התחבר

View Full Version : תקלה במערכת היגוי

zah
20-09-08, 14:16
שלום לכולם!!!
יש בבעלותי פיאט פונטו 2003 שלפני כחודש לראשונה נדלקה לי נורה של מערכת ההגוי לסירוגין.
התייעצתי עם כמה מוסכים ונאמר לי שצריך שיש מצב להחליף את כל מערכת ההיגוי דבר שנשמע לי מטורף.
חשוב לציין שההגה לא נהפך לקשה ואיני מרגיש שום שינוי בנסיעה השאלה איך ניתן לפתור את זה ואם באמת מחליפים את כל היחידה?
אשמח לשמע גם המלצות על מוסכים מקצועים באזור הדרום ואפילו במרכז שלא ישר ינסו להשחיל לי מחיר?

ארילו
20-09-08, 14:46
אם ההגה לא הפך קשה בדוק את מצב המצבר, חיבורי ההארקה, ואת החיבורים למנוע העזר עצמו.

לפעמים זה רק בגלל בלאי באחד החיבורים.

raanan_t
20-09-08, 18:59
רק לידע כללי, בד"כ התקלה היא או בחיישני המומנט או במנוע, ככה שאין צורך להחליף את כל היחידה מה שיוצא יקר מאוד. צריך להתחבר עם מחשב אבחון של פיאט ולראות מה התקלה שנרשמה.

כפי שאמר אביעד, כנראה מדובר על הדקים או לחילופין זה סימן לתקלה גדולה יותר שעומדת לצוץ.
עד שלא תתחבר למחשב כל מה שנאמר יהיה בגדר הערכות.

ארילו
20-09-08, 21:23
אם זה באמת יהיה המנוע, אני מוכן לקנות אותו ממך תמורת סכום סמלי.

zah
01-10-08, 05:14
האמת שבאמת החלפתי מצבר לפני שהתיחלה התקלה יש מצב להמליץ על מקום טוב שמסוגל לתת שרות בנושא באזור הדרום. חוץ ממוסך ב.ט שרק על חיבור מחשב רוצה 280 שח ועוד 2800 שח על מנוע חשמלי שזה 90% לפי מה שהוא אומר פוטר את הבעיה ואם זה לא עוזר מחליפים מוט בעוד 3000 שח וכל זה למרות שההגה מבחינת היגוי עדיין תקין ושורת המחץ זה לו כולל מעמ
אני חייב לציין שכבר שבוע בלי לפתוח פה לא שמעתי מהמנורה ובצעתי נסיעה לאילת וגבעת ברנר באותו שבוע אז באמת יש מצב שזה החיבורים . אם יש למשהו המלצה באזור באר שבע אני אשמח מאוד ובאמת תודה על העזרה.

raanan_t
01-10-08, 16:59
זה שהבעיה לא צצה שוב זה לא מנבא כלום לגבי העתיד.
יתכן ומדובר בקצר בגוף מנוע מה שיכול לבוא וללכת עד אשר יבוא וישאר כמו אורח לא רצוי.

כפי שאמרתי, רק אבחון באקזמינר יוכל להגיד לך בדיוק מה התקלה. אתה יכול להחליף מנוע ולגלות שלא זו הבעיה וכנ"ל גם לגבי מוט ההגה.

בדגמי 2003 בד"כ נובעת הבעיה מחיישני מומנט ולכן לא כדאי לרוץ ולהחליף מנוע. אבל שוב, רק בדיקת מחשב תאמר לך מה הבעיה בדיוק.

אגב, בדיקת מחשב בד"כ עולה כסף אך ברוב המוסכים מזכים עליה ברגע שהתיקון בוצע אצלם.
במקרה שלך נראה כי המוסך גובה מחיר יקר מעט על הבדיקה וגם על החלק.