התחבר

View Full Version : מורשה או לא מורשה?

dodihob
21-09-08, 17:54
קניתי פונטו ספייס elx 2002 ידנית שבוע שעבר, בבדיקה אמרו שצריכים להחליף את כל המיים במערכת, וידוע לי שהטיפול האחרון נעשה ב-100k ועכשיו האוטו על 109k+ אז חשבתי להכניס אותו לטיפול 10k כבר גם בגלל שעוד פחות מחודש יש לי טסט לעשות.
האוטו טופל עד היום במוסך מורשה, השאלה האם שווה להמשיך לטפל במוסך מורשה?
ואם כן איפה כדאי לטפל, יש 2 מוסכים קרובים אליי ליליאן ברחובות ומוטורס בראשל"צ? יש אולי ניסיון אישי של מישהו?
בבדיקה אמרו גם שתושבות המנוע שלי פגומות, כמה התענוג אמור לעלות?
תודה מראש!
ערן

YOSI-BR
21-09-08, 18:30
קניתי פונטו ספייס elx 2002 ידנית שבוע שעבר, בבדיקה אמרו שצריכים להחליף את כל המיים במערכת, וידוע לי שהטיפול האחרון נעשה ב-100k ועכשיו האוטו על 109k+ אז חשבתי להכניס אותו לטיפול 10k כבר גם בגלל שעוד פחות מחודש יש לי טסט לעשות.
האוטו טופל עד היום במוסך מורשה, השאלה האם שווה להמשיך לטפל במוסך מורשה?
ואם כן איפה כדאי לטפל, יש 2 מוסכים קרובים אליי ליליאן ברחובות ומוטורס בראשל"צ? יש אולי ניסיון אישי של מישהו?
בבדיקה אמרו גם שתושבות המנוע שלי פגומות, כמה התענוג אמור לעלות?
תודה מראש!
ערן
ברוך בואך למועדון.
ראשית בספייס עושים טיפולים כל 20 אלף לכן אתה יכול להמתין.לגבי המיים(פארפלו) אתה יכול להחליף לבד. תריץ חיפוש בפורום לגבי המיים ותקבל הרבה מידע.
לעניין מוסך מורשה אני אישית חושב, שכדאי ללכת רק למוסך מורשה ולדעתי ההבדלים בגדול הם לא כ"כ גדולים.להמחשה, טיפול קטן בספייס עולה בסביבות 400 ש"ח וכמה יקחו לך במוסך לא מורשה 350 ש"ח???? שווה ללכת למוסך מורשה שמכיר היטב את הרכב.
לגבי תושבות מנוע, אני יכול לומר לך שהיום הזמנתי תושבת תחתונה מקורית (משקפיים) ועלותה כולל החלפה במורשה היא 550 ש"ח.כך שאתה צריך לדעת בדיוק איזה תושבת גמורה.
בהצלחה.

רפי לין
22-09-08, 00:40
אני ממליץ לך מאוד קצת לנסוע עוד כמה ק"מ למוסך מורשה יבואן פיאט שהנו מקצועי, אמין, הוגן ובראש מעייניו נמצא הלקוח וזה "מוסך שמשון" שברח' העצמאות 24 א.ת יהוד, טל' 03-5360748
ובקש את שמשון או את בנו חיים.
בברכה - רפי לין :)

simon377
22-09-08, 04:25
להמחשה, טיפול קטן בספייס עולה בסביבות 400 ש"ח וכמה יקחו לך במוסך לא מורשה 350 ש"ח????
מה גם שבמוסך לא מורשה טיפול יתבצע כל 10K. מה שאומר (בהמשך למחירים של קודמי) שבמקום 400 ש"ח כל 20K יצא לך 700 ש"ח
אני ממליץ לך מאוד קצת לנסוע עוד כמה ק"מ למוסך מורשה יבואן פיאט שהנו מקצועי, אמין, הוגן ובראש מעייניו נמצא הלקוח וזה "מוסך שמשון" שברחהעצמאות 24 א.ת יהוד, טל' 03-5360748
ובקש את שמשון או את בנו חיים.
בברכה - רפי לין :)

חפש כאן בפורום "מוסך שמשון". תבין.

Caveman
22-09-08, 05:10
מה שלא תעשה, אל תתקרב למוסך ליליאן. היה לי נסיון מר איתם עם הelx הקודמת שלי. גם המוסך בראשון מסתמן כחבורה של של חאפרים, למרות שלא ממש טיפלתי אצלהם.

לגבי מרווחי הטיפולים, אני דווקא ממליץ על טיפול כל 10k או שנה (המוקדם מבינהם)

dodihob
29-09-08, 16:23
טוב בשעה טובה הכנסתי את הרכב לטיפול הראשוני שלו, ולפני המלצת החברים באתר נסעתי ליהוד למוסך שמשון, טיפל ברכב בחור בשם גדי, נחמד מאוד ונתן לי כמה טיפים לגבי איך לשמור על הרכב.
עשיתי בדיקה לטסט (שיש לי החודש)
שטיפת מערכת והוספת פראפלו (היה לי מים רגילים :mad:)
והחלפת תושבת מנוע (זאת שיושבת על המנוע מצד שמאל)
פלוס ביקשתי גם שיבדקו מצבר ועוד כמה דברים ואמרו שהרכב במצב טוב :)
הכל כולל עבודה ומעמ יצא 907 שקל.
לא יודע אם זול או לא...אבל סביר לדעתי
מה שכן היה לי ראש שקט שהגעתי אנשים מאוד סימפטיים ואתה מרגיש שהרכב בידיים טובות.
אגב שמשון אמר לי שאני צריך לחמם את הרכב 5-6 דקות לפני בדיקה על 2000-2500 סל"ד בשביל שאני יעבור...האם זה בכל המכוניות? כדאי להוסיף תוסף לדלק?
בכל זאת תודה על ההמלצה על המוסך, ושנה טובה שתיהיה לכולנו!!!
ערן

רפי לין
29-09-08, 16:43
ודא להגיע למכון הרישוי כשמנוע הרכב חם וצוי לאחר נסיעה שאתה מאמץ אותו יותר וכמו כן גם בהמתינך בתור במכון אל תדומם המנוע כדי שישאר המייר הקטליטי חם ואז הוא פועל במיטבו.
זה נכון לכל רכב מעל שנת 1994 עם מע' הזרקת דלק וממיר קטליטי.
בברכת שנה טובה - רפי לין :)