PDA

View Full Version : נורת אזהרה נדלקת ונכבית (MK2)

Tzvika 16V
23-09-08, 23:45
שלום לכולם,
לפני כמה ימים החלה אצלי ברכב תופעה די מוזרה.
הנורה בלוח שעונים שמעידה שיש נורה שרופה (זאת בצורת נורה עם סימן קריאה בפנים) נדלקת ונכבית באופן אקראי כאשר אני לוחץ על הברקס.
כאשר אני לוחץ על הברקס הנורה מדי פעם נדלקת ומיד כשאני משחרר אותו היא נכבית (זה לא קורה בכל לחיצה אבל בתדירות גבוהה)...
מיד חשדתי באחת מנורות הברקס... בדיקה של שתיהן הראתה שהן בסדר ובמתחים ובגדלים הנכונים ופעילות ותקינות. בדקתי את שאר הנורות גם לפי הספר והכל בסדר, גם בית הנורות ברקס בסדר. כמו כן התופעה קוראת לפעמים גם כשאני מסובב את ההגה במקום (נדיר)... ניסיתי גם לנתק את המצבר ל15 דקות ולא עזר.
האמת זה לא ממש עושה נזק אבל זה די מציק לי בעין העניין הזה...
מישהו נתקל בכזה דבר משונה? למישהו יש רעיון?

ori
23-09-08, 23:52
חשבת לנסות למלא קצת שמן ברקס<?

ido
24-09-08, 00:25
גם אצלי זה ככה. פשוט נורה אחת של ברקס הולכת להשרף אז היא פעם עובדת ופעם לא. או שתחליף את כל השלוש או שפשוט פעם אחת שתלחץ והסימן ידלק אז תסתכל במראה מה לא דולק לפי השתקפות.

רקובי
24-09-08, 01:51
צביקה,
התופעה קיימת אצלי (SX,2001) כבר שנתיים. מידי פעם ואכן באופן דיי אקראי נדמה כאילו אחת מנורות הבלמים שרופות - אבל בפועל הן מאירות והכל תקין.

אולי זה מעיד על התנגדות הולכת וגדלה בנורה עצמה, כלומר סימן לסוף החיים, אך כאמור מדובר בפרק זמן ארוך מאוד.

אני חושב שהחלפת 2 הנורות תפתור את הבעיה, אך לא חושב לבדוק זאת.

Tzvika 16V
24-09-08, 08:03
שמן ברקס לא חסר אני בודק בקביעות אחת לשבועיים ומאז שהרכב אצלי חוץ ממים כחולים לא הוספתי כלום.

אני אקנה נורות ברקס חדשות נראה אם זה ייפתור את התופעה...

student
24-09-08, 08:38
אני ממליץ בחום על נורות אוסרם - מצויינות ומארכיות חיים. נורת הברקס היא מסוג P21W, בהירה.

לדעתי צריך להחליף את שתי נורות הברקס. לנקות (עם ספריי מגעים) את המגעים של הפנס עצמו וגם את החיבור החשמלי של הפנס. לבדוק שאין קורוזיה.

בהזדמנות אפשר להחליף גם את שתי הנורות העליונות של החנייה (נורת R10W, אם אני לא טועה). אם הן לא הוחלפו כבר כמה שנים אז תקבל שיפור בעוצמת התאורה.

אין קשר בין הנורה הכתומה לבין רמת נוזל הבלמים.