יכולה להיות הסיבה שזה לא עובד?
ידית הפעלת המגב יכולה להיות תקולה או המגעים בחיבור ליחידת הידיות.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.